Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zapalenie przeszło. Chyba ibuprom najwięcej pomogł. Na bliznę nic nie stosowałam,sama zbladła z czasem, teraz też mam cienką ale czerwona i jeszcze strupki są gdzieniegdzie ale tym razem wybiorę się do fizjoterapeuty, tylko po wizycie u gina bo jednak tam mi nagrzebali i nie wiem czy nie za szybko po 6 tyg, za tydzień idę na kontrolę do niego.
    Wczoraj był synek na bioderkach i wszystko ok, po 3 mies życia druga kontrola.
    W przyszłym tyg ma kontrolne usg przezciemiaczkowe też.
    Ja z początku też miałam problem wygospodarować czas dla córki jak byłam słabsza, teraz to wychodzimy z wózkiem na plac zabaw czy długie spacery, ale to już mąż też potrzebny, a wieczorem biorę małego do córki pokoju i tam się z nią pobawię. A tak jak mały za bardzo marudzi to ona teraz i z tatą chętnie na plac zabaw czy na podwórko pójdzie, szczególnie w weekend rano bo wtedy oczywiście jest wczesnie na nogach

event.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaki tez dostaly wysoypki na buzi . drobne malenkie chrostki polozna mowi ze to hormony oby.. bo starsza miala alergie na mleko + egzeme gdzie nikt w rodzinie nie mial .Naszczescie jest tylko na buzi

• Nati6 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    Dziewczyny współczuję tych boli piersiowych.my już na samym mm.jakies resztki mi lecą jeszcze ale postanowiłam zrezygnować z kp. Trochę mi przykro bo chciałam te pół roku jakoś przeboleć mimo że nie lubię karmić bo mnie to męczy takie wywalanie piersi gdzieś poza domem,to że nigdzie wyjść nie mogę sama,te bóle i to nie spanie bo dzidzia całe noce wisi na cycku ale dla zdrowia maluszka chciałam spróbować.tak z córką zacisnęłam zęby i się udało tak teraz z synem odpuściłam .on się bardzo denerwował bo już poczuł w szpitalu jak fajnie i łatwo leci z butli i przy cycu tylko złość .nie miałam serca go męczyć jak widziałam te zadowolona buzię jak poczuł smoczka z butli .
    Mam pytanie do mam po CC .kiedy można coś stosować na Blizne? Czy 3 tygodnie to nie za wcześnie? Używała któraś tych plastrów sutricon? Dobre są ? Czy mogę już je stosować?

Mysle ze zawczesnie jeszcze ja bym poczekala

MarBal lubi tę wiadomość

• MaggieMay Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam siadać psychicznie. Dzisiaj do godz. 12 nie byłam w stanie się umyć i porządnie zjeść. Teraz śpi, to mam szansę zmienić wszystkie zarzygane prześcieradła i nastawić 3 prania. Dom 2-piętrowy niby jest fajny, ale nie przy noworodku, którego trzeba nosić góra-dół.

Już naprawdę nie wiem czemu płacze. Ma całą buzię wysypana, zaczęło przechodzić na szyję i tułów. Położna mówi, żeby dalej próbować z krochmalem i powinno przejść, ale ja już powątpiewam. A "kochane" mamusie prześcigają się w pomysłach, co robimy z mężem źle, że tak wygląda sytuacja.

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati6 wrote:
    Czy wasze dzieciaki tez dostaly wysoypki na buzi . drobne malenkie chrostki polozna mowi ze to hormony oby.. bo starsza miala alergie na mleko + egzeme gdzie nikt w rodzinie nie mial .Naszczescie jest tylko na buzi

Cześć, u nas najpierw wysypało czoło i dookoła oczu, potem policzki i nos. Teraz jest na policzkach, szyi, karku i torsie, ale zeszło całkiem z czoła. Kąpiemy w krochmalu, albo stosujemy krochmal przy wieczornej higienie. Myślałam, że to potówki, położna powiedziała,że to trądzik niemowlęcy.

Widzę, że jedne krostki znikają, a nowe pojawiają sie na policzku na którym spała...

Jak jest u Ciebie? Co stosujesz?

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pojawił się trądzik niemowlecy, u obojga starszych też był. Spokojnie przejdzie samo. Ja tylko przemywam buzie woda przygotowana i smaruje emolientem, żeby nie wysychalo

Nati6 lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggieMay wrote:
    Ja zaczynam siadać psychicznie. Dzisiaj do godz. 12 nie byłam w stanie się umyć i porządnie zjeść. Teraz śpi, to mam szansę zmienić wszystkie zarzygane prześcieradła i nastawić 3 prania. Dom 2-piętrowy niby jest fajny, ale nie przy noworodku, którego trzeba nosić góra-dół.

Już naprawdę nie wiem czemu płacze. Ma całą buzię wysypana, zaczęło przechodzić na szyję i tułów. Położna mówi, żeby dalej próbować z krochmalem i powinno przejść, ale ja już powątpiewam. A "kochane" mamusie prześcigają się w pomysłach, co robimy z mężem źle, że tak wygląda sytuacja.
    Maggie przede wszytkim babciami się nie przejmuj. Wiem, że to wkurwiajace, ale po prostu nie daj się im sprowokować.
    Dzieci sa różne, mn3oj czy bardziej wymagające i żadnej w tym waszej winy. Dzieci dużo płaczą, przez pierwsze miesiące mają problemy z układem trawiennym, ktory dopiero dojrzewa, układ nerwowy też dopiero dojrzewa.
    Najlepszym sposobem i lekarstwem jest tu czas, ale wiem jak takie dobre rady pomagają.

Mamamani, MaggieMay, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u nas też krostki na twarzy, po 3 mies powinny zniknąć.

Nati6 lubi tę wiadomość

event.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas alergia na bmk najprawdopodobniej... była krew i śluz w wodnistej kupce pare razy, do tego ulewanie... od wczoraj jedzie bebilon pepti i kupka super, ale ulewa po tym 2 raxy bardziej niż wcześniej i do tego nie chce jeść...cyca ssie ba medal, a butle tylko żeby zaspokoić największy głód, zjada mniej o połowę niemal przy każdym karmieniu.

2020 :)
    2023 :)
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggieMay wrote:
    Cześć, u nas najpierw wysypało czoło i dookoła oczu, potem policzki i nos. Teraz jest na policzkach, szyi, karku i torsie, ale zeszło całkiem z czoła. Kąpiemy w krochmalu, albo stosujemy krochmal przy wieczornej higienie. Myślałam, że to potówki, położna powiedziała,że to trądzik niemowlęcy.

Widzę, że jedne krostki znikają, a nowe pojawiają sie na policzku na którym spała...

Jak jest u Ciebie? Co stosujesz?

Drobniustaka wysypka i tez pojawila sie w miejscach jak u was .Ale nie ma nic na szyi .Nic nie stosujemy bo jesli to hormonalne to nie wymaga niczego ,na alergiczna to tez to mi nie wyglada ,potowki sa na szyi przedewszystkim i bardziej czerwone wiec napewno nie .

Jezu przesililam sie dzis 3 razy na spacerku raz do szkoly drugi raz ze szkoly i potem do wesolego miasteczka ze starsza bo przyjechLo i tak mnie w boku w pachwinie ciagnie ze nie potrafie sie podniesc jak w pierwszych dobach po cc😓 Kiedy to sie zagoi wszysyko i calkiem bol minie

• Nati6 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A u nas alergia na bmk najprawdopodobniej... była krew i śluz w wodnistej kupce pare razy, do tego ulewanie... od wczoraj jedzie bebilon pepti i kupka super, ale ulewa po tym 2 raxy bardziej niż wcześniej i do tego nie chce jeść...cyca ssie ba medal, a butle tylko żeby zaspokoić największy głód, zjada mniej o połowę niemal przy każdym karmieniu.

Rozmawialas z lekarzem n temat tej krwi ? Zielina kupa ok przez jakis czas moja tez miala przejsciowo ale z krwia ?

• Ajka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati6 wrote:
    Rozmawialas z lekarzem n temat tej krwi ? Zielina kupa ok przez jakis czas moja tez miala przejsciowo ale z krwia ?

Tak, lekarz zalecił ten bebilon pepti - to hydrolizat dla alergików. Tylko moje dziecko nie docenia jego walorów smakowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2023, 10:04

2020 :)
    2023 :)
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Tak, lekarz zalecił ten bebilon pepti - to hydrolizat dla alergików. Tylko moje dziecko nie docenia jego walorów smakowych.
    Bo to mleko śmierdzi okrutnie 😅 próbowalismy go przy synku.

age.png
  • Siasia006 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

MaggieMay u nas w sobotę bd miesiąc a ja dalej rozwalona psychicznie. Są dni że jest ok, świeci słońce, idziemy na spacer wszystko fajnie tylko gdzieś w tle coś wyje w środku a są dni jak dziś że pada, jestem uwiązaną w domu mam starsza na głowie i mam ochotę z małą nie wychodzić z łóżka i gapię się w okno... Nie wiem kiedy się to naprawi, spełniło się moje marzenie o dziecku a czuje się jakby mnie życie przygniotło.. Przy starszej byłam młoda promienna mama, wydaje mi się że uratowało mnie to że to było 1 dziecko więc dużo mniej obowiązków i mąż w domu przez pół roku nie byłam taka samotna.

Trądzik też u nas od jakiegoś czasu czekam na położna....

Dziewczyny co to może być. Bolesna piers w środkowej części i od dołu, boli jak tam dotykam a z drugiej strony piersi w ogóle. Sutek ok ale piers boli przy dostawianiu, następnym razem spróbuje w kapturka chce. Wydaje mi się że mała źle złapała, w sensie sutek i sporo brodawki i tak ssala jakiś czas, możliwe to? Czy zapalenie? Co z tym robić, bo zaczęło się wczoraj popołudniu... Starsza karmilam 8 miesięcy i nic się nie działo, widać przy tym dziecku muszę doświadczyć wszystkiego....

• Siasia006 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i od środka ,w tej części gdzie boli brodawka chyba trochę spuchnięta..

• lipa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze wczoraj pocieszałaś Maggie, s dziś też wyje od rana. Wstydzę się swoich myśli.

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie zdanie na temat koperku? Wyczytałam, ze jest rakotworczy, ale mąż sie upiera, zeby dac, bo kiedyś sie tak robilo... bla bla bla

age.png

age.png
  • Siasia006 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ja też mam dość, w przyszłym tygodniu mąż zabiera starsza do babci na 4 dni i zostanę sama to dopiero bd dół bo zostaje sama albo odpocznę i bd ok.. Nie wiem... A miałaś tak przy wcześniejszych dzieciakach?

Mi rośnie gorączka 37,8 więc chyba mam zapalenie piersi, co ja mam robić???

• Nati6 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Jakie macie zdanie na temat koperku? Wyczytałam, ze jest rakotworczy, ale mąż sie upiera, zeby dac, bo kiedyś sie tak robilo... bla bla bla

Jak pije pare dni juz koperek bo ulatwia mi on przy gazach po cc plus malej tez pomaga . Starszej dwojce dawalam cherbatke z koperku wloskiego jak byli mali ,pierwsze slysze ze jest rakotworczy.

Czy kogos boli w pachwinie po cc .wczoraj 2 spacery do szkoly i spowrotem z wozkiem , wieczoeem 2 godziny chodzeni w wesolym miasteczku . I do dzis odczuwM mniej ale boli ciagnie nadal , czy to zmeczenie przesilenie , ? oby nie przypuchlina 😰 Ciagle mam ten strach ze nie powiennam malej nosic ale musze .. Nie powinnam wozka podnosic pod kraweznik ale tez musze . Ja to jak jajko jestem

• lipa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasia006 wrote:
    Lipa ja też mam dość, w przyszłym tygodniu mąż zabiera starsza do babci na 4 dni i zostanę sama to dopiero bd dół bo zostaje sama albo odpocznę i bd ok.. Nie wiem... A miałaś tak przy wcześniejszych dzieciakach?

Mi rośnie gorączka 37,8 więc chyba mam zapalenie piersi, co ja mam robić???
    Z drugim dzieckiem też było mi ciężko bardzo, ale wtedy "na szczęście" Wybuchła pandemia i miałam.meza w domu aż młody skończył 6 miesięcy. To bardzo wiele zmieniało.

age.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ