WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka mi też w pewnym mkmencie waga rusżyla z kopyta. Ale spokojnie... na pewnio mnie kilogramowo nie dogonisz ;)
    Ja yez lubie ciaze, i ten moment gdy czuje jak malutka rozrabia <3 pozniej chyba bedzie tak pusto.

Kasionek brzunio nie jest duzy, jest idealny! :)

Lolka ale z Ciebie agresorka :p

Dziewczyny, jeszcze raz dziekuje za tak miłe słowa. Normalnie sie rozpłynęłam :)

Fasolka77, Lolka30, Karollinax26, Kasiulka90, Wiewióreczka, Szonka lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula pokaż tą torbę na Ali :)

Nie wiem czemu wychodzi na czarno, ale jak kliknięcie to otworzy się normalnie zdjęcie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3be825850d.jpg

A link:
    PLN 49.25 11%OFF | Fashion Mummy Backpacks Oxford Big Backpacks for Mom Maternity Nappy Bag Large Capacity Baby Bags Travel Shoulder Bags for Girls
    https://s.click.aliexpress.com/e/gFl8acu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 18:59

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    I dupa. Ciągnie mnie biodro tak jak przed atakiem rwy. Jeszcze przy leżeniu nie boli, ale stać/chodzic już nie moge - ani wyprostować nogi do końca.

Jutro rano wracam do jogi. Poczekam tylko, może lekko puści, żeby nie podrażniać nerwu dodatkowo.
    Łącze się w bólu...
    mi trochę przechodzi po całym dniu leżenia ale już mówiłam do męża, że jak się porządnie namachalam przy interwałach i solidnie rozciagalam po to problemu nie było...
    Chciałabym wrócić do ćwiczeń ale nie wiem jakich...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka koniecznie rob foto! Zreszta reszta naszych mamusiek też. Czekamy na wszystkie brzuszki <3

No i Karolima z pileczka <3 slicznie jak zawsze!
    A.zdjecia z sesji na pewno wyjda super. Bedzie fajna pamiatka :)

A ja myslalam, ze muslinowe czy bambusowe to to samo :D ktore milsze w dotyku?

Karmelka super wieści z wizyty. A mała z pieknymi włoskami sie urodzi :)

Karollinax26, Wiewióreczka, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha India ciąża tak na mnie działa :P. Tak mi było gorąco w tej kolejce, a ten się ładuje, no to podeszłam do niego! A tu zonk :D
    A jak u Was poszukiwania samochodu? Kupiliście coś?
    Najdelikatniejsze są bambusowe. Ale jak masz super jakości muślinowe i słabej jakości bambusowe to może się okazać odwrotnie ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 19:15

india lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, bambusowe są takie milutkie w dotyku, ja jestem zadowolona. Zobaczymy jakie będą te muślinowe, jestem ciekawa.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka z samochodem ciezko idzie. Sami do konca nie mozemy siw zdecydowac co chcemy i tak jakos schodzi :/
    Chyba go za szybko nie kupimy. Powiem ci szczerze, ze mi sie nawet nie chce jezdzic och ogladac.

To ja mam chyba takie miłe w dotyku bambusowe z firmy Xkko.

Fasolka fotel spoko. Brakuje mi w nim zaglowka, ale do karmienia powonien sie spradzic. Ze wstawaniem tez nie powinno byc problemu bo zakrws bujania jest bardzo minimalny wiec mysle, ze spoko.

ec5eb46efaa840d4med.jpg

DorotaAnna, malutka_mycha, Fasolka77, Lolka30, Kasiulka90, Tunia76, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Lolka z samochodem ciezko idzie. Sami do konca nie mozemy siw zdecydowac co chcemy i tak jakos schodzi :/
    Chyba go za szybko nie kupimy. Powiem ci szczerze, ze mi sie nawet nie chce jezdzic och ogladac.

To ja mam chyba takie miłe w dotyku bambusowe z firmy Xkko.

Fasolka fotel spoko. Brakuje mi w nim zaglowka, ale do karmienia powonien sie spradzic. Ze wstawaniem tez nie powinno byc problemu bo zakrws bujania jest bardzo minimalny wiec mysle, ze spoko.

ec5eb46efaa840d4med.jpg

noooo prezentuje sie spoko!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella rosnie nam maleństwo <3

Do pokoju planuje rolety rzymskiea ale spodobał mi sie taki typowo dzieciefy wzór. Zastanawiam sie czy warto takie kupić. Czy lepiej postawic na cos neutralnego, gładkiego?

Choc ta mnie zauroczyla <3

25b6d4dcda34b145med.png

DorotaAnna, Wiewióreczka, Fasolka77, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak Wy zamawiacie na tym alli? dla mnie to czarna magia.. jest jakaś instrukcja? skąd wiecie, że zamawiacie "pewniaki" i że nikt Was nie oszuka? zawsze jest podany termin dostawy?
    Sprawdzam feedbacki i kupuje tylko z dobrymi opiniami, popartymi zdjęciami. Pewnie, że zdarza się buble, ale i tak tyle co stamtąd mam... Jestem zadowolona :) płaci zawsze mój, przynajmniej kontroluje, że nie zamówiłam głupot :D tzn. Żeby źle nie wyszło, on ma apke i bardziej ogarnia te sprawy internety i płatności, mi to to nie szło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 20:11

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja kupuję gładkie, ale my mamy duże okna w mieszkaniu. U Filipa i tak jest najmniejsze czyli 240cm szerokości i 160cm wysokości. Wydaje mi się że wzory na takiej powierzchni już by były przesadą. Może tym się kieruj, jak duzy masz pokój, okno i czy planujesz jeszcze gdzies wzory np. na ścianie?

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • india Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    India ja kupuję gładkie, ale my mamy duże okna w mieszkaniu. U Filipa i tak jest najmniejsze czyli 240cm szerokości i 160cm wysokości. Wydaje mi się że wzory na takiej powierzchni już by były przesadą. Może tym się kieruj, jak duzy masz pokój, okno i czy planujesz jeszcze gdzies wzory np. na ścianie?

Lolka pokój jest dosc mały, okno jest narożne (szer. 120 i 150). Poki co wszystko stonowane... meble biale, tapicerki szare, sciana jasny popiel i brudny, chlodny fiolet. Jedyne ssalenstwo można przemycic w roletach, poduchach i poscieli w lozeczku :) dlatego tak kusi.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ma rację, India :) Jeśli masz delikatnie urządzony pokój, to bierz, ale jeśli są jakieś wzorki i bajery, to chyba nie, bo co za dużo to nie zdrowo. Ale roleta prześliczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 21:09

india lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Lolka pokój jest dosc mały, okno jest narożne (szer. 120 i 150). Poki co wszystko stonowane... meble biale, tapicerki szare, sciana jasny popiel i brudny, chlodny fiolet. Jedyne ssalenstwo można przemycic w roletach, poduchach i poscieli w lozeczku :) dlatego tak kusi.
    To jest chyba najlepsze rozwiązanie żeby stosować neutralną bazę i szaleć w dodatkach :).

india, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostaliśmy dyplom ukończenia szkoły rodzenia. Dostaliśmy też kupon na 10% zniżki jesli, któraś z dziewczyn byłaby zainteresowana kuponem to piszcie. Szkoła rodzenia Koala Kraków. Bardzo polecam.

Dzisiaj była pielęgnacja maluszka, mąż spisał się super mysle, że damy radę. Miałam z inną doula niż Basia, miała bardzo naturalne podejście do pielęgnacji a nawet jej braku. Że jeśli na pupie nic się dzieje nie smarowac, jak się coś pojawi wietrzyć + zielony linomag jak będzie gorzej a nie lepiej to krem z cynkiem ale nie polecała sudocremu. Generalnie nawet mówiła że nie koniecznie dodawać coś do wody myć dziecko rzadko. Nawet raz na tydzień. Żeby kąpiel po szpitalu odwlekać w czasie dla dobra dziecka. I tu ważne dzkewvzynh, które będą mieć córeczki. Po porodzie między wargami dzidzia będzie miała takie coś białe lub biało zielone, taka wydzielinę. Żeby tego nie wycierać! Zostawiamy to do wchłonięcia to jakaś ochrona jest jeszcze z życia płodowego.
    Co do pępuszka pielęgnacja na sucho. Ale codziennie wacikiem jałowym koło pępuszka wytrzec jeśli czysto nie robimy nic, jeśli pojawi się odrobinka krwi lub ropki to oktanisept na wacik i przetrzec. Jeśli będzie tego sporo lub będzie śmierdzieć od razu lekarz.

Mielismy kąpiel w wanience i w wiaderku. To waiderko jednak nie przemówiło do mnie szczerze to jest super na gazy, ale umyć w tym dziecka się nie da.

Śmiesznie było jak otulaliśmy dziecko i mówiła właśnie o rodzajach otulaczy. Mąż mnie pyta mamy? Ja mowie spokojnie otulaczy mamy 7 sztuk. A mąż się pyta ile potrzebujemy a doula że jeden max dwa jeśli dziecko uleje osika czy coś a mój mąż bo my mamy 7! Potem rozki, że jeden wystarczy bo to nie jest super produkt a mój mąż my mamy 3! Ona się tak śmiała a jeden chłopak mówi do swojej żony... A ty kupiłaś tylko kosz na zużyte pampersy. Haha :)

india, Lolka30, Tunia76, Wiewióreczka, Wiewióreczka, Misiabella, Fasolka77, B_002, espoir lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka bo oni nie wiedzą że Ty jesteś zakupoholiczka :)
    A tym wzcikiem wycieramy pępek na mokro, na sucho?

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhaha Karmelka powiedz mężowi że wasza Leonka będzie miała na każdy dzień tygodnia inny otulacz :D.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka bo oni nie wiedzą że Ty jesteś zakupoholiczka :)
    A tym wzcikiem wycieramy pępek na mokro, na sucho?
    Jesli kąpiesz to bierzesz waciki jałowe i osuszasz, az będzie sucho. Jak nie ma krwi ani ropki to zostawiasz. Jak nie kappiesz to po prostu tak samo wacik jałowy i wokół tego kikutka czyścimy patrzymy czy nie ma krewki i ropy. I zostawiamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 22:10

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Hhaha Karmelka powiedz mężowi że wasza Leonka będzie miała na każdy dzień tygodnia inny otulacz :D.
    Mój mąż sam powiedział " zapewne mamy 7 bo żona dopasowała kazdy do innego dnia tygodnia". Albo mąż kapie lalkę po czym wyciera w reczniczek z kapturkiem i mówi " to jest suoer, musimy kupić" a ja mowie " kochanie mamy cztery " :) a najlepsze że 3 z nich sam ze mną kupował w Lidlu! I sam stał przy kasie i to płacił a jeden kupiłam w Pepco

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 od początku cię bolało spojenie przy przekrecaniu ? Mi dopiero od wczoraj doszedł ból. Czytałam że do 10 mm to fizjologicznie może się rozwijać powyżej to rozejście patologiczne i wskazanie do cesarki. Co mnie bardzo przybiło. Ehh
    Lolka30 a ciebie długo już boli spojenie? Przy jakich czynnościach czujesz ból?

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ