X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy dwukrotnie obudził mnie bolesny skurcz. Czy to normalne, ze na tym etapie może juz boleć?
    Wstalam zrobilam sobie sniadanie i kawke, wstawiłam pranie (juz jestemnna rozm. 62 :) ) i brzuch od razu spięty jak skała.

A wiecie... jestem na takiej grupie marcowek na fb, a tam juz sie pojawiło 3 dzieciatko <3 Szok! 30, 32 i 33 tydz. Na szczęście z maluchami wszystko ok <3

Fasolka77, Wiewióreczka, DorotaAnna, malutka_mycha lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu wspominał, że chce kupić wanienkę w IKEA. Szukaj gdzie indziej bo ich już nie ma w całej Polsce. Ja ją bardzo chciałam mieć bo mi pasowała wymiarem ale juz miesiąc za nią jeżdżę i dzwonie i nie ma. A teraz na necie już w ogóle nie są dostępne. Także trzeba szukać w innym sklepie.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    W nocy dwukrotnie obudził mnie bolesny skurcz. Czy to normalne, ze na tym etapie może juz boleć?
    Wstalam zrobilam sobie sniadanie i kawke, wstawiłam pranie (juz jestemnna rozm. 62 :) ) i brzuch od razu spięty jak skała.

A wiecie... jestem na takiej grupie marcowek na fb, a tam juz sie pojawiło 3 dzieciatko <3 Szok! 30, 32 i 33 tydz. Na szczęście z maluchami wszystko ok <3
    Ja też tak mam. Zaczęłam brać więcej magnezu i trochę lepiej. To są chyba te skurcze przepowiadjaace.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wypiciu magicznego napoju ;-) wieczorem Wam wyśle wyniki jak to wyszło ;-) i pierwsza noc w domu po tym szpitalu;-) ale się wyspałam !:-P

Misiabella, Kiwona, Daffi, india, AniaKJ, martusiawp, Wiewióreczka, DorotaAnna, Lili90 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • india Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja tez dla malej mam Derme i babydream :)
    Moja mama tez krawcowa a ja mam juz pomysły co może mi uszyć :) można kuoic takie piekne materiały <3 ostatnio zamawialam z otula.pl

B002 fajna metoda, podpowiem mężowi zeby wyprobowal :)

Kiwona my też chcemy kuoic niwe auto, ale ciężko nam idzie :/ a czas leci...

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka ale spróbować nie zaszkodzi, tylko mówię żebyś się nie rozczarowała jakby nie było na razie słychać.

przetestuję :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

Kurcze 30 tydzien to bardzo wczesnie....ja mialam syna w 35 a ile problemow z nim bylo...a co dopiero w 30 tyg.

Bardzo sie boje wczesniejszego porodu...nie chcialabym ......chce jeszcze sobie troche pochodzic w ciazy, bo to taki fajny czas :)

Ubranka juz mam raz wyparne i wyprasowane zrobilam to w 12 tc. teraz chcialabym jeszce raz przeprac (bo sa przewaznie uzywane i z SH wiec nie zaszkodzi wiecej razy wyprac) ale chcialam dopiero za miesiac tak na koniec lutego.......to bedzie miesiac przed porodem :)

jak Was czytam, ze wszystkie przygotowane, to juz tez mnie korci zeby prac :)

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kurcze 30 tydzien to bardzo wczesnie....ja mialam syna w 35 a ile problemow z nim bylo...a co dopiero w 30 tyg.

Bardzo sie boje wczesniejszego porodu...nie chcialabym ......chce jeszcze sobie troche pochodzic w ciazy, bo to taki fajny czas :)

Ubranka juz mam raz wyparne i wyprasowane zrobilam to w 12 tc. teraz chcialabym jeszce raz przeprac (bo sa przewaznie uzywane i z SH wiec nie zaszkodzi wiecej razy wyprac) ale chcialam dopiero za miesiac tak na koniec lutego.......to bedzie miesiac przed porodem :)

Ja nie mam nic przygotowane :) Chciałabym, ale Najpierw malowanie, więc myślę że w marcu dopiero to ogarnę.

AniaKJ, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez niespieszno do porodu i ciaza pomimo jakis tam dolegliwosci i obaw to fajny czas ;) Moja kolezanka urodzila syna w 32 tc, nie ma na szczescie zadnych powiklan, tak samo druga znajoma tyle ze z forum. Dzieci urodzily sie duze, jak na ten wiek i moze to tez ma znaczenie. Gdyby rodzily sie w terminie to bylyby to dzieci ponad 4 kg mowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 09:06

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:

India myślę, że możliwe... na tym etapie to jak widzisz chyba wszystko jest już możliwe :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ja po wypiciu magicznego napoju ;-) wieczorem Wam wyśle wyniki jak to wyszło ;-) i pierwsza noc w domu po tym szpitalu;-) ale się wyspałam !:-P

Syska trzymam kciuki! badali Ci na czczo przed pobraniem z palca?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakie sa wytyczne jesli chodzi o pepek. Kiedy rodzilam corke kapiele mialy odbywac sie normalnie i kapalam corke co wieczór pomijajac pepek. Nie zanurzylam go ani razu i w 6 dobie juz go nie miala bo ladnie szybko wysechl i odpadl. Do pielęgnacji pępka wtedy kazano uzywac takie gaziki o nazwie Leko nasaczone 70% alkoholem izopropylowym. Z ciekawosci zaraz spytam bratowa jakie ona miala wytyczne teraz kiedy rodzila Alunie.

Jaki ja mialam sen!!! Dziewczyny snilo mi się ze poszlam siku i przy podcieraniu zobaczylam krew... Po drugim podtarciu widzialam juz mase skrzepow i ciemnej krwi.. Do tego po chwili galareta ze czop mi odpadl.. Ryczalam we snie a obudzilam sie i tez bylam we lzach.
    Jestem taka spokojna wierze ze bedzie dobrze bo nie mam powodow cala ciaze myslec inaczej.. Te koszmary ciążowe sa straszne.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

nie wszystkie Stresant... u mnie ciągle proceeding.... mam troszkę ciuszków- muszę posprawdzać rozmiary, pozapisywać ilość i w lutym dokupić resztę.
    tak się zastanawiam nad tym przedwczesnym porodem... ja w sumie może 1x czułam te skurcze BH... powinnam już częściej? czy jest jakaś zależność, że im wcześniej je czuć tym wcześniejszy poród a może powinnam się martwić, że ich jeszcze nie czuję?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie badali , może i dobrze , mniej stresu haha

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • india Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to na szczęście tylko zky sen.

Stresant ja tez bym wolala pochodzic jak najdłużej w ciąży tzn. przynajmniej do 38 tyg :) ale jak widac roznie może byc. Dobrze, ze z maluchami ok. Ale wiadomo serce pęka jak leza w inkubatorkach i nie moga jeszcze wrocic do domu :(

Syska kciuki!

Obsesyjnie zaczynam myśleć o mojej szyjce :/

Daffi lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zaczynam się nakręcać już, bo nie czuje małej całe dnie ... :( jak się położę to mega szaleje ale tak żebym czuła ją cały czas to niee :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karolinka ja tez dla malej mam Derme i babydream :)
    Moja mama tez krawcowa a ja mam juz pomysły co może mi uszyć :) można kuoic takie piekne materiały <3 ostatnio zamawialam z otula.pl

B002 fajna metoda, podpowiem mężowi zeby wyprobowal :)

Kiwona my też chcemy kuoic niwe auto, ale ciężko nam idzie :/ a czas leci...

Oj tak, materiały są naprawdę piękne! Ja już też zamówiłam :)
    India, a powiedz mi co kupiłaś z babydream ? Będę wiedziała czego szukać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy kupujecie maluchom jakieś Gryzaki czy coś ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia_tosia dlaczego 5 tygodni? Pepuszek dobrze pielęgnowany powinien odpaść do 12 doby, tak czytałam. Mycie dziecka jak najbardziej ale nie zanużanie. Mojej siostrzenicy pepuszek pielęgnowany na sucho odpadł w 5 dobie życia tego samego dnia już była kąpana. Myślę że warto. Moja mama starej daty powiedziała mi jak zrobić bo uwaza, że tak dobrze gojacego się kikutka nie widziała a widziała ich wiele.
    Ja też miałam przmysany pepuszek ale byłam też kładziona na poduszce jako noworodek a robić tego nie będę. Po prostu jestem bardziej świadoma. Ten artykuł też mi dał do zrozumienia że jednak jest to metoda a skoro skraca czas gojenia to nie problem dziecko umyć bez zanuzania. Ale ja tutaj nie oceniam osób moczacych odkażających itd. octaniset odpada często robi więcej szkody niż pożytku. Jeszcze jak poczytałam na pan tabletka to wykreslilam z listy. Myślałam o spirytusie ale też ten artykuł mnie zniechęcił do niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 09:37

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja to zaczynam się nakręcać już, bo nie czuje małej całe dnie ... :( jak się położę to mega szaleje ale tak żebym czuła ją cały czas to niee :(
    Kochana wszystkie apki plus niebieskie pudelko podaja ze dzieci teraz sypiaja po 15-20h :) dlatego czuje sie je rzadziej. Choc ja na mojego nie narzekam klopsika ale nie wiem czy za tydzien czy dwa rowniez bede miala takie wyciszenie malucha.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ