X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paznokci - ja obcinam jak tylko wyjdziemy że szpitala i żadnych skarpet na rączki nie zakładam

Co do wózka - będziemy jeździć w gondoli póki sam nie usiądzie. Jak widzę te dzieci wiszące, pokrzywione w tych spacerówka CH to serce się kraje

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ale ten Twoj M zachowuje sie naprawde nie fair, nie dosyc ze nie chce z Toba a wlasciwie z Wami byc, to sie zachowuje jakby chcial uniknac odpowiedzialnosci finansowej. Na „gębę” to sie mozna umawiac, ale nie w takich sprawach. I absolutnie nie mozesz odpuscic w tej kwestii i jesli on tego nie rozumie, to znaczy, ze tak naprawde ma zla wole, jesli chodzi o wyzej wymienione kwestie. Te sprawy musza byc uregulowane prawnie, nawet jak mielibyscie byc przyjaciolmi. Zobaczysz kiedys zwiazesz sie z kims innym i bedziesz sie cieszyc, ze nie zyjesz z czlowiekiem z ktorym na kazdym kroku czekaja Cie problemy. Mam fantastycznego kolege z bylej pracy, obecnie ma jakies 32 lata, bardzo zdolny, bardzo przystojny, szukajacy czegos glebszego, ktory jest w zwiazku od dwoch lat z dziewczyna z czteroletnim synem i jest w koncu przeszczesliwy. Chca miec tez kolejne dziecko, ale jest tez cudownym tatusiem dla tego chlopca, ktory nie jest jego synem.

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stało się. Złożyłam zamówienie w gemini, ponad 870 zł poszło. Ale będzie już z głowy. Na koniec dorzuciłam 2x3 szt. tych muślinowych pieluszek :)
    Co do paznokci, to ja też zamierzam obcinać, one są zwykle mega długie po urodzeniu i mimo, że mięciutkie, to jednak dzieci się drapią. Też nie chcę niedrapków zakładać.

Fasolka77, Paula 90, B_002, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno przesadze malego do spacerowki po 6 miesiacu, bo najzwyczajniej dziecko w takiej gondoli sie nie miesci, nie moze wyprostowac nog i nawet jak nie siedzi jest w stanie sie przefiknac za wozek. A spacerowke mozna rozlozyc, ja mialam taka ktora praktycznie rozkladala sie prawie na plasko, dziecko mozna w niej tez dobrze zabezpieczyc przed zimnem, no i moj sie juz lapal i probowal sam unosic mimo ze pozno zaczal siedziec bez podparcia choc jedna reka, ale w wozku i to rozlozonym na plasko, chwytal sie i podciagal do siadu. Oczywiscie kazdy zrobi jak uwaza, ale korzystanie z gondoli po 6 miesiacu tak jak z lozeczka nie opuszczonego do dolu nie jest dla mnie bezpieczne.

martusiawp lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To chyba kwestia magnezu. W ogole to w poprzedniej ciąży palcami rano ruszac nie moglam taki bol byl ale ja na tle nerwowym strzelam kosteczkami w palcach.

możliwe a badałaś poziom magnezu? suplementujesz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela szybko sie skraca, cholera. Mam nadzieję że wytrzymasz jak najdłużej w dwupaku.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Hej dziewczynka ja już po badaniu, szyjka się skraca dziś Wyszło Ok 1,5 cm wiec bardzo mało , o tyle dobrze ze dziecko nie pcha jeszcze główka . Krążka mi nie założą bo raczej nic nie da, jedynie myślą nad szwem ale miałam twardnienie brzucha dość częste rano wiec narazie leżę pod kroplówka i obserwacja. Jak już bd złe to wywiozą mnie do krakowa

złe wieści :) Trzymaj się Angella i odpoczywaj i leż do bólu!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Mam 15km do Bochni. Ja tak po środku, mniej więcej tyle samo do KRK , Tarnowa i Sącza.

mój trójkąt bermudzki :) wychowałam się w Tarnowie, potem przeprowadzka do Krk a rodziców mam przed Nowym Sączem :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Hej dziewczynka ja już po badaniu, szyjka się skraca dziś Wyszło Ok 1,5 cm wiec bardzo mało , o tyle dobrze ze dziecko nie pcha jeszcze główka . Krążka mi nie założą bo raczej nic nie da, jedynie myślą nad szwem ale miałam twardnienie brzucha dość częste rano wiec narazie leżę pod kroplówka i obserwacja. Jak już bd złe to wywiozą mnie do krakowa
    Ujastek albo Kopernik pewnie. Skróciła się z długości zamkniętej czy raczej lejek się powiększył? Oby kroplówki wyciszyły macicę. Mieszkasz gdzieś blisko Krakowa??

• Mistella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jedna wciąż brązowe plamienie , ale bardzo skąpe.. ech jeszcze chociaż miesiąc wytrzymać a najlepiej 2

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Co do paznokci - ja obcinam jak tylko wyjdziemy że szpitala i żadnych skarpet na rączki nie zakładam

Co do wózka - będziemy jeździć w gondoli póki sam nie usiądzie. Jak widzę te dzieci wiszące, pokrzywione w tych spacerówka CH to serce się kraje
    Popieram i jedna i druga sprawę. Co do paznokci obcinam w domu myślę ze będę wiedziała gdzie odstaje paznokieć za daleko. Zetne na rowno z opuszkiem. Nie uważam niedrapek skarpet itd.poza tym dziecko w brzuchu. Przecież te paznokcie ma jak to jest że nie robi sobie krzywdy? Że względu na wody płodowe?

Co do siedzenia jestem zdania, kazde dziecko rozwija się w innym tempie, jeśli mi ktoś dziecko posadzi zanim zacznie samo to robić to "zagryze". Spacerówkę używać będziemy jak już będzie siedzieć. Ale myślę że w zimie nawet jeśli będzie już siedzieć nie raz na spacer założymy gondole no bo spi się super w takim otuleniu jak zimno. Tak mi się wydaje :P

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z ewentualnym uczuleniem na znieczulenie zewnątrzoponowe? jest coś takiego? jak to sprawdzić? mam w planie zapytac moją lekarkę jutro o możliwość konsultacji z anestezjologiem w szpitalu w którym chcę rodzić i wiem, ze w nowych standardach jest taka możliwość ale co Wy wiece w tym temacie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z ewentualnym uczuleniem na znieczulenie zewnątrzoponowe? jest coś takiego? jak to sprawdzić? mam w planie zapytac moją lekarkę jutro o możliwość konsultacji z anestezjologiem w szpitalu w którym chcę rodzić i wiem, ze w nowych standardach jest taka możliwość ale co Wy wiece w tym temacie?
    Ja nic. Generalnie jak do tej pory poza sztucznymi filtrami i włochatymi brzoskwiniami nie mam reakcji alergicznej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mam jedna wciąż brązowe plamienie , ale bardzo skąpe.. ech jeszcze chociaż miesiąc wytrzymać a najlepiej 2
    Wytrzymasz. Jesli to ta nieszczęsna nadżerka to nic groźnego dla dzidziusia. Ja zawsze myślałam ze nadżerki to ranki np z otarc od sexu. Raz miałam wielkość 20 gr to było 9 lat temu i miałam przy tym infekcje o to masakrycznie swedzialo. Globulki dały rade nadżerka się wygoiła i spokój nigdy nic więcej tam na dole się nie działo.
    Żadnej maści regenerującej jakieś czopki nic na to nie ma?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja nic. Generalnie jak do tej pory poza sztucznymi filtrami i włochatymi brzoskwiniami nie mam reakcji alergicznej.

ja przy urografii o malo się nie wybrałam na tamtem świat bo okazało się, że mam uczulenie na kontrast.. i się boję..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, mam nadzieję, że założą co trzeba i wszystko będzie dobrze.

Dorota, pytałaś skąd jestem, Mazury :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    możliwe a badałaś poziom magnezu? suplementujesz?
    Nie badalam. Biore magnezin ale 1x1 i zobacze czy lekarz we wtorek zaleci juz 3x1.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny j właśnie leżę w Bochni ;) bo widzę ze wy tez z okolic, ale lekarz powiedział ze jak by miało dość do porodu to zawiozą mnie do Krakowa

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja przy urografii o malo się nie wybrałam na tamtem świat bo okazało się, że mam uczulenie na kontrast.. i się boję..
    Wydaje mi się że już raz Ci o tym pisałam ale napiszę drugi raz - do znieczulenia kwalifikuje anestezjolog. Podawane są opioidowe leki przeciwbólowe (opioidy to na przykład kodeina, morfina, heroina). Nie słyszałam o uczuleniu na znieczulenie. Ale wielokrotnie słyszałam o następstwach zażycia (podobne jak po przećpaniu).

Możesz na pewno w swoim szpitalu odbyć wizytę kwalifikacyjna do znieczulenia nawet teraz. Kosztuje to grosze i możesz rozwiać swoje wątpliwości. Jeśli nie będzie opinii anestezjologa to nie dostaniesz znieczulenia.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze kazde dziecko rozwija sie w innym tempie, moje nawet w pozniejszym niz inne, bo ma obnizone napiecie w okolicy brzusznej, ale i tak sobie swietnie radzil :) zaczal raczkowac jak mial 7 miesiecy, usiadl bez podparcia choc na jednej rece jak mial 10 miesiecy, a dodam ze nigdy na sile nie byl sadzany i podpierany poduchami czy czms takim, bo jestem goracym przeciwnikiem takich metod, niezgodnych z naturalnym indywidualnym rozwojem dziecka, a zaczal chodzic w wieku 14 miesiacy i dopiero w 16 stym szlo mu to jak nalezy. Nigdy nie prowadzalam go za raczki, ani nie przyspieszalam nic, bo wiele o tymczytalam i mnie to interesowalo. Ale juz po 6 miesiacu byl w stanie zadrzec noge i przefiknac sie a te umiejetnosci przychodza niespodziewanie i mozna sie zaskoczyc ;) Tak jak mnie zaskoczyl umiejestnoscia turlania przez cale lozko w wieku 6 miesiecy bo dotrzec do kranca rozlozonej kanapy ;) Oczywiscie sytuacja kazdego moze byc rozna i mysle ze zycie zweryfikuje kazde podejscie, jak i moje zostalo zweryfikowane ;) Moje dziecko jezdzilo na plask w spacerowce ale jak sie zaczelo same unosic po rozmowie z fizjoterapeuta wozilam je wpierw na krotko w pozycji polsiedzacej, a potem siedzacej, jak juz sam siedzial podarty jedna reka. Ciezko by mi go bylo wozic w gondoli do 10 miesiaca, no i raczej niewykonalne ;)

AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ