Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiabella wrote:Czytam u mamy ginekolog, ze 92 jest juz wartoscia nieprawidlowa i najlepiej sie zmiescic do wartosci 90. Kuźwa. Powtorze to badanie, no ale musze sie upewnic czy choc takie pojedyncze przekroczenie, nawet na niespaniu, juz nie swiadczy o cukrzycy. Mama ginekolog pisala ze sie nie je 8 godzin, ja nie jadlam 12,5 godziny.
tylko ze ja wiem o cukrzycy
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Te 92 juz podchodzi pod cukrzycę ale to tez zalezy od lekarza jeden przyjmuje ze 91 jest ok a 92 juz im sie nie podoba.
A ja mam tez pytanie..
Byłam dziś w papugarni czy od ptakow cos mi grozi? Nawet sie nad tym nie zastanawialam wczesniej. Dezynfekowalam rece ale oblazly mnie te papugi nawet na glowie stawaly.
Takie hodowlane nie powinny być chore, ale mogą mieć pasożyty albo jakiegoś świerzba.
Nie martw się na zapasJak mylas ręce i nie calowalas ich to nic nie powinno się stać
Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Czytam u mamy ginekolog, ze 92 jest juz wartoscia nieprawidlowa i najlepiej sie zmiescic do wartosci 90. Kuźwa. Powtorze to badanie, no ale musze sie upewnic czy choc takie pojedyncze przekroczenie, nawet na niespaniu, juz nie swiadczy o cukrzycy. Mama ginekolog pisala ze sie nie je 8 godzin, ja nie jadlam 12,5 godziny.
Ale przy takim wyniku nic się nie bój. Możesz mieć tak jak my z Fasolką - tylko na czczo szaleje cukier. I nadal bez insuliny
Spokojnie sobie podejdź i porozmawiaj z lekarzem.Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiabella - ja miałam paskudne wyniki (101/225/163) a niewielkimi modyfikacjami diety jestem już prawie pół roku bez insuliny, tylko na diecie i pod opieką lekarza.
I podkreślam NIEWIELKIMI. Bo już pewnie czytałaś że moja dieta to nie typowa dieta cukrzycowaMisiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:My też mieliśmy jechać ale naczytałam się o chorobach od ptaków i mi się odechciało.
Takie hodowlane nie powinny być chore, ale mogą mieć pasożyty albo jakiegoś świerzba.
Nie martw się na zapasJak mylas ręce i nie calowalas ich to nic nie powinno się stać
i poki rece nie przeszly dezynfekcji a potem mycia w mcdonalds nie ruszylam jedzenia;p zreszta cala ekipe do mycia zgarnelam bo mialam swoja Jule i dwojke dzieci brata. to byl taki wyjazd urodzinowy Julki bo przez ta ospe sie przesunelo wszystko a teraz maja u nas ferie wiec wykorzystalismy ten dzien na maxa.
fakt ze lazily po mnie te ptaszki ale zadna mnie nie skubnela.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Idź do diabetologa, nie musisz powtarzać badania. Lekarz uzna najpewniej że to cukrzyca i da glukometr i dietę.
Ale przy takim wyniku nic się nie bój. Możesz mieć tak jak my z Fasolką - tylko na czczo szaleje cukier. I nadal bez insuliny
Spokojnie sobie podejdź i porozmawiaj z lekarzem.Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
a ja mam pytanie o kosmetyki
wiadomo zostaniemy mamami, ale myślę, że nie można zapomnieć, że każda z nas nadal jest kobietą...jakie kosmetyki polecacie, żeby jakoś wyglądać? na brzuch, uda, czy cycki - żeby do kolan nie dyndały?
DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Niestety, ale ja w tej ciazy nie odzywiam sie najlepiej - dlugie przerwy miedzy posilkami, lubie trzachnac tez cos slodkiego i tak myslalam, ze se przelecę niedbale. Nie jem duzo slodyczy, ale nie zwracam uwagi na to co jem i kiedy jem. Poprzednio bylo mi latwiej, bo dbalam tylko o siebie. Wiem ze to mierne usprawiedliwienie
Paula90 dzieki za informacje. I Daffi atobie rowniez.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI ja dzisiaj w macu wylądowałam i szczerze przestało mi to smakować. Jedynie ten rozcieńczony Lipton haha
i dzisiaj pochłonęłam z przyjaciółka na pół całą tabliczkę gorzkiej czekolady z malinami była pyszna
Btw, w końcu mam hybrydysamej mi się nie chciało to przyjaciółka mi zrobiła... Ale jutro już wraca do siebie ciekawe jak będzie z odświeżeniem :p
-
Obiecałam, więc wrzucam foto
Niestety sukienka luźna i nie widać jaką mam piłeczkę, a jest całkiem pokaźna.
Szymonek pozdrawia forumowe ciocie
india, Tunia76, Daffi, Martita25, Lolka30, malutka_mycha, malutka_mycha, Karollinax26, Paula 90, Kiwona, DorotaAnna, Misiabella, Szonka, Natalia-tosia, Lili90, Fasolka77, espoir, martusiawp, Karmelllka90, Iduna, Kasionek, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
India, MamaAga, dzięki
Mama36, Mak ma jakąś inną moc, bo post o sałacie nie sprawił, że mam na nią ochotę
Przez Was zapukał dziś do mnie Pan z pizzą........pssst... wczoraj też był
Karmelka, super, że dobrze się skończyło u koleżankiFaktycznie trochę strach, że można nie rozpoznać sączenia wód, nie pierwszy raz to słyszę.
Karola, wkurzyłam się jak przeczytałam o smsie siostry M...on kasy nie daje a Ty masz się go radzić co do zakupów? Nosz ja pie^dolę...
India, ja z rozmiaru 56 mam ciuszki tylko na 5 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 00:17
-
Mama36 wrote:Hihi... Przepraszam, że taki Macowy dzień się zrobił
Jutro od rana będę pisać jak bardzo mam ochotę na sałatę!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 00:49
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Martita25 wrote:Dziewczyny jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie ? Ja oprócz witamin (femibion) przyjmuje 0,4 mg kwasu ale mój lekarz cały czas zapisuje mi aż 5 mg :o wydaje mi się to baaardzo dużo i jakoś obawiam się aż takiej dawki łykać
Na pewno aż 5 mg zapisuje? Masz jakieś wskazania, np. mutacje mthfr? Mój gin mówi, że kwas foliowy miał największe znaczenie przed ciążą i w I trymestrze. -
Wiewióreczka ślicznie wyglądasz
Ja też wrzucę swoje foto:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38121bb7ca4d.jpg
Espoir ja dzisiaj też mam fsze: jak szybko wrócić do formy. Ale jeżeli chodzi o kosmetyki to nie mam pojęcia, sama chętnie bym się dowiedziała.
Ale już sobie obiecałam że koniec że słodyczami, zacznę teraz to po porodzie naturalnie to przedłuż i będzie cacy. Muszę wydrukować sobie zdjęcie jakieś zgrabnej panny i będzie mnie motywować
wiadomo że teraz za dużo nie zrobię, ale chociaż te słodycze odstawieWiewióreczka, Karollinax26, Martita25, Kiwona, Misiabella, Szonka, Natalia-tosia, india, Tunia76, Fasolka77, Lolka30, espoir, martusiawp, Iduna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Mycha, Ty też ślicznie!! Zgrabniacha z arbuzikiem
Espoir, chyba nie ma kosmetyków-cudów...ja wiem, że moje cycki z rozstępami wybawi tylko czas, dobre balsamy nie zapobiegły powstaniu. Na pewno warto dobrze nawilżać, bo większości kosmetyków działających niby wyszczuplająco i tak nie będziemy mogły stosować na czas karmienia.
Kurde, teraz to luz...ale po porodzie co z tą skórą na brzuchu??
Dziewczyny, wrzucajcie zdjęcia póki mamy brzuszki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 02:00
malutka_mycha lubi tę wiadomość