X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza juz prawie raczkuje ale rece jeszcze nie wspolpracuja wiec sie chuata na kolanach ,wygina do siadu . I sie czołga w kazda strone 😅 . Drugi ząb wychodzi ale narazie nie jest zle ponoc przy tylnych sa goraczki . Jak ubieracie dzieci do spania teraz jak w nocy 17- 18 c w pokoju . Jak sie kladzie to zacieplo w srodku nocy lodowate rece kark nie cieply ale tez nie zimny taki lekko chlodnawy i boje sie czasem czy nie marznie , co prawda jej koldeeka jest duzo ciensza niz moja i sama nie wiem . Moja udaje dzwieki sygnalo policja czy pogotowie ,ostatnio tylko ijo ijo 😂 baba , dada , powie kiwa glowa nie , a mama nie chce jeszcze mowic nie spieszy sie .

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włączyłam kaszkę bobovity porcja zbóż na mm i mały chętnie je i mam alternatywę jakbym musiała wyjść, bo butelki już nie ma sensu wprowadzać.
    O wczoraj nauczył się też piszczeć jak mu się ulubioną rzecz zabierze, np. Butelkę po wodzie to zrobił niezłą aferę.
    Ja nie mam pomysłu jak ubierać go do auta jak go przesadzamy potem do wózka na parkingu, wczoraj przetestował grubszy dresowy kombinezon to ledwo wszedł do fotelika, więc póki co zostaje gruba bluza pus cieple spodnie dresowe

Nati6 lubi tę wiadomość

event.png
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Hania dziś drugi raz po ok 2h od zjedzenia miała konkretne wymioty po żółtku w zupie. A wczesniej ze dwa razy dawałam ale mniejsze ilości i bez reakcji. Alergie pokarmowe to dla nowość bo mój starszak jadł wszystko. Jaka teraz jest procedura? Jutro ją potrzymać tylko na mleku czy normalnie coś dać? To jajko spróbować ponownie za jaki czas? A np inne formy niż gotowane? Kurcze myślałam że się pobawimy już w jakieś placuszki i omleciki a tu kicha.

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z ubieraniem jak do auta idziemy .poki co unoeram kurtke gruba ale ciasno mu w tej kurtce i foteliku i wiem ze sie nie powinno.my malo jeździmy bo wszedzie blisko wiec raczej pieszo .jedynie na wieksze zakupy raz w tygodniu.gdybym miala gdzies dalej jechac to pewnie bym ubrala w cieply sweter lub bluze i kocyk cieplutki.apropo kocyka to właśnie zamowilam fajny cieply koc do wozka .
    Jaki rozmiar czapek kupujecie? Mam kilka czapek kupowanych tak na oko i jak na zlosc chyba poobcinalam metki a teraz chce zamowic i w sumie nwm jaki rozmiar. 44?
    Tesciowa dala mi stowke i powiedziala zebym kupila malemu te buty wiec kupilam w hm ubralam raz i juz sie wkurzylam bo wywija nogami i mu spadaja .wiedzialam ze tak to sie skonczy .schowalam do szafy i moze beda na pozniej bo wzielam wieksze a poki co poszlam do hm po niechodki i jestem zadowolona.
    Ja kaszke dalam poki co raz z sinlac ale cos mi po niej robil przez jeden dzien takie rzadkie 💩 i to kilka.wczoraj kupilam jaglana z helpy i sprobuje ta dac . Jajka jeszcze nie dawalam .moze dam zoltko w tym tygodniu.
    Mam zaobserwowany taki fajny profil na insta mamy ktora takie cuda robi corce ze az sama chętnie bym to zjadla .tez bym chciala tak czarowac .moze sie zainspiruje czasem czyms od niej .poki co same papki u nas ale czekam az sam siadzie i bedzie jesc w krzeselku

05396a9a8c.png

Wysłany: 16 listopada 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy czapkę zimową 48-50 😱 ale moja Hania ma główkę w >90 centylu od urodzenia, chociaż tego nie widać. Czapki to jedyna rzecz jakiej nie zamawiam tylko zawsze muszę przymierzyć.
    A "buty" mamy takie tylko używki https://www.reima.com/pl-PL/products/buciki-dla-niemowlat-antura i jestem bardzo zadowolona.

Dziecko 2016 po 18cs
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie takie podobne kupilam te niechodki .
    Czapki tez caly czas kupowalam w sklepach ale ja mam pod nosem tylko hm, Reserved, Pepco i nic nie było ciekawego wiec stwierdzilam ze zamowie .mam właśnie same takie cieniutkie plus jedna gruba i chcialam cos pomiędzy .moj ma glowe na 75 centylu . ostatnio mial obwod 44 wiec zamowilam mu juz taka 44-46 .zobaczymy mam nadzieję ze będzie ok

05396a9a8c.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze wiedzieć że nie jesteśmy sami z głową 47 cm miesiąc temu.
    Czapkę mam taką dzianinową więc się fajnie rozciąga i też nie obraca tak jak te bawełniane. Synek pełza do tyłu, dostalismy to wwr. Na kolana jak go biorę to się sam odchyla żeby się nie opierać na mnie bo on chce siedzieć, chciałabym żeby raczkował i z raczków prawidłowo siadał bo córka się najpierw nauczyła siadać i potem nie raczkowała tylko jeżdziła na tyłku a to raczkowanie jest bardzo ważne dla rozwoju

event.png
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    A moja Hania dziś drugi raz po ok 2h od zjedzenia miała konkretne wymioty po żółtku w zupie. A wczesniej ze dwa razy dawałam ale mniejsze ilości i bez reakcji. Alergie pokarmowe to dla nowość bo mój starszak jadł wszystko. Jaka teraz jest procedura? Jutro ją potrzymać tylko na mleku czy normalnie coś dać? To jajko spróbować ponownie za jaki czas? A np inne formy niż gotowane? Kurcze myślałam że się pobawimy już w jakieś placuszki i omleciki a tu kicha.

U nas też alergia na jajka. Najpierw dałam żółtko i było ok. Potem całe jajko i była wysypka. Teraz znowu dałam samo żółtko do zupki i z powrotem pokrzywka... Szkoda, bo trzeba całkiem wyeliminować, też nie wiem na ile. Podobno białko uczula częściej niż żółtko.
    Na razie daję jej pewniaki, od których nic jej nie jest. Słoiczek z malinami też jej nie podszedł, samą mnie drapało w gardle po nim, a co dopiero ją.

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://polki.pl/rodzina/rodzice,wafle-ryzowe-trujace-zarowno-dla-dzieci-jak-i-doroslych,10421698,artykul.html

Jezu , a ja małej wprowadzilam kaszki i od ryzowych zaczelam a najgorsze ze dalam jej tez wafla takiego dla dzieci 😪. Jezdze na farme staram sie jak najbardziej zdrowe produkty ale czasem dla urozmaicenia kaszka czy wafel na przekaske ale widze ze to nie zbyt zdrowe🙄. sama nie wiem teraz owsianka moze zamiast kaszki ale czy nie zawczesnie 🤔

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję kaszkę owsianą, jajka samego jeszcze nie dawałam, u synka nadal niechęć do musów owocowych, jedynie np. Dyniowo jabłkowy jak zrobiłam to zjadł ciut. Jabłko czy gruszkę lubi ssać w całości, więc myślę że jak podrośnie to będzie wolał w kawałkach. Dodaję mu starte do kaszki czasem.
    Dawałam mu już skórkę chleba, makaron nitki, jakieś placuszki ale wiadomo to jakieś okruszki jedynie trafiają do brzuszka, w sumie te kawałki czy jabłko to daję jak chcę sama zjeść w spokoju, ma z tego więcej zabawy niż jedzenia a że uwielbia pchać ręce do buzi i trzeć dziąsła to tym bardziej wykorzystuję to póki ma chęci do próbowania, podobno po roczku zainteresowanie jedzeniem spada.
    U nas już kilka nocy kiepskich bo w nocy kaszle bo ten śluz mu spływa do gardła, a zęba dalej nie widać choć czuć już z miesiąc. W dzień nie kaszle bo jest głównie na brzuszku

Nati6 lubi tę wiadomość

event.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez jakis marudny ostatnio.tak jak byl malo płaczący tak ostatnio nie idzie wyjsc z pokoju bo odrazu ryk jak sam zostaje .tak samo rano przed drzemka strasznie placze .nie wiem czemu tak . wieczorem zasypia normalnie ,w południe na drzemke troche pomarudzi a ta pierwsza drzemka rano to jeden wielki krzyk . właśnie teraz skonczyl sie wydzierac i zasnął. Ogólnie zauważyłam ze go uspokaja jak mu spiewam aaaa kotki dwa 🙂 kiedyś nie lubil tych dzieciecych piosenek a uspokajal sie tylko jak puszczalam "flowers" od miley cyrus 🤣 chyba dlatego ze w ciazy czesto tego sluchalam .teraz chyba zaczyna sie przekonywac do tych piosenek dzieciecych .
    Co kupujecie dzieciom pod choinkę?

05396a9a8c.png

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati z tym arsenem w ryżu masakra, a zarówno my lubimy i starszemu też dawałam bo to wygodne i z reguły jedliśmy brązowy a tam arsenu najwięcej 😒 mam nadzieję że to spisek producentów kasz bo całkiem nie odstawimy 🤔
    U nas na początku owocki nie wchodziły ale jak teraz robię musik + jogurt albo kefir + kaszkę owsianą, amarantus, chia albo siemię (chce jeszcze orzechy mielone dawać) to a się młodej uszy trzęsą. A zupki po tych wymiotach mi trochę przystopowała i je mniej. Chociaż dziś zmiksowana botwinka ładnie weszła.
    MaggieMay zauważyłam że razem z jajkiem Hance mniej wchodzą też zupy z kurczakiem.
    Moja panna lubi klasyki z lat 80 - uspokaja się przy nich i latino - od wczoraj przy niektórych piosenkach się buja w rytm na boki plus macha nóżkami. Mega mamy z niej ubaw jak tak tańczy.
    Marbal my jesteśmy źli rodzice i dopóki Mała nieogarnia to nic większego nie kupujemy. Wystarczy nam lista siedmiolatka na kilka stówek 😅

Nati6 lubi tę wiadomość

Dziecko 2016 po 18cs
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati6 - masakra z tym arsenem. Czemu za wcześnie na owsiankę? Z rana spoko jest kaszka manna, kasza jaglana albo właśnie płatki owsiane. Zawsze możesz zblendować.

Taka Sytuacja - nie wiem, czy to alergia na żółtko, bo mnie też wysypało na brzuchu. Może to od infekcji? Muszę też wprowadzić jogurt naturalny 👶

Zastanawiam się, kiedy wprowadzić trzeci posiłek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 17:21

Nati6 lubi tę wiadomość

age.png
    03.2020 start starań
    2021 LEEP szyjki macicy
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    10t4d - CRL 4,02 cm
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    29t4d - 1678 g
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggieMay wrote:
    Nati6 - masakra z tym arsenem. Czemu za wcześnie na owsiankę? Z rana spoko jest kaszka manna, kasza jaglana albo właśnie płatki owsiane. Zawsze możesz zblendować.

Taka Sytuacja - nie wiem, czy to alergia na żółtko, bo mnie też wysypało na brzuchu. Może to od infekcji? Muszę też wprowadzić jogurt naturalny 👶

Zastanawiam się, kiedy wprowadzić trzeci posiłek?

No wlasnie nie wiem czy manna nie jest za ciezka jeszcze no i czy do glutenu tez nie za wczesnie . Wlasnie zasatnawiam sie na platkami i chcialam ostatnio juz kupic . Moze nastepnym razem bende to kupie moze te bez glutenu najpierw 🤔 .Sama ie wiem a fajnie by bylo bo mala wlasnie kaszki lubi

Wysłany: 19 listopada 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już była sucha buła i makaron w ramach blw więc gluten odhaczony 😆 a ktoś u Ciebie Nati ma celiakię że się obawiasz?
    a dziś moja mała zjadła papier 🤭 cichutko się bawiła na macie a się okazało że dorwała coś z papierową metką, jakoś kawałek urwała i to memlała. Nagle patrzę a ona coś żuje i kawał wielki jej wyjęłam zza policzka 😒 żeby tak chętnie obiadek jadła 😜

Nati6 lubi tę wiadomość

Dziecko 2016 po 18cs
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    U nas już była sucha buła i makaron w ramach blw więc gluten odhaczony 😆 a ktoś u Ciebie Nati ma celiakię że się obawiasz?
    a dziś moja mała zjadła papier 🤭 cichutko się bawiła na macie a się okazało że dorwała coś z papierową metką, jakoś kawałek urwała i to memlała. Nagle patrzę a ona coś żuje i kawał wielki jej wyjęłam zza policzka 😒 żeby tak chętnie obiadek jadła 😜

Celiake nie wiem nie robilismy badan 😅. Poprostu w sklepie ze zdrowa zywnoscia jak szukalam jaka owsianke moglabym jej dawac i makaron polecili ze to za wczesnie troche za bardzo ufam chyba tej co tam pracuje 🤔.Ale jesli chodzi o ziola i suplementy to mi dobrzez zawsze doradzala 🙈moze dlatego . No i chce lepiej podejsc do malej ze wszystkim niz ze starszymi dziecmi bo sa rozbestwione i wybredne ,aby ona jak najbardziej zrowo rosla i najdluzej zdrowo jadla 🙈 choc wiem ze czasem sie nie da moze troche przesadzam😅 . Ale juz robie duzo zeczy inaczej .

• MaggieMay Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, a jeśli można wiedzieć, to co robisz inaczej przy trzecim dziecku? Pytam z czystej ciekawości.

age.png
    03.2020 start starań
    2021 LEEP szyjki macicy
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    10t4d - CRL 4,02 cm
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    29t4d - 1678 g
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggieMay wrote:
    Nati, a jeśli można wiedzieć, to co robisz inaczej przy trzecim dziecku? Pytam z czystej ciekawości.

Nie slodze wody 🙈 .Nie uzywam soli chyba ze jak cos jest mdle jak ugotuke to dodaje ziola np bazylie ewentualnie klodowska ale 2 razy mi sie zdazylo ciutke wiec jej unikam . Nie mam zamiaru dawac slodyczy jak najdluzej bo starsza to pazerniak na slodkie . Moze mi tym razem wyjdzie😅 syn starszy zadko slodkie jadał .Staram sie wiecej gotowac zdrowo , niz ze sloiczka no chyba ze cos wypadnie to nie przesadzam i sie ratuje tym sloiczkiem . Chcialam tez uniknac wszystkich dodatkowych szczepien,niepotrzebnych jak rota itp .Bo starsza jest alergiczka i jak wyliczylam ile roznych miala a teraz daja 2x tyle to sie za glowe zlapalam ale wyszlo jak wyszlo ze dostala reakcji tagze nie szczepimy narazie niczym.
    Nie kapie jej codziennie tak jak starsze tylko 2x w tyg .Po urodzeniu nie kompalismy przez 1.5 tyg ze wzgledu aby ochrona skory byla jak najdluzej .
    Nie dalam witaminy k w zastrzyku tylko w syropie.
    Daje ziolowe herbatki do picia zamiast soczkow . Pokrzywe b polubila😅 Owoce daje tylko 1-2 w tygodniu . Duzo wazyw i mieska ,ryby . Chyba bardziej rozpieszczam to chyba ta gorsza strona medalu i moje lenistwo bo sie nadal budzi w nocy 🙈
    Daje mleko z tych lepszych niz z tych tanszych ,nie patrze na ceny tym razem choc to mleko zjada portwel🙃
    Nie wiem co jeszcze musialabym pomyslec usiac i spisac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 01:12

• MaggieMay Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że ciekawi mnie jak wygląda wychowanie na wyspach, czym się różni. Mieszkałam trochę w Londynie i w pewnym momencie zastanawiałam się nad posiadaniem tam dzieci. Życie się inaczej poukładało, a ja się czasami zastanawiam czy nie byłoby mi tam lepiej. Czy może chodzi o to, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma 🤔

age.png
    03.2020 start starań
    2021 LEEP szyjki macicy
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    10t4d - CRL 4,02 cm
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    29t4d - 1678 g
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja a jakie prezenty sobie wymyśliła córka? Pytam bo moja z kolei nie potrafi nic wymyśleć, chciała jedynie koc syreni ogon, a ja też nie mam rozeznania co lubią starsze przedszkolaki, bo ona głównie rysuje i o reszcie nie mam pojęcia.
    U nas woda będzie do picia, dopóki córka nie poszła do przedszkola to nie znała słodyczy i nawet w sklepie nie wiedziała co to jest jak mijaliśmy cukierki na wagę, dostawała jedynie jakieś pojedyncze razy kostkę czekolady czy drozdzowkę, herbatniki ale nie znała nawet tych opakowań, teraz jak chce zjesc to sie zawsze pyta czy moze i ile, niestety w przedszkolu bardzo czesto są slodycze. Jak dostawała mała coś w paczkach nie dawalismy po prostu a babcie dostały opiernicz. Natomiast ona lubi bardzo jesc zupy w przedszkolu, je przewaznie dokładkę. Nie smakują jej gazowane napoje, nigdy nie chce coli itp. Pije herbatkę malinową, nawet kompotu słodkiego nie lubi, jak byla młodsza piła jeden rodzaj soków ale sama wrocila do wody. Jeszcze kawę zbożową czy mleko lubi pić. Zęby ma nadal wszystkie zdrowe, mimo ż e do 2 lat nie zawsze dawała sobie myć ale przez brak slodyczy no i kp nic się nie stało. W nocy jak ją odstawiłam to jadła jogurt naturalny bo lubiła, kilka łyżek i spała. Nie dawałam danonków itp bo to dam cukier, za to serek naturalny, jogurt, kaszkę na mleku albo z dodatkiem owocow, albo koktaile

Nati6 lubi tę wiadomość

event.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ