Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zglosilam do luxmedu refundację za usg 2 trymestru. Ciekawe kiedy sie rozstrzygnie :p szkoda ze pierwszego usg nie wiedzialam i nie zglosilam
ale za to przede mną jeszcze usg 3 trymestru.
Z tą zgaga sobie radzę.. Wystarczy wypic kubek mleka zimnego ale sam fakt ze pali niemilosiernie i wybudza a potem ciężko spać.
Mowia wyśpij sie bo pozniej nie będziesz miec okazji... Yhym..
Moj M stwiedzil dzis ze jestem jak Chuck Norris cala noc 1 oko otwarte. Ale nic nie poradzę ze co przekrecic sie chcę to te bole krocza nie pozwalaja na niekontrolowane obroty.. U mnie wszystko na pelnym wybudzeniu i cala noc taka w ratach.AniaKJ lubi tę wiadomość
-
india wrote:Mycha slicznie, kolejna seksi mama :*
A ja dalej zwlekam z zamowieniem rolet. Nadal podobaja mi sie najbardziej w te slodkie wzorki. Czas zaszalec i podjąć męską decyzjemysle, ze bedzie z nimi łanie.
Tez mialam odstawiac Duphaston, ale jak gin ostatnio zobaczył moja szyjke zwiększył mi dawke na 3x2 (a było 2×1).
Ja tó chyba do kinaca bede brala.
Kwas tez mi kiedys wypisywał 5mg, ale juz od kilku wizyt go nie mam.Biore ten co w witaminach.
Acard mam brac do 37 tyg
będą! będą! tak jak dziewczyny pisały- jak cały pokój jest bez wzorków to rolety dodadzą uroku!
dlaczego masz brać acard do 37tc? zalecenia są chyba do 34tc....Fasolka77
-
Misiabella wrote:A mialyscie cukier w moczu? Czy to nie jest jakis staly wyznacznik?
cukier w moczu to juz przy naprawdę wysokich wynikach wychodzi.. ja nie miałam nigdy cukru w moczu, ketonów tez... ważne, żeby nie odstawić całkowicie węglowodanów tylko jeść te złożoneMisiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyJa oprócz kwasu foliowego w witaminach dodatkowo jeszcze przyjmuję actifolin 2 mg. Jeszcze przed ciążą kazał mi gin go przyjmować i na razie tak zostało.
Wiewióreczka ale z ciebie laseczkano nieco inaczej sobie Ciebie wyobrażałam.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Zglosilam do luxmedu refundację za usg 2 trymestru. Ciekawe kiedy sie rozstrzygnie :p szkoda ze pierwszego usg nie wiedzialam i nie zglosilam
ale za to przede mną jeszcze usg 3 trymestru.
Z tą zgaga sobie radzę.. Wystarczy wypic kubek mleka zimnego ale sam fakt ze pali niemilosiernie i wybudza a potem ciężko spać.
Mowia wyśpij sie bo pozniej nie będziesz miec okazji... Yhym..
Moj M stwiedzil dzis ze jestem jak Chuck Norris cala noc 1 oko otwarte. Ale nic nie poradzę ze co przekrecic sie chcę to te bole krocza nie pozwalaja na niekontrolowane obroty.. U mnie wszystko na pelnym wybudzeniu i cala noc taka w ratach.
a można się ubiegać o taką refundację? Ja mam kartę w enel-med... w sumie też bym skorzystała...Fasolka77
-
Z ta kawa to mnie zmartwilas, bo ja zawsze wypijam kawe z mlekiem i polowa luzeczki ksylitolu po sniadaniu. No nic jakos trzeba sobie poradzic. A mi ginekolog mowila, jak sie odzywiac zeby nie dostac cukrzycy, ale ja olalam, bo czasu brak, no i z niedbalstwa. Moim glownym przewinieniem sa dlugie przerwy miedzy posilkami i zarcie slodyczy, tak raz na dwa dni, czasem codziennie, mam namysli czekoladowy serek, czy baton z gorzkiej czekolady z zurawina, zurawina, co prawda ekologiczna i z mniejsza iloscia cukru, ale slodka. Raz na jakis czas trzachłam tez slodka buleczke z rodzynkami i cynamonem lub czekolada ale w trakcie tych niespelna 150 dni nie kupilamwiecej niz 10 takich bulek. Jestem fanka czekolady
-
Misiabella wrote:Z ta kawa to mnie zmartwilas, bo ja zawsze wypijam kawe z mlekiem i polowa luzeczki ksylitolu po sniadaniu. No nic jakos trzeba sobie poradzic. A mi ginekolog mowila, jak sie odzywiac zeby nie dostac cukrzycy, ale ja olalam, bo czasu brak, no i z niedbalstwa. Moim glownym przewinieniem sa dlugie przerwy miedzy posilkami i zarcie slodyczy, tak raz na dwa dni, czasem codziennie, mam namysli czekoladowy serek, czy baton z gorzkiej czekolady z zurawina, zurawina, co prawda ekologiczna i z mniejsza iloscia cukru, ale slodka. Raz na jakis czas trzachłam tez slodka buleczke z rodzynkami i cynamonem lub czekolada ale w trakcie tych niespelna 150 dni nie kupilamwiecej niz 10 takich bulek. Jestem fanka czekolady
suszone owoce nie są wskazane bo to bomba cukrowa. Ja jadłam wcześniej na śniadania płatki owsiane z jogurtem, owocami , orzechami a teraz nie mogę bo cukier miałam 130-140- niby w normie ale wolę kanapkę z drobiową wędliną i jajkiem. Z kawą spróbuj bo może u Ciebie nie będzie problemuMusisz testować na sobie
Na II śniadanie i np podwieczorek można zjeść owoc/ owoce o niskim/ średnim IG, jogurt naturalny i orzechy/ migdały do tego... orzechy spowalniają trawienie węglowodanów i są wskazaneMisiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:a można się ubiegać o taką refundację? Ja mam kartę w enel-med... w sumie też bym skorzystała...
-
Daffi wrote:U mnie można mam pakiet swoboda leczenia. M przyniósł z firmy formularze do wypełnienia i odsylalam w piatek
DAFFI!! jesteś wielka! własnie czytam, że też mogę (chyba- muszę doczytać) na kwartał max 500 zł
Daffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:DAFFI!! jesteś wielka! własnie czytam, że też mogę (chyba- muszę doczytać
) na kwartał max 500 zł
takze warto dzialac... Zawsze to jakis zwrot.
No i wielka jestem.. :p z tym sie zgodzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 09:54
-
Daffi wrote:Tak nie wiem jak u Ciebie ja mam 3 mce na wyslanie od chwili wykonania badania.
takze warto dzialac... Zawsze to jakis zwrot.
No i wielka jestem.. :p z tym sie zgodzę.
oj nie w tym sensie
szkoda, że wcześniej nie wiedziałam ale w środę mam usg to sobie wezmę fakturkę i złożęi zobaczymy
Daffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyIndia pewna jesteś, że do 37 tc ten acard?? Mi coś się kojarzy,że gin mówił coś mi o 32 czy 34, ale nie jestem pewna. We wtorek na wizycie muszę go dopytać do kiedy dokładnie go przyjmować.
A ogólnie to z tym spaniem i lezeniem to ja mam jakaś masakre. Od piatku w po prawj stronie brzucha jak źle się ułoże to mnie cos boli, kłuje. I tak na plecach nie da się spać, na lewym boku mały od razu kopie i się wierci, a na prawym boku boli i to tak że nie można się nawet przekręcić. Ale skoro to noe jest ciągły ból to mam nadzieje, że nic złego się nie dzieje a poprostu maly juz na tyle urósł, że coś tam dociska
A i jeszcze się pochwalę, że dzisiaj takiego kopa mi dał pod żebra, że aż oczy mi się zrobiły jak 5zł i nieco zabolało. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Paula do czego może prowadzić?
Podobno trudno go przedawkować, ale są osoby, które mają wyjątkową tolerancję na kwas foliowy i wtedy może się właśnie pojawić hiperwitaminoza