Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
W nocy dwukrotnie obudził mnie bolesny skurcz. Czy to normalne, ze na tym etapie może juz boleć?
Wstalam zrobilam sobie sniadanie i kawke, wstawiłam pranie (juz jestemnna rozm. 62) i brzuch od razu spięty jak skała.
A wiecie... jestem na takiej grupie marcowek na fb, a tam juz sie pojawiło 3 dzieciatkoSzok! 30, 32 i 33 tydz. Na szczęście z maluchami wszystko ok
Fasolka77, Wiewióreczka, DorotaAnna, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Ktoś tu wspominał, że chce kupić wanienkę w IKEA. Szukaj gdzie indziej bo ich już nie ma w całej Polsce. Ja ją bardzo chciałam mieć bo mi pasowała wymiarem ale juz miesiąc za nią jeżdżę i dzwonie i nie ma. A teraz na necie już w ogóle nie są dostępne. Także trzeba szukać w innym sklepie.
-
india wrote:W nocy dwukrotnie obudził mnie bolesny skurcz. Czy to normalne, ze na tym etapie może juz boleć?
Wstalam zrobilam sobie sniadanie i kawke, wstawiłam pranie (juz jestemnna rozm. 62) i brzuch od razu spięty jak skała.
A wiecie... jestem na takiej grupie marcowek na fb, a tam juz sie pojawiło 3 dzieciatkoSzok! 30, 32 i 33 tydz. Na szczęście z maluchami wszystko ok
-
Karolinka ja tez dla malej mam Derme i babydream
Moja mama tez krawcowa a ja mam juz pomysły co może mi uszyćmożna kuoic takie piekne materiały
ostatnio zamawialam z otula.pl
B002 fajna metoda, podpowiem mężowi zeby wyprobowal
Kiwona my też chcemy kuoic niwe auto, ale ciężko nam idziea czas leci...
-
india wrote:W nocy dwukrotnie obudził mnie bolesny skurcz. Czy to normalne, ze na tym etapie może juz boleć?
Kurcze 30 tydzien to bardzo wczesnie....ja mialam syna w 35 a ile problemow z nim bylo...a co dopiero w 30 tyg.
Bardzo sie boje wczesniejszego porodu...nie chcialabym ......chce jeszcze sobie troche pochodzic w ciazy, bo to taki fajny czas
Ubranka juz mam raz wyparne i wyprasowane zrobilam to w 12 tc. teraz chcialabym jeszce raz przeprac (bo sa przewaznie uzywane i z SH wiec nie zaszkodzi wiecej razy wyprac) ale chcialam dopiero za miesiac tak na koniec lutego.......to bedzie miesiac przed porodem
jak Was czytam, ze wszystkie przygotowane, to juz tez mnie korci zeby prac -
stresant wrote:Kurcze 30 tydzien to bardzo wczesnie....ja mialam syna w 35 a ile problemow z nim bylo...a co dopiero w 30 tyg.
Bardzo sie boje wczesniejszego porodu...nie chcialabym ......chce jeszcze sobie troche pochodzic w ciazy, bo to taki fajny czas
Ubranka juz mam raz wyparne i wyprasowane zrobilam to w 12 tc. teraz chcialabym jeszce raz przeprac (bo sa przewaznie uzywane i z SH wiec nie zaszkodzi wiecej razy wyprac) ale chcialam dopiero za miesiac tak na koniec lutego.......to bedzie miesiac przed porodem
jak Was czytam, ze wszystkie przygotowane, to juz tez mnie korci zeby pracChciałabym, ale Najpierw malowanie, więc myślę że w marcu dopiero to ogarnę.
AniaKJ, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
No mi tez niespieszno do porodu i ciaza pomimo jakis tam dolegliwosci i obaw to fajny czas
Moja kolezanka urodzila syna w 32 tc, nie ma na szczescie zadnych powiklan, tak samo druga znajoma tyle ze z forum. Dzieci urodzily sie duze, jak na ten wiek i moze to tez ma znaczenie. Gdyby rodzily sie w terminie to bylyby to dzieci ponad 4 kg mowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 09:06
-
India myślę, że możliwe... na tym etapie to jak widzisz chyba wszystko jest już możliweFasolka77
-
Nie wiem jakie sa wytyczne jesli chodzi o pepek. Kiedy rodzilam corke kapiele mialy odbywac sie normalnie i kapalam corke co wieczór pomijajac pepek. Nie zanurzylam go ani razu i w 6 dobie juz go nie miala bo ladnie szybko wysechl i odpadl. Do pielęgnacji pępka wtedy kazano uzywac takie gaziki o nazwie Leko nasaczone 70% alkoholem izopropylowym. Z ciekawosci zaraz spytam bratowa jakie ona miala wytyczne teraz kiedy rodzila Alunie.
Jaki ja mialam sen!!! Dziewczyny snilo mi się ze poszlam siku i przy podcieraniu zobaczylam krew... Po drugim podtarciu widzialam juz mase skrzepow i ciemnej krwi.. Do tego po chwili galareta ze czop mi odpadl.. Ryczalam we snie a obudzilam sie i tez bylam we lzach.
Jestem taka spokojna wierze ze bedzie dobrze bo nie mam powodow cala ciaze myslec inaczej.. Te koszmary ciążowe sa straszne. -
stresant wrote:Kurcze 30 tydzien to bardzo wczesnie....ja mialam syna w 35 a ile problemow z nim bylo...a co dopiero w 30 tyg.
jak Was czytam, ze wszystkie przygotowane, to juz tez mnie korci zeby prac
nie wszystkie Stresant... u mnie ciągle proceeding.... mam troszkę ciuszków- muszę posprawdzać rozmiary, pozapisywać ilość i w lutym dokupić resztę.
tak się zastanawiam nad tym przedwczesnym porodem... ja w sumie może 1x czułam te skurcze BH... powinnam już częściej? czy jest jakaś zależność, że im wcześniej je czuć tym wcześniejszy poród a może powinnam się martwić, że ich jeszcze nie czuję?Fasolka77
-
Daffi to na szczęście tylko zky sen.
Stresant ja tez bym wolala pochodzic jak najdłużej w ciąży tzn. przynajmniej do 38 tygale jak widac roznie może byc. Dobrze, ze z maluchami ok. Ale wiadomo serce pęka jak leza w inkubatorkach i nie moga jeszcze wrocic do domu
Syska kciuki!
Obsesyjnie zaczynam myśleć o mojej szyjceDaffi lubi tę wiadomość
-
india wrote:Karolinka ja tez dla malej mam Derme i babydream
Moja mama tez krawcowa a ja mam juz pomysły co może mi uszyćmożna kuoic takie piekne materiały
ostatnio zamawialam z otula.pl
B002 fajna metoda, podpowiem mężowi zeby wyprobowal
Kiwona my też chcemy kuoic niwe auto, ale ciężko nam idziea czas leci...
Oj tak, materiały są naprawdę piękne! Ja już też zamówiłam
India, a powiedz mi co kupiłaś z babydream ? Będę wiedziała czego szukać. -
nick nieaktualnynatalia_tosia dlaczego 5 tygodni? Pepuszek dobrze pielęgnowany powinien odpaść do 12 doby, tak czytałam. Mycie dziecka jak najbardziej ale nie zanużanie. Mojej siostrzenicy pepuszek pielęgnowany na sucho odpadł w 5 dobie życia tego samego dnia już była kąpana. Myślę że warto. Moja mama starej daty powiedziała mi jak zrobić bo uwaza, że tak dobrze gojacego się kikutka nie widziała a widziała ich wiele.
Ja też miałam przmysany pepuszek ale byłam też kładziona na poduszce jako noworodek a robić tego nie będę. Po prostu jestem bardziej świadoma. Ten artykuł też mi dał do zrozumienia że jednak jest to metoda a skoro skraca czas gojenia to nie problem dziecko umyć bez zanuzania. Ale ja tutaj nie oceniam osób moczacych odkażających itd. octaniset odpada często robi więcej szkody niż pożytku. Jeszcze jak poczytałam na pan tabletka to wykreslilam z listy. Myślałam o spirytusie ale też ten artykuł mnie zniechęcił do niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 09:37
-
Karollinax26 wrote:Ja to zaczynam się nakręcać już, bo nie czuje małej całe dnie ...
jak się położę to mega szaleje ale tak żebym czuła ją cały czas to niee
dlatego czuje sie je rzadziej. Choc ja na mojego nie narzekam klopsika ale nie wiem czy za tydzien czy dwa rowniez bede miala takie wyciszenie malucha.
Misiabella lubi tę wiadomość