X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka bardzo mi przykro, przytulam <3 zgadzam się z dziewczynami... Wiem, że będzie to dla Ciebie trudne ale skoro to taki typ jak opisujesz to lepiej wszystko załatwić przed narodzinami małej bo myślę, że nie dogadasz się z nim. Życzę Ci dużo sił i wierzę, że będziesz niedługo bardzo szczęśliwa :)

Paula daj znać co powie endokrynolog bo mi tsh wyszło 2,85 i jest za wysokie na drugi trymestr ale w trzecim jest norma do 3 i nie wiem co robić...

U mnie w moczu liczne leukocyty :( na szczęście wszystkie wątrobowe piękne i nie ma toxo. A najlepsze jest to, że nie zrobili mi zwykłej morfologii mimo, że była na skierowaniu... Czekałam na wyniki, aż wreszcie patrzę na paragon a tam tego badania brak. Wizyta w pt więc muszę znów iść do labo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dokładnie Kiwona, ja usłyszałam to samo, że lekarz prywatny to moje widzimisię, bo można było chodzić na NFZ, tak jak to jego siostry. W ogóle sytuacja jest na tyle posrana, że jak chciałam kupić coś, co też miała jego siostra(druga, która ma już dziecko) to było ok, bo przydatne. Jak akurat przyszło do kupienia coś, z czego ona nie korzystała, więc po co to ? Na pewno się nie przyda. Wózek, który finansuje mi tata, bo chciał od samego początku, M chciał konsultować z siostrą. Fotelik wybrałam Cybex Aton, więc pewnie będzie nieodpowiedni, jak to stwierdził, bo jego siostra ma inny. Nawet znalazłam fajną koszulę do karmienia za ponad 100, to mówił żebym popatrzyła u mamyginekolog, bo siostra mu powiedziała, że tam jest taniej. Także tak :)
    Powiem ci tylko Karolinka, że dobrze się stało że on podjął decyzję. Bo jak to wszystko czytam to byś miała z nim niezłe piekielko. Kochana ty się nad niczym nie zastanawiaj tylko unormuje sytuację prawną. Porozmawiaj z tatą z mamą ale na prawdę ja bym nie zwlekała.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jestem w domu! :)
    Sorki, że tak późno, ale dopiero wróciłam.

Szymonek waży 1040 g, wszystko z nim OK.
    Szyję profesor mierzył na kilka sposobów i wyszło 25 i 32 mm. Od wizyty miesiąc temu skróciła się o 1 cm. Rozwarcie też większe. Myślał długo czy nie położyć mnie w szpitalu już do końca ciąży. Ostatecznie, z racji że już sterydy na płucka były podane, odesłał mnie do domu i za 3 tygodnie wizyta, mam przyjechać spakowana.
    W razie czego mam skierowanie do szpitala bez daty.
    Mam bezwzględnie leżeć. Zero wstawania, nawet do kuchni.
    Dalej duże ilości magnezu i 3xLuteina.

Powiedział, że jak na stan po tych operacjach macicy to i tak nie jest źle...ale że dzidziuś coraz cięższy i każde stanie czy siedzenie powoduje, że szyjka siada.
    Tak więc leżakuję bez marudzenia (bo trochę wstawałam, np. do szkoły rodzenia, czy zrobić sobie kanapki) i zamawiam wyprawkę :)
    Wiewiórka a byłaś u Ludwina? No to mamy podobne szyjki mi też tak się skrocila od ostatniej wizyty ale nie mam rozwarcia wewnętrznego. Mały da radę. Dużo odpoczywaj i oglądaj seriale i naprawdę będzie dobrze. 36 tydzień należy do Ciebie.
    Dziewczyny wczoraj dostałam zamówienie z naNaf organic jakie te rzeczy są piękne. Materiał taka gruba bawełna i tak ładnie odszyte. Siedziałam i cieszyłam sie z nich jakbym sobie sukienkę aramniego kupila

Wiewióreczka, AniaKJ, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dokładnie Kiwona, ja usłyszałam to samo, że lekarz prywatny to moje widzimisię, bo można było chodzić na NFZ, tak jak to jego siostry. W ogóle sytuacja jest na tyle posrana, że jak chciałam kupić coś, co też miała jego siostra(druga, która ma już dziecko) to było ok, bo przydatne. Jak akurat przyszło do kupienia coś, z czego ona nie korzystała, więc po co to ? Na pewno się nie przyda. Wózek, który finansuje mi tata, bo chciał od samego początku, M chciał konsultować z siostrą. Fotelik wybrałam Cybex Aton, więc pewnie będzie nieodpowiedni, jak to stwierdził, bo jego siostra ma inny. Nawet znalazłam fajną koszulę do karmienia za ponad 100, to mówił żebym popatrzyła u mamyginekolog, bo siostra mu powiedziała, że tam jest taniej. Także tak :)

nie mogę tego czytać... Karola olej gościa, załatw formalności, skoro jest menadżerem trzech restauracji to kase ma... ustal jak największe alimenty i dbaj o siebie i Małą...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili martwiłyśmy się bardzo że się nie odzywasz.
    Ehh tak to jest w tych szpitalach, że jak się nic nie dzieje to jest względny spokój, ale jak już się coś zacznie dziać to potem reakcja łańcuchowa.
    Oby wszystko się dobrze skończyło i żeby cię wypuścili do domu bo pewnie lepiej byś odpoczęła u siebie.
    Najważniejsze że skurcze minęły i nie ma zagrożenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 10:45

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Wiewiórka a byłaś u Ludwina? No to mamy podobne szyjki mi też tak się skrocila od ostatniej wizyty ale nie mam rozwarcia wewnętrznego. Mały da radę. Dużo odpoczywaj i oglądaj seriale i naprawdę będzie dobrze. 36 tydzień należy do Ciebie.
    Dziewczyny wczoraj dostałam zamówienie z naNaf organic jakie te rzeczy są piękne. Materiał taka gruba bawełna i tak ładnie odszyte. Siedziałam i cieszyłam sie z nich jakbym sobie sukienkę aramniego kupila
    Wiesz co jest powodem skrócenia twojej szyjki? Robiłaś wymazy i posiewy żeby wykluczyć bakterie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula90 ale ty nawet składu tego balsamu nie znasz. Tam nie ma żadnego pegu 40. Tak wracając do głównego wątku.
    Nie czytałam tego całego szukałam informacji w którym miejscu jest co gdzie i kiedy zostało nim zanieczyszczone, o tym które pegi są zanieczyszczone pegów 8 jest aż 6 różnych akurat ten z palmersa jest czysty ;) spokojnie można go używać .
    Wypraszamy sobie, mam go w rękach. Skład jest też tutaj https://www.doz.pl/apteka/p130213-Palmers_Coconut_Oil_Formula_nawilzajacy_balsam_do_ciala_z_olejkiem_kokosowym_250_ml . A zdjęcie mogę Co zrobić jak już wrócę. PEG-40 jak byk :-)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili fajnie że się odezwałaś :) jak będziesz nadrabiać to zobaczysz jak często byłaś tu wywołolywana.

Estrella moja endo przez wszystkie trymestr uważa że Tsh powinno oscylowac koło 2, Twoje już kazałaby mi zbijac. A jesteś pod opieką endo czy wcześniej nie miałaś problemów?

Karmelka my też z lekarka moja Mała nazwaliśmy pasozytem, wpedzila mnie w anemie :) niech korzystają, juz nigdy im nie będzie tak dobrze jak teraz :)

Dzisiaj przyszedł facet rolety mierzyć, budzik sobie nastawiam ale zamiast wstać od razu to Was nadrabialam. Oczywiście przyszedł przed czasem a pokój nieogarniety. Sprowadzanie mnie na złą drogę :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, nie wiem jaki ma Kalmerka ale ja mam inny i tam nie ma tego Peg40
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a40b8eeeb63.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe11b4736bbc.jpg

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Estrella moja endo przez wszystkie trymestr uważa że Tsh powinno oscylowac koło 2, Twoje już kazałaby mi zbijac. A jesteś pod opieką endo czy wcześniej nie miałaś problemów?

Brałam letrox w pierwszej ciąży ale po porodzie wszystko wróciło do normy... Tylko ta lekarka, która mnie wtedy prowadziła nie wzbudzała mojego zaufania... Hmm czyli muszę się do umówić do endokrynologa i zapewne znów trzeba będzie brać tabsy.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wypraszamy sobie, mam go w rękach. Skład jest też tutaj https://www.doz.pl/apteka/p130213-Palmers_Coconut_Oil_Formula_nawilzajacy_balsam_do_ciala_z_olejkiem_kokosowym_250_ml . A zdjęcie mogę Co zrobić jak już wrócę. PEG-40 jak byk :-)
    No ja nie wiem. Ja też go mam w łazience zużyty w 80%, Basia też go ma i w składzie jest tylko Peg 8 emulgator ...

B_002 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj taki napiety dzień.
    Po polrocznej misji wlasnie moj brat wraca do kraju. Przypuszczalnie o 18 powinien byc w domu jak wszystko pójdzie sprawnie :)

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:

Kasionek ta seria mint piękna... kupie na pewno! cudne te ubranka!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Brałam letrox w pierwszej ciąży ale po porodzie wszystko wróciło do normy... Tylko ta lekarka, która mnie wtedy prowadziła nie wzbudzała mojego zaufania... Hmm czyli muszę się do umówić do endokrynologa i zapewne znów trzeba będzie brać tabsy.
    Moim zdaniem i pewnej mojej endo, która jest złotym człowiekiem już powinnaś zbijać. Dla laktacji najlepiej jest jak masz TSH w granicach 1. Ogólnie 2,5 w ciąży niezaleznie od trymestru to jest max maxów. Ale takie w okolicach 1 jest idealnie

estrella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Paula ale to co ty mi wkleilas to nie jest seria dla kobiet w ciąży. To niech sobie pchają tam co chca.
    Więc juz lepiej nie drazmy tego temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 11:07

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moim zdaniem i pewnej mojej endo, która jest złotym człowiekiem już powinnaś zbijać. Dla laktacji najlepiej jest jak masz TSH w granicach 1. Ogólnie 2,5 w ciąży niezaleznie od trymestru to jest max maxów. Ale takie w okolicach 1 jest idealnie

super :) ja mam 0,9 :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaka maść do pupy? czy oprócz czegoś na odparzenia trzeba dziecku smarować czymś jeszcze pupę? :) i jaki "proszek" oprócz mąki ziemniaczanej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 11:24

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh 2,7 i jeden gin mówił, że nie ma ono już większego znaczenia, a profesor pytał wczoraj co z tym zrobiłam, bo jest za wysokie. Na wkłasną rękę zwiększyłam Letrox 50 do 75 i powiedział, że dobrze zrobiłam.

Kasionek, do Krakowa mi za daleko, byłam u profesora z Poznania, który robi operacje macicy i odbiera z nich porody, ogólnie patologiczne ciąże prowadzi. U niego będę mieć cesarkę.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    super :) ja mam 0,9 :)
    Idealnie. Lekarz kontrolujcie z prowadzacym bo to jest ten czas gdy wychodza właśnie anemie skoki TSH, i to jest poniekąd naturalne bo nasze dzieciaczki mają największe zapotrzebowanie na hormony są u nich duze skoki wzrostu. Niech rosną zdrowo <3

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny jaka maść do pupy? o jaki "proszek" oprócz mąki ziemniaczanej?
    Ja polecam be panten Extra to Extra ma znaczenie - wersja bez Extra ma olej mineralny nie zaszkodzi ale jest zbędny więc po co on w składzie. Super ma opinię na necie przez dziewvYnh, które używały na YT też chwala u mnie siostry uzywaly był super. Na odparzenia w razie W kupię z baby dream w rossmannie krem na odparzenia ma dobry skład i jest też polecany. Zasypkę to już pisałam tez kupuję sylveco

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: