X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja miałam rozejscie spojenia i do tego dziecko duże a próbowałam normalnie urodzić. Lekarz chciał od razu cesarke, nie zgodziłam się i próbowałam.. Fakt że po 12 godz nie udało się.. Nie wiem jakby to było... Ale jak powiedziałam że chce spróbować SN to nikt nie protestował i mnie nie zniechęcal.. Raz lekarz powiedział "wie Pani co Pani mówi?"
    Moja prowadzącą powiedziala mi,że ona nie wyrazi zgody jeśli rozejście będzie za duze. Bo moja mala zapowiada się być dużym dzidziusiem a takie rozejście moE spowodować że miednica się rozejdzie pęknie i to się kończy kalectwem. Operacja w narkozie i potem 6 tyg rehabilitacji pierw w szpitalu potem w domu.
    Trochę mnie nastraszyła

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka rozbawilas mnie z tym wstawanie :) ja po prostu robię wszystko 3x wolniej. Najgorzej w nocy bo nie nad wszystkim się panuje. Lekarka mówiła o tym pasie ale ja bym chyba w tym nie chodziła, chyba że od tego zależałoby moje lub dziecka życie. Nie lubię rzeczy które kreują i uciskaja :/

A obraz malowany był po numerkach, Paula na początku wspominała że coś takiego robi i dzięki Niej się dowiedziałam że coś takiego w ogóle istnieje :) wciągnęlo na maksa, codziennie po kilka godzin nad tym siedzialam

Paula 90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka zgadzam się z Tobą.. To było. Prawie 12 lat temu. Człowiek i madrzeje i standardy się zmieniają :) wszystko. Ja bardzie marzyłam żeby urodzić naturalnie i wiedziałam że to moja ostatnia próba... Bardzo chciałam spróbować.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka rozbawilas mnie z tym wstawanie :) ja po prostu robię wszystko 3x wolniej. Najgorzej w nocy bo nie nad wszystkim się panuje. Lekarka mówiła o tym pasie ale ja bym chyba w tym nie chodziła, chyba że od tego zależałoby moje lub dziecka życie. Nie lubię rzeczy które kreują i uciskaja :/

A obraz malowany był po numerkach, Paula na początku wspominała że coś takiego robi i dzięki Niej się dowiedziałam że coś takiego w ogóle istnieje :) wciągnęlo na maksa, codziennie po kilka godzin nad tym siedzialam

U mnie już przy czwartym obrazie 70x50 się znudziło :-D
    Teraz wełna, szydełka i druty ;-)

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 żeby się to zyganiem nie skończyło, jak tak wymieszasz :D ja też najbardziej wiesmaca lubię :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mama36 żeby się to zyganiem nie skończyło, jak tak wymieszasz :D ja też najbardziej wiesmaca lubię :)
    Na tyle ile czekałam na tą rozkosz może i się dla mnie tak skończyć... Pozwalam sobie raz w Msc!... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 08:35

malutka_mycha, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie już przy czwartym obrazie 70x50 się znudziło :-D
    Teraz wełna, szydełka i druty ;-)
    Domyślam się, ja aż tyle nie planuje bo nawet nie mam gdzie tego wieszać :)
    Jeszcze gdzieś widziałam podobnego pieska i to byłby koniec. A teraz i tak raczej nie będę miała czasu na takie zajęcia :)

A właśnie szydelkowania nigdy nie próbowałam, jeszcze mnie taka wena nie naszla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 08:35

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No to mój spokojniejszy :-) zwykle tak leciutko koło 7-8 rano. Potem więcej około 9. Potem cisza i po 14 zaczyna się jazz :-) I tak potrafi tutaj ponad godzinę się bawić. Potem śpi. I między 18 a 20 mamy takie w miarę spokojne ruchy. Jak nie śpię o 22-23 to jeszcze w tych okolicach kopie.
    Paula moja Leo też zauważyłam, że jest spokojna dziewczynka. W sensie ona się rusza ale raczej z tych mamusiu jest ok i pójdę jeszcze spać. Taka subtelna jest :) nieraz jak mnie podszczypuje raczkami w okolicy prawej pachwiny mam wrazenie że tam skóra jest cienka jak siateczka tak ja czuję i mnie to przeraża boje się dotknąć

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nawet po numerkach wątpię bym coś takiego stworzyla!
    Już się wzięłam za szydełko nie umiem ... Zaciskam za mocno brak cierpliwości.

mama36 no rozumiem wlasnie ta chęć porodu SN, ja straszne pragnę tego porodu. Aż sama nie wiem co mi w głowę jest. Kazda koleżanka mowi, że chora głowę mam, że nie wiem o czym mówię. Że jak mnie zetnie ból to będę krzyczęc że chce do domu.
    Położne nam właśnie mowily, że to chce do domu ja nie dam rady to właśnie kryzys 7 cm, po którym już poród nastąpi w krótkim czasie - względem całości.
    Że to nie prawda że po 7 cm nie wolno już znieczulenia zzo, wolno! Tylko nie dają żeby nie spowolnić porodu bo kryzys jest dla nich znakiem że to już nie daleko. Ale kobieta jest zmęczona już na tyle i hormony powodują że ona się jakby na chwilę poddaje ale po około 20 min przychodzi taka adrenalina, ze poród postępuje bardzo szybko a zzo by go spowolniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 08:47

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wypilam ta glukozę a teraz mi troche niedobrze. Tamtym razem nie bylo mi nic. Sam smak glukozy mi nie przeszkadza. Jest slodkim ulepkiem, mam nadzieje ze nie zemdleje. Jadlam 12 h temu. Wczoraj w nocy spalam godzine. Jak wyjdzie zle to powtorze, poszlam bo ja moge tyle czasu przetracic wylacznie w sobote. Zanioslam tez mocz. Rano jak wstalam bylo lepiej jesli chodzi o te uczucie parcia.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozniej koniecznie musicie sie pochwalić efektami sesji :)

Ja sie nastawiam dzisiaj na dzień z żelazkiem :) oczywiacie na raty
    Maz zakazał mi prac. Powiedzial, ze jak wroci z pracy chce wstawic swoje a tu w kolka nie ma gdzie rozwiesic ;)

Jeżeli chodzi ruchy malej to czasem czuje jakbym miała weża w brzuchu, ktory pelza tuz pod skora :) choć ostro dokazywac tez jeszcze potrafi :D

ug378ribe4qdpu6z.png

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India też jak pralam ciuszki to przez kilka dni było wszystko zawalone :)

Misiabella trzymam kciuki żebyś nie musiała powtarzać, trzymaj się dzielnie. W sumie się nie znam więc pytanie do słodkich mam ale nieprzespana noc nie ma wpływu na cukry?

india, Misiabella lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha jak to namalowalas. Super wyglada!
    Ok, juz doczytałam. Efekt świetny. Brawo :*
    Misiabella kciuki za wyniki

malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny jak Wy odróżniacie te części ciała malucha w brzuchu :D ja to kompletnie nie wiem czym mi się tam wypycha :D

Tunia76, Lili90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie wiem dziewczyny jak Wy odróżniacie te części ciała malucha w brzuchu :D ja to kompletnie nie wiem czym mi się tam wypycha :D
    Ja też. I od razu mi lepiej, że nie jestem jedyna. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nieprzespana noc ma wplyw na cukry, ale moja juz dawno nie byla przespana, w sumie jakbym poczytala o tym to moze bym nie przyszla dzisiaj ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana przy trzeciej ciazy będziesz wiedziała.. Po prostu cała magia :)

Ja pamiętam jak w pierwszej byłam i leżałam na boku, przechodzi kuzynka patrzy i mówi :ojej.. Ale fajnie tu główka tu dupka tu nóżki i poszła.. Mi szczęka w dół.. Patrze na brzuch.. Nic.. ;)
    Więc się wogole nie przejmujcie!

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochana przy trzeciej ciazy będziesz wiedziała.. Po prostu cała magia :)

Ja pamiętam jak w pierwszej byłam i leżałam na boku, przechodzi kuzynka patrzy i mówi :ojej.. Ale fajnie tu główka tu dupka tu nóżki i poszła.. Mi szczęka w dół.. Patrze na brzuch.. Nic.. ;)
    Więc się wogole nie przejmujcie!

Oj tak kochana, Ty już doświadczona kobietka jesteś :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooooo pamiętam lody z masłem orzechowym... pyyyyycha!!! narobilas mi smaka... chyba sobie zrobię dziś naleśniki pełnoziarniste z masłem orzechowym i bananem!

I po takich nalesnikach nie podskoczą Ci cukry? Boże tez muszę spróbować... od wczoraj większość dnia zajmuje mi myślenie co zjem i kiedy

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem kiedy raczka haha
    Zbjeram sie na basen z mloda ale ja sie nie kąpię ze wzgledu na infekcję.. Bede tylko towarzyszyć w cieplusim miejscu.. M znia pojdzie chyba ze beda mialy dzieciaki jakiegoś opiekuna. Fajny tor przeszkod dmuchany im tam rozlozyli i młoda az sie trzesie by tam po latac.. A pomyslec ze kiedys bala sie wody i nad morzem czy w jeziorze wolala bawic się na brzegu w piasku. Bardzo duzo dal program jaki burmistrz naszego miasta zorganizowal i wszystkie 2 klasy zadeklarowane mialy 1 godz zajec na basenie za darmo raz w tyg z instruktorami. To ostatecznie przelamalo lęk.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ