Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Karollinax26 od początku cię bolało spojenie przy przekrecaniu ? Mi dopiero od wczoraj doszedł ból. Czytałam że do 10 mm to fizjologicznie może się rozwijać powyżej to rozejście patologiczne i wskazanie do cesarki. Co mnie bardzo przybiło. Ehh
Lolka30 a ciebie długo już boli spojenie? Przy jakich czynnościach czujesz ból?
Tak, jak tylko zaczęło mnie boleć to bolało też przy przekręcaniu się na boki. Tylko, że mnie bolało, później miałam tak 3 tyg spokoju i znów wróciło, nie boli aż tak tragicznie ale do przyjemności też to nie należy. -
Dziewczyny, ja wiem, że rozejście spojenia to dziadostwo, ale dacie rade! kto jak nie my? :*
i pisze to ta, która tak już 3 ciążę przechodziwytrzymamy
Kasiulka90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Nie wiem szczerze mówiąc od jakiego czasu, chyba w grudniu coś się zaczęło. A boli mnie przy przekrecaniu w łóżku i jak podnoszę nogi stojąc np. Żeby ubrać spodnie. Wydaje mi się że to na razie fizjologiczne ale nie wiem jak to sprawdzic, dlatego zgłoszę lekarzowi. Wogole to brat mojego męża jest ortopeda, ale przecież nie zgłoszę się do niego ze swoim łonem
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 22:53
Karollinax26, Wiewióreczka, india, malutka_mycha, Karmelllka90, espoir lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Ja sie trzymam tego ze to nie spojenie tylko wiezadla choc przekrecanie sie na lozku to koszmar. Albo podnoszenie nog by ubrać majtki czy spodnie. Mialam tak z córką.. Liczylam ze sie uda teraz ale sie nie udalo. Jakos od 20tc sie z tym męczę.
-
Karollinax26 wrote:Lolka hahaha, no co Ty, czemu nie, przecież to po rodzinie
taki żarcik
A ja mam wujka księdza i powiedziałam mu ostatnio, że jest ostatnim księdzem na świecie, do którego poszłabym do spowiedzi
Karollinax26, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Materac do łóżeczka, jaki najlepszy ? Lateksowy ? Piankowy ? Podzielcie się, bo jeszcze czeka mnie ten zakup.
Także chyba jakbym jeszcze raz miała wybierać to właśnie taki bym wybrała też dla niemowlaka
-
Karollinax26 wrote:Zmotywowałyście mnie, pójdę na tą sesję, tylko na początku lutego. Dziś pisałam do tej kobietki, będzie to 10 lutego.
Sesja będzie w studio, nie w plenerze, jak planowałam wcześniej. Mam do wyboru trzy zwiewne sukienki, czerwona, róż i czarna. Mnie się podoba czarnaale mama mówi, że pogrzebowi
róż odpada, więc czerwień ?
My ostatnio byliśmy na sesji rodzinnej w plenerze - już co prawda byłam w ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam- i płaciłam 600 zł.
Zastanawiam się właśnie nad ciążową ale chyba odpuszczę już i zainwestuję potem w noworodokową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 23:37
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Ja nie planuje znieczulenia, będę próbować bez. Najpierw naturalne metody, dopiero jak będzie źle to się zdecyduje.
Decydujecie się na nacięcie czy naturalne pęknięcie? Co lepiej się goi?
jakoś wolę chyba sama kontrolować czując co się dzieje.
A co do nacięcia to jak dziewczyny pisały - zostawiam położnej decyzje.
-
Ja też liczę na to że to moje spojenie tylko trochę się rozeszlo i nie przekroczy tej patologiczne granicy. Więc się do ortopedy nie spieszę bo co z tego że on mi teraz powie że jest ok, jak za 5 tyg już może być poza norma.
I właśnie mnie oswiecilo że przy omawiania porodu położna nic nie mówiła o planie porodu, muszę dopytać na następnych zajęciach. Ja się na nacięcie zgodzę, ale tylko jeżeli to będzie konieczne. Teraz już chyba nie robią tego profilaktycznie, tylko obserwują jak się rozwija sytuacja. Nam położna tłumaczyła że jak rodzaca nie wyrazi zgody na nacięcie a dojdzie do sytuacji że trzeba będzie natychmiast dziecko wyciągać to ona de facto ma związane ręce. Krocze samo nie pęknie a dziecko się zaklinuje. -
A mnie czeka chyba trzecia bezsenna noc, a jutro mialam isc na krzywa. Moj synek juz znow chory. Dalej tez troche sie martwie tym parciem na odbyt i pecherz, czytalam ze takie objawy sa normalne, ale przed porodem...Moze maly naciska na jakis nerw, oby. Spojenie tez mi doskwiera. W poprzedniej ciazy tez tak sie czulam, ale od 9 miesiaca...No nic zrobie to badanie moczu i moze uda mi sie zapisac do mojej ginekolog, tylko im dluzej ja znamw tej ciazy, tym zmniejsza sie moja wiara w jej kompetencje. No, nie jest super obeznana chyba, szyjke mi zmierzyla na 3,5 cm a profesor w szpitalu na 5,5 co najmniej. No i sie zapisuje na usg 3 trymestru, wtedy sie wiecej dowiem. A moze pojde znow w 2 miejsca.
-
Ja dostalam na szkole rodzenia do wypelnienia plan porodu, a chodzilam do szpitala gdzie zamierzalam rodzic i przy porodzie nikt nawet mnie o to nie zapytal, a ja zapomnialam, ze to mam
Czasy mam nadzieje sie zmienily w ciagu tych 5 lat.
-
Martita25 wrote:Karolina a jak cenowo wychodzi sesja ciążowa tam gdzie się wybierasz?
My ostatnio byliśmy na sesji rodzinnej w plenerze - już co prawda byłam w ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam- i płaciłam 600 zł.
Zastanawiam się właśnie nad ciążową ale chyba odpuszczę już i zainwestuję potem w noworodokową.
300 złMartita25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny