X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wyszłam od lekarza!!!! Jest serduszko!!! Cudownie pulsujące male serduszko mojego okruszka
    Cudowne wieści☺

Sansivieria lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja pojde jakos w 1szym tyg wrzesnia... nie wytrzymam do 20..:)
    super zycze samych pomyslnosci.
    Najgorsze jest to czekanie..

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze za chwilę wizytę w klinice, w ktorej podchodzilam do in vitro, bo po hormonach wyszlo mi przestymulowanie i mam powiększone jajniki. Ale w mojej miejscowości lekarz, który jest moim prowadzacym podal mi, ze to 5 tydz i mimo, ze serduszko jeszcze sie nie uaktywniło to kartę ciąży zalozyl i termin porodu tez wyznaczył. A z tym jedZeniem to tez gdzies zgubilam apetyt i sama nie wiem co chcę

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziecZyny a mdłości macie o stałej porze dnia? Ja dzisiaj miałam nawet w nocy dramat! Zauważyłam ze właśnie teraz koło 19 mam je wzmożone rano około 5 min po wstaniu z łóżka sie zaczynaja i około 10-11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    ja mam jeszcze za chwilę wizytę w klinice, w ktorej podchodzilam do in vitro, bo po hormonach wyszlo mi przestymulowanie i mam powiększone jajniki. Ale w mojej miejscowości lekarz, który jest moim prowadzacym podal mi, ze to 5 tydz i mimo, ze serduszko jeszcze sie nie uaktywniło to kartę ciąży zalozyl i termin porodu tez wyznaczył. A z tym jedZeniem to tez gdzies zgubilam apetyt i sama nie wiem co chcę
    Przy pierwszym podejściu sie wam udało?

Mała8 lubi tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    DziecZyny a mdłości macie o stałej porze dnia? Ja dzisiaj miałam nawet w nocy dramat! Zauważyłam ze właśnie teraz koło 19 mam je wzmożone rano około 5 min po wstaniu z łóżka sie zaczynaja i około 10-11

Ja mam od momentu wstawania z łóżka do około 16/17. Potem przechodzą ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że czuje jakby u mnie było coś nie tak :( w pierwszej ciąży miałam okropne objawy, wymioty, mdłości, ciągle czułam, że jestem w ciąży. A teraz nic poza bólem piersi, nic nie czuje zupełnie... wizyta 30.08, boje się.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Wow! To świetnie :) alw niespodzianka :)

Dziewczyny czy któraś z Was już robiła te badania zlecone przez lekarza? Ja robiłam i mam już cześć wyników. Glukoza na czczo wyszła mi 93 :( a norma jest do 99.
    Norma w ciąży jest 92 .Ja mam podobne wyniki i lekarz kazał iść do diabetyka.W zeszłej ciąży miałam to samo, dostałam glukometr i zbijalam dietą.Jak odstawialam czekoladę ,chipsy i smażenie to szybko spadło.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wyszłam od lekarza!!!! Jest serduszko!!! Cudownie pulsujące male serduszko mojego okruszka
    Piękne informacje.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że czuje jakby u mnie było coś nie tak :( w pierwszej ciąży miałam okropne objawy, wymioty, mdłości, ciągle czułam, że jestem w ciąży. A teraz nic poza bólem piersi, nic nie czuje zupełnie... wizyta 30.08, boje się.
    Ja mam podobnie.Kazda ciąża jest inna a obajwy są tylko dodatkiem.Nie ma co paniko wać

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja mam podobnie.Kazda ciąża jest inna a obajwy są tylko dodatkiem.Nie ma co paniko wać
    To prawda. Wszystko będzie dobrze. Ciąże naprawdę się od siebie różnią u tej samej kobiety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jakoe dzisiaj tutaj super wiesci :) gratuluję serduszek <3

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A myślisz ze wyślę mnie na picie tego paskudztwa ?

Każdego wyśle, ale później

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Nie mam wcale

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Wiesz co, moje znajome, które miały zwykle badania glukozy ok, nie miały robionego obciążenia

W obu ciążach zwykły cukier na początku i był ok a ok 20 któregoś tyg obciążenie glukozą. U nas to standard dla kazdego. Jakbym np zwymiotowala w tym 20 którymś to musiałabym pić drugi raz np na nast dzień

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

Tak jak i u mnie. Nawet zapominam,że jestem w ciąży.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Norma w ciąży jest 92 .Ja mam podobne wyniki i lekarz kazał iść do diabetyka.W zeszłej ciąży miałam to samo, dostałam glukometr i zbijalam dietą.Jak odstawialam czekoladę ,chipsy i smażenie to szybko spadło.

Niekoniecznie, u mnie w jednym lab pokazują normę 95, w drugim 99 a kolezanka w miescie obok ma 100. Tak samo było u nas z normami bhcg

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami to każda ma inaczej moja przyjaciółka nie wie co to mdłości nie wie co to wymiotowanie za to ma okropne zaparcia od samego początku jest w 27 tygodniu i miała okropne bóle glowy

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Niekoniecznie, u mnie w jednym lab pokazują normę 95, w drugim 99 a kolezanka w miescie obok ma 100. Tak samo było u nas z normami bhcg
    Te normy,które są pokazane przy wyniku nie dotyczą kobiet w ciąży tylko są dla ogółu.Dla kobiet w ciąży normy nie dawno się zmieniły.Jak masz 93 to zaliczają jak cukrzycę .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:34

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ