♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNagietek pewnie że możesz apap / paracetamol
JJJ ale czemu chcesz stymulować piersi w ciąży? Jesli masz siare to super
Dzisiaj ważyłam swoją kruszynkę ma 2.690 ciesze się z każdego grama już nie mogę się doczekać jak będzie miała te 3 kg a w szpitalu miała zaledwie 2280 po spadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 16:27
olka25 lubi tę wiadomość
-
Roksi wrote:U mnie wczoraj wieczorem biegunka a w nocy bóle okresowe, do tego mam wrazenie ze mała dużo szalała a teraz spi. Brzuch cały napiety. Wątpię żeby już coś się działo, ale może przynajmniej organizm zaczyna się przygotowywać bo tydzien temu odstawiłam nospe i magnez. Do tego siara zaczęła się pojawiać jutro wizyta, ciekawe czy ostatnia 🤔 ale już kwiecień wiec mogę rodzic 😅
JJJ odradzałavym stymulację laktatorem w ciązy. Mozesz tylko przyspieszyc tym sposovem porod. Laktacja ruszy po odklejeniu się łożyskaRoksi lubi tę wiadomość
-
Parachute90 wrote:Olciak, ale to i tak chyba 20 tygodni macierzyńskiego musisz wykorzystać?
Ja się dzisiaj dowiedzialam, że na macierzyńskim, pierwsza fakturę mogę wystawić 8 tygodni po porodzie 😌
Ja planuje wracać do pracy po świętach. Zastanawiam się czy to ogarniemy, ale jakoś tak potrzebuje coś popracować, 2 miesiące przerwy to juz dla mnie i tak duży szok🙈
Muszę wykorzystać 12 tygodni około, z moich obliczeń wyszło mi ze 3 miesiące. 🤦🏻♀️ Ale firma może funkcjonować nadal 😅🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Nie widzę sensu stymulacji przed porodem. I z tego co wiem nie jest to wskazane. Mi położna kazała stymulować brodawki w trakcie porodui prawdopodobnie to rozkręciło skurcze.
Jesteśmy po wizycie u pediatry, po badaniach poki co wszystko dobrze. Mały wazy 3560g, całkiem ładnie przybiera. A jutro mamy sesje noworodkową. Ogólnie bym z niej zrezygnowała, ale córcia tez miała i jakoś fajnie by było jakby oboje mieli taka pamiątkę.Jaszczureczka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, czyli tak jak myślałam to średni pomysł 😜 kilka razy się z tym spotkałam i tylko dlatego w ogóle w głowie zakiełkowała mi taka myśl.
Chodziło mi o stymulację w celu przyspieszenia porodu, nie w celu produkcji mleka. Laktacja ufam, że rozkręci się sama w odpowiednim czasiezokeia lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
nick nieaktualnyJeszcze co do przewijaka myslalam ze będę kladla tam pieluszkę haha moja robi takie numery ze ściągam pampersa 2 sekundyi akuratgdy już wszystko wypucowane i następuje zamiana pampersa z brudnego na czysty albo strxeli jeszcze kupke albo siku dlatego ja na przewijak używam jednorazowych podkładów na poczatku wykorzystałam te co zostały mi po porodzie bo kupiłam większa paczkę z mężem poprzecinalismy na pól te podkłady i dajemy na przewijak. W szpitalu tych podkładów bardzo mało mi poszło ale w domu już się przydały nawet mąż dokupił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 18:06
-
KORRALIKK wrote:Powiem Wam, że rano te wymioty, bóle krzyża i okresowe, pije wodę jak smok, a do tego wszystkiego pocę się okropnie, aż zimne poty mnie oblewają.
Zosia ja wolałam kladlsc tetrę bo taniej wychodziło prac niż kupować non stop podklady😀Kupiłaś ten isonasin? Bo piszesz ze zero poprawy, więc ciekawa jestem co pljiz próbowałaś -
Hej,odebrałam dziś wynik gbs i wyszedł dodatni.. Powinnam się martwić czy może nie przejmować?
Z tego co wiem to w razie odejścia wód nie czekać na nic tylko odrazu do szpitala? 🙂
'97
08.18r - początek starań
05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
14.08.20 - ⏸️
14.08 - 400🧪
17.08 - 1661🧪
19.08 - 3389🧪
21.08 - 7025🧪
28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston -
Karola3xJ:D wrote:A nie myślałaś, żeby gdzieś podjechać do lekarza?
Zosia ja wolałam kladlsc tetrę bo taniej wychodziło prac niż kupować non stop podklady😀Kupiłaś ten isonasin? Bo piszesz ze zero poprawy, więc ciekawa jestem co pljiz próbowałaś -
Angelinaa wrote:Hej,odebrałam dziś wynik gbs i wyszedł dodatni.. Powinnam się martwić czy może nie przejmować?
Z tego co wiem to w razie odejścia wód nie czekać na nic tylko odrazu do szpitala? 🙂Angelinaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie kupowałam tego kupiłam ten merimer bo jak napisałaś to już złożyłam zamówienie ale mezowi powiem jutro jak nie przejdzie żeby kupił dziekuje za rady napewno lepiej jest po nim ale jeszcze walczymy.
W ogóle to mam problem z ubieraniem małej na spacer nie wiem czy przeginam bo mam wrażenie że za grubo ubieram mała
Ja tez myslalam ze taniej wyszlyby mnie pieluchy ale idzie nam ich sporo bo to malej się uleje albo jak ściągam z laktatora to podkladam pod piersi -
nick nieaktualny
-
KORRALIKK wrote:Tez mam gbs dodatni. Lekarka mówiła, żeby szybko jechać jak się coś zacznie. Dostaniemy antybiotyk.
'97
08.18r - początek starań
05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
14.08.20 - ⏸️
14.08 - 400🧪
17.08 - 1661🧪
19.08 - 3389🧪
21.08 - 7025🧪
28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston -
zokeia wrote:Korralikk i jak z panią sprzątającą? Jestes zadowolona? Krępowałaś się?
A teraz byłam się przejechać nowym autkiem, super fajnie. Tylko jeszcze zaszliśmy do sklepu po wodę i myślałam, że brzuch mi eksploduje, ból jak kolka tylko 10x bardziej. Czuję, że w święta wyląduje na porodówkę. -
Annie1981 wrote:Parachute90. Anielka ma już miesiąc? 😲 Nie wiem kiedy to zleciało. Dałabym jej 2 tygodnie najwyżej 😁
Zgadza sie 😊😊 jutro będzie miesiąc, a zarazem ostatni dzień bycia noworodkiem 😊
dzisiaj próbowałam sobie przypomnieć jak to było jak mnie kopala, jak to było być w ciąży i kurcze nie pamiętam 😔 nie umiem sobie tego przypomnieć! A ze natura to całkiem sprytnie wymyśliła, to wszystkich tych złych rzeczy jiz tez nie pamiętam. W ogóle wydaje mi się ze bylam w ciąży z rok temu😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 22:17