X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my musieliśmy trochę ochłonąć po dzisiejszej informacji, mój M. troszkę przerażony ale mega mega szczęśliwy. Widzieliśmy dwa pykające serduszka, termin mam nadal na 10.04. ale P. Doktor stwierdziła, że poród będzie na pewno wcześniej i obym wytrzymała do 36 tc. Mam teraz trochę spraw z pracą do ogarnięcia i dostałam skierowanie na cito do endokrynologa ze względu na swoje problemy z tarczycą. Ginekolog powiedziała, że wstępnie będą to chyba dzieciaczki dwujajowe ale to się jeszcze okaże.

Mała8, DorotaAnna, siamyrka, Tysia89, estrella lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi powiedzieć po co robicie testy jak plamicie?? Myślicie, że tak wyłpiecie poronienie,że jak coś sie złego zadzieje to hcg od razu tak drastycznie spadnie, że test wyjdzie negatywnie? Przecież hcg spada powoli, wiadomo w różnym tempie u każdej, ale nie tak żeby spadło z dnia na dzień do 0. Sorry że pytam pewnue zaraz mi się oberwie, że zamiast wspierać to wydziwiam, ale tak z ciekawosci chciłabum wiedzieć co wami wtedy kieruje.

DoCelu 3, B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 a dla czego twierdzi, że wytrwasz aby do 36 tc??

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała, że w 36 tc dzieci będą gotowe do tego, żeby sobie poradzić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 czasami głupota, wiem że beta nie spadnie na łeb na szyje z dnia na dzień, ale miałam test to zrobiłam. I nie wydziwiasz, masz racje. Po prostu tak jakoś mnie to uspokoiło :)

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, my musieliśmy trochę ochłonąć po dzisiejszej informacji, mój M. troszkę przerażony ale mega mega szczęśliwy. Widzieliśmy dwa pykające serduszka, termin mam nadal na 10.04. ale P. Doktor stwierdziła, że poród będzie na pewno wcześniej i obym wytrzymała do 36 tc. Mam teraz trochę spraw z pracą do ogarnięcia i dostałam skierowanie na cito do endokrynologa ze względu na swoje problemy z tarczycą. Ginekolog powiedziała, że wstępnie będą to chyba dzieciaczki dwujajowe ale to się jeszcze okaże.

A wcześniej nie było nic widać, że bliźniaki ? ;o

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Widzę że wszystkie myslalysmy że będziemy rzygać jak kot i spać na stojąco. A tu nic albo niewiele. I się martwimy, że się dobrze czujemy.
    Ja coś czuję że w końcu te objawy przyjdą z czasem i będziemy wtedy narzekać że trzeba było docenić ten spokojny czas :-P
    Oj kochana.. Ja śpię na stojąco. Strasznie. Mam wieczorem bóle głowy duże (zaczęły się od dwóch dni) zgagi jak nie jem.. Co mnie martwi bo jem non stop przez to haha, ale orzechy albo winogrona. Pilnuje żeby nie słodkie, i zero sił na nic. Z łóżka się podnieść nie mogę. Marzę już o przyszłym tyg, żeby już było po wizycie i wszystkim powiemy i w pracy. Będzie mi lżej. Wczoraj miałam do pomalowania 3 klientki i myślałam że zemdleje a tak będę mogła odmówić.. Albo powiem że mi słabo że chwileczkę.
    Też już mam w głowie scenariusze jak powiem mamie, jak szefowi... Jeszcze 6 dni wytrzymać do wizyty. Będzie wszystko dobrze!! Wierzę w to głęboko.

Natalia-tosia, DoCelu 3, estrella lubią tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja jestem w czwartej ciąży i prawdę mówiąc nigdy się tak nie bałam. Po prostu, zrobiłam test, w 8 tygodniu szłam do lekarza i czekałam na poród. Tyle... A teraz mam schizy że mam puste jajo, że zarodek się nie rozwija, albo że w ogóle to ciąża urojona... Nigdy wcześniej nie miałam takich myśli... Ja chyba padnę na zawał przed gabinetem za te 10 dni...
    Do celu jakbyś siedziała w mojej głowie hahaha.

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

oar8vfxmkgiysd36.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie nastawiałam na żadne objawy i na żadne konkretne nie czekam.
    Fakt że mogę zasnąć w każdej chwili i w każdym miejscu gdyby tylko nadarzyła się okazja :P
    A poza lekkimi mdłościami to nie wymiotuję. Moja mama w swoich ciążach nie wymiotowała, więc może będę przechodzić podobnie. Mogę tylko na to liczyć bo każda ciąża może być inna :)
    Teraz najbardziej widoczny dla mnie objaw to bolące, gorące i rosnące piersi.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    A wcześniej nie było nic widać, że bliźniaki ? ;o

Absolutnie nie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Absolutnie nie.
    Coś niesamowitego.. Mój lekarz nastawia się na bliźniaki ja jednak po cichu liczę na jeden duży okaz. Jeszcze 6 dni i będziemy wiedzieć mam nadzieję.

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Coś niesamowitego.. Mój lekarz nastawia się na bliźniaki ja jednak po cichu liczę na jeden duży okaz. Jeszcze 6 dni i będziemy wiedzieć mam nadzieję.

Oj to się przekonasz niedługo, moja ginka mówiła, że bliźniaki to ostatnio plaga :) na pewno już za 6 dni się dowiesz, widzę że jesteśmy na tym samym etapie ciąży, u mnie jeden zarodek 8mm, drugi 7mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 08:19

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Oj to się przekonasz niedługo, moja ginka mówiła, że bliźniaki to ostatnio plaga :) na pewno już za 6 dni się dowiesz, widzę że jesteśmy na tym samym etapie ciąży, u mnie jeden zarodek 8mm, drugi 7mm.
    U mnie podejrzewa przez tą wysoka betę... Ale jak będą bliźniaki to już przyjmę.. Byleby zdrowe hehe.. I nie trojaczki, nie przesadzajmy.. No i miło że gdyby tak to już nie będę sama hihi.

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też się marzą bliźniaki. Jak miałam usg ostatnio to byl 5 tydzień oi 2 dni to nie było widać bliźniaków. Myślicie, że na następnym usg to się może zmienić? :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwlewczyny a widzialyscie serduszko wcześniej niż w 7 tygodniu?
    Moja wizyta teraz wypadnie na 5 tygodni + 4 dni i zastanawiam się czy jest szansa, że już będzie na USG je widać :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Moja wizyta teraz wypadnie na 5 tygodni + 4 dni i zastanawiam się czy jest szansa, że już będzie na USG je widać :)
    ja miałam wizyte 5+2 i był pecherzyk tylko. Ale planuje isc za 2 tyg na wizytę.

Martita25 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:

Ja miałam też wizytę 5+2. Był pęcherzyk i ciałko żółte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 09:04

Martita25 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja miałam wizyte 5+2 i był pecherzyk tylko. Ale planuje isc za 2 tyg na wizytę.

Ja byłam na pierwszej wizycie w 5+5 i też był tylko pęcherzyk.
    Serce jest widoczne podobno około 6+4, czasem się uda kilka dni wcześniej zobaczyć, ale raczej w 7 tygodniu dopiero.

Martita25, Daffi lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    U mnie podejrzewa przez tą wysoka betę... Ale jak będą bliźniaki to już przyjmę.. Byleby zdrowe hehe.. I nie trojaczki, nie przesadzajmy.. No i miło że gdyby tak to już nie będę sama hihi.
    Czytałam gdzieś że jakieś badania wykazały że beta szybciej rośnie w przypadku dziewczynki. Ale to tak około 20%.
    Ciekawe czy to się sprawdza :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:

Mój M. Się śmieje, że na każdej kolejnej wizycie dowiadujemy się, że jest o jedno dziecko więcej więc jak za 3 tygodnie dowiemy się, że jest 3, to na czwartą wizytę nie idziemy! :D

Adonis_26 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ