WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A czy kupujecie maluchom jakieś Gryzaki czy coś ?
    Myślę że to jest na początku zbedne, a i tak muszę mieć coś do kupowania pozniej :)

AniaKJ lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A czy kupujecie maluchom jakieś Gryzaki czy coś ?
    Ja nie kupuje na ta chwile bo to i tak sie teraz nie przyda. Zanim dziecko zacznie chwytać w raczki minie sporo czasu. Bratowej corcia m za 10dni 4 miesiace i jedyne co daje rade w lapki wziac to pieluszke i czasem niekontrolowanie zahaczy palcem o uchwyt smoczka i sobie go wyjmuje zloszczac sie przy tym.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady pod prześcieradło polecam motherhood, one nie mają ceratki. ja taki mniejszy kupiłam też i układałam na tą jakąś flanelkę lub muślinową i na tym syn leżał np na łóżku u dziadków gdzie nie było podkładu. Zmieniałam mu później na tym pieluchy, bo można prać w bardzo wysokiej temperaturze.

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    cześć Paula!
    ja mam nadzieję, że naszym wszystkim Maluszkom pępki poodpadają jeszcze w szpitalu i będzie po sprawie! :)
    Paula ciekawa jestem czy jednak te cukry po krótkim czasie brania leków sie ustabilizują.. daj znać co lekarz na to

również miłego dnia! :)
    Kazał jeszcze tydzień obserwować i 24-ego idę po insulinę.
    Już psu robię zastrzyki to i sobie mogę. Się wszystko czepilo jak wściekłe jakieś.

Czekam u okulisty. Obsuwa jak cholera. Państwo przyszli z dziećmi, chyba rodzina zastępcza albo coś bo ich chyba siódemka. I całą ekipa na jedną godzinę.

• india Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka gryzak pozniej jak najbardziej kupię :)
    Z Babydream kupilam zel do kąpieli i szampon (2w1).

A jakie macie wkładki laktacyjne i ile sztuk kuoic na poczatek?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ktoś tu wspominał, że chce kupić wanienkę w IKEA. Szukaj gdzie indziej bo ich już nie ma w całej Polsce. Ja ją bardzo chciałam mieć bo mi pasowała wymiarem ale juz miesiąc za nią jeżdżę i dzwonie i nie ma. A teraz na necie już w ogóle nie są dostępne. Także trzeba szukać w innym sklepie.
    Na Olx są setki ;-) Używane oczywiście

• B_002 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączyłam właśnie Dzień Dobry TVN i zapowiadali że za jakiś czas będzie dziś temat o wyprawce do szpitala. Kto siedzi w domu to sobie może włączyć z ciekawości :)

india lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja to zaczynam się nakręcać już, bo nie czuje małej całe dnie ... :( jak się położę to mega szaleje ale tak żebym czuła ją cały czas to niee :(
    Nie martw się, może twoje dziecko jest spokojniejsze. Ważne że czujesz ją codziennie jak się położysz. Może jak chodzisz to ją to kołysanie uspokaja i sobie śpi.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie 2 ochraniacze kupuje i mysle ze styknie
    http://www.centrumdad.pl/ochraniacze/12-ochraniacz-materaca-120x60-cm.html

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja normalnie przemywałam dziecko w wannie, ale niczym nie psikałam tego pępka, bo nie widziałam takiej potrzeby. jednemu i drugiemu odpadał max w 10 dniu.

Karmelllka90, AniaKJ, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie wszystkie Stresant... u mnie ciągle proceeding.... mam troszkę ciuszków- muszę posprawdzać rozmiary, pozapisywać ilość i w lutym dokupić resztę.
    tak się zastanawiam nad tym przedwczesnym porodem... ja w sumie może 1x czułam te skurcze BH... powinnam już częściej? czy jest jakaś zależność, że im wcześniej je czuć tym wcześniejszy poród a może powinnam się martwić, że ich jeszcze nie czuję?

Fasolka ja nie czulam ani razu jeszcze tych skurczy.....wlasciwie nigdy nie czulam :) nawet w poprzednich ciazach.....

mi sie macica nie stawia ani brzuch nie jest twardy......czasami jak dlugo postoje np. jak prasuje to brzuch zrobi sie mi taki ciezki ze musze usiasc albo zgiac sie w pol bo wyprostowana nie jestem w stanie chodzic......

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga ekspertyza potwierdza że nie mam przeciwwskazań do porodu siłami natury.

Tak się cieszę <3

Kiwona, Daffi, AniaKJ, B_002, espoir, martusiawp, Fasolka77, Wiewióreczka, india, malutka_mycha, Sansivieria lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Już psu robię zastrzyki to i sobie mogę. Się wszystko czepilo jak wściekłe jakieś.

Czekam u okulisty. Obsuwa jak cholera. Państwo przyszli z dziećmi, chyba rodzina zastępcza albo coś bo ich chyba siódemka. I całą ekipa na jedną godzinę.
    Zastrzyki to nie problem. Dzisiaj zrobiłam sobie 120, a jeszcze minimum 100 (wersja optymistyczna).
    Można się przyzwyczaić.

Paula 90, india lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu zainspirowana twoją rolką papieru szukałam dziś bicia serca stetoskopem, ale jak zwykle Filip mnie skopał i poboksował tylko, nie było szans żeby coś złapać :D.

Karmelove ja mam płyn do prania i koncentrat do płukania, oba są od pierwszych dni życia.

Ochraniacze na materac też kupiłam.

B_002, Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam octaniseptu, ale unikalam moczenia pepuszka i odpadl po dwoch tygodniach bodajze. Choc moze wariant by nic z nim nie robic jest najlepszy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

to sobie chyba przybijemy piątkę 24.01- ja tez mam wizytę i chyba sama poproszę o tą insulinę....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka ja nie czulam ani razu jeszcze tych skurczy.....wlasciwie nigdy nie czulam :) nawet w poprzednich ciazach.....

mi sie macica nie stawia ani brzuch nie jest twardy......czasami jak dlugo postoje np. jak prasuje to brzuch zrobi sie mi taki ciezki ze musze usiasc albo zgiac sie w pol bo wyprostowana nie jestem w stanie chodzic......

mam dokładnie tak samo! prawie zero bóli.. czasem coś zakłuje albo jak się w nocy przekręcam to staram się nie napinać mięśni brzucha i jak za długo pochodzę/ postoję to brzuch ciężki :) to pewnie jesteśmy podobne :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Basiu zainspirowana twoją rolką papieru szukałam dziś bicia serca stetoskopem, ale jak zwykle Filip mnie skopał i poboksował tylko, nie było szans żeby coś złapać :D.
    Ja to gdzieś znalazłam jak szukałam metody żeby sprawdzić w jakiej pozycji jest dziecko. Ponoć to działa dopiero w 3 trymestrze bo wcześniej może nie być słychać.
    Nie wiem na ile to prawda ale jeśli dziecko jest główkowo ułożone to serce powinno być bardzo nisko do znalezienia. U mnie było wczoraj w okolicach pępka. Spróbujemy jeszcze w niedzielę tak znaleźć lokalizację, a w poniedziałek mam USG to się okaże gdzie ta główka się znajduje.
    Ostatnio to mam wrażenie że moje dziecko nadal ma dużo miejsca na fikołki i ciągle się bardzo tam wierci. Aż czasem nie mogę się skupić na niczym innym. Wczoraj w szkole rodzenia strasznie mnie rozpraszały mocne kopniaki i falowanie brzucha które było widać.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja odczuwam twardnienia które przechodzą po kilkunastu sekundach i zazwyczaj to się dzieje popołudniami gdy miałam aktywny dzień, albo jak dużo chodzę to w trakcie szybszego spaceru już czuję jak mi twardnieje. Wystarczy zwolnić i jest lepiej. Nie boli to wcale, jedynie jest taki dyskomfort napiętego brzucha. Bolących skurczy też nie miałam ani raz. Moja pani doktor mówi, że takie napinanie jest normalne dopóki nie boli, jakby bolało to mam przyjść na wizytę.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarla do mnie paczka z gemini. Jestem zadowolona z reczniczkow dla maluszka i te pieluszki muslinowe wcale nie wygladaja zle. Wrecz przeciwnie jestem zaskoczona ich jakoscia. Nie mialam innych w rękach ale te sa naprawde spoko. I fajna przywieszka do smoczka byla z pojemniczkiem do schowania go. Fajne rozwiazanie jak dziecko nie ma go w buzi a biega wtedy nie dynda mu i nie zbiera kurzu i innych swinstw.

B_002, india lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ