X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Czytam u mamy ginekolog, ze 92 jest juz wartoscia nieprawidlowa i najlepiej sie zmiescic do wartosci 90. Kuźwa. Powtorze to badanie, no ale musze sie upewnic czy choc takie pojedyncze przekroczenie, nawet na niespaniu, juz nie swiadczy o cukrzycy. Mama ginekolog pisala ze sie nie je 8 godzin, ja nie jadlam 12,5 godziny.
    ja tez mialam przerwe 12godz przed krzywa i na czczo mialam 102 :P tylko ze ja wiem o cukrzycy :P

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Te 92 juz podchodzi pod cukrzycę ale to tez zalezy od lekarza jeden przyjmuje ze 91 jest ok a 92 juz im sie nie podoba.

A ja mam tez pytanie..
    Byłam dziś w papugarni czy od ptakow cos mi grozi? Nawet sie nad tym nie zastanawialam wczesniej. Dezynfekowalam rece ale oblazly mnie te papugi nawet na glowie stawaly.
    My też mieliśmy jechać ale naczytałam się o chorobach od ptaków i mi się odechciało.
    Takie hodowlane nie powinny być chore, ale mogą mieć pasożyty albo jakiegoś świerzba.
    Nie martw się na zapas ;-) Jak mylas ręce i nie calowalas ich to nic nie powinno się stać

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Czytam u mamy ginekolog, ze 92 jest juz wartoscia nieprawidlowa i najlepiej sie zmiescic do wartosci 90. Kuźwa. Powtorze to badanie, no ale musze sie upewnic czy choc takie pojedyncze przekroczenie, nawet na niespaniu, juz nie swiadczy o cukrzycy. Mama ginekolog pisala ze sie nie je 8 godzin, ja nie jadlam 12,5 godziny.
    Idź do diabetologa, nie musisz powtarzać badania. Lekarz uzna najpewniej że to cukrzyca i da glukometr i dietę.
    Ale przy takim wyniku nic się nie bój. Możesz mieć tak jak my z Fasolką - tylko na czczo szaleje cukier. I nadal bez insuliny :-)

Spokojnie sobie podejdź i porozmawiaj z lekarzem.

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella - ja miałam paskudne wyniki (101/225/163) a niewielkimi modyfikacjami diety jestem już prawie pół roku bez insuliny, tylko na diecie i pod opieką lekarza.
    I podkreślam NIEWIELKIMI. Bo już pewnie czytałaś że moja dieta to nie typowa dieta cukrzycowa

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My też mieliśmy jechać ale naczytałam się o chorobach od ptaków i mi się odechciało.
    Takie hodowlane nie powinny być chore, ale mogą mieć pasożyty albo jakiegoś świerzba.
    Nie martw się na zapas ;-) Jak mylas ręce i nie calowalas ich to nic nie powinno się stać
    nie nie calowalam :D i poki rece nie przeszly dezynfekcji a potem mycia w mcdonalds nie ruszylam jedzenia;p zreszta cala ekipe do mycia zgarnelam bo mialam swoja Jule i dwojke dzieci brata. to byl taki wyjazd urodzinowy Julki bo przez ta ospe sie przesunelo wszystko a teraz maja u nas ferie wiec wykorzystalismy ten dzien na maxa.
    fakt ze lazily po mnie te ptaszki ale zadna mnie nie skubnela.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Idź do diabetologa, nie musisz powtarzać badania. Lekarz uzna najpewniej że to cukrzyca i da glukometr i dietę.
    Ale przy takim wyniku nic się nie bój. Możesz mieć tak jak my z Fasolką - tylko na czczo szaleje cukier. I nadal bez insuliny :-)

Spokojnie sobie podejdź i porozmawiaj z lekarzem.
    ej ej i ja;p ja tez mam tylko na czczo cukier w gore;p

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie o kosmetyki :)
    wiadomo zostaniemy mamami, ale myślę, że nie można zapomnieć, że każda z nas nadal jest kobietą... ;) jakie kosmetyki polecacie, żeby jakoś wyglądać? na brzuch, uda, czy cycki - żeby do kolan nie dyndały? ;)

DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ale ja w tej ciazy nie odzywiam sie najlepiej - dlugie przerwy miedzy posilkami, lubie trzachnac tez cos slodkiego i tak myslalam, ze se przelecę niedbale. Nie jem duzo slodyczy, ale nie zwracam uwagi na to co jem i kiedy jem. Poprzednio bylo mi latwiej, bo dbalam tylko o siebie. Wiem ze to mierne usprawiedliwienie ;) Paula90 dzieki za informacje. I Daffi atobie rowniez.

Paula 90 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzisiaj w macu wylądowałam i szczerze przestało mi to smakować. Jedynie ten rozcieńczony Lipton haha :) i dzisiaj pochłonęłam z przyjaciółka na pół całą tabliczkę gorzkiej czekolady z malinami była pyszna :)

Btw, w końcu mam hybrydy :) samej mi się nie chciało to przyjaciółka mi zrobiła... Ale jutro już wraca do siebie ciekawe jak będzie z odświeżeniem :p

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam, więc wrzucam foto :)
    Niestety sukienka luźna i nie widać jaką mam piłeczkę, a jest całkiem pokaźna.
    Szymonek pozdrawia forumowe ciocie :)
    4eacd4049c480f58med.jpg
    db3a4a782272b260med.jpg

india, Tunia76, Daffi, Martita25, Lolka30, malutka_mycha, malutka_mycha, Karollinax26, Paula 90, Kiwona, DorotaAnna, Misiabella, Szonka, Natalia-tosia, Lili90, Fasolka77, espoir, martusiawp, Karmelllka90, Iduna, Kasionek, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka piękny widok ten Twój brzuszek :) :) dorodny :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • india Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka przeslicznìe wygladasz <3 cudny brzuszek.

Ja dzis ukladladalam ciuszki i wpadlam w panikę, ze chyba jednak mam tego wszystkiego za mało.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, MamaAga, dzięki :)

Mama36, Mak ma jakąś inną moc, bo post o sałacie nie sprawił, że mam na nią ochotę :P
    Przez Was zapukał dziś do mnie Pan z pizzą........pssst... wczoraj też był ;)

Karmelka, super, że dobrze się skończyło u koleżanki :) Faktycznie trochę strach, że można nie rozpoznać sączenia wód, nie pierwszy raz to słyszę.

Karola, wkurzyłam się jak przeczytałam o smsie siostry M...on kasy nie daje a Ty masz się go radzić co do zakupów? Nosz ja pie^dolę...

India, ja z rozmiaru 56 mam ciuszki tylko na 5 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 00:17

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka jaki zgrabny brzuszek <3

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Hihi... Przepraszam, że taki Macowy dzień się zrobił
    Jutro od rana będę pisać jak bardzo mam ochotę na sałatę!! :D
    Hehe ja mam zawsze wyrzuty sumienia jak trafię w ciąży do maca nie ukrywam że czasem nam się to zdarza. Ale z drugiej strony wiem że potem przy karmieniu już sobie na takie rzeczy na pewno nie pozwala więc w ciąży jeszcze choć troszkę można sobie "pogrzeszyc" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 00:49

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie ? Ja oprócz witamin (femibion) przyjmuje 0,4 mg kwasu ale mój lekarz cały czas zapisuje mi aż 5 mg :o wydaje mi się to baaardzo dużo i jakoś obawiam się aż takiej dawki łykać

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Dziewczyny jaką dawkę kwasu foliowego przyjmujecie ? Ja oprócz witamin (femibion) przyjmuje 0,4 mg kwasu ale mój lekarz cały czas zapisuje mi aż 5 mg :o wydaje mi się to baaardzo dużo i jakoś obawiam się aż takiej dawki łykać
    Kochana, ja (i wiele dziewczyn z forum) łykam Prenatal Duo, a tam jest dawka 0,8 mg.
    Na pewno aż 5 mg zapisuje? Masz jakieś wskazania, np. mutacje mthfr? Mój gin mówi, że kwas foliowy miał największe znaczenie przed ciążą i w I trymestrze.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka ślicznie wyglądasz :)

Ja też wrzucę swoje foto:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38121bb7ca4d.jpg

Espoir ja dzisiaj też mam fsze: jak szybko wrócić do formy. Ale jeżeli chodzi o kosmetyki to nie mam pojęcia, sama chętnie bym się dowiedziała.
    Ale już sobie obiecałam że koniec że słodyczami, zacznę teraz to po porodzie naturalnie to przedłuż i będzie cacy. Muszę wydrukować sobie zdjęcie jakieś zgrabnej panny i będzie mnie motywować :)
    wiadomo że teraz za dużo nie zrobię, ale chociaż te słodycze odstawie

Wiewióreczka, Karollinax26, Martita25, Kiwona, Misiabella, Szonka, Natalia-tosia, india, Tunia76, Fasolka77, Lolka30, espoir, martusiawp, Iduna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, Ty też ślicznie!! Zgrabniacha z arbuzikiem :)

Espoir, chyba nie ma kosmetyków-cudów...ja wiem, że moje cycki z rozstępami wybawi tylko czas, dobre balsamy nie zapobiegły powstaniu. Na pewno warto dobrze nawilżać, bo większości kosmetyków działających niby wyszczuplająco i tak nie będziemy mogły stosować na czas karmienia.
    Kurde, teraz to luz...ale po porodzie co z tą skórą na brzuchu??

Dziewczyny, wrzucajcie zdjęcia póki mamy brzuszki!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 02:00

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie historia zatacza kolo i znow taka franca zgaga mnie pali ale dzis mocniejsza jak wczoraj.

b2ujp2.png

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ