X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wyszłam od lekarza!!!! Jest serduszko!!! Cudownie pulsujące male serduszko mojego okruszka
    Cudowne wieści☺

Sansivieria lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja pojde jakos w 1szym tyg wrzesnia... nie wytrzymam do 20..:)
    super zycze samych pomyslnosci.
    Najgorsze jest to czekanie..

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze za chwilę wizytę w klinice, w ktorej podchodzilam do in vitro, bo po hormonach wyszlo mi przestymulowanie i mam powiększone jajniki. Ale w mojej miejscowości lekarz, który jest moim prowadzacym podal mi, ze to 5 tydz i mimo, ze serduszko jeszcze sie nie uaktywniło to kartę ciąży zalozyl i termin porodu tez wyznaczył. A z tym jedZeniem to tez gdzies zgubilam apetyt i sama nie wiem co chcę

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziecZyny a mdłości macie o stałej porze dnia? Ja dzisiaj miałam nawet w nocy dramat! Zauważyłam ze właśnie teraz koło 19 mam je wzmożone rano około 5 min po wstaniu z łóżka sie zaczynaja i około 10-11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    ja mam jeszcze za chwilę wizytę w klinice, w ktorej podchodzilam do in vitro, bo po hormonach wyszlo mi przestymulowanie i mam powiększone jajniki. Ale w mojej miejscowości lekarz, który jest moim prowadzacym podal mi, ze to 5 tydz i mimo, ze serduszko jeszcze sie nie uaktywniło to kartę ciąży zalozyl i termin porodu tez wyznaczył. A z tym jedZeniem to tez gdzies zgubilam apetyt i sama nie wiem co chcę
    Przy pierwszym podejściu sie wam udało?

Mała8 lubi tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    DziecZyny a mdłości macie o stałej porze dnia? Ja dzisiaj miałam nawet w nocy dramat! Zauważyłam ze właśnie teraz koło 19 mam je wzmożone rano około 5 min po wstaniu z łóżka sie zaczynaja i około 10-11

Ja mam od momentu wstawania z łóżka do około 16/17. Potem przechodzą ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że czuje jakby u mnie było coś nie tak :( w pierwszej ciąży miałam okropne objawy, wymioty, mdłości, ciągle czułam, że jestem w ciąży. A teraz nic poza bólem piersi, nic nie czuje zupełnie... wizyta 30.08, boje się.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Wow! To świetnie :) alw niespodzianka :)

Dziewczyny czy któraś z Was już robiła te badania zlecone przez lekarza? Ja robiłam i mam już cześć wyników. Glukoza na czczo wyszła mi 93 :( a norma jest do 99.
    Norma w ciąży jest 92 .Ja mam podobne wyniki i lekarz kazał iść do diabetyka.W zeszłej ciąży miałam to samo, dostałam glukometr i zbijalam dietą.Jak odstawialam czekoladę ,chipsy i smażenie to szybko spadło.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wyszłam od lekarza!!!! Jest serduszko!!! Cudownie pulsujące male serduszko mojego okruszka
    Piękne informacje.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że czuje jakby u mnie było coś nie tak :( w pierwszej ciąży miałam okropne objawy, wymioty, mdłości, ciągle czułam, że jestem w ciąży. A teraz nic poza bólem piersi, nic nie czuje zupełnie... wizyta 30.08, boje się.
    Ja mam podobnie.Kazda ciąża jest inna a obajwy są tylko dodatkiem.Nie ma co paniko wać

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja mam podobnie.Kazda ciąża jest inna a obajwy są tylko dodatkiem.Nie ma co paniko wać
    To prawda. Wszystko będzie dobrze. Ciąże naprawdę się od siebie różnią u tej samej kobiety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jakoe dzisiaj tutaj super wiesci :) gratuluję serduszek <3

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A myślisz ze wyślę mnie na picie tego paskudztwa ?

Każdego wyśle, ale później

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Nie mam wcale

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Wiesz co, moje znajome, które miały zwykle badania glukozy ok, nie miały robionego obciążenia

W obu ciążach zwykły cukier na początku i był ok a ok 20 któregoś tyg obciążenie glukozą. U nas to standard dla kazdego. Jakbym np zwymiotowala w tym 20 którymś to musiałabym pić drugi raz np na nast dzień

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

Tak jak i u mnie. Nawet zapominam,że jestem w ciąży.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Norma w ciąży jest 92 .Ja mam podobne wyniki i lekarz kazał iść do diabetyka.W zeszłej ciąży miałam to samo, dostałam glukometr i zbijalam dietą.Jak odstawialam czekoladę ,chipsy i smażenie to szybko spadło.

Niekoniecznie, u mnie w jednym lab pokazują normę 95, w drugim 99 a kolezanka w miescie obok ma 100. Tak samo było u nas z normami bhcg

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami to każda ma inaczej moja przyjaciółka nie wie co to mdłości nie wie co to wymiotowanie za to ma okropne zaparcia od samego początku jest w 27 tygodniu i miała okropne bóle glowy

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Niekoniecznie, u mnie w jednym lab pokazują normę 95, w drugim 99 a kolezanka w miescie obok ma 100. Tak samo było u nas z normami bhcg
    Te normy,które są pokazane przy wyniku nie dotyczą kobiet w ciąży tylko są dla ogółu.Dla kobiet w ciąży normy nie dawno się zmieniły.Jak masz 93 to zaliczają jak cukrzycę .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:34

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ