WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Hej hej, wy też się już rozkrecacie z zakupami. Kurcze ja jeszcze muszę poprać te wszystkie rozki kocyki kołderki itd... a mam oszczędzać cipulke.

Fasolka77 no właśnie teraz zaluje, że nie pomyślałam, że chce zdjęcia. Żebym chociaż mezowi pokazała. Myślicie że te włoski zostaną do porodu czy się wycierają?

myślę, że zostaną :)
    ciekawe co będziesz robić Karmellka jak już wszystko kupilas a my się dopiero rozkręcamy.. szykuje Ci sie nuuuuuda :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    https://s.click.aliexpress.com/e/WYUfsFI

Ja zamówiłam pierwsze karmniki do szpitala i po domu, mają super opinie. Zobaczymy co przyjdzie.
    Później jak już poznam rozmiar piersi po porodzie zainwestuje w alles mama, bo mają przepiękne :D i mimo, że będę mieć flaka na brzuchu to w takiej bieliźnie będę czuć się zdecydowanie lepiej :D

jak Wy zamawiacie na tym alli? dla mnie to czarna magia.. jest jakaś instrukcja? skąd wiecie, że zamawiacie "pewniaki" i że nikt Was nie oszuka? zawsze jest podany termin dostawy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac do łóżeczka, jaki najlepszy ? Lateksowy ? Piankowy ? Podzielcie się, bo jeszcze czeka mnie ten zakup.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dasz link?

Tutaj kupiłam za 19,54 (na dzień singla- promocja):
    PLN 32.53 | Newborn Muslin Swaddle Quality Baby Multi-use Cotton Blanket Infant XO/Cross Wrap
    https://s.click.aliexpress.com/e/cijrXnkd

A tu zamawiam dzisiaj:
    PLN 22.92 | Baby towel 10pcs/lot 100% cotton 28*28cm muslin towel handkerchiefs two layers wipe towel
    https://s.click.aliexpress.com/e/Tvdf3Px

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    https://s.click.aliexpress.com/e/WYUfsFI

Ja zamówiłam pierwsze karmniki do szpitala i po domu, mają super opinie. Zobaczymy co przyjdzie.
    Później jak już poznam rozmiar piersi po porodzie zainwestuje w alles mama, bo mają przepiękne :D i mimo, że będę mieć flaka na brzuchu to w takiej bieliźnie będę czuć się zdecydowanie lepiej :D

Fajne :) dodałam sobie do listy życzeń na razie :D

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mi też dokucza spojenie lonowe, muszę poprosić lekarza o zbadanie na wizycie.

Karolina myślę że w czerwonym będzie Ci ślicznie, pasuje do Twojego typu urody.

Paula jeśli Cię interesuje kwestia cewnikowania to w Wałbrzychu nie cewnikują przy ZZO.

Bardzo dziękuję, miałam o to pytać na obchodzie oddziału 6 lutego :-)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak Wy zamawiacie na tym alli? dla mnie to czarna magia.. jest jakaś instrukcja? skąd wiecie, że zamawiacie "pewniaki" i że nikt Was nie oszuka? zawsze jest podany termin dostawy?

Musisz sprawdzac opinie i zamawiać tylko te rzeczy które maja dużo dobrych opinii najlepiej ze zdjęciami :) ja mam ściągnięta aplikacje na tel i mi jest jakoś łatwiej z aplikacją niż na stronie. I jak zamówiłam to pokazuje, że np. Paczka powinna przyjść do 20 lutego,

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmnik wzięłam ten:
    PLN 12.78 77%OFF | YATEMAO Breastfeeding Bra Pregnancy Clothes Maternity Nursing Bra Feeding Bra for Soutien Gorge Allaitement Women Underwear
    https://s.click.aliexpress.com/e/cUaNyGZ3

Podobno mieści nawet takie wielkie jak ja mam. Zobaczymy :-P Mają szerokie ramiączka i ładne feedbacki

• Mistella Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś byłam na wizycie . Wszystko ok na te chwile :) mała wazy 1320. I zdecydowałam się na poród z położna tym razem :) chciałabym urodzić szybciej niż poprzednio , bo 12-13 h to trochę długo

Paula 90, Fasolka77, Kasiulka90, Lolka30, Kasionek, Daffi, AniaKJ, malutka_mycha, Kiwona, valetta94, DorotaAnna, Tunia76, india, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Tak jak na allegro, ale różnice są takie:
    Masz dostęp do opinii że zdjęciami od osób, które kupiły przed Tobą

Płacisz przelewem/karta na konto w Polsce i ta kasa jest trzymana na tym koncie dopóki nie potwierdzisz że towar dostałaś.

Jak dostajesz towar ale nie jesteś zadowolona to zakładasz spór i możesz wnioskować o zwrot całości albo części wartości.

Mi jak dotąd nie przyszła tylko jedna paczka, kasę zwrócili oczywiście. Kilkukrotnie dostałam zwrot połowy i więcej kosztu bo coś nie wyglądało tak jak powinno (na przykład pokrowiec na kluczyk do auta miał dziurkę w innym miejscu niż powinno - dostałam zwrot całości kosztu, przerobiłam i używam)

Są też aukcje ukryte - można kupić "oryginalna" odzież, obuwie, biżuterię, torebki. Ja się WTO nie bawię bo uważam że jak mnie nie stać na oryginał to nie będę robić z siebie debila. Tutaj też ryzyko jest większe, bo jak złapią celni to kary potrafią być dotkliwe. Sprawa jest kierowana do oryginalnego wytwórcy który już sam rozpoczyna sprawę o zadośćuczynienie a państwu płacisz kupę kasy za import podróbek.

Fasolka77, Lolka30, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - a co do terminu -jest on podany zależnie od tego jaką przesyłkę wybierzesz. Ja zwykle dopłacam do wysyłki, która idzie 12-18 dni bo standardowo to jest około 30-60dni roboczych. Taka dopłatą to zwykle około dwóch dolców, ale nie jest dostępna na wszystkich ogłoszeniach

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak jak na allegro, ale różnice są takie:
    Masz dostęp do opinii że zdjęciami od osób, które kupiły przed Tobą

Płacisz przelewem/karta na konto w Polsce i ta kasa jest trzymana na tym koncie dopóki nie potwierdzisz że towar dostałaś.

Jak dostajesz towar ale nie jesteś zadowolona to zakładasz spór i możesz wnioskować o zwrot całości albo części wartości.

Mi jak dotąd nie przyszła tylko jedna paczka, kasę zwrócili oczywiście. Kilkukrotnie dostałam zwrot połowy i więcej kosztu bo coś nie wyglądało tak jak powinno (na przykład pokrowiec na kluczyk do auta miał dziurkę w innym miejscu niż powinno - dostałam zwrot całości kosztu, przerobiłam i używam)

Są też aukcje ukryte - można kupić "oryginalna" odzież, obuwie, biżuterię, torebki. Ja się WTO nie bawię bo uważam że jak mnie nie stać na oryginał to nie będę robić z siebie debila. Tutaj też ryzyko jest większe, bo jak złapią celni to kary potrafią być dotkliwe. Sprawa jest kierowana do oryginalnego wytwórcy który już sam rozpoczyna sprawę o zadośćuczynienie a państwu płacisz kupę kasy za import podróbek.

oo to w sumie bezpieczne.. poza tymi ukrytymi- popieram.. to wiocha chodzić w podróbach :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kar za ściąganie tych podróbek (najczęściej Tous, channel, Reebok itp) to o najwyższej karze jakiej słyszałam nałożonej na "zwykłego" użytkownika to 6 tysięcy złotych.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - a co do terminu -jest on podany zależnie od tego jaką przesyłkę wybierzesz. Ja zwykle dopłacam do wysyłki, która idzie 12-18 dni bo standardowo to jest około 30-60dni roboczych. Taka dopłatą to zwykle około dwóch dolców, ale nie jest dostępna na wszystkich ogłoszeniach

a płacimy w PLN?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Bardzo dziękuję, miałam o to pytać na obchodzie oddziału 6 lutego :-)
    Nie ma sprawy, sama byłam ciekawa bo nie wykluczone że tam też wyląduje.

Ja póki co z ali dla młodego zamówiłam tylko tą torbę-plecak do wózka. Jest tego mnóstwo i w różnych cenach, niby wszystko wygląda tak samo a po feedbackach widać jednak różnice w jakości. Długo wybierałam i w końcu zamówiłam, zobaczymy jak przyjdzie. Muszę jeszcze obczaić te linki od Was. I myślę że będę zamawiać jakieś plakaty, lampki itd stamtąd, ale najpierw muszę mieć ostateczna wizję pokoju.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a płacimy w PLN?
    Tak w PLN, masz normalnie przekierowanie do przelewy24 albo payu.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a płacimy w PLN?
    Tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Nie ma sprawy, sama byłam ciekawa bo nie wykluczone że tam też wyląduje.

Ja póki co z ali dla młodego zamówiłam tylko tą torbę-plecak do wózka. Jest tego mnóstwo i w różnych cenach, niby wszystko wygląda tak samo a po feedbackach widać jednak różnice w jakości. Długo wybierałam i w końcu zamówiłam, zobaczymy jak przyjdzie. Muszę jeszcze obczaić te linki od Was. I myślę że będę zamawiać jakieś plakaty, lampki itd stamtąd, ale najpierw muszę mieć ostateczna wizję pokoju.
    Mam ten plecak. Fajny jest. Już go używam :-P

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pokaż tą torbę na Ali :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa. Ciągnie mnie biodro tak jak przed atakiem rwy. Jeszcze przy leżeniu nie boli, ale stać/chodzic już nie moge - ani wyprostować nogi do końca.

Jutro rano wracam do jogi. Poczekam tylko, może lekko puści, żeby nie podrażniać nerwu dodatkowo.

‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ