Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewióra, a już miałam Cię opierdzielić, że obiecałaś zdjęcie i go nie ma!
wyglądasz bosko! Brzuszek piękny a jaki Ty masz długi włos!
cudnie!
Co do M i jego siostry, pisałam Wam że rodzina stoi za nim murem. Ja się o nic nie upomnę teraz, jak się mała urodzi, to sądownie złoże o alimenty, przecież nie wezmę tego sobie .... tylko dla niej.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Malutka i Wiewioreczka super wygladacie! Sexi ciezarowki z was :* Ja dzisiaj od 3 na nogach, wlasnie jestem w pociagu do Gdanska. Wczoraj tyle pisalyscie o Macu, ze dzis we Wrocławiu o 6 rano poszlam na kawke, toscika i bułkę z kurczakiem
Z rana to same sniadania maja, ale i tak bylo pyszne! Caly wagon pusty, wzielam 1 klase i teraz sie boje jakis zbirow
W Gdansku odbiera mnie Tesciowa i jedziemy do niej bo moje auto stoi u niej w garazu. A jest problem bo zablokowalo sie tylne kolo, Teść chcial wyjechac i dupa. Takze problem zostal dla mnie.. auto nowe z salonu, w lipcu odbieralismy wiec raczej to jakas pierdola. Chyba zadzwonie jutro po lawete z ubezpieczenia i niech dają mi zastępcze bo bez auta to sobie nie wyobrazam..
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Karolina nie stresuj sie wizytą, czujesz ruchy wiec wszystko na pewno jest dobrze z malutka. To juz nie to co na początku, ze ciaza taka nierealna sie wydawala. Ja mam wizyte w czwartek. Mam wyniki badan i mam CRP podwyższone, norma do 5 a ja mam 5,8. Ale chyba nie ma co panikowac, Karmellka nasz znawco od CRP co sądzisz? Czytalam w necie, ze w ciąży tak moze byc..
-
nick nieaktualnyJaki miałam sen dzisiaj to nie macie pojęcia. Znowu się z placzem obudziłam. I pewnie cały dzień będę taka do dupy.
Obudziłam się też z twardym brzuchem. Drugi raz w życiu.
Gin kazała mi odstawiać Duphaston i teraz biorę jedna tabletkę raz na dwa dni. Brałam 2*1, potem 1*1. Jeszcze chyba ze dwa, trzy razy wezmę i odstawiam.
1lutego mam wizytę u gin to zobaczymy jak tam szyjka, ale nie czuje żeby coś się działo. -
Wiewióreczka wrote:Kochana, ja (i wiele dziewczyn z forum) łykam Prenatal Duo, a tam jest dawka 0,8 mg.
Na pewno aż 5 mg zapisuje? Masz jakieś wskazania, np. mutacje mthfr? Mój gin mówi, że kwas foliowy miał największe znaczenie przed ciążą i w I trymestrze.
-
Paula 90 wrote:Jaki miałam sen dzisiaj to nie macie pojęcia. Znowu się z placzem obudziłam. I pewnie cały dzień będę taka do dupy.
Obudziłam się też z twardym brzuchem. Drugi raz w życiu.
Gin kazała mi odstawiać Duphaston i teraz biorę jedna tabletkę raz na dwa dni. Brałam 2*1, potem 1*1. Jeszcze chyba ze dwa, trzy razy wezmę i odstawiam.
1lutego mam wizytę u gin to zobaczymy jak tam szyjka, ale nie czuje żeby coś się działo.
A co do brzuszka to właśnie przed chwilą się wybudzilam z koszmaru i wstałam z okropnym bólem i twardy brzuchem że aż musiałam męża prosić żeby mnie podniósł z łóżka ale przeszło jak zrobiłam siusiu.. ufff
U Ciebie też juz dobrze? Takie pobudki są straaaszne
-
Karollinax26 wrote:Daffi, nie próbowałaś Rennie ? Mi zazwyczaj po dwóch tabletkach pomaga.
Ja już wstałam, tzn poszłam zeżreć kawałek wczorajszej pizzy i znów do łóżeczka
Jutro ginekolog, troszkę zaczynam się stresować, tak dla zasady, jak zawsze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartita25 wrote:To dobrze, ze odstawiasz. Ja też o tym marzę żeby przestać brać luteinę ale mój gin póki co nie zaleca więc biore.
A co do brzuszka to właśnie przed chwilą się wybudzilam z koszmaru i wstałam z okropnym bólem i twardy brzuchem że aż musiałam męża prosić żeby mnie podniósł z łóżka ale przeszło jak zrobiłam siusiu.. ufff
U Ciebie też juz dobrze? Takie pobudki są straaaszne
Mi mówiła że dupek teraz już zbyt dużego wpływu nie ma, ale żeby obserwować. Wcześniej brałam luteinę, ale mnie podrażniła.Martita25 lubi tę wiadomość
-
Mama36...nie działa
ja nadal myśle o maku
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Paula ja też już odstawiłam całkiem luteinę, brałam 3x1 potem 2x1 potem 1x2 i w końcu kazał mi brać przez tydzień co drugi dzień jedną i odstawić. Dobrze mi bez niej
Dziewczyny piękne brzuszki macie!kobiety tak ładnie kwitną w ciąży
Paula 90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
valetta94 wrote:Karolina nie stresuj sie wizytą, czujesz ruchy wiec wszystko na pewno jest dobrze z malutka. To juz nie to co na początku, ze ciaza taka nierealna sie wydawala. Ja mam wizyte w czwartek. Mam wyniki badan i mam CRP podwyższone, norma do 5 a ja mam 5,8. Ale chyba nie ma co panikowac, Karmellka nasz znawco od CRP co sądzisz? Czytalam w necie, ze w ciąży tak moze byc..
Valetta, teraz to stresuje się tym czy mała prawidłowo rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 08:44
-
Daffi wrote:Jesteście zle. Też trafilismy do maca... :p
coś w tym jest.. ja też miałam cheat day, pojadłam ciasta na imieninach. Wypiłam przed snem magiczny napój ale wynik nie jest miarodajny bo:
- zjadłam wieczorem niedozwolone słodkie ciasta
- położyłam się 2h później niż zwykle
- wstałam godzinę później niż zwykle więc pomiar był o innej h
i mój cukier rano z 2 różnych palców pokazał 91 i 101... 91 niby obiecująco ale jutro i po kilku kolejnych pomiarach będę mogła powiedzieć coś więcejFasolka77
-
Misiabella wrote:Czy jakies życzliwe, słodkie dusze pomogą mi zinterpretowac, czy jestem posiadaczką cukrzycy ciążowej, czy nie? Na razie czytam cos tam, ale nie wiem jakie sa najnowsze normy. U mnie wynik byl taki 92 na czczo, 168 po godzinie i 100 po dwoch. Wczoraj niestety nie spalam, przedwczoraj i przed przedwczoraj niewiele. Troche sobie niefortunny czas wybralam na to badanie, tylko musialabym czekac do nastepnej soboty. I chcialo mi sie wyrwac, czegos dowiedziec nowego
Nie postepuje racjonalnie po tych nieprzespanych nocach. A wieczorem skoczylam jeszcze na zakupy i o dziwo zero parcia na cokolwiek czulam, a przebieralam nogami calkiem sprawnie, na to jaki ciezar dzwigam rzed soba
Misia 92/180/153 i niestety już wynik 92 kwalifikuję Cię do cukrzycy ciążowej- tak mówią zasady... więc pewnie dostaniesz skierowanie do diabetologa.. ja miałam 93/129/99
Obecnie obowiązują normy ustalone w 2014 roku i są one następujące:
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl."
jak już dadzą glukometr to normy są:
na czczo 70-90
1h po posiłku do 140
na pewno będziesz musiała stosować dietę bo wynik po 1h masz w normie dla krzywej ale przy samokontroli już trzeba zejść poniżej 140 ale to już diabetolog zdecyduje. Ja mam przekroczenia na czczo <100 i na razie nie mam insuliny. Dowiem się więcej 24.01Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 08:58
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77