Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:A czy kupujecie maluchom jakieś Gryzaki czy coś ?
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Podkłady pod prześcieradło polecam motherhood, one nie mają ceratki. ja taki mniejszy kupiłam też i układałam na tą jakąś flanelkę lub muślinową i na tym syn leżał np na łóżku u dziadków gdzie nie było podkładu. Zmieniałam mu później na tym pieluchy, bo można prać w bardzo wysokiej temperaturze.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:cześć Paula!
ja mam nadzieję, że naszym wszystkim Maluszkom pępki poodpadają jeszcze w szpitalu i będzie po sprawie!
Paula ciekawa jestem czy jednak te cukry po krótkim czasie brania leków sie ustabilizują.. daj znać co lekarz na to
również miłego dnia!
Już psu robię zastrzyki to i sobie mogę. Się wszystko czepilo jak wściekłe jakieś.
Czekam u okulisty. Obsuwa jak cholera. Państwo przyszli z dziećmi, chyba rodzina zastępcza albo coś bo ich chyba siódemka. I całą ekipa na jedną godzinę. -
nick nieaktualnyKasionek wrote:Ktoś tu wspominał, że chce kupić wanienkę w IKEA. Szukaj gdzie indziej bo ich już nie ma w całej Polsce. Ja ją bardzo chciałam mieć bo mi pasowała wymiarem ale juz miesiąc za nią jeżdżę i dzwonie i nie ma. A teraz na necie już w ogóle nie są dostępne. Także trzeba szukać w innym sklepie.
Używane oczywiście
-
Karollinax26 wrote:Ja to zaczynam się nakręcać już, bo nie czuje małej całe dnie ...
jak się położę to mega szaleje ale tak żebym czuła ją cały czas to niee
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
ja normalnie przemywałam dziecko w wannie, ale niczym nie psikałam tego pępka, bo nie widziałam takiej potrzeby. jednemu i drugiemu odpadał max w 10 dniu.
Karmelllka90, AniaKJ, B_002 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Fasolka77 wrote:nie wszystkie Stresant... u mnie ciągle proceeding.... mam troszkę ciuszków- muszę posprawdzać rozmiary, pozapisywać ilość i w lutym dokupić resztę.
tak się zastanawiam nad tym przedwczesnym porodem... ja w sumie może 1x czułam te skurcze BH... powinnam już częściej? czy jest jakaś zależność, że im wcześniej je czuć tym wcześniejszy poród a może powinnam się martwić, że ich jeszcze nie czuję?
Fasolka ja nie czulam ani razu jeszcze tych skurczy.....wlasciwie nigdy nie czulamnawet w poprzednich ciazach.....
mi sie macica nie stawia ani brzuch nie jest twardy......czasami jak dlugo postoje np. jak prasuje to brzuch zrobi sie mi taki ciezki ze musze usiasc albo zgiac sie w pol bo wyprostowana nie jestem w stanie chodzic...... -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Kazał jeszcze tydzień obserwować i 24-ego idę po insulinę.
Już psu robię zastrzyki to i sobie mogę. Się wszystko czepilo jak wściekłe jakieś.
Czekam u okulisty. Obsuwa jak cholera. Państwo przyszli z dziećmi, chyba rodzina zastępcza albo coś bo ich chyba siódemka. I całą ekipa na jedną godzinę.
Można się przyzwyczaić.Paula 90, india lubią tę wiadomość
-
Basiu zainspirowana twoją rolką papieru szukałam dziś bicia serca stetoskopem, ale jak zwykle Filip mnie skopał i poboksował tylko, nie było szans żeby coś złapać
.
Karmelove ja mam płyn do prania i koncentrat do płukania, oba są od pierwszych dni życia.
Ochraniacze na materac też kupiłam.B_002, Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Paula 90 wrote:Kazał jeszcze tydzień obserwować i 24-ego idę po insulinę.
Czekam u okulisty. Obsuwa jak cholera. Państwo przyszli z dziećmi, chyba rodzina zastępcza albo coś bo ich chyba siódemka. I całą ekipa na jedną godzinę.
to sobie chyba przybijemy piątkę 24.01- ja tez mam wizytę i chyba sama poproszę o tą insulinę....Fasolka77
-
stresant wrote:Fasolka ja nie czulam ani razu jeszcze tych skurczy.....wlasciwie nigdy nie czulam
nawet w poprzednich ciazach.....
mi sie macica nie stawia ani brzuch nie jest twardy......czasami jak dlugo postoje np. jak prasuje to brzuch zrobi sie mi taki ciezki ze musze usiasc albo zgiac sie w pol bo wyprostowana nie jestem w stanie chodzic......
mam dokładnie tak samo! prawie zero bóli.. czasem coś zakłuje albo jak się w nocy przekręcam to staram się nie napinać mięśni brzucha i jak za długo pochodzę/ postoję to brzuch ciężkito pewnie jesteśmy podobne
stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Basiu zainspirowana twoją rolką papieru szukałam dziś bicia serca stetoskopem, ale jak zwykle Filip mnie skopał i poboksował tylko, nie było szans żeby coś złapać
.
Nie wiem na ile to prawda ale jeśli dziecko jest główkowo ułożone to serce powinno być bardzo nisko do znalezienia. U mnie było wczoraj w okolicach pępka. Spróbujemy jeszcze w niedzielę tak znaleźć lokalizację, a w poniedziałek mam USG to się okaże gdzie ta główka się znajduje.
Ostatnio to mam wrażenie że moje dziecko nadal ma dużo miejsca na fikołki i ciągle się bardzo tam wierci. Aż czasem nie mogę się skupić na niczym innym. Wczoraj w szkole rodzenia strasznie mnie rozpraszały mocne kopniaki i falowanie brzucha które było widać.
-
stresant wrote:mi sie macica nie stawia ani brzuch nie jest twardy......czasami jak dlugo postoje np. jak prasuje to brzuch zrobi sie mi taki ciezki ze musze usiasc albo zgiac sie w pol bo wyprostowana nie jestem w stanie chodzic......
-
Dotarla do mnie paczka z gemini. Jestem zadowolona z reczniczkow dla maluszka i te pieluszki muslinowe wcale nie wygladaja zle. Wrecz przeciwnie jestem zaskoczona ich jakoscia. Nie mialam innych w rękach ale te sa naprawde spoko. I fajna przywieszka do smoczka byla z pojemniczkiem do schowania go. Fajne rozwiazanie jak dziecko nie ma go w buzi a biega wtedy nie dynda mu i nie zbiera kurzu i innych swinstw.
B_002, india lubią tę wiadomość