Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Boli, raz mocniej raz mniej. Najgorzej właśnie w łóżku, wtedy mi aż promieniuje na nogę. A jak chodzę to już niestety jak kaczka, wtedy jest najlepiej. Karolina a planujesz iść do ortopedy żeby sprawdził czy się rozchodzi?
Nie myślałam szczerze mówiąc o tym, chyba jeszcze nie mam takiego bólu jak Ty. Mnie póki co boli tylko w łóżku, ciekawe czy się nie nasili. -
Karollinax26 wrote:Wiewiórka, antybiotyk zaczął działać już wczoraj dzięki Bogu! Dobrze, że zgłosiłam się na IP, bo ból był nie do wytrzymania. Mam nadzieję, że stan zapalny minie i dentysta w poniedziałek będzie mógł mi dokończyć ten ząb. Męczyłam się tylko bez antybiotyku i męczyło się moje dziecko.
Jak Ty się czujesz ? Wszystko w porządku ? Kompletujesz wyprawkę ?myślałam, że wpadłaś w taki wir wyprawkowy i dlatego się nie odzywasz
KompletujęCoraz więcej rzeczy mam, ale kasa idzie jak woda! Dziś się lepiej czuję, tzn. leżę grzecznie na plecach, ale brzuch stwardniał może 5 razy...dlatego pstrykam tu jednym paluchem do Was
A z tymi szyjkami, to coś coraz większe grono się u nas robi...weszłam na Marcóweczki poczytać co u nich i tam też krótkie szyjki - to już chyba ten czas.
Czy któraś z Was miała styczność z wózkiem X-lander X-move? Makm okazję kupić od znajomej używany w dobrej cenie. -
Karmelllka90 wrote:No to lepiej sprawdzić. Generalnie chlestaza się objawia swędzeniem ale mówią że rakni stop, a moja gin mówi że swędzi brzuch i całe cialo
-
A dziś osiągnęłam kolejny cel - skończone 28 tygodni
Wiem, że to głupie, ale muszę sobie takie małe kroczki wyznaczać.
martusiawp, Kiwona, Lili90, AniaKJ, DorotaAnna, Fasolka77, B_002, espoir, india, valetta94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka jeszcze 2 tygodnie i można powiedzieć jesteś jedną nogą w domu.
Swędzenie brzucha normalne, jej chyba chodzilo o takie uporczywe nasilające się wieczorem i noca co spać nie daje.
Co do wózka moja koleżanka go miała cały czarny,ale nie trzymam z nią za bardzo nie mam jak podpytac.
A co do wyprawki to z ta kasa prawda. Ja bym pojechała teraz jeszcze to kupic, jeszcze to. Ale w tym miesiącu jeszcze tylko kosz Mojżesza i na tym koniec. Bo trzeba za coś żyć, a oszczędności jak się ruszy to już nie ma kurka do zakrecenia.
Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka wrote:Mnie straaaasznie swędzi brzuch. To też jest normalny objaw przy rozciąganiu skóry. Bo próby mam idealne, podobne do Twoich. Pamiętam, że cycki też swędziały jak rosły na początki ciąży
-
Karmelllka90 wrote:A co do szyjek to tez czytałam na marcówkach. Powiem wam, że ja jak zakładam luteinę to czuję że i moja już nie osiągalna. Może w piątek uda mi się dostać do tej mojej gin od USG to poproszę o zmierzenie.
Masz rację, mój kolejny cel to 30 tygodni
Mistella, odetchnęłam z ulgą jak przeczytałam o Twojej nadżerce...to chyba najlepszy powód krwawienia z możliwych :*
Dobranoc BrzuchatkiKarmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Nie myślałam szczerze mówiąc o tym, chyba jeszcze nie mam takiego bólu jak Ty. Mnie póki co boli tylko w łóżku, ciekawe czy się nie nasili.
-
malutka_mycha wrote:Wiewióreczka ale cały brzuch Cie swędzi? Nie mówię że w tym samym czasie, ale czy odczuwasz swędzenie w różnych częściach brzucha? Bo mnie tylko w jednym miejscu, w okolicach wątroby. I nie wiem czy to też jest normalne
A od kiedy Cię tam swędzi? -
Tydzień, dwa. I zła jestem bo zapomniałam o tym na wizycie powiedzieć, ale wtedy to były początkiem i aż tak nie zwracałam na to uwagi.
Mnie właśnie w innym miejscu nie swędzi. Codziennie smaruje się olejkiem więc to nie jest kwestia suchej skóry, chyba. Ale też nie swędzi i nie boli mnie cały czas. Jak zacznie to potrafi trzymać kilka godzin a później mam spokój do następnego dnia. W pon chyba się przejdę jeszcze raz do lekarki. -
Karmelllka90 wrote:Tu też jeszcze nie skończone, ale tak się cieszę
trzeba szafę wyregulować i uchwyty przykręcić i przewijak musi być malowany ale to już jutro
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0631387ab44d.jpg
Edit a teraz muszę szukac idealnych pojemników na komode. Bo były cudne w Pepco brudny róż z pomponikami biało szaro czarne ale wykupili je szybciej niż doszłam do Pepcotak od tyłu. Zastanawiam się nad tą a ta z klupsia
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Syska2202 wrote:U mnie podejrzenie kamicy woreczka zolciowego. Zaczęłam pić więcej wody to zaczelo bardziej bolec. Ogólnie to czekam na poniedzialek bo mam mieć więcej badań robionych. A tak to se leze zastrzyki w dupke, oglądam filmy na netflix i czekam na ten głupi poniedziałek ...
znam ten ból i modle sie by w ciąży nie spotkal mnie atak a juz w moczu mam bardzo liczne szczawiany wapnia.
-
Byliśmy na urodzinach u mojego brata. Ledwo doszlam do domu a mialam spory kawal drogi. Brzuch mialam twardy jak kamiemnale caly... Od dołu do gory.. Ledwo szlam bo az sprawiało mi to ból. Mam nadzieję ze to nie zaszkodzi dziecku. Teraz leżę i odpoczywam.
-
Daffi raczej nie zaszkodzi jeżeli masz to sporadycznie. Ale organizm daje Ci znać że przeholowalas dzisiaj. A wcale nie trzeba się bardzo wysilać, ja jak wracalam z jakiejś imprezy to też mialam taki twardy, chyba od niezbyt wygodnej pozycji. W gościach raczej się nie rozlozysz na kanapie
-
Dzień dobry
U mnie znów pobudka około 4. Śniło mi się, że urodziłam jużMiałam cc, ale jakbym była nieprzytomna jakąś, bo nie upomnialam się o kangurowanie, nie było mojego męża nawet. Obudziłam się po prostu w szpitalnym łóżku obok mojej sąsiadki, tej co urodziła tydzień temu
I czułam taka pustkę, bo nie wiedziałam gdzie jest mój syn. Mimo wszystko jednak byłam szczęśliwa, bo wiedziałam, że już za chwilę na pewno mi go przyniosą i przystawie go do piersi
No i nie czułam bólu po cc
Dzisiaj moje chłopaki pojadą na termy chyba, taki jest plan. A ja mam pracę, ale może jak się spreze to uda mi się poprac troszkę ciuszków, bo już mnie korciChociaż może nie ma to sensu, tak teraz myślę, bo przecież malowanie za miesiąc... Jak myślicie? Jak będą w zabudowanej szafie ciuszki to i tak mogą wchlonac zapach gruntu i farby, nie?
-
nick nieaktualnyMycha - z tym całowaniem z psem to w sumie nic nie wykluczam
mąż był przeciwny wszelkim zwierzętom w domu a ja go tak urobilam że on za tym swoim pieskiem by w ogień skoczył. Z jednego talerza jedzą razem. Ja też ja bardzo kocham, to nasze oczko w głowie. Ale ona jak słyszy "tatuś" to kociokwiku dostaje.
A co do tych Waszych swedzen w okolicach wątroby - ale Wy wiecie że teraz wątroba nie jest tam gdzie normalnie tylko wyżej. Zakładacie ta "korektę"?
A brzuch w ciąży często swędzi tam gdzie jest narażony na rozciąganie skóry. Często w takim miejscu lub poniżej wychodzą rozstępy.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowiem Wam że zaczynam zauważać, że Ignas porusza się mniej, wcześniej te ruchy były takie chaotyczne, trwały bardzo długo. Teraz kopie mnie rzadziej, ale tak bardziej przypomina to ruchy dziecka a nie takie "odruchy".
Chyba zaczyna Mu tam brakować miejsca.
Nie zauważyłam żeby mi wypychał teraz konkretne części ciała, ale już kiedyś pisałam Wam że jestem gruba i mam bardzo grubą skórę.
A detektorem tętno najlepiej mi złapać teraz około 4-5cm od pępka w górę i lekko w prawo.
A pamiętam jeszcze jak pisalysmy o tym że tętno musimy łapać na samej kości łonowejKiwona lubi tę wiadomość