X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Boli, raz mocniej raz mniej. Najgorzej właśnie w łóżku, wtedy mi aż promieniuje na nogę. A jak chodzę to już niestety jak kaczka, wtedy jest najlepiej. Karolina a planujesz iść do ortopedy żeby sprawdził czy się rozchodzi?

Nie myślałam szczerze mówiąc o tym, chyba jeszcze nie mam takiego bólu jak Ty. Mnie póki co boli tylko w łóżku, ciekawe czy się nie nasili.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewiórka, antybiotyk zaczął działać już wczoraj dzięki Bogu! Dobrze, że zgłosiłam się na IP, bo ból był nie do wytrzymania. Mam nadzieję, że stan zapalny minie i dentysta w poniedziałek będzie mógł mi dokończyć ten ząb. Męczyłam się tylko bez antybiotyku i męczyło się moje dziecko.

Jak Ty się czujesz ? Wszystko w porządku ? Kompletujesz wyprawkę ? :) myślałam, że wpadłaś w taki wir wyprawkowy i dlatego się nie odzywasz :)
    Cieszę się, bo aż mi smutno było jak cierpisz :(

Kompletuję :) Coraz więcej rzeczy mam, ale kasa idzie jak woda! Dziś się lepiej czuję, tzn. leżę grzecznie na plecach, ale brzuch stwardniał może 5 razy...dlatego pstrykam tu jednym paluchem do Was :)

A z tymi szyjkami, to coś coraz większe grono się u nas robi...weszłam na Marcóweczki poczytać co u nich i tam też krótkie szyjki - to już chyba ten czas.

Czy któraś z Was miała styczność z wózkiem X-lander X-move? Makm okazję kupić od znajomej używany w dobrej cenie.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No to lepiej sprawdzić. Generalnie chlestaza się objawia swędzeniem ale mówią że rakni stop, a moja gin mówi że swędzi brzuch i całe cialo
    Mnie straaaasznie swędzi brzuch. To też jest normalny objaw przy rozciąganiu skóry. Bo próby mam idealne, podobne do Twoich. Pamiętam, że cycki też swędziały jak rosły na początki ciąży ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś osiągnęłam kolejny cel - skończone 28 tygodni :) Wiem, że to głupie, ale muszę sobie takie małe kroczki wyznaczać.

martusiawp, Kiwona, Lili90, AniaKJ, DorotaAnna, Fasolka77, B_002, espoir, india, valetta94 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka jeszcze 2 tygodnie i można powiedzieć jesteś jedną nogą w domu.
    Swędzenie brzucha normalne, jej chyba chodzilo o takie uporczywe nasilające się wieczorem i noca co spać nie daje.

Co do wózka moja koleżanka go miała cały czarny,ale nie trzymam z nią za bardzo nie mam jak podpytac.

A co do wyprawki to z ta kasa prawda. Ja bym pojechała teraz jeszcze to kupic, jeszcze to. Ale w tym miesiącu jeszcze tylko kosz Mojżesza i na tym koniec. Bo trzeba za coś żyć, a oszczędności jak się ruszy to już nie ma kurka do zakrecenia.

Wiewióreczka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szyjek to tez czytałam na marcówkach. Powiem wam, że ja jak zakładam luteinę to czuję że i moja już nie osiągalna. Może w piątek uda mi się dostać do tej mojej gin od USG to poproszę o zmierzenie.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mnie straaaasznie swędzi brzuch. To też jest normalny objaw przy rozciąganiu skóry. Bo próby mam idealne, podobne do Twoich. Pamiętam, że cycki też swędziały jak rosły na początki ciąży ;)
    Wiewióreczka ale cały brzuch Cie swędzi? Nie mówię że w tym samym czasie, ale czy odczuwasz swędzenie w różnych częściach brzucha? Bo mnie tylko w jednym miejscu, w okolicach wątroby. I nie wiem czy to też jest normalne

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A co do szyjek to tez czytałam na marcówkach. Powiem wam, że ja jak zakładam luteinę to czuję że i moja już nie osiągalna. Może w piątek uda mi się dostać do tej mojej gin od USG to poproszę o zmierzenie.
    Ja mam w poniedziałek wizytę u tego mojego gina w mieście...ciekawe co wyjdzie. Mam nadzieję, że leżenie plackiem przynosi efekt.
    Masz rację, mój kolejny cel to 30 tygodni :)

Mistella, odetchnęłam z ulgą jak przeczytałam o Twojej nadżerce...to chyba najlepszy powód krwawienia z możliwych :*

Dobranoc Brzuchatki :)

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie myślałam szczerze mówiąc o tym, chyba jeszcze nie mam takiego bólu jak Ty. Mnie póki co boli tylko w łóżku, ciekawe czy się nie nasili.
    Mi ginekolog powiedziała że na tym etapie można już odczuwać bol w okolicach spojenia ale jak będzie się nasila to zaleca wizytę u ortopedy. Ja się przejdę ale koło 32 Tc, żeby już było wiadomo czy doszło do rozejscie L. Gdyby doszło to jest to wskazanie do cc, żeby już bardziej tego spojenia nie męczyć porodem sn.

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiewióreczka ale cały brzuch Cie swędzi? Nie mówię że w tym samym czasie, ale czy odczuwasz swędzenie w różnych częściach brzucha? Bo mnie tylko w jednym miejscu, w okolicach wątroby. I nie wiem czy to też jest normalne
    Malutka, mnie swędzi punktowo. Przez kilka dni po prawej stronie pępka, później spokój, a później przez tydzień swędzi inne miejsce. Do tego stopnia raz w nocy wydrapałam, że wybroczyny takie krwiste pod skórą miałam.

A od kiedy Cię tam swędzi?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień, dwa. I zła jestem bo zapomniałam o tym na wizycie powiedzieć, ale wtedy to były początkiem i aż tak nie zwracałam na to uwagi.
    Mnie właśnie w innym miejscu nie swędzi. Codziennie smaruje się olejkiem więc to nie jest kwestia suchej skóry, chyba. Ale też nie swędzi i nie boli mnie cały czas. Jak zacznie to potrafi trzymać kilka godzin a później mam spokój do następnego dnia. W pon chyba się przejdę jeszcze raz do lekarki.

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tu też jeszcze nie skończone, ale tak się cieszę :) trzeba szafę wyregulować i uchwyty przykręcić i przewijak musi być malowany ale to już jutro :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0631387ab44d.jpg

Edit a teraz muszę szukac idealnych pojemników na komode. Bo były cudne w Pepco brudny róż z pomponikami biało szaro czarne ale wykupili je szybciej niż doszłam do Pepco :/
    To komoda z ikei?? Mogłabyś pokazać jak wygląda między ściana a komoda? :) tak od tyłu. Zastanawiam się nad tą a ta z klupsia

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    U mnie podejrzenie kamicy woreczka zolciowego. Zaczęłam pić więcej wody to zaczelo bardziej bolec. Ogólnie to czekam na poniedzialek bo mam mieć więcej badań robionych. A tak to se leze zastrzyki w dupke, oglądam filmy na netflix i czekam na ten głupi poniedziałek ...
    Biedna :( znam ten ból i modle sie by w ciąży nie spotkal mnie atak a juz w moczu mam bardzo liczne szczawiany wapnia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na urodzinach u mojego brata. Ledwo doszlam do domu a mialam spory kawal drogi. Brzuch mialam twardy jak kamiemnale caly... Od dołu do gory.. Ledwo szlam bo az sprawiało mi to ból. Mam nadzieję ze to nie zaszkodzi dziecku. Teraz leżę i odpoczywam.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi raczej nie zaszkodzi jeżeli masz to sporadycznie. Ale organizm daje Ci znać że przeholowalas dzisiaj. A wcale nie trzeba się bardzo wysilać, ja jak wracalam z jakiejś imprezy to też mialam taki twardy, chyba od niezbyt wygodnej pozycji. W gościach raczej się nie rozlozysz na kanapie

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka, pokój cudny.
    Gratuluję pomysłu i męża złotej rączki.
    Mój mąż niestety nie bierze się za takie prace.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie znów pobudka około 4. Śniło mi się, że urodziłam już :) Miałam cc, ale jakbym była nieprzytomna jakąś, bo nie upomnialam się o kangurowanie, nie było mojego męża nawet. Obudziłam się po prostu w szpitalnym łóżku obok mojej sąsiadki, tej co urodziła tydzień temu :P I czułam taka pustkę, bo nie wiedziałam gdzie jest mój syn. Mimo wszystko jednak byłam szczęśliwa, bo wiedziałam, że już za chwilę na pewno mi go przyniosą i przystawie go do piersi :) No i nie czułam bólu po cc :P
    Dzisiaj moje chłopaki pojadą na termy chyba, taki jest plan. A ja mam pracę, ale może jak się spreze to uda mi się poprac troszkę ciuszków, bo już mnie korci ;) Chociaż może nie ma to sensu, tak teraz myślę, bo przecież malowanie za miesiąc... Jak myślicie? Jak będą w zabudowanej szafie ciuszki to i tak mogą wchlonac zapach gruntu i farby, nie?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - z tym całowaniem z psem to w sumie nic nie wykluczam :-D mąż był przeciwny wszelkim zwierzętom w domu a ja go tak urobilam że on za tym swoim pieskiem by w ogień skoczył. Z jednego talerza jedzą razem. Ja też ja bardzo kocham, to nasze oczko w głowie. Ale ona jak słyszy "tatuś" to kociokwiku dostaje.

A co do tych Waszych swedzen w okolicach wątroby - ale Wy wiecie że teraz wątroba nie jest tam gdzie normalnie tylko wyżej. Zakładacie ta "korektę"?
    A brzuch w ciąży często swędzi tam gdzie jest narażony na rozciąganie skóry. Często w takim miejscu lub poniżej wychodzą rozstępy.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tutaj macie jak się nasze flaczki poprzestawiały:-)

Źródło:childbirthconnection.org

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f37a8d79e4c8.jpg

AniaKJ, DorotaAnna, B_002, martusiawp, valetta94, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że zaczynam zauważać, że Ignas porusza się mniej, wcześniej te ruchy były takie chaotyczne, trwały bardzo długo. Teraz kopie mnie rzadziej, ale tak bardziej przypomina to ruchy dziecka a nie takie "odruchy".
    Chyba zaczyna Mu tam brakować miejsca.
    Nie zauważyłam żeby mi wypychał teraz konkretne części ciała, ale już kiedyś pisałam Wam że jestem gruba i mam bardzo grubą skórę.
    A detektorem tętno najlepiej mi złapać teraz około 4-5cm od pępka w górę i lekko w prawo.
    A pamiętam jeszcze jak pisalysmy o tym że tętno musimy łapać na samej kości łonowej :-)

Kiwona lubi tę wiadomość

‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ