WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru gratuluję bety! A mnie dziś mdłości rano dopadły, chyba się zaczyna..

Frufru lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru, gratulacje :)
    Valetta, migdały podobno ratują życie :)
    U mnie wszystko ok poza bólami podbrzusza..

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży pomagał imbir ssany albo plasterek cytryny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też zdarzają się już mdłości... ale nie bardzo uciążliwe. :) w poprzedniej ciąży jadłam migdały mnie nie pomagały.

• Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ani w poprzedniej ani teraz żadnych mdłości i mam cichą nadzieje, że tak zostanie :)

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam przeokropne w poprzedniej ciąży. zapach pasty do zębów, mięsa to był koszmar

• Szonka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz też zaczyna mdlić :/ na razie jeszcze da się żyć, oby tak zostało.

W ostatniej ciąży miałam hardcore, mdliło mnie non stop bez przerwy przez 6 tyg, nawet w nocy mnie to budziło. Z zapachami też miałam grubo. Nie mogłam wejść do Tesco, bo mnie na wejściu zapach zabijał i odrzuciło mnie od mięty. Myłam zęby i miałam odruch wymiotny. Teraz jest znacznie lepiej, ale boję się, że się jeszcze rozkręci. Oby nie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Frufru Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziękuję <3

tych mdłości to się obawiam, ale może uda się jakoś mało boleśnie to przejść :D
    chociaż zrobię zapas migdałów, na w razie co...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summis95 wrote:
    Ja ani w poprzedniej ani teraz żadnych mdłości i mam cichą nadzieje, że tak zostanie :)

Dokładnie to samo i tez mam nadzieje ze w 3 ciazy tak zostanie

Summis95 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie dowiedziałam że tam gdzie chodzę ostatnio do lekarza (Luxmed) nie mają zazwyczaj sprzętu USG w gabinetach więc zalecają badanie i trzeba się umawiać na inny dodatkowy termin. Wychodzi na to że nie będę miała USG w przyszłym tygodniu :( Będę próbowała przyspieszyć wizytę, może się uda dostać skierowanie wcześniej.

Czy wy korzystanie z Luxmed, NFZ czy chodzicie prywatnie?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przeważnie chodziłam prywatnie do endokrynologa-ginekologa, ale gdy wyniki mi się pogorszyły mimo leków posłała mnie do innego endokrynologa, a do ginekologa poszłam na NFZ

• Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie i na nhs ale to Anglia wiec nie ma co porównywać..

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie, nie wiem w sumie jak to wygląda z nfz, bo gdy się kiedyś chciałam umawiać to te terminy by mnie zabiły. I wolę zapłacić... Chociaż teraz to pewno sporo kasy pójdzie na lekarza...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 1 kg migadłów w domu, więc nie długo się zabiorę za opróżnianie paczki :D Ja chodzę prywatnie a dodatkowo mam ubezpiecznie HMS Asisstance (dawne Medicover), więc zamierzam tam też się zapisać i wykorzystać pakiet na prowadzenie ciąży :) Szczególnie na wyniki badań aby nie płacić za wszystko z własnej kieszeni..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą ciąże miałam prowadzona w Pl i na NFZ, nie narzekałam. Zagrożona ciąża, wizyty z usg co tydzień/dwa tygodnie i byłam pod bardzo dobra opieką, wiec nie zgodzę się, że prywatnie jest lepiej. Poprostu trzeba trafić na dobrego lekarza

Rub45, Szonka lubią tę wiadomość

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również pierwszą ciąże miałam prowadzoną na NFZ. nie było źle.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam sprawdzonego lekarza bo się przeprowadziłam do innego miasta i dotąd nie zdążyłam jeszcze się do żadnego przyzwyczaić.
    Pakiet luxmed mam z pracy i dzięki temu nie płacę za wizyty ale na nie i tak czeka się około miesiąca. Chyba zacznę chodzić prywatnie :(

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 poszukaj sobie jakiegoś lekarza na znanylekarz.pl w swoim mieście, jest tam dużo opinii o wszystkich lekarzach. Ja w ten sposób wybrałam mojego i tak jak zawsze się bałam chodzić do ginekologa tak do niego idę z uśmiechem na twarzy. Zawsze podaje rękę na przywitanie i pożegnanie, podaje rękę przy schodzeniu z fotela, po USG pomaga wstać no normalnie lekarz marzenie :D

Frufru lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 to na prawdę dobrze trafiłaś :)
    ja też znalazłam przez znanylekarz.pl, szukałam kogoś w miarę blisko, żeby się nie tłuc przez całe miasto i trafiłam bardzo dobrze, nie mogę narzekać. Wiadomo, że lekarz nie ma być "słodkopierdzący" ale fajnie, gdy jest choć trochę sympatyczny...

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie na znanylekarz.pl znalazłam bardzo miłą panią doktor i raz u niej byłam na jesień. Pójdę do niej również teraz chyba mimo że prywatnie.
    Zaczęłam chodzić do luxmed bo poprostu mam pakiet z pracy, ale jak widzę w ciąży jest on bezużyteczny bo terminy są straszne, najbliższy termin na USG na wrzesień!

Dobrze że się zorientowałam teraz, bo byłabym zawiedziona, a tak na ten sam termin już umówiłam się w innym miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 11:38

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ