X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja jem zgodnie z dietą i dupa... cukry ponad 90
    Jeśli twój diabetolog uważa że są ok to nie walcz tylko patrz czy nie narastają. Lub przypatrz się diecie bo możliwe że te ciasta które sobie pieczesz są dietetyczne ale tobie cukry może podnosić. To taki przykład

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 13:16

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też widać niestety :( po mamie to mam. Ale nie ma tego złego, gdybym nie tyla to jadlabym całkowicie źle a tak staram się pilnowac

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja nie mialam IO przed ciążą. Wpelni zdrowa jesli chodzi o cukier bo u mnie w przychodni jak sie idzie do rodzinnego to zawsze mierza cukier, cisnienie i waga. I dopiero wtedy ide do lekarza.
    Daffi ja 1 marca 2018 robiłam krzywa cukrowa wyszła wzorowa i robiłam krzywa insulinowa która wskazywała IO endokrynolog chciał mi dać metformine czy jakoś tak diebetolog że dieta ... Więc była dieta zaszłam w ciążę....a myślę że jakbym wzięła te tabletki to bym nie musiała się kłuć . Bo serio pamiętanie o tym to dla mnie katorga. Palce mnie bolą. Ja się już codziennie nie kłuje. Tzn na czczo tak, ale glukometr swoje a z krwi swoje więc mam ochotę tym jebnac o ścianę. W czwartek z palca miałam 86 a z krwi 91 fakt że jakaś godzinę później. Ale to jest taka zabawa w kotka i myszkę moim zdaniem

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy po słodyczach dyskotekę w brzuchu.

Mój mąż kochany sprząta, myje podłogi właśnie. Pachnie w domu ślicznie.
    Stwierdził że po tej ilości słodyczy to chyba Grześka urodzę a nie Ignasia :-D

india, malutka_mycha, Lolka30, Wiewióreczka, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez was muszę zjeść maca! A nie miałam już go w ustach dobre 3 -tyg!
    Ja dzisiaj na czczo 86 na śniadanie 2 parówki ( dramat ile ja ich jem w ciąży) 2 kromki probody z masłem i avokado po 1 h cukier 82 na drugie śniadanie serek wiejski z masłem orzechowym jabłkiem i mandarynkami cukier po 1 h 98. Na obiad zażyczyłam Sobie 2 naleśniki ruskie i 2 naleśniki ze szpinakiem... Podwieczorek będzie McDonald's :) a potem zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 13:22

Wiewióreczka, Mama36 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, takiego WW też bym zjadła, jak mogłaś mi to zrobić :D mam zgagę po słodyczach ale mam kinderki, cóż, później zarzyję Rennie :D

Paula 90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niewiele mam wspólnego z dietą i cukry cały czas w normie, tylko na czczo od wczoraj 92. W środę mam diabetologa.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też miałam zgagę mordercę :( I to w nocy ...wiem,że to za sprawą herbatników z czekoladą...ale cóż...
    póki co po lodzie nic a nic mi nie jest a zgaga zawsze na wieczór przychodzi...
    Ja to żuje gumę na zgage i pomaga :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi ja 1 marca 2018 robiłam krzywa cukrowa wyszła wzorowa i robiłam krzywa insulinowa która wskazywała IO endokrynolog chciał mi dać metformine czy jakoś tak diebetolog że dieta ... Więc była dieta zaszłam w ciążę....a myślę że jakbym wzięła te tabletki to bym nie musiała się kłuć . Bo serio pamiętanie o tym to dla mnie katorga. Palce mnie bolą. Ja się już codziennie nie kłuje. Tzn na czczo tak, ale glukometr swoje a z krwi swoje więc mam ochotę tym jebnac o ścianę. W czwartek z palca miałam 86 a z krwi 91 fakt że jakaś godzinę później. Ale to jest taka zabawa w kotka i myszkę moim zdaniem
    U mnie odwrotnie. Glukometr daje wyzsze wyniki niz z krwi. Problemu z zajsciem w ciążę też nie mialam. Udalo sie w 3cs.
    Damy sobie z tym rade. Po porodzie sie pocieszam że będzie lepiej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny zjadłabym wszystko o czym piszecie :D. Obiad mam z wczoraj, rybkę surowke z kiszonej kapusty i ziemniaki, na podwieczorek będzie wrap z hummusem grillowaną cukinia, papryką i rukolą, za to wieczorem idziemy na parapetówkę i tam na pewno zjem jakieś niezdrowe pyszności ;).

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak wam pisałam o koleżance, z błoniastym przyczepem pępowiny? Chcieli ją kroić w 30 tc później że jednak nie ma potrzeby i miała w piątek iść do szpitala na Kopernika a w poniedziałek miała mieć CC. Ona termin porodu jakos początek lutego. Wczoraj się z nią widziałam w przychodni u naszej ginekolog. W zeszłym tygodniu zaczęła krwawić i miała skurcze pojechała na Kopernika, szyjka się jej skróciła ale jej powiedzieli zeby wracała do domu. Ucichło no ale szyjka skrócona wczoraj na wizycie nasza ginekolog wysłała ja do szpitala bo jej się wody saczyly a ona nie zauważyła. Dzisiaj już mały jest na świecie. Wszystko jest w porządku.

india, Mama36, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym saczeniem wód to ja mam małą schize. Sprawdzam tymi papierkami co jakiś czas tak na wszelki wypadek.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A ja nie jem zgodnie z dieta i mam takie same cukry jak Ty z tego co widzę :-D
    Tylko na czczo szajba po euthyroxie

ewidentnie u mnie te cukry to wina albo braku metforminy albo faktycznie to ciążą bo są ciut wyższe niż na początku grudnia jak startowałam z dietą....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dzisiaj cukier na czczo 97, po śniadaniu 93.

A teraz zjadłam baton WW i bułkę z budyniem. Popilam mlekiem i się położyłam.

Byliśmy na małych zakupach, kupiłam w Pepco ręczniki z kapturem dwa z Kubusiem Puchatkiem (jeden po 9,99, drugi za 19,99). Poza tym kupiliśmy spożywke i wzięłam sobie dwie Warki zero z grejpfrutem i krakersy solone.
    Mam dzisiaj dzień zachcianek. Ale taki fest fest. Zwykle normalnie panuje nad tym a dzisiaj to silniejsze ode mnie.

Na obiad robię zupę prezydencką (kocham ją i mam po niej bardzo niskie cukry).

W ogóle świeci dzisiaj u nas piękne słońce i aż chce się żyć <3

a co to za zupa prezydencka? :) ja wieczorem idę na imieniny.. i nie odpuszczę dzisiaj kawałka ciasta! w końcu raz na miesiac mogę zgrzeszyć! o!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja też...
    U mnie zaraz widać błędy żywieniowe. Zauważyłam tylko że w ciąży jakoś uchodzi mi to płazem. Może dlatego że zwykle jadłam byle jak plus zachcianki.
    A teraz przez 80-90% czasu jem dobrze i tylko czasem ulegam.

Mam koleżankę, która całe życie waży poniżej 50kg. Ona potrafiła dojadać po mnie i zjadać śniadania większe niż chłopaki w klasie i nigdy nie przybrała.

A ja całe życie 10-15kg więcej od niej ważę.

też mam taką koleżankę.. codziennie paczka ciastek a chuda jak szczapa.. ale spokojnie.. po 35 rż metabolizm jej zwolnił.. i jak ją zobaczyłam po kilku miesiącach niewidzenia to o mało nie padłam....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jeśli twój diabetolog uważa że są ok to nie walcz tylko patrz czy nie narastają. Lub przypatrz się diecie bo możliwe że te ciasta które sobie pieczesz są dietetyczne ale tobie cukry może podnosić. To taki przykład

po ciastach (piekę tylko takie bez mąki i z ksylitolem) zawsze mam ok cukry, generalnie po posiłkach zawsze ok tylko na czczo jazda... ciekawe co mi powie pani profesor w czwartek ;) i ciekawe jak MAŁY rośnie- w środę mam usg :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Przez was muszę zjeść maca! A nie miałam już go w ustach dobre 3 -tyg!
    Ja dzisiaj na czczo 86 na śniadanie 2 parówki ( dramat ile ja ich jem w ciąży) 2 kromki probody z masłem i avokado po 1 h cukier 82 na drugie śniadanie serek wiejski z masłem orzechowym jabłkiem i mandarynkami cukier po 1 h 98. Na obiad zażyczyłam Sobie 2 naleśniki ruskie i 2 naleśniki ze szpinakiem... Podwieczorek będzie McDonald's :) a potem zobaczymy :)

ja już 3 miesiące nie miałam Maca w ustach:)
    serka wiejskiego z masłem orzechowym jeszcze nie przerabiałam :)- mieszasz to razem czy jak? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    po ciastach (piekę tylko takie bez mąki i z ksylitolem) zawsze mam ok cukry, generalnie po posiłkach zawsze ok tylko na czczo jazda... ciekawe co mi powie pani profesor w czwartek ;) i ciekawe jak MAŁY rośnie- w środę mam usg :)
    Ja tak miałam do zeszłego tygodnia insulina na tym samym poziomie a mogłam jeść totalnie wszystko. Chipsy, MC, ciasto nie obajdalam się ale jadłam. A jak minęła 30 tyg tak jakby mój cukier diabeł opetał. Jem zdrowo jak nigdy a cukier skacze. .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a co to za zupa prezydencka? :) ja wieczorem idę na imieniny.. i nie odpuszczę dzisiaj kawałka ciasta! w końcu raz na miesiac mogę zgrzeszyć! o!
    Mrożona. Hortexa chyba. Przepyszna :-) mocno warzywna

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma od 12.31 też tuli swoją drugą córeczkę :)
    W końcu mały uparciuch na świecie jest,ostatecznie miała kolejne CC mimo,że bardzo zależało jej na SN.
    Ważne,że obie mają sie dobrze.

Ja w drodze do miasta.Plecy trochę odpuściły.Kupie ciuszki dla Młodego i od razu jakieś drobiazgi dla córeczki tej znajomej.

Chyba i ja skuszę sie na Maka :)

india lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ