X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - ja bym w to okno powiesiła firankę. Taka bardzo delikatna, tiulowa. A jak nie to rolety dzien - noc.

Co do kleju możesz spróbować olejem (jakimkolwiek) ale sprawdź najpierw czy nie ubrudzić drewna. Jak drewno dobrze zakonserwowane to możesz też najdrobniejszym papierem ściernym delikatnie spróbować a potem posmarować olejem całość.
    Wszystko zależy jakie to drewno jest ;-)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dzięki Martusia :)

Kiwona, jak pięknie!!!!

Angella, ja leżałam 8 dni, w tym całe święta...bali się mnie wypisać, dopiero jak mój lekarz miał dyżur to wypisał. Licz wszelkie twardnienia/stawiania i informuj lekarzy. Ja mam dziś od rana twardy brzuch połączony z bólem okresowym, nie jakimś wielkim, ale martwię się.
    A nie masz możliwości dodzwonić się do tego szpitala w Poznaniu lub profesorka i dopytać ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja to samo, chce szczepić ale nie taśmowo. Ale oni chyba nie wykonuja wszystkich badań po porodzie? Jak to chcesz rozwiązać?
    Moja ginekolog mówiła mi że mała będzie miała zrobione badania po porodzie czy przez to crp nie ma jakiejś infekcji ode mnie. Od razu jej pobiorą krew

valetta94 lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda czop sluzowy? Wypadł ze mnie dziwny kawałek śluzu. Przezroczysty, ciągnacy, lepki. Mam zdjęcie ale nie będę wam wstawiać... Możliwe żeby odpadł tylko kawałek? Boziu jak się wystraszylam, wczoraj stosunek był z końcem w, ale nie wygląda to na jakies pozostałości.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to taki galaretowaty glut/smark.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Da się go rozciagnac w palcach?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko, sprawdzalam gondole i ma 78 cm, ponoc na mova mozna zalozyc gondole jakas nowoczesniejsza i wtedy ma ten daszek, ktory wspominalam i gondola ma prawie 80 cm. Gondola 86 cm to juz kawal gondoli, ale tez czy dlugo pouzywa bedzie zalezec czy dziecko bedzie na 50 czy 90 centylu. No i wlasnie fakt ze dziecko moze juz probowac „nawiac” jak skonczy 6 miesiecy przekonuja mnie zeby zainwestowac wozek ktory ma szeroka rozkladana na plasko spacerowke, nie wspominajac o przypadku, ze bedzie juz siadal, albo bedzie probowal. Moj zaczal korzystac ze spacerowki na siedzaco w pelni jak mial 10 miesiecy, ale wczesniej sobie wygodnie w niej lezal, czasami wozilam go na pol siedzaco jak probowal usiasc podciagajac sie za pałak ale nie na dlugo. Dla mnie wozenie dziecka ktore juz siada non stop na siedzaco moze byc dla niego potencjalnie za duzym zagrozeniem - to znaczy dla jego ukladu miesniowo- kostnego.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    yyyy nie wiem...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja badan w ciazy nie robie zadnych, w 9 tyg. mialam pobrana krew i to wszystko od tego czasu nic........mysle ze to bylo na HIV, toxo i takie tam inne...nawet nie wiem na co i jakie wyniki.....lekarz pobiera krew i wyniki sa dostarczane bezposrednia do lekarza........gdyby bylo cos zle to na pewno by powiedzial.....

Moczu nie mialam badanego ani razu, jak piszecie o jakis ketonach to dla mnie to kosmos....

Cytoliogi nie mialam robionej wogole....morfologi tez nie....

2 razy od poczatku ciazy mialam badane hormony tarczyc....ale nie wiem jaki wynik, bo sa u lekarza....tylko zadzwonil i powiedzial ze ok. i dawki eutyroxu nie zmieniac

No i te przeplywy maciczne tez byly 2 razy robione na usg...

Angella trzymaj sie kurcze taka krotka ta szyjka, chociaz na pocieszenie Ci powiem ze sasiadka ostatni miesica chodzila z 2cm rozwarciem i porod jej musieli wywolac bo by tak chodzila w nieskonczonosc :)

Fasolka dzieki za info o przegrzaniu, u nas 18-19 stopni w domu, ale ogrzewanie podlogowe wiec bardzo cieplutko ....u tesciow 23 stopnie a nogi marzna.....

Fasolka ja mam widok na Beskidy na Jaworowy Wierch i na Czantorie.

Karolinka w zeszlym roku bylismy pierwszy raz na Mazurach w Rucianym i bylo cudownie, takie piekne okolice :)

to się dziwię Stresant bo mocz i morfologia co miesiąc obowiazkowe.. zobacz na stronie PTG jakie są rekomendowane badania dla kobie w ciąży i kiedy sie je wykonuje.. zadziwia mnie Twój lekarz...
    dla dzieci zalecają temperaturę 21-22 st :)

zazdroszczę widoków ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 14:18

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, w castoramie jest preparat do rozpuszczania kleju. Mam, jest rewelacyjny, używałam do okien na klej po moskitierach.

Jeśli chcesz czymś przysłonić okno, to polecam Ci żaluzje dzień i noc, mam robione na wymiar, są piękne i lekkie.
    Jeśli chodzi o plisy góra-dół to one są super do kuchni, do pokoiku tak sobie pasują moim zdaniem - o ile mówimy o tym samym :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Jak wygląda czop sluzowy? Wypadł ze mnie dziwny kawałek śluzu. Przezroczysty, ciągnacy, lepki. Mam zdjęcie ale nie będę wam wstawiać... Możliwe żeby odpadł tylko kawałek? Boziu jak się wystraszylam, wczoraj stosunek był z końcem w, ale nie wygląda to na jakies pozostałości.
    Spokojnie to pewnie fizjologiczny śluz z pochwy. Wpisz w google czop śluzowy są zdjęcia w necie, porównaj ze swoim ale wątpię by to było to.
    Ale nie polecam jeszcze stosunków z finałem w środku, generalnie położna mówiła że wydolna szyjkę na te chwilę nie gotowa na poród jest obojętna na spermę, ale po co wywoływać wilka z lasu. Sperma jest bogata w prosta...coś tam kurde jak to się nazywa? generalnie mają za Zadanie zmiękczyc szyjkę i pomoc się jej skrócić przy pomocy skurczy, w szpitalu podają ten żel z tymi Prost... Na wywołanie porodu przed podaniem oxy...

A właśnie dziewczyny to jest istotne. Jeśli przyjdzie do sytuacji, że będą chcieli wam podać oxy na wywołanie porodu a wasza szyjka bedzie trzymać wymagajxie bądźcie świadome swoich praw, że pierw nie h nałożą żel na szyjkę! Mniej bólu i mniej męczenia was. Każdy szpital ma taki żel ale jest drogi dlatego nie chcą tak chętnie używać... Kopernik używa go najchętniej w Krakowie

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szafa pax ikew ale ten nowy system gdzie jest szafa 80 cm. Komoda hemmnes ikea, przewiak zrobił mąż ( jeszcze do malowania), regał Hemmnes Ikea,fotel Bodzio a półki na ksiazki ja zaprojektowałam mąż zrobił sam.

Dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa o pokoiku.

A mam jeszcze prośbę o poradę a nawet dwie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af055bc9167a.jpg

W oknach tego pokoju miałam przez 1,5 roku takie klejone plisy z Ikea odkleilismy z małego okna i ten klej na drewnie zostal, nie umiem usunąć masakra :( czym to usunąć ?

A drugie pytanie, ja chciałam rolety rzymskie ale mogą za bardzo przytłoczyć pokoik bo jednak jak już są meble itd to się robi mniej miejsca. Mąż chce montować takie plisy góra dół bardzo mu zależy, jeszcze jak coś zwykle rolety wchodzą w gre. A co wy myślicie ? Znacie jakieś fajne opcje w oka jeszcze? Mam takie małe okno i balkonowe. Są rolety zewnętrzne...

czy ja widzę królika? :)
    spróbuj delikatnie acetonem do paznokci usunąć klej- ale delikatnie! zrób delikatnie próbę,żeby nie zmyć koloru z okna

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Da się. Masz jakieś dolegliwości? Ja bym poszla się zbadać w tygodniu.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

Karmelove nie mam pojęcia ale zobacz w google w grafice- porównasz !

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:

w necie widzę zdjęcia, że są podbarwione krwią- tak to wygląda?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karmelka, w castoramie jest preparat do rozpuszczania kleju. Mam, jest rewelacyjny, używałam do okien na klej po moskitierach.

Jeśli chcesz czymś przysłonić okno, to polecam Ci żaluzje dzień i noc, mam robione na wymiar, są piękne i lekkie.
    Jeśli chodzi o plisy góra-dół to one są super do kuchni, do pokoiku tak sobie pasują moim zdaniem - o ile mówimy o tym samym :)
    Dzieki właśnie czegoś takiego sprawdzonego potrzebowałam. Jutro wyślę męża. Mąż nie chce tych dzień noc bo całe osiedle je ma, i mówi że to przesyt. Na pewno mówimy o tych samych plisach. Mi się kojarzą z poradniami zdrowia, ale jemu się podobają bo że on by sobie zaciagal od dołu i tylko by mu głowę widzieli sąsiedzi. I nie chce mi się sprzeczać nieraz ma tak że się uprze i tak bym wygrała ale nie mam siły na to :):):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 14:29

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Spokojnie to pewnie fizjologiczny śluz z pochwy. Wpisz w google czop śluzowy są zdjęcia w necie, porównaj ze swoim ale wątpię by to było to.
    Ale nie polecam jeszcze stosunków z finałem w środku, generalnie położna mówiła że wydolna szyjkę na te chwilę nie gotowa na poród jest obojętna na spermę, ale po co wywoływać wilka z lasu. Sperma jest bogata w prosta...coś tam kurde jak to się nazywa? generalnie mają za Zadanie zmiękczyc szyjkę i pomoc się jej skrócić przy pomocy skurczy, w szpitalu podają ten żel z tymi Prost... Na wywołanie porodu przed podaniem oxy...

A właśnie dziewczyny to jest istotne. Jeśli przyjdzie do sytuacji, że będą chcieli wam podać oxy na wywołanie porodu a wasza szyjka bedzie trzymać wymagajxie bądźcie świadome swoich praw, że pierw nie h nałożą żel na szyjkę! Mniej bólu i mniej męczenia was. Każdy szpital ma taki żel ale jest drogi dlatego nie chcą tak chętnie używać... Kopernik używa go najchętniej w Krakowie
    Z przyzwolenia lekarza nie ograczalismy, bo ponoć to nie działa na noegotowa szyjke.
    Nie wiem, normalnie mam biała gęsta kremowa, a to wypadła przezroczysta galaretka, nie dużo ale jednak...

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

prostaglandyny? ;)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    czy ja widzę królika? :)
    spróbuj delikatnie acetonem do paznokci usunąć klej- ale delikatnie! zrób delikatnie próbę,żeby nie zmyć koloru z okna
    Maz próbował acetonem nie schodzi to ładnie. Ale już kupimy jutro ten rozpuszczalnik do kleju.
    Tak jest królik :) na razie stoi w miejscu łóżeczka ale będzie musiał zmienić miejsce zamieszkania :) haha

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Da się. Masz jakieś dolegliwości? Ja bym poszla się zbadać w tygodniu.
    Rozciagnelam to jak śluz płodny, ale był bardziej zbity
    Nie mam żadnych, mały był dużo spokojniejszy wczoraj i dziś. Serduszko bije. Żadnych skurczy ani boli.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ