Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:ja tez mialam przerwe 12godz przed krzywa i na czczo mialam 102
tylko ze ja wiem o cukrzycy
te 8h to jest min, ja mam zawsze dłuższą przerwę bo zwykle jem najpóźniej o 20 a badanie robiłam o 8 rano...
Misiabela krzywej sama nie powtórzysz bo to jest zbyt obciążąjące badanie dla organizmu i musisz mieć skierowanie , nie sądzę, że lekarz da Ci je ponownieMisiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Idź do diabetologa, nie musisz powtarzać badania. Lekarz uzna najpewniej że to cukrzyca i da glukometr i dietę.
Ale przy takim wyniku nic się nie bój. Możesz mieć tak jak my z Fasolką - tylko na czczo szaleje cukier. I nadal bez insuliny
Spokojnie sobie podejdź i porozmawiaj z lekarzem.
dokładnie, zależy od lekarza. Pomierzysz sama w domu i po 2-3 tygodniach pojedziesz na kontrolę, Dieta wyjdzie tylko na zdrowieMisiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
espoir wrote:a ja mam pytanie o kosmetyki
wiadomo zostaniemy mamami, ale myślę, że nie można zapomnieć, że każda z nas nadal jest kobietą...jakie kosmetyki polecacie, żeby jakoś wyglądać? na brzuch, uda, czy cycki - żeby do kolan nie dyndały?
ja stosuję polecone przez Was produkty MOMME
A propos.. mam problem ze skórą pod biustem... poci się i wyszły mi takie małe krostkii swędzą....
jak temu zaradzić?
Fasolka77
-
Misiabella wrote:Niestety, ale ja w tej ciazy nie odzywiam sie najlepiej - dlugie przerwy miedzy posilkami, lubie trzachnac tez cos slodkiego i tak myslalam, ze se przelecę niedbale. Nie jem duzo slodyczy, ale nie zwracam uwagi na to co jem i kiedy jem. Poprzednio bylo mi latwiej, bo dbalam tylko o siebie. Wiem ze to mierne usprawiedliwienie
Paula90 dzieki za informacje. I Daffi atobie rowniez.
to tym bardziej Misia, jak zaczniesz jeść regularnie i bardziej zwracać uwagę na to co jesz to łatwo ogarniesz ccwszystko będzie dobrze!
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Martita25 wrote:Dziewczyny jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie ? Ja oprócz witamin (femibion) przyjmuje 0,4 mg kwasu ale mój lekarz cały czas zapisuje mi aż 5 mg :o wydaje mi się to baaardzo dużo i jakoś obawiam się aż takiej dawki łykać
też się chętnie dowiem bo w tym magicznym napoju INOFEM też jest kwas foliowy 200 µg.
Można na tym etapie ciąży przyjmować? Pomóc pewnie nie pomoże ale czy nie zaszkodzi?Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:Wiewióra, a już miałam Cię opierdzielić, że obiecałaś zdjęcie i go nie ma!
wyglądasz bosko! Brzuszek piękny a jaki Ty masz długi włos!
cudnie!
Co do M i jego siostry, pisałam Wam że rodzina stoi za nim murem. Ja się o nic nie upomnę teraz, jak się mała urodzi, to sądownie złoże o alimenty, przecież nie wezmę tego sobie .... tylko dla niej.
zbieraj rachunki i już! to nie chodzi tylko o Marcelinę ale również o Ciebie, rachunki za badania, lekarzy etc!!! Tobie tez się należy!!!Fasolka77
-
Fasolka77, dzieki :-*, jeszcze tylko dodam, ze jak dzis sprawdzilam jeszcze raz jaki mialam wynik to bylo to 93, a nie 92. Czyli mam 93/168po1h/100po2h. Musialam byc bardzo zmeczona jak odczytywalam wynik
A dzis jeszcze gorzej, moje dziecko spalo tylko troche a ja nic. Ogolnie zauwazylam ze mam problem ze snem, nie tylko wtedy kiedy cos sie dzieje, moze czytam za duzo internetu przed snem, no a moze ma to zwiazek z cukrzyca. Mam tez atak azs, moze tez jakis swiad przycukrzycowy mnie dopadl
Musze cofnac sie i poczytac co tam jadlyscie. Paula wiem ze raz dziennie slodka bulke, co brzmi obiecujaco, he he.
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:też się chętnie dowiem bo w tym magicznym napoju INOFEM też jest kwas foliowy 200 µg.
Można na tym etapie ciąży przyjmować? Pomóc pewnie nie pomoże ale czy nie zaszkodzi?
Kiedyś już o tym pisalysmy -
Fasolka77 wrote:zbieraj rachunki i już! to nie chodzi tylko o Marcelinę ale również o Ciebie, rachunki za badania, lekarzy etc!!! Tobie tez się należy!!!
Kochana, on twierdzi że lekarz prywatny to moje widzimisię, bo można było chodzić na NFZ, a te pieniądze odkładać. -
Mycha slicznie, kolejna seksi mama :*
A ja dalej zwlekam z zamowieniem rolet. Nadal podobaja mi sie najbardziej w te slodkie wzorki. Czas zaszalec i podjąć męską decyzjemysle, ze bedzie z nimi łanie.
Tez mialam odstawiac Duphaston, ale jak gin ostatnio zobaczył moja szyjke zwiększył mi dawke na 3x2 (a było 2×1).
Ja tó chyba do kinaca bede brala.
Kwas tez mi kiedys wypisywał 5mg, ale juz od kilku wizyt go nie mam.Biore ten co w witaminach.
Acard mam brac do 37 tyg
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Uczulenie na jakoś składnik balsamu może?
mam te z MOMME.. pewnie nie przez balsam... ja się pocę pod piersiami.. i to pewnie jakieś może odparzenie? hmmm, dostałam próbkę sudocremu na szkole rodzenia i wczoraj posmarowałam... ciekawe czy pomoże...Fasolka77
-
Misiabella wrote:Fasolka77, dzieki :-*, jeszcze tylko dodam, ze jak dzis sprawdzilam jeszcze raz jaki mialam wynik to bylo to 93, a nie 92. Czyli mam 93/168po1h/100po2h. Musialam byc bardzo zmeczona jak odczytywalam wynik
A dzis jeszcze gorzej, moje dziecko spalo tylko troche a ja nic. Ogolnie zauwazylam ze mam problem ze snem, nie tylko wtedy kiedy cos sie dzieje, moze czytam za duzo internetu przed snem, no a moze ma to zwiazek z cukrzyca. Mam tez atak azs, moze tez jakis swiad przycukrzycowy mnie dopadl
Musze cofnac sie i poczytac co tam jadlyscie. Paula wiem ze raz dziennie slodka bulke, co brzmi obiecujaco, he he.
no to już "po ptokach"
Misia ja nie jem słodkich bułek i w ogóle nic zabronionego. Na śniadanie jem chleb probody, coś drobiowego, parówka, jaja.. nie jem nabiału bo wtedy mam 130-140 po śniadaniu, kawa z mlekiem na drugie śniadanie dopiero. Mało ziemniaków, prawie wcale, ryż brązowy, kasze grube, makaron pełnoziarnisty, robię czasem naleśniki i piergoi (raz mi się zdarzyło) z mąki pełnoziarnstej typ min 1850, dużo warzyw, surówek, sałatek i kiszonek. Piekę sobie czasem ciasta dozwolone dla cukrzyków- takie bez mąki, zamiast cukru ksylitol. No i ważne to jeść często a mało. Ja jem 5 posiłków co 3h. Śniadanie max o 8-8:30Fasolka77