X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja tez mialam przerwe 12godz przed krzywa i na czczo mialam 102 :P tylko ze ja wiem o cukrzycy :P

te 8h to jest min, ja mam zawsze dłuższą przerwę bo zwykle jem najpóźniej o 20 a badanie robiłam o 8 rano...
    Misiabela krzywej sama nie powtórzysz bo to jest zbyt obciążąjące badanie dla organizmu i musisz mieć skierowanie , nie sądzę, że lekarz da Ci je ponownie :(

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Idź do diabetologa, nie musisz powtarzać badania. Lekarz uzna najpewniej że to cukrzyca i da glukometr i dietę.
    Ale przy takim wyniku nic się nie bój. Możesz mieć tak jak my z Fasolką - tylko na czczo szaleje cukier. I nadal bez insuliny :-)

Spokojnie sobie podejdź i porozmawiaj z lekarzem.

dokładnie, zależy od lekarza. Pomierzysz sama w domu i po 2-3 tygodniach pojedziesz na kontrolę, Dieta wyjdzie tylko na zdrowie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a ja mam pytanie o kosmetyki :)
    wiadomo zostaniemy mamami, ale myślę, że nie można zapomnieć, że każda z nas nadal jest kobietą... ;) jakie kosmetyki polecacie, żeby jakoś wyglądać? na brzuch, uda, czy cycki - żeby do kolan nie dyndały? ;)

ja stosuję polecone przez Was produkty MOMME :)
    A propos.. mam problem ze skórą pod biustem... poci się i wyszły mi takie małe krostki :( i swędzą.... :( jak temu zaradzić?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Niestety, ale ja w tej ciazy nie odzywiam sie najlepiej - dlugie przerwy miedzy posilkami, lubie trzachnac tez cos slodkiego i tak myslalam, ze se przelecę niedbale. Nie jem duzo slodyczy, ale nie zwracam uwagi na to co jem i kiedy jem. Poprzednio bylo mi latwiej, bo dbalam tylko o siebie. Wiem ze to mierne usprawiedliwienie ;) Paula90 dzieki za informacje. I Daffi atobie rowniez.

to tym bardziej Misia, jak zaczniesz jeść regularnie i bardziej zwracać uwagę na to co jesz to łatwo ogarniesz cc :) wszystko będzie dobrze!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka pięknie wyglądacie! :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja stosuję polecone przez Was produkty MOMME :)
    A propos.. mam problem ze skórą pod biustem... poci się i wyszły mi takie małe krostki :( i swędzą.... :( jak temu zaradzić?
    Uczulenie na jakoś składnik balsamu może?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Dziewczyny jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie ? Ja oprócz witamin (femibion) przyjmuje 0,4 mg kwasu ale mój lekarz cały czas zapisuje mi aż 5 mg :o wydaje mi się to baaardzo dużo i jakoś obawiam się aż takiej dawki łykać

też się chętnie dowiem bo w tym magicznym napoju INOFEM też jest kwas foliowy 200 µg.
    Można na tym etapie ciąży przyjmować? Pomóc pewnie nie pomoże ale czy nie zaszkodzi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, Wy też ślicznie wyglądacie :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U mnie historia zatacza kolo i znow taka franca zgaga mnie pali ale dzis mocniejsza jak wczoraj.

Dafii natknęłam się na info, że ponoć pomelo pomaga ale nie wiem czy to prawda

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dafii natknęłam się na info, że ponoć pomelo pomaga ale nie wiem czy to prawda
    Jak ja dawno nie jadłam pomelo :-)
    Już wiem co sobie kupię na zachciankę :-D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewióra, a już miałam Cię opierdzielić, że obiecałaś zdjęcie i go nie ma! :D wyglądasz bosko! Brzuszek piękny a jaki Ty masz długi włos! <3 cudnie!

Co do M i jego siostry, pisałam Wam że rodzina stoi za nim murem. Ja się o nic nie upomnę teraz, jak się mała urodzi, to sądownie złoże o alimenty, przecież nie wezmę tego sobie .... tylko dla niej.

zbieraj rachunki i już! to nie chodzi tylko o Marcelinę ale również o Ciebie, rachunki za badania, lekarzy etc!!! Tobie tez się należy!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77, dzieki :-*, jeszcze tylko dodam, ze jak dzis sprawdzilam jeszcze raz jaki mialam wynik to bylo to 93, a nie 92. Czyli mam 93/168po1h/100po2h. Musialam byc bardzo zmeczona jak odczytywalam wynik ;) A dzis jeszcze gorzej, moje dziecko spalo tylko troche a ja nic. Ogolnie zauwazylam ze mam problem ze snem, nie tylko wtedy kiedy cos sie dzieje, moze czytam za duzo internetu przed snem, no a moze ma to zwiazek z cukrzyca. Mam tez atak azs, moze tez jakis swiad przycukrzycowy mnie dopadl ;) Musze cofnac sie i poczytac co tam jadlyscie. Paula wiem ze raz dziennie slodka bulke, co brzmi obiecujaco, he he.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też się chętnie dowiem bo w tym magicznym napoju INOFEM też jest kwas foliowy 200 µg.
    Można na tym etapie ciąży przyjmować? Pomóc pewnie nie pomoże ale czy nie zaszkodzi?
    Dopiero ilość 10mg jest szkodliwa i może prowadzić do was i kuracji nawet w późnej ciąży.
    Kiedyś już o tym pisalysmy ;-)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zbieraj rachunki i już! to nie chodzi tylko o Marcelinę ale również o Ciebie, rachunki za badania, lekarzy etc!!! Tobie tez się należy!!!

Kochana, on twierdzi że lekarz prywatny to moje widzimisię, bo można było chodzić na NFZ, a te pieniądze odkładać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Hej.. Dzien dobry :) idę na sałatę :P

hej :) ja też dziś wracam na dobre tory... wczoraj poszalałam ze słodkim.. od świąt nic zakazanego nie miałam w ustach :) czasem człowiek musi bo inaczej się udusi :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha slicznie, kolejna seksi mama :*

A ja dalej zwlekam z zamowieniem rolet. Nadal podobaja mi sie najbardziej w te slodkie wzorki. Czas zaszalec i podjąć męską decyzje :D mysle, ze bedzie z nimi łanie.

Tez mialam odstawiac Duphaston, ale jak gin ostatnio zobaczył moja szyjke zwiększył mi dawke na 3x2 (a było 2×1).
    Ja tó chyba do kinaca bede brala.
    Kwas tez mi kiedys wypisywał 5mg, ale juz od kilku wizyt go nie mam.Biore ten co w witaminach.
    Acard mam brac do 37 tyg

malutka_mycha lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Uczulenie na jakoś składnik balsamu może?

mam te z MOMME.. pewnie nie przez balsam... ja się pocę pod piersiami.. i to pewnie jakieś może odparzenie? hmmm, dostałam próbkę sudocremu na szkole rodzenia i wczoraj posmarowałam... ciekawe czy pomoże...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jak ja dawno nie jadłam pomelo :-)
    Już wiem co sobie kupię na zachciankę :-D

ja też wcześniej nie jadłam ale w cc jest wskazany więc kupuję- jest pyszne! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialyscie cukier w moczu? Czy to nie jest jakis staly wyznacznik?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka77, dzieki :-*, jeszcze tylko dodam, ze jak dzis sprawdzilam jeszcze raz jaki mialam wynik to bylo to 93, a nie 92. Czyli mam 93/168po1h/100po2h. Musialam byc bardzo zmeczona jak odczytywalam wynik ;) A dzis jeszcze gorzej, moje dziecko spalo tylko troche a ja nic. Ogolnie zauwazylam ze mam problem ze snem, nie tylko wtedy kiedy cos sie dzieje, moze czytam za duzo internetu przed snem, no a moze ma to zwiazek z cukrzyca. Mam tez atak azs, moze tez jakis swiad przycukrzycowy mnie dopadl ;) Musze cofnac sie i poczytac co tam jadlyscie. Paula wiem ze raz dziennie slodka bulke, co brzmi obiecujaco, he he.

no to już "po ptokach" :)
    Misia ja nie jem słodkich bułek i w ogóle nic zabronionego. Na śniadanie jem chleb probody, coś drobiowego, parówka, jaja.. nie jem nabiału bo wtedy mam 130-140 po śniadaniu, kawa z mlekiem na drugie śniadanie dopiero. Mało ziemniaków, prawie wcale, ryż brązowy, kasze grube, makaron pełnoziarnisty, robię czasem naleśniki i piergoi (raz mi się zdarzyło) z mąki pełnoziarnstej typ min 1850, dużo warzyw, surówek, sałatek i kiszonek. Piekę sobie czasem ciasta dozwolone dla cukrzyków- takie bez mąki, zamiast cukru ksylitol. No i ważne to jeść często a mało. Ja jem 5 posiłków co 3h. Śniadanie max o 8-8:30

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ