♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
U was już są jakieś pory karmienia czy rutyna? Kiedy zaczęło się to normowac? My jemy na żądanie i bardzo różnie to wychodzi. Kinga ma w sumie tylko 10 dni.. Ogólnie młody smoczka nie dostaje i dużo czasu spędza przy piersi i nie wiem jak miałabym już zacząć wprowadzać mu jakaś rutynę.
-
Koffy nie ma czegoś takiego jak pory karmienia. Do roku dziecko je na żądanie. To jest zbyt niedojrzaly organizm, żeby go zajeżdżać porami karmienia. Je i trawi we własnym tępię. Już dawno się odeszło od głodzenia dziecka albo przekarmiania bo już minęło 3 h i koniec.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Karola nie chodzi mi o pory karmienia w takim znaczeniu o jakim piszesz
na innym forum czytałam ze niekture dzieci kwietniowe już same sobie wyrobimy rytm i mają swoje pory żądania pokarmu. Ciekawa jestem czy wasze też tak mają? Mój je dużo, kiedy chce i bardzo losowo to wypada. Jedno co to super umie ssać i faktycznie ńajada się na raz A nie na raty A potem śpi jak zabity aż się obudzi na następne karmienie. Czasem śpi 1,5h czasem2h A czasem po 4 ledwo mogę to dobudzic. Wagi do ładnie przybiera, pieluch brudzi więcej niż podane u hafija więc myślę że jest najedzony.
-
Koffy myślę, że sama sobie odpowiedziałaś na pytanie co do rutyny karmień. Po prostu jej nie ma. U dziecka to się zmienia dość często, nie przywiązywałabym się do tego. Czasem jest fajnie i je w podobnych odstępach czasu np co 2 -3h, a czasem ma gorszy dzień i potrafi co 1,5 h.
U mnie kąpiele są o różnych porach, staram się ok 18-19, potem cycus i spać, ale Antoś wieczorem jest aktywny i może wisieć na cycku aż odleci calkowicie. Najczęściej daje go mężowi do odbicia, a ja usypiam moją małą psotnicę.
Ja zazwyczaj przebieram za każdym razem jak się obudzi w nocy, bo czuję, że pieluszka jest już pewna, ale okrutnie mi się nie chce.
Dzisiaj wstał o 5 ciumkal sobie cycusia i przerywał głużàc i uśmiechając się, słodziak się robi.
-
Ja nie przewijam małej w nocy, chyba że czuję, że pielucha jest mega napompowana lub czuję kupię. W innym przypadku wolę jej nie wybudzać, a też mi się nie chce wstawać.
Kąpiemy raz w tygodniu, więc rutyny tutaj żadnej nie ma.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Nasza uwielbia się kąpać więc robimy to drugi dzień, a jak jest mocno nerwowa to i codziennie bo to ja uspokaja.
Ja pieluszki zmieniam non stop. Czasami i co godzinę, w nocy normaknie też zaczynamy od tego i dopiero karmienie. Jak narobi mocno w trakcie i nie śpi to zmieniam od razu na świeża. Jak tej nocy od zmiany minęło nam 4h to dupa czerwona więc nie wyobrażam sobie dłużej.
A karmień u nas jest co nie miara... Bez reguły i regularności. Czasami je 5 min i śpi 2h, innym.razem je 20.min i za 15 min drze się dalej o jedzenie.⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Część dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych porodów.
Ponieważ macie to za sobą a ja właśnie pakuje torbę do szpitala, to chcialabym podpytać o rzeczy higieniczne w szpitalu.
Mianowicie ile pieluszek jednorazowych, podkladow poporodowych, podkładów na łóżko zurzylyscie w szpitalu?
Nie mam pojęcia ile tego spakować, a te rzeczy zajmują mnóstwo miejsca 😰
-
Nitka1 wrote:Część dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych porodów.
Ponieważ macie to za sobą a ja właśnie pakuje torbę do szpitala, to chcialabym podpytać o rzeczy higieniczne w szpitalu.
Mianowicie ile pieluszek jednorazowych, podkladow poporodowych, podkładów na łóżko zurzylyscie w szpitalu?
Poczytaj na stronie wybranego szpitala, w którym będziesz rodzić. Powinna być lista, co ciężarna powinna mieć ze sobą dla siebie, malucha. Ja miałam po kilka sztuk podkładów, pieluszek itd. zapobiegawczo i wszystko wróciło ze mną do domu. W szpitalu wszystko było. -
Ewa89_89 wrote:
A karmień u nas jest co nie miara... Bez reguły i regularności. Czasami je 5 min i śpi 2h, innym.razem je 20.min i za 15 min drze się dalej o jedzenie.
U nas dokładnie tak samo. Akurat wczoraj miała wieczorny maraton jedzenia - jadła i jadła a po przerwie znów jadła. Byłam pewna, że skończy się to mega ulaniem albo nawet wymiotami a tu nic - po prostu zasnęła. W nocy sprawdzałam pieluchę kilka razy w oczekiwaniu wielkiej kupy po tym jedzeniu i aż do tej pory nic! Wbudowała sobie to całe mleko w ciałko? Dzieci są niesamowite, jak mali kosmici.
-
Annie1981 wrote:
Kąpiemy raz w tygodniu, więc rutyny tutaj żadnej nie ma.
Aż mi ulżyło jak to przeczytałam. Ja moją kąpię 2 razy w tygodniu i jakoś nie zamierzam robić tego częściej chociaż położna środowiskowa zalecała kąpać coraz częściej i ostatecznie dojść do rutyny codziennego wieczornego kąpania. Ja jakoś tego nie widzę.
-
KORRALIKK wrote:Poczytaj na stronie wybranego szpitala, w którym będziesz rodzić. Powinna być lista, co ciężarna powinna mieć ze sobą dla siebie, malucha. Ja miałam po kilka sztuk podkładów, pieluszek itd. zapobiegawczo i wszystko wróciło ze mną do domu. W szpitalu wszystko było.
Dzięki sprawdziłam, ale niestety nie jest tam wskazane ile czego wziąć -
Podkłady to chyba z 5 zuzylam. Pieluchy to różnie bo moja w szpitalu niewiele robila i moze ze 4 pieluszki. Ale sąsiadki synek kupa za kupą. A tych podpaske to poszlo troche. Myślę że dwie paczki.
-
U nas przez 4 dni poszła prawie cała paczka pampersów tych z Rossmanna za grosz czyli 26 sztuk. Oprócz dwóch paczek podkladow poporodowych miałam wrzucone kilka/kilkanaście luzem i przydały się, poszło wszystko. Podkłady na łóżko zapewniał szpital, ale i tak swoich zużyłam jakoś dwie lub trzy sztuki.🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
nick nieaktualnyNitka pieluszek mi dużo poszło bo zmieniałam ciagle pieluszki co do podkładów to 10 to jakaś pomyłka mi się nie przydaly zużyłam może 4 maks 5 2 polozne wzięły i 2 razy zmieniłam na łóżku a raz jak mala przebierałam
o dziwo podpasek tez mi dużo poszlo pomimo że miałam cc
Nitka1 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ile kup dziennie robia wasze dzieci? Wszedzie pisza ze minimum to 3-4 a taki max to 10. Moj mlody to prawie po kazdym karmieniu wiec blizej tych 10 jestem. Na wadze przybiera pięknie, zeszła mu zoltaczka i tylko mąż gdzieś wyczytal że trochę dużo tych kup i Zaczol analizować czy to nie biegunka.. choć mi to wygląda na normalne żólte kupki
-
nick nieaktualny
-
W ogóle to polecam sobie ściągnąć aplikację Baby Manager na telefon - zapisuje sobie wszystkie kupy, kiedy karmienie (która piers ma zmianę, bo wiecznie nie pamiętam), liczy czas snu. Używam od początku i dzięki temu tez powoli wypracowuje sobie rutynę.
-
nick nieaktualnyMialam na poczatku aplikacje pielęgnacja dziecka i tam zapisywałam pieluszki mokre kupki karmienie ale potem już zrezygnowałam.z zapisywania karmienia bo mniej więcej wiem kiedy jadla ostatni posiłek a to mnie stresowało karmiac piersia odmierzanie czasu nie wiem po co ja tez sprawdzam po piersiach jak widzę że są flapy to po jakimś czasie przystawiam do drugiej;) pieluszek tez juz nie zapisuje moja sobie sama rutynę ustala najwazniejsze ze w nocy spi a w dzień jest bardziej aktywna
Jedynie z czego korzystam teraz to waga bo kupki tez się później zmieniają i nie koniecznie musi robić 3 / 4 na dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 22:36