Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie juz też zaczyna mdlić na razie jeszcze da się żyć, oby tak zostało.
W ostatniej ciąży miałam hardcore, mdliło mnie non stop bez przerwy przez 6 tyg, nawet w nocy mnie to budziło. Z zapachami też miałam grubo. Nie mogłam wejść do Tesco, bo mnie na wejściu zapach zabijał i odrzuciło mnie od mięty. Myłam zęby i miałam odruch wymiotny. Teraz jest znacznie lepiej, ale boję się, że się jeszcze rozkręci. Oby nie. -
dziękuję dziękuję
tych mdłości to się obawiam, ale może uda się jakoś mało boleśnie to przejść
chociaż zrobię zapas migdałów, na w razie co... -
Ja się właśnie dowiedziałam że tam gdzie chodzę ostatnio do lekarza (Luxmed) nie mają zazwyczaj sprzętu USG w gabinetach więc zalecają badanie i trzeba się umawiać na inny dodatkowy termin. Wychodzi na to że nie będę miała USG w przyszłym tygodniu Będę próbowała przyspieszyć wizytę, może się uda dostać skierowanie wcześniej.
Czy wy korzystanie z Luxmed, NFZ czy chodzicie prywatnie?
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
Prywatnie, nie wiem w sumie jak to wygląda z nfz, bo gdy się kiedyś chciałam umawiać to te terminy by mnie zabiły. I wolę zapłacić... Chociaż teraz to pewno sporo kasy pójdzie na lekarza...
-
Mam 1 kg migadłów w domu, więc nie długo się zabiorę za opróżnianie paczki Ja chodzę prywatnie a dodatkowo mam ubezpiecznie HMS Asisstance (dawne Medicover), więc zamierzam tam też się zapisać i wykorzystać pakiet na prowadzenie ciąży Szczególnie na wyniki badań aby nie płacić za wszystko z własnej kieszeni..
-
Pierwszą ciąże miałam prowadzona w Pl i na NFZ, nie narzekałam. Zagrożona ciąża, wizyty z usg co tydzień/dwa tygodnie i byłam pod bardzo dobra opieką, wiec nie zgodzę się, że prywatnie jest lepiej. Poprostu trzeba trafić na dobrego lekarza
Rub45, Szonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja to nie mam sprawdzonego lekarza bo się przeprowadziłam do innego miasta i dotąd nie zdążyłam jeszcze się do żadnego przyzwyczaić.
Pakiet luxmed mam z pracy i dzięki temu nie płacę za wizyty ale na nie i tak czeka się około miesiąca. Chyba zacznę chodzić prywatnie
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
B_002 poszukaj sobie jakiegoś lekarza na znanylekarz.pl w swoim mieście, jest tam dużo opinii o wszystkich lekarzach. Ja w ten sposób wybrałam mojego i tak jak zawsze się bałam chodzić do ginekologa tak do niego idę z uśmiechem na twarzy. Zawsze podaje rękę na przywitanie i pożegnanie, podaje rękę przy schodzeniu z fotela, po USG pomaga wstać no normalnie lekarz marzenie
Frufru lubi tę wiadomość
-
valetta94 to na prawdę dobrze trafiłaś
ja też znalazłam przez znanylekarz.pl, szukałam kogoś w miarę blisko, żeby się nie tłuc przez całe miasto i trafiłam bardzo dobrze, nie mogę narzekać. Wiadomo, że lekarz nie ma być "słodkopierdzący" ale fajnie, gdy jest choć trochę sympatyczny... -
Ja właśnie na znanylekarz.pl znalazłam bardzo miłą panią doktor i raz u niej byłam na jesień. Pójdę do niej również teraz chyba mimo że prywatnie.
Zaczęłam chodzić do luxmed bo poprostu mam pakiet z pracy, ale jak widzę w ciąży jest on bezużyteczny bo terminy są straszne, najbliższy termin na USG na wrzesień!
Dobrze że się zorientowałam teraz, bo byłabym zawiedziona, a tak na ten sam termin już umówiłam się w innym miejscu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 11:38
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN