Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Ja dzisiaj po wizycie. Długa wizyta, jeśli chodzi o te bóle niby wątroby i przeczulica skóry moje ginekolog podejrzewa nerwoból. Bo USG woreczka żółciowego było robione i nic tam nie było. Ale w związku z tym mam zrobić próby wątrobowe jeszcze raz ( ale zrobię dwa razy :p ) do tego że względu na te obrzęki i to że czuje że rano mam ręce nabrzmiałe i takie bolące palce przy zginaniu to mam kontrolować ciśnienie i mocz co 2 tyg. Kolejna wizytę mam 15 lutego. Morfologia, moc i cała reszta jest w normie. Szczawiany wapnia w moczu prawdopodobnie od czekolady i za małej ilości picia wody.
Mała dzisiaj miała tętno 160-164, męczyła ja czkawka więc się chyba denerwowała.
Dziewczyny moja ginekolog w szoku bo ona miała tak widoczne włoski na głowie i mi pokazuje a ja niedowierzaniem jak pływały na wodach płodowych no szok.
Moja szyjka badana na fotelu, widać bez zmian gluga twarda zamknięta wywiniętą do krzyża. Więc te twardnienia co mi się zdarzają nie wplywaja na nią jak na razie.
Pobrała mi wymazy.
I teraz najsłabsza informacja, która pewnie nie pocieszy malutka_mycha, Karollinax26 powiedziałam jej i moim bólu spojenia łonowego, palpitacyjnie mnie zbadala i mnie bolało powiedziała że nie dobrze, że trzeba kontrolować mam skierowanie do ortopedybo to może być wskazaniem do cesarki. Mam leżeć jak najwiecej.
Dostałam skierowanie na USG pomiarowe i ide w czwartek. No to chyba tyle
Aaaaaa i jeszcze pochwaliła mnie że 8 kg to idealnie trzymam wage. A dziś oficjalnie III trymestr
Karmellka wygrywasz konkurs na najwięcej wykonanych badań! A że robisz podwójnie to już w ogóle hardcoreno ale rozumiem... lepiej dmuchać
Włoski na usg falujące w wodzie to musi być mega widok! Masz dokumentację foto?
Karmellka, Mycha, Karolina... jak boli to spojenie łonowe? Możecie jakoś opisowo wyjaśnić?
Gratki za pochwałęweszłaś w 29 tc czyli to już III trymestr!!! Wow, ja w takim razie za tydzień startuję z III trymestrem
india lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Pytalyscie o to, które pieluszki muslinowe możemy polecić.
Ja mam porównanie z lokalnego sklepu, z Gemini i z Aliexpress.
I najlepsze są z Ali. Są grubsze, mięsiste i miłe w dotyku, dobrze chłoną wode. Te z Gemini są w porównaniu tymi z Aliexpress szorstkie.
Ja zamawiam kolejna porcję z Ali, ale tym razem biorę zestaw 10sztuk 30cmx30cm - takich typowo do wycierania twarzy, raczek czy pupy (jak uznamy że waciki sobie nie poradzą)
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Karollinax26 wrote:Zmotywowałyście mnie, pójdę na tą sesję, tylko na początku lutego. Dziś pisałam do tej kobietki, będzie to 10 lutego.
Sesja będzie w studio, nie w plenerze, jak planowałam wcześniej. Mam do wyboru trzy zwiewne sukienki, czerwona, róż i czarna. Mnie się podoba czarnaale mama mówi, że pogrzebowi
róż odpada, więc czerwień ?
Karola ona ma swoje ubrania? ja się w sumie zastanawiam bo fajnie mieć taką pamiątkę ale nie mam żadnych wyjściowych ciuszków.. 2 pary spodni ciążowych, kilka zwykłych bluzeczek, sweter, kurtka... no nie wypada się w tym fotografowaćOna zapewnia również fryz i make-up?
Fasolka77
-
Karollinax26 wrote:Nie wyleczę się szybko z miłości do M. Czas leczy rany ale ja będę go potrzebowała chyba ogrom.
ani się nie obejrzysz Karola! Marcelinka skradnie Twoje serce na dobre! A potem jakiś fajny facet! Czas potrzebny ale zawsze wychodzi słońce
a a propos sesji- może zrób fotki w każdej sukience?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Karola ona ma swoje ubrania? ja się w sumie zastanawiam bo fajnie mieć taką pamiątkę ale nie mam żadnych wyjściowych ciuszków.. 2 pary spodni ciążowych, kilka zwykłych bluzeczek, sweter, kurtka... no nie wypada się w tym fotografować
Ona zapewnia również fryz i make-up?
Ma 3 sukienki takie typowo do sesji ciążowych. Napisała mi żebym się jakoś mocniej umalowała i wzięła prostownicę to zrobimy lekkie fale, jeśli chce.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Fasolka, mnie spojenie boli, w pachwinach i tak jakby Ci to dosłownie powiedzieć w kroczu
Boli przy chodzeniu, podnoszeniu nóg a najgorsze jest przekręcanie się na boki w nocy.
muszę bacznie poobserwować swoje ciało, w nocy jedynie mam kłopot z wygramoleniem się spod poduszki aby zmienić bok i boje się napinać mięśnie brzucha, żeby mnie coś nie zabolało.... współczuję Wam tych bóliFasolka77
-
Fasolka77 wrote:spokojnie Tunia, może to jakaś awaria?
Dwa lata temu było 5 awarii co tydzień jedna, i kopali w tym samym miejscu.
Jak zwróciłam się do wodociągów to dostałam wyjaśnienie, że nie ma kasy na modernizacje lini tylko na naprawy. Bloki stawiają w każdą wolną dziurę, o wodociągi stare. -
Karola, Ślicznoto, weź coś przytyj, bo te chude łapki i nóżki aż dziwnie wyglądają do takiego pokaźnego brzuszka
A brzuch jak piłka - super zgrabny
Skoro czekasz na moje zdjęcie, to obiecuję, że jutro zrobię
Fasolka, Karmelka wygrywa też konkurs na zakupyOficjalne I miejsce ma
Karmelka, dobre wieści, piękna szyjka, a te włoski na głowie....jeeeeju, rozpływam się!Fasolka77, india lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Karmellka wygrywasz konkurs na najwięcej wykonanych badań! A że robisz podwójnie to już w ogóle hardcore
no ale rozumiem... lepiej dmuchać
Włoski na usg falujące w wodzie to musi być mega widok! Masz dokumentację foto?
Karmellka, Mycha, Karolina... jak boli to spojenie łonowe? Możecie jakoś opisowo wyjaśnić?
Gratki za pochwałęweszłaś w 29 tc czyli to już III trymestr!!! Wow, ja w takim razie za tydzień startuję z III trymestrem
spojenie łonowe hmm. Powiem tak jak będzie cię bolało to będziesz czuła, że to to. Jak leżę nie boli jak się przekręcam boli, jak wstaje z łóżka i zanim rozchodze też boli
ból znośny ale boli, jak mi ginekolog badała to pod uciskiem ból piekący.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 16:04
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Karola, Ślicznoto, weź coś przytyj, bo te chude łapki i nóżki aż dziwnie wyglądają do takiego pokaźnego brzuszka
Karmelka, dobre wieści, piękna szyjka, a te włoski na głowie....jeeeeju, rozpływam się!
Fasolka77 no właśnie teraz zaluje, że nie pomyślałam, że chce zdjęcia. Żebym chociaż mezowi pokazała. Myślicie że te włoski zostaną do porodu czy się wycierają? -
Ja z tym spojeniem na początku się czułam jakby mnie ktoś w krocze kopnął. Teraz przy chodzeniu jest nawet spoko ale podnoszenie nog i przekrecanie się w łóżku to mordega. I ostatnio w łóżku ten ból mi promieniuje na lewą nogę, tylko lewa, nie wiem czemu.
A jak mnie ginka zbadala to aż się cała wygielam z bólu.
Właśnie Paula podasz link?skoro masz porównanie to też wzielabym z alli jakieś sprawdzone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 16:05
-
Wiewióreczka wrote:Karola, Ślicznoto, weź coś przytyj, bo te chude łapki i nóżki aż dziwnie wyglądają do takiego pokaźnego brzuszka
Karmelka, dobre wieści, piękna szyjka, a te włoski na głowie....jeeeeju, rozpływam się!
Wiewióra, choćbym niewiadomo ile żarła to nic z tegozawsze szło mi tylko w brzuch, a nogi i ręce jak patyki
mój dobry znajomy do tej pory zwie mnie ładnie i pieszczotliwie „sucharkiem”, taki lajf
Czekam czekam, właśnie się miałam dziś upominać!Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Mi też dokucza spojenie lonowe, muszę poprosić lekarza o zbadanie na wizycie.
Karolina myślę że w czerwonym będzie Ci ślicznie, pasuje do Twojego typu urody.
Paula jeśli Cię interesuje kwestia cewnikowania to w Wałbrzychu nie cewnikują przy ZZO.Karollinax26, Paula 90 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
https://s.click.aliexpress.com/e/WYUfsFI
Ja zamówiłam pierwsze karmniki do szpitala i po domu, mają super opinie. Zobaczymy co przyjdzie.
Później jak już poznam rozmiar piersi po porodzie zainwestuje w alles mama, bo mają przepięknei mimo, że będę mieć flaka na brzuchu to w takiej bieliźnie będę czuć się zdecydowanie lepiej
DorotaAnna, india, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Karmelllka90 wrote:Ilość badań i ilość odwiedzonych lekarzy... Masakra
spojenie łonowe hmm. Powiem tak jak będzie cię bolało to będziesz czuła, że to to. Jak leżę nie boli jak się przekręcam boli, jak wstaje z łóżka i zanim rozchodze też boli
ból znośny ale boli, jak mi ginekolog badała to pod uciskiem ból piekący.
współczujęFasolka77