X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabeaa wrote:
    Witam wszystkie nowe mamy 🥰

No czas do wizyty się strasznie dłuży, ale mam nadzieję że w środę zobaczę już serduszko 🥰

Do mam które mają więcej niż jedno, kiedy zaczął wam się pokazywać brzuch? W ostatniej ciąży byłam 5 lat temu i człowiek już nie pamięta 🙈

U mnie to już prawie 7 lat od ostatniej ciąży ale oglądałam zdjęcia i taki mini brzuszek w mega obcisłej tunice dopiero pod koniec 4msc. Teraz odkąd wiem o ciąży mam permanentne wzdęcie, a od tygodnia (jutro zaczynam 9tc) już czuje powiększoną macice, brzucha już nie wciągnę, obcisłe jeansy z wysokim stanem już mnie uwierają i nawet Mój mąż mówi że wyglądam jak w ciąży. Strasznie szybko 🤔

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    U mnie to już prawie 7 lat od ostatniej ciąży ale oglądałam zdjęcia i taki mini brzuszek w mega obcisłej tunice dopiero pod koniec 4msc. Teraz odkąd wiem o ciąży mam permanentne wzdęcie, a od tygodnia (jutro zaczynam 9tc) już czuje powiększoną macice, brzucha już nie wciągnę, obcisłe jeansy z wysokim stanem już mnie uwierają i nawet Mój mąż mówi że wyglądam jak w ciąży. Strasznie szybko 🤔

Na kiedy masz termin ? ja jutro tez tez zaczynam 9 tc

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio pisałam,że objawy mi zaniknęły, a dziś wstałam z takimi mdłościami, że nie wiem co zrobić... Słabo się czuję..
    Do tego zauważyłam że pierwsze 4,5 tygodnia ciąży mega zaparcia, a teraz w drugą stronę..

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie się czuję, jakbym się czymś zatruła, mdli aż słabo.. 2 razy sprowokowalam wymioty, pomogło na chwilę... Nie wiem nawet czy wogole można w ciąży prowokować

age.png
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann. wrote:
    Czy to się zawsze tak dłuży do tych pierwszych wizyt? 😅

Po Covidzie ani śladu, w sobotę rano zauważyłam delikatnie beżowy śluz na papierze, ale nie udało mi się złapać żadnej wczesniejszej wizyty więc czekam grzecznie do czwartku.
    Mnie też się strasznie dłuży- na szczęście wizyta już jutro!! 🥰

age.png

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti6 wrote:
    Na kiedy masz termin ? ja jutro tez tez zaczynam 9 tc

Termin: 11 kwiecień - miałam owulacje 19.07 w 19dc. A Ty?

Dziecko 2016 po 18cs
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te czekam z niecierpliwością na wizytę, jestem na etapie że już bym chciała całemu światu powiedzieć o ciąży.
    Dziewczyny a tak z innej beczki, co jadacie na śniadanie? Jeśli wogole jadacie, bo ja mam właśnie problem. Mimo wielkiego głodu nic nie wchodzi za bardzo

age.png

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki, co jadacie na śniadanie? Jeśli wogole jadacie, bo ja mam właśnie problem. Mimo wielkiego głodu nic nie wchodzi za bardzo[/QUOTE]

Mi jest strasznie niedobrze po owsiance którą zawsze jadałam, dobrze mi za to wchodzą wszelkie kanapki i bułki. I wole zjeść śniadanie bo bez jest gorzej 🤢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 08:56

Dziecko 2016 po 18cs
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabeaa wrote:
    Witam wszystkie nowe mamy 🥰

No czas do wizyty się strasznie dłuży, ale mam nadzieję że w środę zobaczę już serduszko 🥰

Do mam które mają więcej niż jedno, kiedy zaczął wam się pokazywać brzuch? W ostatniej ciąży byłam 5 lat temu i człowiek już nie pamięta 🙈

Z córką brzuch delikatnie się pokazał w 3/4 miesiącu. Teraz mimo że jestem w 6 tygodniu bodajże, to już widać... Podbrzusze mam większe i wogole brzuch ten taki wyżej mam wielki. Szczupła nie jestem, wręcz przeciwnie, ale nie sądziłam że aż tak.. wyglądam jak w 6 czy 7 miesiacu z córką... Boje się co będzie później 😱

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:

Mi jest strasznie niedobrze po owsiance którą zawsze jadałam, dobrze mi za to wchodzą wszelkie kanapki i bułki. I wole zjeść śniadanie bo bez jest gorzej 🤢[/QUOTE]

Ja przed chwilą ugryzlam chleb z masłem 2 razy, mam dość, popijam dziś zwykłą herbatę, bo woda mnie cofa, mimo że ją kocham.

age.png

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdłosci bardzo pomaga imbir: woda z cytryną i imbitrm albo sok pomarańczowy zmiksowany z imbirem. No i jedzenie małych porcji opartych głównie na owocach i warzywach bo pojawił siè u mnie mięsowstręt.

Dziecko 2016 po 18cs
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    Termin: 11 kwiecień - miałam owulacje 19.07 w 19dc. A Ty?

Mi tez wyznaczyli termin na 11 ale owulacje miałam 16go . W 12 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 10:41

• MarBal Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja nie mam mdłości póki co i mam apetyt.na śniadanie jem bułeczkę z jakąś frankfurtera bądź parówka .ogólnie to bym jadła ciągle a muszę przystopować bo tak jak zrzuciłam 10kg w pół roku tak teraz od czerwca 6 mi już wróciło ☹️

05396a9a8c.png
  • Ann. Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba taki dzień, też mnie mdli od rana. Zapchalam się suchą bułką i troszkę przeszło. Najgorzej mam przy myciu zębów.. Tylko z pasty zrobi się więcej piany i bierze mnie na wymioty🤢

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie królują jajka na śniadanie we wszelkiej postaci. Do tego jakieś kiszonki, albo mini kukurydza w occie. Plus jest taki, że nie ciągnie mnie do słodkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jem bo "muszę".

Ogólnie nie mam apetytu, nic a nic. Staram się coś wmusić, jogurt skyr, bułkę z serem czy jajka. Ale ogólnie jedzenie nie sprawia mi przyjemności. Raczej wkurw.... się bo nie mogę jeść co lubię sushi, tatara, podsuszanego mięsa.

Ogólnie , nie radzę sobie, w tym "stanie" emocjonalnie.
    Jestem kłębkiem nerwów, łatwo mnie wyprowadzić z równowagi...

Nie ukrywam, ta ciąża, nie była moim marzeniem.
    Dwa lata temu, dostałam diagnozę menopauzy, 4 miesiące temu info że wyczerpała się rezerwa jajnikowa... Od prawie 20 lat choruje na endo.

Przeżyłam stratę, że więcej nie będę mieć dzieci, a teraz znów jestem w ciąży...

15 lat temu stoczyłam walkę by mieć dziecko, potem utrzymać dwie ciąże....
    Nie czuję, tego co wszyscy wokół mówią.

Czy któraś z Was mierzy się z podobnymi odczuciami i emocjami ?

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcik19 wrote:
    U mnie królują jajka na śniadanie we wszelkiej postaci. Do tego jakieś kiszonki, albo mini kukurydza w occie. Plus jest taki, że nie ciągnie mnie do słodkiego.

Kukurydzacw occie? Nie kojarzę takiego przysmaku 🤔 nie wiem czy to zabobon ale masz smaki jakby na synka 😁
    ja mam nieposkromioną ochotę na pierogi ruskie ❤ to samo było w poprzedniej ciąży wiec chyba znowu będzie synuś.

Dziecko 2016 po 18cs
    Córcia ❤️ tp. 11.04

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia 38 a finalnie masz już dzieci?
    Teraz miałaś już wizytę serduszkową? Może podświadomie nie chcesz się cieszyć z ciąży dopóki nie skończy się ryzykowny okres?
    Ja też uwielbiam sushi i tatara, i jeszcze steki rare, ceviche 😍 i właśnie wymyśliłam że zmuszę męża do rolowania w weekend sushi z rybą w wersji dozwolonej 🤔

Dziecko 2016 po 18cs
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Parole Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedzenie też jest bardziej na zasadzie, że trzeba niż ochotę bym miała.

VI. 2016 zaczynamy starania
    VIII. 2018 pierwsza nieudana inseminacja 😔
    IX. 2018 druga nieudana inseminacja 😔
    V. 2020 zmiana kliniki
    VII. 2020 wizyta u immunologa (min. Kiry AA😔)
    IX. 2020 decyzja o in vitro i rozpoczęcie długiego protokołu
    27.X.2020 punkcja

Mamy 6 zapłodnionych komórek. 🥰
    2 przebadane PGS zdrowe🥰

1.XII.2020 udany transfer 5 dniowego mrozaczka
    VIII. 2021 jest nasz Synek 😍
    VI. 2022 wracamy po rodzeństwo 🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    Emilia 38 a finalnie masz już dzieci?
    Teraz miałaś już wizytę serduszkową? Może podświadomie nie chcesz się cieszyć z ciąży dopóki nie skończy się ryzykowny okres?
    Ja też uwielbiam sushi i tatara, i jeszcze steki rare, ceviche 😍 i właśnie wymyśliłam że zmuszę męża do rolowania w weekend sushi z rybą w wersji dozwolonej 🤔

Tak, mam dzieci. Córka 14 lat i syn 13 lat.
    Miałam "nagła" wizytę w niedziele, przez plamienie. Widziałam serduszko. Nic to nie zmieniło. Nie powiem, że się nie bałam. Uszczęśliwiło mnie, że wszystko w porządku z maleństwem.

Swoją dwójkę wychowałam samotnie, z obecnym partnerem jestem rok. To cudowny, ciepły i odpowiedzialny mężczyzna. I jemu teraz obrywa się najmocniej, za nic i za wszystko.

Wiele zmian nas czeka w najbliższym czasie, a ja wcale nie jestem na nie gotowa.
    Tak naprawdę jestem mega przerażona.

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ