KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Crochet wrote:Hej, jestem akurat z wątku majowego, ale u Was dowiedziałam się o pieluszkach. Też nie miałam włączonego newslettera. Zrobiłam tak, że wypisałam dziecko i zapisałam ponownie (w sensie oznaczając, że spodziewam się dziecka i podając datę porodu itp) zaznaczając chęć otrzymywania newsletter i ma drugi dzień przyszedł mail odnośnie pieluszek.
dzieki, tez tak sprobuje
Mvada lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Dziewczyny , kiedy rozkladacie łuzeczka ? tzn aby stalo gotowe przy wazym luzku , jak wyjdziecie ze szpitala dopiero ,zostawiacie to tatusia ? Czy wczesniej jakos zeby juz stalo i bylo gotowe na powrot ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 18:34
-
Nati6 wrote:Dziewczyny , kiedy rozkladacie łuzeczka ? tzn aby stalo gotowe przy wazym luzku , jak wyjdziecie ze szpitala dopiero ,zostawiacie to tatusia ? Czy wczesniej jakos zeby juz stalo i bylo gotowe na powrot ?
Nati6, MaggieMay lubią tę wiadomość
-
Nati6 wrote:Dziewczyny , kiedy rozkladacie łuzeczka ? tzn aby stalo gotowe przy wazym luzku , jak wyjdziecie ze szpitala dopiero ,zostawiacie to tatusia ? Czy wczesniej jakos zeby juz stalo i bylo gotowe na powrot ?
U nas stoi od listopada dostawka i od grudnia drewniane w pokoju Małej 😜
Tylko tyle, że materace się wietrzą od 2tyg, a lada moment Mąż zalozy już prześcieradła, jak się wygrzebie z prania tych tekstyliów
-
Kometa90 wrote:U nas stoi od listopada dostawka i od grudnia drewniane w pokoju Małej 😜
Tylko tyle, że materace się wietrzą od 2tyg, a lada moment Mąż zalozy już prześcieradła, jak się wygrzebie z prania tych tekstyliów
O wow . Mi syn zlozyl luzeczko ale tylko dlatego ze z pl zamawialam i cos mi jie pasowalo z rozmiarem materacy ale okazalo sie ok .W sumie dobrze bo jedna sruba miala gwit zepsuty ale mialam podobna w domu wiec inna wkrecil .Luzeczko co prawda stoi ale w malym pokoju razem z wozkiem next to me luzeczkiem i reszta .Dlatego zastanawaiam sie kiedy je przeniesc sobie do sypialni .A zeczywiscie smierdzi od tej nowosci tymi zapachami w tamtym pokoju musze czesto wietrzyc i nadal zapach Ale racja dalas mi do myslenia bo ja materaca nie rozpakowalam z foli🙈 I chyba to zrobie . dotego posciel wyprana ubralam na kolederke i wsadzilam do worka nie wiem czy dobrze zrobilam 🤔. U mnie taki problem ze mam zwierzaki i boje sie ze kot bedzie mi w tym luzeczku siedzial zanim dziecko sie urodzi 😆
-
O materacu też nie pomyślałam żeby rozpakować ale racja ,pewnie też czuć nowością więc też rozpakujemy.
Ja Wam powiem że nie kupiłam wogole pościeli poza prześcieradełkami i spiworkiem.posciel kupię jak młody będzie miał koło roczku albo moze trochę wczesniejMvada lubi tę wiadomość
-
MarBal wrote:O materacu też nie pomyślałam żeby rozpakować ale racja ,pewnie też czuć nowością więc też rozpakujemy.
Ja Wam powiem że nie kupiłam wogole pościeli poza prześcieradełkami i spiworkiem.posciel kupię jak młody będzie miał koło roczku albo moze trochę wczesniej
Ja dotąd nie kupiłam pościeli dla mojej już prawie 3latki - tzn zamierzam teraz kupić ale jakoś mi nie po drodze. Wcześnie spała w śpiworkach, potem pod kocykiem plecionym, ateraz śpi pod taką moją kołderką kocykiem z dzieciństwa i zamiast poduszek dostała nasze 2 jaśki które w sumie nie był uzywane... dla noworodka to ja zupełnie nie widzę potrzeby.
Moja starsza to faktycznie juz by mogła mieć coś co bedzie dla niej.
MarBal lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ja dla swojej dwojki zawsze posciel uzywałam , wiec nie wiem czy umialabym sie przestawic na spiworki .Co prawda dostałam jeden i mam zamiar wyprubowac do next to me łuzeczka ,ktore bedzie w salonie stało w dzien aby nie biegac po schodach do spiacego dziecka w dzien na poczatku .zobaczymy w praktyce jak to bedzie
Mvada lubi tę wiadomość
-
U nas łóżeczko (po synku) przerobione na dostawkę stoi od stycznia 😝, a to dlatego że chciałam wypróbować wymyśloną konfigurację z przewijakiem zrobionym z biurka - toaletki. I jak mąż już mi ustawił, poodkręcał i poprzesuwał meble to stwierdził że nie zamierza tego powtarzać i już tak zostawiamy. Materac mamy stary, tylko pokrowiec wyprałam. Do tego prześcieradło, które założymy na świeżo. Zamiast śpiworka mam otulacz tulika po synku bo miał mega odruch moro. Zobaczymy czy Małej spasuje która póki co raczej nie lubi być ściskana.
Zastanawiam się tylko czy zaraz po porodzie dam radę zsuwać się z łóżka 🤔Mvada lubi tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Ja chyba w ten weekend przewiozé łóżeczko, było używane w sumie tylko na początku bo potem były problemy z odkladaniem, wiec też tylko wypiore pokrowiec z materaca. Zamówiłam kokon, jutro przyślą,jak mi się spodoba wzór i jakość to dokupię z tego zestawu rożek, poduszkę do karmienia i przescieradło. Przed szpitalem sobie ubiorę łóżeczko. Przewijak już mamy jakiś czas gotowy i koszyczki do niego sobie zrobiłam na podręczne gadżety. Tego miejsca mi najbardziej brakowało z córką żeby mieć wszystko pod ręką. Łóżeczko tez przerabiam na ala dostawkę,jeden bok odkręcimy i damy je na najniższy poziom by bokiem na siedzaco odkładać dziecko ale po cc to zostawię sobie wąskie przejście by nie zsuwać się te 120 do wyjścia z łóżka. Na dole wózek będzie do spania i ew w kokonie.
Córka lubiła spać w rożku aż jej nogi wystawały, potem spała w spiworkach a poyem przyszło lato i jak poczuła luz to nie szło jej z powrotem nauczyć spać w spiworku niestety i spała odkopana, w sumie do tej pory się wykopuje i dlatego musi spać w kombinezonie żeby nie mieć gołych pleców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 20:56
-
Ci co maja Cc moga sobie zaplanowac a reszta nie bardzo😅 moze zeczywiscie pod koniec nastepnego tyg .tez poroskladam wszystko na swoje miejsca,tylko kota bende musiała pilnowac 🙈 chyba ze nie zdaze to chlopaki benda miec co robic 😆 zanim ze szpitala wruce dostana instrukcje i to na biegu bo u nas tylko niecala dobe trzymaja jak wszystko ok 😂 . Ale jutro zeczywiscie sciagne ta folie z materaca . Moze posciel zostawie w tym worku aby sie nie kurzyla 🤔sama nie wiem .
-
A powiedzcie mi proszę, jak to macie rozwiązane w piętrowych domach. Przy poprzedniej dwójce nie mielismy piętra, sypialnia, a więc także łóżeczka, przewijaki, wsYstko było w jednym miejscu. Teraz.sypialnie mamy na górze i tam tez łóżeczko z przewijakiem. I tak sobie myślę, że to będzie bez sensu latać z każda pielucha na górę 😅
Mvada lubi tę wiadomość
-
Ja mam już rozłożona kołyskę, wózek z gondolą, komoda z przewijaniem nigdy nie została schowana po starszej... Tylko brakuje pokrowców i przescieradel. Będę kończyć w ten weekend i potem wszystko poprzykrywam ręcznikami/prześcieradłami dużymi, żeby kurzu nie łapało i tyle.
Mam wyznaczony szpital/indukcję na 03.04... zobaczymy kiedy i jak się to skończy.2020
2023 -
lipa wrote:A powiedzcie mi proszę, jak to macie rozwiązane w piętrowych domach. Przy poprzedniej dwójce nie mielismy piętra, sypialnia, a więc także łóżeczka, przewijaki, wsYstko było w jednym miejscu. Teraz.sypialnie mamy na górze i tam tez łóżeczko z przewijakiem. I tak sobie myślę, że to będzie bez sensu latać z każda pielucha na górę 😅
U kuzynki są 3 piętra i ona w sumie z pielucha zawsze latała z parteru na 2. Na dole miała tylko kosz Mojżesza. Hmmm ja bym chyba sobie to inaczej zorganizowała.
lipa lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ja po cc to chyba z początku będę więcej siedzieć te dwa tygodnie na górze. Raczej będę potem latać na górę bo tam są ubranka itp a nie będę ryzykować przewijania na kanapie żeby mi obsikał czy osrał meble 🤣 Na dole nie ma miejsca na drugi przewijak itp.
No z cc to też niewiadomo, można zawsze wcześniej urodzić, ja sobie przysłonie przescieradlem łóżeczko jak naszykuje w przyszlym tyg. może. Wózek mam dawno wyprany i zakryty tą folią przeciwdeszczowa. Rożki po córce też są wyprane i jakieś jej przescieradło,ale unie dopiero 35 tydzień leciMvada, lipa lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:A powiedzcie mi proszę, jak to macie rozwiązane w piętrowych domach. Przy poprzedniej dwójce nie mielismy piętra, sypialnia, a więc także łóżeczka, przewijaki, wsYstko było w jednym miejscu. Teraz.sypialnie mamy na górze i tam tez łóżeczko z przewijakiem. I tak sobie myślę, że to będzie bez sensu latać z każda pielucha na górę 😅
Mam podobnie, tylko na dole gondola. Oby dało radę, najwyżej zniosę łóżeczko na dół.
Jeszcze niania elektryczna, ale okazało się, że radiowa nie ma zasięgu we wszystkich miejscach w domu. Trzeba było wymienić.
W moim rodzinnym domu były 3 piętra i jak opiekowałam się dziećmi siostry, to było latanie z samej góry na parter po butlę w nocy. Masakra.
lipa lubi tę wiadomość
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
U mnie łóżeczko już stoi w gotowości. Przykryte tylko czystym prześcieradłem, żeby się nie kurzyło, mąż dostanie zlecenie odsłonięcia go jak będziemy w szpitalu, żeby się ostatecznie przewietrzyło 😊
Do spania od początku używaliśmy najpierw rożka jak nie miałam cieplejszego śpiworka, a potem jak się zaopatrzyłam to już tylko śpiworki (aż do teraz- syn ma 2 lata). Pamiętam, że początki kiedy zmienialiśmy często pampersa w nocy były uciążliwe ze śpiworkiem, ale potem przyszło lato i była sama piżamka. A po lecie już zaczynałam zmieniać pampa max raz w nocy, a potem wcale i ten śpiworek to była cudna rzecz. Zero odkrywania się mimo wiercenia w łóżeczku.Mvada, MaggieMay lubią tę wiadomość