X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paznokci - ja obcinam jak tylko wyjdziemy że szpitala i żadnych skarpet na rączki nie zakładam

Co do wózka - będziemy jeździć w gondoli póki sam nie usiądzie. Jak widzę te dzieci wiszące, pokrzywione w tych spacerówka CH to serce się kraje

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ale ten Twoj M zachowuje sie naprawde nie fair, nie dosyc ze nie chce z Toba a wlasciwie z Wami byc, to sie zachowuje jakby chcial uniknac odpowiedzialnosci finansowej. Na „gębę” to sie mozna umawiac, ale nie w takich sprawach. I absolutnie nie mozesz odpuscic w tej kwestii i jesli on tego nie rozumie, to znaczy, ze tak naprawde ma zla wole, jesli chodzi o wyzej wymienione kwestie. Te sprawy musza byc uregulowane prawnie, nawet jak mielibyscie byc przyjaciolmi. Zobaczysz kiedys zwiazesz sie z kims innym i bedziesz sie cieszyc, ze nie zyjesz z czlowiekiem z ktorym na kazdym kroku czekaja Cie problemy. Mam fantastycznego kolege z bylej pracy, obecnie ma jakies 32 lata, bardzo zdolny, bardzo przystojny, szukajacy czegos glebszego, ktory jest w zwiazku od dwoch lat z dziewczyna z czteroletnim synem i jest w koncu przeszczesliwy. Chca miec tez kolejne dziecko, ale jest tez cudownym tatusiem dla tego chlopca, ktory nie jest jego synem.

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stało się. Złożyłam zamówienie w gemini, ponad 870 zł poszło. Ale będzie już z głowy. Na koniec dorzuciłam 2x3 szt. tych muślinowych pieluszek :)
    Co do paznokci, to ja też zamierzam obcinać, one są zwykle mega długie po urodzeniu i mimo, że mięciutkie, to jednak dzieci się drapią. Też nie chcę niedrapków zakładać.

Fasolka77, Paula 90, B_002, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno przesadze malego do spacerowki po 6 miesiacu, bo najzwyczajniej dziecko w takiej gondoli sie nie miesci, nie moze wyprostowac nog i nawet jak nie siedzi jest w stanie sie przefiknac za wozek. A spacerowke mozna rozlozyc, ja mialam taka ktora praktycznie rozkladala sie prawie na plasko, dziecko mozna w niej tez dobrze zabezpieczyc przed zimnem, no i moj sie juz lapal i probowal sam unosic mimo ze pozno zaczal siedziec bez podparcia choc jedna reka, ale w wozku i to rozlozonym na plasko, chwytal sie i podciagal do siadu. Oczywiscie kazdy zrobi jak uwaza, ale korzystanie z gondoli po 6 miesiacu tak jak z lozeczka nie opuszczonego do dolu nie jest dla mnie bezpieczne.

martusiawp lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To chyba kwestia magnezu. W ogole to w poprzedniej ciąży palcami rano ruszac nie moglam taki bol byl ale ja na tle nerwowym strzelam kosteczkami w palcach.

możliwe a badałaś poziom magnezu? suplementujesz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela szybko sie skraca, cholera. Mam nadzieję że wytrzymasz jak najdłużej w dwupaku.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Hej dziewczynka ja już po badaniu, szyjka się skraca dziś Wyszło Ok 1,5 cm wiec bardzo mało , o tyle dobrze ze dziecko nie pcha jeszcze główka . Krążka mi nie założą bo raczej nic nie da, jedynie myślą nad szwem ale miałam twardnienie brzucha dość częste rano wiec narazie leżę pod kroplówka i obserwacja. Jak już bd złe to wywiozą mnie do krakowa

złe wieści :) Trzymaj się Angella i odpoczywaj i leż do bólu!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Mam 15km do Bochni. Ja tak po środku, mniej więcej tyle samo do KRK , Tarnowa i Sącza.

mój trójkąt bermudzki :) wychowałam się w Tarnowie, potem przeprowadzka do Krk a rodziców mam przed Nowym Sączem :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Hej dziewczynka ja już po badaniu, szyjka się skraca dziś Wyszło Ok 1,5 cm wiec bardzo mało , o tyle dobrze ze dziecko nie pcha jeszcze główka . Krążka mi nie założą bo raczej nic nie da, jedynie myślą nad szwem ale miałam twardnienie brzucha dość częste rano wiec narazie leżę pod kroplówka i obserwacja. Jak już bd złe to wywiozą mnie do krakowa
    Ujastek albo Kopernik pewnie. Skróciła się z długości zamkniętej czy raczej lejek się powiększył? Oby kroplówki wyciszyły macicę. Mieszkasz gdzieś blisko Krakowa??

• Mistella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jedna wciąż brązowe plamienie , ale bardzo skąpe.. ech jeszcze chociaż miesiąc wytrzymać a najlepiej 2

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Co do paznokci - ja obcinam jak tylko wyjdziemy że szpitala i żadnych skarpet na rączki nie zakładam

Co do wózka - będziemy jeździć w gondoli póki sam nie usiądzie. Jak widzę te dzieci wiszące, pokrzywione w tych spacerówka CH to serce się kraje
    Popieram i jedna i druga sprawę. Co do paznokci obcinam w domu myślę ze będę wiedziała gdzie odstaje paznokieć za daleko. Zetne na rowno z opuszkiem. Nie uważam niedrapek skarpet itd.poza tym dziecko w brzuchu. Przecież te paznokcie ma jak to jest że nie robi sobie krzywdy? Że względu na wody płodowe?

Co do siedzenia jestem zdania, kazde dziecko rozwija się w innym tempie, jeśli mi ktoś dziecko posadzi zanim zacznie samo to robić to "zagryze". Spacerówkę używać będziemy jak już będzie siedzieć. Ale myślę że w zimie nawet jeśli będzie już siedzieć nie raz na spacer założymy gondole no bo spi się super w takim otuleniu jak zimno. Tak mi się wydaje :P

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z ewentualnym uczuleniem na znieczulenie zewnątrzoponowe? jest coś takiego? jak to sprawdzić? mam w planie zapytac moją lekarkę jutro o możliwość konsultacji z anestezjologiem w szpitalu w którym chcę rodzić i wiem, ze w nowych standardach jest taka możliwość ale co Wy wiece w tym temacie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny czy orientujecie się jak to jest z ewentualnym uczuleniem na znieczulenie zewnątrzoponowe? jest coś takiego? jak to sprawdzić? mam w planie zapytac moją lekarkę jutro o możliwość konsultacji z anestezjologiem w szpitalu w którym chcę rodzić i wiem, ze w nowych standardach jest taka możliwość ale co Wy wiece w tym temacie?
    Ja nic. Generalnie jak do tej pory poza sztucznymi filtrami i włochatymi brzoskwiniami nie mam reakcji alergicznej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mam jedna wciąż brązowe plamienie , ale bardzo skąpe.. ech jeszcze chociaż miesiąc wytrzymać a najlepiej 2
    Wytrzymasz. Jesli to ta nieszczęsna nadżerka to nic groźnego dla dzidziusia. Ja zawsze myślałam ze nadżerki to ranki np z otarc od sexu. Raz miałam wielkość 20 gr to było 9 lat temu i miałam przy tym infekcje o to masakrycznie swedzialo. Globulki dały rade nadżerka się wygoiła i spokój nigdy nic więcej tam na dole się nie działo.
    Żadnej maści regenerującej jakieś czopki nic na to nie ma?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja nic. Generalnie jak do tej pory poza sztucznymi filtrami i włochatymi brzoskwiniami nie mam reakcji alergicznej.

ja przy urografii o malo się nie wybrałam na tamtem świat bo okazało się, że mam uczulenie na kontrast.. i się boję..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, mam nadzieję, że założą co trzeba i wszystko będzie dobrze.

Dorota, pytałaś skąd jestem, Mazury :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    możliwe a badałaś poziom magnezu? suplementujesz?
    Nie badalam. Biore magnezin ale 1x1 i zobacze czy lekarz we wtorek zaleci juz 3x1.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny j właśnie leżę w Bochni ;) bo widzę ze wy tez z okolic, ale lekarz powiedział ze jak by miało dość do porodu to zawiozą mnie do Krakowa

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja przy urografii o malo się nie wybrałam na tamtem świat bo okazało się, że mam uczulenie na kontrast.. i się boję..
    Wydaje mi się że już raz Ci o tym pisałam ale napiszę drugi raz - do znieczulenia kwalifikuje anestezjolog. Podawane są opioidowe leki przeciwbólowe (opioidy to na przykład kodeina, morfina, heroina). Nie słyszałam o uczuleniu na znieczulenie. Ale wielokrotnie słyszałam o następstwach zażycia (podobne jak po przećpaniu).

Możesz na pewno w swoim szpitalu odbyć wizytę kwalifikacyjna do znieczulenia nawet teraz. Kosztuje to grosze i możesz rozwiać swoje wątpliwości. Jeśli nie będzie opinii anestezjologa to nie dostaniesz znieczulenia.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze kazde dziecko rozwija sie w innym tempie, moje nawet w pozniejszym niz inne, bo ma obnizone napiecie w okolicy brzusznej, ale i tak sobie swietnie radzil :) zaczal raczkowac jak mial 7 miesiecy, usiadl bez podparcia choc na jednej rece jak mial 10 miesiecy, a dodam ze nigdy na sile nie byl sadzany i podpierany poduchami czy czms takim, bo jestem goracym przeciwnikiem takich metod, niezgodnych z naturalnym indywidualnym rozwojem dziecka, a zaczal chodzic w wieku 14 miesiacy i dopiero w 16 stym szlo mu to jak nalezy. Nigdy nie prowadzalam go za raczki, ani nie przyspieszalam nic, bo wiele o tymczytalam i mnie to interesowalo. Ale juz po 6 miesiacu byl w stanie zadrzec noge i przefiknac sie a te umiejetnosci przychodza niespodziewanie i mozna sie zaskoczyc ;) Tak jak mnie zaskoczyl umiejestnoscia turlania przez cale lozko w wieku 6 miesiecy bo dotrzec do kranca rozlozonej kanapy ;) Oczywiscie sytuacja kazdego moze byc rozna i mysle ze zycie zweryfikuje kazde podejscie, jak i moje zostalo zweryfikowane ;) Moje dziecko jezdzilo na plask w spacerowce ale jak sie zaczelo same unosic po rozmowie z fizjoterapeuta wozilam je wpierw na krotko w pozycji polsiedzacej, a potem siedzacej, jak juz sam siedzial podarty jedna reka. Ciezko by mi go bylo wozic w gondoli do 10 miesiaca, no i raczej niewykonalne ;)

AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ