WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mój termin z @ to 27.04. Z USG na 20.04. Będę miała cc to pewno wcześniej.
    No to ja mam podobne terminy, tyle ze tak mi przewiduja od 24 kwietnia do 3 maja ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy mozna brac po porodzie cos na bolacy pecherz? wlasnie jakis zuravit czy urofuragine? czy to nie przechodzi do mleka?

Po tym cewniku przez 2 tygodnie nie potrafilam sie normalnie wysikac, zawsze musialam isc pod prysznic, puscic ciepla wode, rozgrzac i dopiero moglam sikac a i tak sikanie bolalo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant... Ale mi przypomniałas cewnik....
    Ajajaja...wkladanie i wyciąganie i pierwsze siusiu :/

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka ja nie wiem, ktora poduszka lepsza. Jedna kolezanks mowi, ze rogal super i nie wyobraża sobie bez, a druga, ze beznadziejny uzyla kilka razy i lezy w szafie i jak chce to mi pozyczy ;) z jura nikogo nie znam.
    Ja zamierzam obkrecac sie moim duzym rogalem do spania i tak planuje karmic
    Ja też planuję używać mojej poduszki do spania. Specjalnie nie będę na razie kupować ani rogala ani kury. Ponoć też się sprawdza ta ciążowa, znam osoby które tego używały w ten sposób.

india, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a czy mozna brac po porodzie cos na bolacy pecherz? wlasnie jakis zuravit czy urofuragine? czy to nie przechodzi do mleka?

Po tym cewniku przez 2 tygodnie nie potrafilam sie normalnie wysikac, zawsze musialam isc pod prysznic, puscic ciepla wode, rozgrzac i dopiero moglam sikac a i tak sikanie bolalo :(
    Zuravit można. Generalnie są tylko 3 przeciwskazania do karmienia piersią: gruźlica, HIV, i te zapalenia wątroby

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Można brać coś z żurawiną. W szkole rodzenia nam o tym ostatnio mówili przy okazji opowiadania o cewnikowaniu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a na szkole rodzenia mowiono co robic zeby cewnikowanie nie bolalo?

ja mialam 2 x zakladany cewnik przed kazdym CC, bol byl okropny...poplakalam sie i taka uryczana, lkajaca szlam na sale porodowa......teraz wlasnie najbardziej sie tego boje :(
    Oj to teraz będę się bała cewnikowania.
    Jak leżałam na onkologii w Koperniku, to cewnik zakladali już po znieczuleniu. Wyciagali na żywca. Przynajmniej tak opowiadała kolezanka z sali. Jak robią przy cc, to niestety nie wiem, ale może tak samo.

Mama36 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używałam żadnej, zresztą wtedy nie były modne.. O ile w ogóle byly! I mały ważył dużo i nie pamiętam żeby to było jakieś obciążenie. Chyba siadalam tak żeby mieć zwykła poduszke pod ręką i dawała radę ale właśnie teraz chce się owijac moja do spania ciążowka i zobaczymy :)
    Wydaje się być bardzo wygodnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też planuję używać mojej poduszki do spania. Specjalnie nie będę na razie kupować ani rogala ani kury. Ponoć też się sprawdza ta ciążowa, znam osoby które tego używały w ten sposób.
    Basiu każda poduszka się sprawdzi. Ja mam do karmienia kupiona kurę. Ta moja poduszka ciążowa po szpitalu jest swatygowana wypraniem w 95 stopniach biorę ja ze sobą na poród i na niej będę karmić w szpitalu po szpitalu do kosza :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Ja właśnie zauważyłam że mam już skończony 30tc! Trójka z przodu to już z górki :) Wielkimi krokami zbliża się ten moment. W poniedziałek mam USG 3 trymestru, ciekawe ile córcia waży.

Karmelllka90, Mama36, india, Tunia76, AniaKJ, Lolka30, Fasolka77, valetta94, Kasiulka90, martusiawp, Lili90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Oj to teraz będę się bała cewnikowania.
    Jak leżałam na onkologii w Koperniku, to cewnik zakladali już po znieczuleniu. Wyciagali na żywca. Przynajmniej tak opowiadała kolezanka z sali. Jak robią przy cc, to niestety nie wiem, ale może tak samo.
    Nie chciałam lubić ale cytować

Więc miałam dwa razy cewnik.. Raz na żywca bo cesarka była ratowaniem życia.. Ból jak sam skurczybyk...
    Drugi raz podczas znieczulenia znic nie czuć było.. Tylko wyciąganie na żywca..
    Ból taki jakby najgorzej chciało Ci się siusiu i piekło przy siusianiu.. Czasem tak macie jak trzymacie długo?
    Albo jak się siusia przy zapaleniu pęcherza. Tak bym porównała.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu każda poduszka się sprawdzi. Ja mam do karmienia kupiona kurę. Ta moja poduszka ciążowa po szpitalu jest swatygowana wypraniem w 95 stopniach biorę ja ze sobą na poród i na niej będę karmić w szpitalu po szpitalu do kosza :)
    Ja chyba dla tego właśnie biorę do szpitala jak najmniej, a poduszki na pewno brać nie będę. Zwłaszcza jakiejś swojej ulubionej bo szkoda potem wyrzucić.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta na marcowkach z FB juz jest 4 maluchow :) (piersze malenstwo urodzilo sie w Wigilie!). Teraz juz wszystko staje sie mozliwe.

Do tej pory byłam 2 razy cewnikowana. Nie zrobilo to na mnie żadnego wrazenia ;)

valetta94 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio się śmiałam z mezem, że byliśmy tyle razy na IP, że brzuch mnie bolał a ja już w samochodzie. A jak mnie położyli w szpitalu tak teraz już omijam szerokim łukiem ;p nogą mi spuchła gdyby nie pobyt w szpitalu to byłabym z tym na IP ale poszłam spać opuchlizna zeszła zrobiłam rano badanie na mocz wyszło dobrze i przeszło. Bolała wątroba, pewnie już bym dawno była na IP ale zrobiłam jedne badania drugie badania, czasem zakuje ale rzadziej jedynie to pieczenie skóry częściej dokuczy dzisiaj pójdę na planowa wizytę i się dowiem co dalej... A już dawno bym była i na IP o na dodatkowych wizytach u mojej ginekolog...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dużo mi dała szkoła rodzenia, wiem jakbym chciała,żeby wyglądał porod ale to tak nie działa. Położna powiedziała, że jeśli dostaniemy okxycotyne w kroplówce to prawie na pewno weźmiemy znieczulenie. Ja się boje cewnika może to mnie powstrzyma. Hihi.
    Ale ja cieszę się że wy macie doświadczenie i piszecie o tym
    Ja nie mialam znieczulenia przy oksy. U nas jest 2 anastezjolog i on musi byc wolny a nikt nie bedzie ryzykowal dla ciezarnej jak moze byc jakis nagly przypadek na chorurgii i tam bedzie bardziej potrzebny.
    Wszystko da sie wytrwac.. Ja prosze juz w myślach żeby tym razem tylko rozwarcie postępowało bo z corka mialam problem 3 dni czekalam az ruszy do 4cm i wtedy podali oksy a od podania oksytocyny lecialo wszystko migusiem. Skurcze porodowe mialam po niecalych 2godz. Nie krzyczałam rodzac nie pisnelam ani troszke moja duma mi na to nie pozwalala :p

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja chyba dla tego właśnie biorę do szpitala jak najmniej, a poduszki na pewno brać nie będę. Zwłaszcza jakiejś swojej ulubionej bo szkoda potem wyrzucić.
    Ja tez biorę minimum i kupiłam wszystko tanie bo po praniu w 95 stopniach może wyglądać źle info kosza. Tak jak z poduszką ciążowa ona już wie,że skończy na śmietniku. Dlatego ja jaśka nie biorę ani pięknych kocyków

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Boziu, zasnęłam po 5, a 6.30 budzik. Będę jak zombie.
    Dzięki za pociwszanki laseczki :* Jeszcze chyba Daffi jest z tych z końcówki, nie? I któraś jeszcze :) KarmeLoVe przyszła z majówkę, więc pewnie też :) Daaawno nie zaglądałam na 1 stronę ;)
    Ja jestem na 23.04 ale czuję ze bede sie rozwiązywać szybciej.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmellka tak, dwie chrzestne albo dwóch chrzestnych. Nie było problemu podobno.
    Tzn kosciol nie narzuca nam czy ma byc to 2 mężczyzn czy 2 kobiety. Nawet nie musi byc ich dwoje tylko jeden. Nie kazdy ma możliwośc doboru 2 osob :)

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dzis choc na chwilkę wychodze do ludzi :) tzn. ide do szkoly rodzenia.

Jeszcze w szlafroku przywitałam kuriera z fotelem. W koncu!
    Fasolka pozniej zdam ci relacje czy warto go kupic.

Ogolnie nastroj nadal.mam mocno sredni

ooo, super :) ja dziś dostałam paczkę z Lullalove.... ale cudeńka <3
    koszule do szpitala z allegro odsyłam... teraz są ok ale za 3 miechy na bank będą mnie cisnąć :)
    INDIA mam nadzieję, że nastrój poprawi Ci fotel :)

Lolka30, india lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo, super :) ja dziś dostałam paczkę z Lullalove.... ale cudeńka <3
    koszule do szpitala z allegro odsyłam... teraz są ok ale za 3 miechy na bank będą mnie cisnąć :)
    INDIA mam nadzieję, że nastrój poprawi Ci fotel :)
    Fasolka super co nie? A widzisz teraz różnicę między muslinem z gemini a tym z lulalove? Jakie kolory kocykiem brałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 09:46

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ