X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagietek pewnie że możesz apap / paracetamol
    ;)
    JJJ ale czemu chcesz stymulować piersi w ciąży? Jesli masz siare to super ;)
    Dzisiaj ważyłam swoją kruszynkę ma 2.690 ciesze się z każdego grama już nie mogę się doczekać jak będzie miała te 3 kg ;) a w szpitalu miała zaledwie 2280 po spadku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 16:27

olka25 lubi tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi wrote:
    U mnie wczoraj wieczorem biegunka a w nocy bóle okresowe, do tego mam wrazenie ze mała dużo szalała a teraz spi. Brzuch cały napiety. Wątpię żeby już coś się działo, ale może przynajmniej organizm zaczyna się przygotowywać bo tydzien temu odstawiłam nospe i magnez. Do tego siara zaczęła się pojawiać :) jutro wizyta, ciekawe czy ostatnia 🤔 ale już kwiecień wiec mogę rodzic 😅
    Roksi, u mnie wlasnie tak się zaczynało :)

JJJ odradzałavym stymulację laktatorem w ciązy. Mozesz tylko przyspieszyc tym sposovem porod. Laktacja ruszy po odklejeniu się łożyska :)

Roksi lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute90 wrote:
    Olciak, ale to i tak chyba 20 tygodni macierzyńskiego musisz wykorzystać?
    Ja się dzisiaj dowiedzialam, że na macierzyńskim, pierwsza fakturę mogę wystawić 8 tygodni po porodzie 😌

Ja planuje wracać do pracy po świętach. Zastanawiam się czy to ogarniemy, ale jakoś tak potrzebuje coś popracować, 2 miesiące przerwy to juz dla mnie i tak duży szok🙈

Muszę wykorzystać 12 tygodni około, z moich obliczeń wyszło mi ze 3 miesiące. 🤦🏻‍♀️ Ale firma może funkcjonować nadal 😅

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę sensu stymulacji przed porodem. I z tego co wiem nie jest to wskazane. Mi położna kazała stymulować brodawki w trakcie porodui prawdopodobnie to rozkręciło skurcze.

Jesteśmy po wizycie u pediatry, po badaniach poki co wszystko dobrze. Mały wazy 3560g, całkiem ładnie przybiera. A jutro mamy sesje noworodkową. Ogólnie bym z niej zrezygnowała, ale córcia tez miała i jakoś fajnie by było jakby oboje mieli taka pamiątkę.

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, czyli tak jak myślałam to średni pomysł 😜 kilka razy się z tym spotkałam i tylko dlatego w ogóle w głowie zakiełkowała mi taka myśl.
    Chodziło mi o stymulację w celu przyspieszenia porodu, nie w celu produkcji mleka. Laktacja ufam, że rozkręci się sama w odpowiednim czasie :D

zokeia lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że rano te wymioty, bóle krzyża i okresowe, pije wodę jak smok, a do tego wszystkiego pocę się okropnie, aż zimne poty mnie oblewają.

zokeia lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do przewijaka myslalam ze będę kladla tam pieluszkę haha moja robi takie numery ze ściągam pampersa 2 sekundyi akuratgdy już wszystko wypucowane i następuje zamiana pampersa z brudnego na czysty albo strxeli jeszcze kupke albo siku dlatego ja na przewijak używam jednorazowych podkładów na poczatku wykorzystałam te co zostały mi po porodzie bo kupiłam większa paczkę z mężem poprzecinalismy na pól te podkłady i dajemy na przewijak. W szpitalu tych podkładów bardzo mało mi poszło ale w domu już się przydały nawet mąż dokupił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 18:06

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Powiem Wam, że rano te wymioty, bóle krzyża i okresowe, pije wodę jak smok, a do tego wszystkiego pocę się okropnie, aż zimne poty mnie oblewają.
    A nie myślałaś, żeby gdzieś podjechać do lekarza?

Zosia ja wolałam kladlsc tetrę bo taniej wychodziło prac niż kupować non stop podklady😀Kupiłaś ten isonasin? Bo piszesz ze zero poprawy, więc ciekawa jestem co pljiz próbowałaś

preg.png
  • Angelinaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,odebrałam dziś wynik gbs i wyszedł dodatni.. Powinnam się martwić czy może nie przejmować?
    Z tego co wiem to w razie odejścia wód nie czekać na nic tylko odrazu do szpitala? 🙂

atdci09krocsuf8b.png
    '97
    08.18r - początek starań
    05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
    07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
    14.08.20 - ⏸️
    14.08 - 400🧪
    17.08 - 1661🧪
    19.08 - 3389🧪
    21.08 - 7025🧪
    28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK no to może rzeczywiście coś się zaczyna :D

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A nie myślałaś, żeby gdzieś podjechać do lekarza?

Zosia ja wolałam kladlsc tetrę bo taniej wychodziło prac niż kupować non stop podklady😀Kupiłaś ten isonasin? Bo piszesz ze zero poprawy, więc ciekawa jestem co pljiz próbowałaś
    Tylko generalnie to czuje sie dobrze, nie mam skurczy, jem normalnie. Jeszcze mam panią, która mi sprząta i mąż jeszcze nie wrócił z autem. Zobaczę jak się rozwinie.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelinaa wrote:
    Hej,odebrałam dziś wynik gbs i wyszedł dodatni.. Powinnam się martwić czy może nie przejmować?
    Z tego co wiem to w razie odejścia wód nie czekać na nic tylko odrazu do szpitala? 🙂
    Tez mam gbs dodatni. Lekarka mówiła, żeby szybko jechać jak się coś zacznie. Dostaniemy antybiotyk.

Angelinaa lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupowałam tego kupiłam ten merimer bo jak napisałaś to już złożyłam zamówienie ale mezowi powiem jutro jak nie przejdzie żeby kupił dziekuje za rady napewno lepiej jest po nim ale jeszcze walczymy.
    W ogóle to mam problem z ubieraniem małej na spacer nie wiem czy przeginam bo mam wrażenie że za grubo ubieram mała :/

Ja tez myslalam ze taniej wyszlyby mnie pieluchy ale idzie nam ich sporo bo to malej się uleje albo jak ściągam z laktatora to podkladam pod piersi

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak pierzesz i tak.
    Pytam czy małej przeszło bo tak sobie dzisiaj myślałam, se ulewajace dzieci też mają często taki niby katar, ale to się okazuje że wunowajaca bywa refluks

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio więcej ulewa. Myślisz że to od tego ? Kurcze mi się wydaje że to jakaś infekcja bo maz i ja tez byliśmy przeziebieni

• Angelinaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Tez mam gbs dodatni. Lekarka mówiła, żeby szybko jechać jak się coś zacznie. Dostaniemy antybiotyk.
    Dziękuję za odpowiedź 😊

atdci09krocsuf8b.png
    '97
    08.18r - początek starań
    05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
    07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
    14.08.20 - ⏸️
    14.08 - 400🧪
    17.08 - 1661🧪
    19.08 - 3389🧪
    21.08 - 7025🧪
    28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korralikk i jak z panią sprzątającą? Jestes zadowolona? Krępowałaś się? :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute90. Anielka ma już miesiąc? 😲 Nie wiem kiedy to zleciało. Dałabym jej 2 tygodnie najwyżej 😁

Parachute90 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Korralikk i jak z panią sprzątającą? Jestes zadowolona? Krępowałaś się? :)
    Jestem bardzo zadowolona. Taka poczciwinka, więc się nie krępowałam, dałam jej zarobić, ona zadowolona, ja zadowolona :) bardzo uczciwie, dokładnie posprzątała, w niektóre zakątki sama nigdy nie zaglądałam 🤣 będę ją brać w razie wielkiego nieogaru. Opłacało się 🙂

A teraz byłam się przejechać nowym autkiem, super fajnie. Tylko jeszcze zaszliśmy do sklepu po wodę i myślałam, że brzuch mi eksploduje, ból jak kolka tylko 10x bardziej. Czuję, że w święta wyląduje na porodówkę.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Parachute90. Anielka ma już miesiąc? 😲 Nie wiem kiedy to zleciało. Dałabym jej 2 tygodnie najwyżej 😁

Zgadza sie 😊😊 jutro będzie miesiąc, a zarazem ostatni dzień bycia noworodkiem 😊
    dzisiaj próbowałam sobie przypomnieć jak to było jak mnie kopala, jak to było być w ciąży i kurcze nie pamiętam 😔 nie umiem sobie tego przypomnieć! A ze natura to całkiem sprytnie wymyśliła, to wszystkich tych złych rzeczy jiz tez nie pamiętam. W ogóle wydaje mi się ze bylam w ciąży z rok temu😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 22:17

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ