KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też po wizycie jestem (33t5d). Waga ok. 2145g i też oscyluje przy 30percentylu. Ale AFI jest bliskie dolnej granicy:7,57cm a normy to 7,26-27.69. W poniedziałek mam iść na oddział do swojej gin i znowu sprawdzi te wody na USG. No i przykaz picia wody. Minimum piję te 1,5l wody dziennie co dla mnie i tak jest dużym wyczynem.
Taka_Sytuacja, Nieśmiała, MaggieMay lubią tę wiadomość
-
Sigi13 wrote:Ja też po wizycie jestem (33t5d). Waga ok. 2145g i też oscyluje przy 30percentylu. Ale AFI jest bliskie dolnej granicy:7,57cm a normy to 7,26-27.69. W poniedziałek mam iść na oddział do swojej gin i znowu sprawdzi te wody na USG. No i przykaz picia wody. Minimum piję te 1,5l wody dziennie co dla mnie i tak jest dużym wyczynem.
To u mnie na cholestazę jest przykaz picia cnonajmniej 3l dziennie, a wypijam po 4.5ljestem podłączona do wodopoju i do WC 😅
Mvada, Sigi13, Taka_Sytuacja lubią tę wiadomość
-
Sigi13 wrote:😲 Czyli się da. Zmotywowałaś mnie 😅👍
Sigi13, Mvada lubią tę wiadomość
-
Kometa może już o tym pisałaś a mi umknęło - jakie objawy miałaś w związku z cholestazą? Badania robiłaś sama czy lekarz zlecił? Dziś w nocy zaczęły mnie swędzieć wnętrza dłoni i kminie czy to może być to, w 35+1. Robiłaś kwasy żółciowe, ALT, AST?
Mvada lubi tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Dziewczyny ale sie zdenerwowałam , Tzn prubuje sie nie denerwowac ale mi teraz sie przykro zrobilo przez cholerne przescieradlo do luzeczka😭 .Wczoraj przyszedl mi koplet .Posciel rozowo/ biala jasna dali przescieradlo frote rozowe .Mialam jeszcze druga pisciel .Wzucilam do pralki wszystko razem id tego przeacieradla frote zafarbowala ze poszewka na koldre 2 plamy plus inne przescieradla .Wiecej plam .Macie jakies spisoby aby to usunac ? Czytalam na necie ze cytryna i soda sa lagodne i zostawic na pare godzin ale nie wiedze aby to schodzilo 🙄 . Nowa posciel a tu takie cos😪
Mvada lubi tę wiadomość
-
Taka_Sytuacja wrote:Kometa może już o tym pisałaś a mi umknęło - jakie objawy miałaś w związku z cholestazą? Badania robiłaś sama czy lekarz zlecił? Dziś w nocy zaczęły mnie swędzieć wnętrza dłoni i kminie czy to może być to, w 35+1. Robiłaś kwasy żółciowe, ALT, AST?
Mnie to swedzialo całe ciało, ale nie jakoś specjalnie mocno, nawet stawiałam, że to od leżenia w łóżku przy covidzie. Ale mocz był też bardzo ciemny i sama poszłam zrobić badania, właśnie alt ast i kwasy i to kwasy były najważniejsze.
Miałam dziś dostać wypis, bo wszystko super z wynikami i Małą, ale wzięli mnie na fotel przed wyjściem i... szyjka 0.5cm, rozwarcie na 2 palce 😅 także już nigdzie nie wychodzę może być tak, że donoszę jeszcze te 2 tygodnie, a może byc że urodzę zaraz... skurczy brak, rozwarcia też nie czuje... nic mnie nie boli.
Taka_Sytuacja, Mvada, Mamamani lubią tę wiadomość
-
Kometa90 wrote:Mnie to swedzialo całe ciało, ale nie jakoś specjalnie mocno, nawet stawiałam, że to od leżenia w łóżku przy covidzie. Ale mocz był też bardzo ciemny i sama poszłam zrobić badania, właśnie alt ast i kwasy i to kwasy były najważniejsze.
Miałam dziś dostać wypis, bo wszystko super z wynikami i Małą, ale wzięli mnie na fotel przed wyjściem i... szyjka 0.5cm, rozwarcie na 2 palce 😅 także już nigdzie nie wychodzę może być tak, że donoszę jeszcze te 2 tygodnie, a może byc że urodzę zaraz... skurczy brak, rozwarcia też nie czuje... nic mnie nie boli.Mvada lubi tę wiadomość
-
Kometa90 wrote:Mnie to swedzialo całe ciało, ale nie jakoś specjalnie mocno, nawet stawiałam, że to od leżenia w łóżku przy covidzie. Ale mocz był też bardzo ciemny i sama poszłam zrobić badania, właśnie alt ast i kwasy i to kwasy były najważniejsze.
Miałam dziś dostać wypis, bo wszystko super z wynikami i Małą, ale wzięli mnie na fotel przed wyjściem i... szyjka 0.5cm, rozwarcie na 2 palce 😅 także już nigdzie nie wychodzę może być tak, że donoszę jeszcze te 2 tygodnie, a może byc że urodzę zaraz... skurczy brak, rozwarcia też nie czuje... nic mnie nie boli.
No to teraz musisz stresować mężem co i jak ma ogarniać w domu bo wrócisz do domu z nowym domownikiem 🥰 na jedno to dobrze, jesteś już w szpitalu na miejscu odejdzie stres z dojazdem;) mi tak zależy żeby być w szpitalu przed rozpoczęcie akcji chętnie się położę na własne życzenie 🙈 Ty masz już 35 tyg także żadne ryzyko, nawet ostatnio znajoma miała urodzić w styczniu, a urodziła dzień przed wigilia równo w 35 tyg wyszli normalnie po 3 dniach
Nati oddaj na reklamacje znajoma tak niedawno zrobiła i przyjęli bez problemu
Ajka stresujesz się czy podchodzisz z dystansem? Niby nawet nadmiar dobrych składników w końcu jest szkodliwy ale to musiałabyś chyba tylko same superfoods jeść żeby przedawkować polifenole…
Ja się bujam z wynikiem HSV (opryszczki) 2 tyg temu było 1.1 (wynik wątpliwy), tydzień później 1.3 czyli niby wynik aktywny kazali mi brać heviran 5 tabletek dziennie przez 7 dni ale kurde nie chce mi się wierzyć ze przy takich granicznych wynikach dało objawy zakażeni u dziecka (chodzi o te asymetryczne rogi czołowe). W sobotę rano mam ta neurosonografie i już sram w gacie 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 12:56
Mvada lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak ogólnie- gratki udanych wizyt, powodzenia dla tych u których coś wyszło wątpliwie- trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞☘️ Kometa- ale masz atrakcje! CsIza- trzymam za Was kciuki cały czas, już niedługo będziesz tulić dzieciaki ❤
Ja mam stresik, że termin się zbliża, więc wpadłam w szał pakowania torby i załatwiania ostatnich spraw. Torba na razie rozbebeszona, muszę dokupić trochę rzeczy, poprać etc, porządki w domu jeszcze niedokończone, łóżeczko nie złożone... Muszę to wszystko skończyć w przyszłym tygodniu, to może mi ulży trochę 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 13:37
Jaszczureczka, Mvada, Sigi13 lubią tę wiadomość
-
Kometa powodzenia.masz atrakcje na koniec ciąży ale to już bezpieczny etap więc będzie dobrze.
Ja też ostatnio mam jakies stresy że nie zdążę się popakowac i już wypralam wszystko i część poprasowalam wczoraj.od mamy pożyczyłam walizkę bo ja mam taką ogromną choć teraz się zastanawiam czy się zmieszczę w ta mniejsza.w przyszłym tyg też już będę pakować tylko muszę dokupić papcie i klapki pod prysznic i jakieś rzeczy typu pasta, szczotka do zębów.takie mini wersję chyba kupię .ja mam niby prawie 2 miesiące jeszcze do terminu ale coś mnie często podbrzusze pobolewa ostatnio i się martwię ze coś tam się dzieje .nwm może to te skurcze braxtona czy jak to tam się nazywaMvada lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie skończyłam pakować torbę, muszę dołożyć tylko pastę do zębów i badania które dopiero zrobię. Spakowałam się do takiej dużej na kółkach (wakacyjne 20kg) na styk. Te podkłady, pieluchy i szlafrok dużo zajmują. Inne dziewczyny widywałam z mniejszymi walizkami ale u mnie na liście wyprawkowej mam te wielkie podkłady. Plus osobno fotelik i awaryjnie ciepły kombinezon gdyby było zimno jak dziś.
Mvada lubi tę wiadomość
Dziecko 2016 po 18cs
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Ja mam torby juz spakowane .Ja sie zmiesciłam w plecak .Szlafrok kapcie ,2 koszule ,staniki do karmienia , bielizna . I getry na wyjscie . .Szczotki pasta , gumka do wlosow .Mini kosmetyki by tylko sie umyc po porodzie Recznik. Ladowarka Uznalam ze wiecej nie potrzeba bo u nas wypuszczaja w tej samej dobie . Jesli porod jest w nocy to popoludniu nastepnego dnia.
Do torby od wozka wsadzilam 12 pampersow ,male chusteczki nawilzajace , prubke sudocremu , 3pary spioszkow , 2 pieluchu , skarpetki wrazie spiochy byly by za duze 😅 Smoczek , 3 mleka jednorazowe , ktorym bende chciala dokarmiac wrazie W . Czapeczka .
Nosidełko i misiowaty kombinezonek + kocyk cieniski ,przywiezie tatus do szpitala na odbior .
Jesli czegos mi braknie to dowiaza .Wode jeszcze sobie chyba wezme na wszelki wypadek .Bo po porodzie zapewne doatane odrazu kawe tosta i pelen wypas jedzenia😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 15:03
Mvada lubi tę wiadomość
-
Ja się dziś też pakuję ,walizka średnia plus taka torba typu bagaż podręczny, w tej torbie to co na poród potrzebne i po cc zaraz plus dla noworodka u nas trzeba pampersy, krem i chusteczki. Dokupię jeszcze przekąski ale jak będzie faktycznie cc to mi na początek wystarczy woda bo i tak z dobę na czczo trzymają 🙄 a potem dopiero od kiśla zaczynają i można jeść sucharki i biszkopty plus woda
Mvada lubi tę wiadomość
-
Kometa może jeszcze parę dni wytrzymasz ale z drugiej strony fajnie, że coś się rozkręca, przynajmniej wiesz że nie będziesz leżeć z 5 tyg jeszcze.
Ja bym bardzo chciała zaraz po świętach urodzić bo akurat będzie donoszona.
Na zafarbowanie nie poradzę, ja do każdego czy jasnego czy ciemnego prania daję chusteczki przeciw farbowaniu.
Czy ten Gbs to jest ważny miesiąc? Bo lekarz mi chce pobrać 14 marca ale wątpię, że cc będzie w połowie kwietnia, pewnie kilka dni później i nie wiem czy problemu nie będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 15:53
Mvada lubi tę wiadomość
-
Ja mam na liście "GBS pobrany po 35 TC", mi ginka będzie pobierać 36+2.
A macie super sposób na wywabienie plam? Mam 3 śliczne białe pajace z plamami żółtymi z mleka, ale na odplamiaczu z loveli pomimo zapierania, namaczania nie schodzą 🤔Mvada lubi tę wiadomość
Dziecko 2016 po 18cs
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
No właśnie nie będę mieć 35 skończone, aczkolwiek tez do terminu nie będę czekać więc możliwe że będzie ok. Mówiłam mu to on, że już prawie blisko tego więc zrobi,nie wiem czy wynik tego będę mieć w portalu lux med jakby co,bo kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy wynik mialabym po świętach u niego dopiero.