X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo feta?? A dlaczego nie można fety? W poprzedniej ciąży nałogowo jadłam, córka cała i zdrowa.

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zdroweodzywianiewciazy.pl/czy-ser-typu-feta-jest-zdrowy-dla-kobiet-w-ciazy/ uf... czyli ta feta nie taka straszna :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Tosia a Ty już po usg pierwszym?

• Peppa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Mój mąż też ma rodzinę super za Warszawą. A my koło Poznania mieszkamy. Też daleko i rzadko jeździmy bo nie lubię takich długich tras. Na szczęście to dalsza rodzina (ciocie) więc nie ma takiej tęsknoty żeby tam często jeździć. Wypoczywaj sobie i baw się dobrze :)

No my do czestochowy a w zasadzie P co 2-3 tygodnie jezdzi. Czesto razem jezdzimy. Najgorsze ze w sobote o 5 rano wyjazd 400 km, a w niedziele popoludniu juz powrot. No ale wiedzial na co sie pisze :D

Co do jedzenia w ciazy to ja jadlam sushi i w jednej i w drugiej ciązy. Prawda taka ze tylko w Polskich poradnikach jest by nie jesc. W Norwegii kazda polozna byla zdziwiona rzekomym zakazem :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Fete jadłam codziennie teraz i wczoraj i dziś rybę na obiad. (nie surowa oczywiście).. Zwariowac idzie haha

Ryby są bardzo zdrowe, trzeba jeść :)
    Tylko surowych unikać bo w ciąży nie wolno.
    A fetę też jadłam bo nawet nie wiedziałam że nie wolno.
    Cynamon dodałam do ciasta.
    Ja myślę że nie należy popadać w paranoje.
    Jak się od czasu do czasu taki produkt zje to od razu nic się nie stanie. Co innego jakby się jadło codziennie.

Natalia-tosia, Mama360, DoCelu 3, Martusiazabka, estrella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Natalia Tosia a Ty już po usg pierwszym?
    Tak po pierwszym Usg według miesiączki był to 5 tydzień i 2 dni. 30.08 mam kolejną wizytę, mam nadzieję, że wtedy usłyszę serduszko :D

DoCelu 3, B_002 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa a było widać już zarodek? :) ja wczoraj miałam 15dni od owulacji i nie było na razie nic widać ale to możliwe :) licze ze za tydzien bedzie pieknie widac juz Bąbelka

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam zawsze wszystko na co tylko miałam ochotę :D ( wtrzeciej ciąży pod koniec zjadłam nawet kredę szkolną) ;) taka miałam potrzebę. Po prostu musiałam poskubać troszkę kredy. I nie. Nie żartuję :D
    To jest tak samo jak z zaleceniami co można jeść po porodzie. Ile artykułów tyle zakazów. A prawda taka, że można jeść wszystko.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja jadłam zawsze wszystko na co tylko miałam ochotę :D ( wtrzeciej ciąży pod koniec zjadłam nawet kredę szkolną) ;) taka miałam potrzebę. Po prostu musiałam poskubać troszkę kredy. I nie. Nie żartuję :D
    To jest tak samo jak z zaleceniami co można jeść po porodzie. Ile artykułów tyle zakazów. A prawda taka, że można jeść wszystko.
    Tak dokładnie! Moja koleżanka jest położną i jak sama była w ciąży to jakoś się nie ograniczała z jedzeniem. Jadła normalnie jak zwykle. Dziecko urodziło się zdrowiutkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:32

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pijecie normalnie herbatkę?? Ja uwielbiam herbate z cytryna i nie mogę z niej zrezygnować całkowicie. A podobno herbatkę też trzeba ograniczyć ze względu na to że zawiera taine i wypłukuje kwas foliowy. Niby polecana dla ciężarnych jest herbata czerwona, ale dla mnie ochydna w snaku.

• teverde Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jadła normalnie kał zwykle. Dziecko urodziło się zdrowiutkie :)
    Popłakałam się ze śmiechu :D :D :D

Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś sporoby na wuskakujące masowo wągry? m<oja broda jest straszna w tym momencie :( A 8ego idziemy na wesele

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    słownik w telefonie wie lepiej :D
    już poprawiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:34

teverde lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Znam i mam takiego ale do marca nie ma terminów do niego :(, sama mam się zgłosić z wynikami i nie zdążę przed porodem.. Dramat
    Dobra.. Nie jem już winogron.. Dobrze ze to było z pół kg dziennie
    Jak jesteś w ciąży to idziesz do poradni ,pokazujesz kartę ciąży i oni Ci ustalają termin w ciągu tygodnia.Jest ustawa za życiem i w sumie już ja wszędzie honorują

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Ja też Padłam :D szkoda że już poprawione ;)

B_002, teverde lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    A pijecie normalnie herbatkę?? Ja uwielbiam herbate z cytryna i nie mogę z niej zrezygnować całkowicie. A podobno herbatkę też trzeba ograniczyć ze względu na to że zawiera taine i wypłukuje kwas foliowy. Niby polecana dla ciężarnych jest herbata czerwona, ale dla mnie ochydna w snaku.
    Ja pije kawę, herbatę co tylko chcę. Oczywiscie nie dotyczy to alkoholu. Zawsze piłam i wszystko było ok. No dobra, kawy nie piłam w poprzedniej ciąży bo miałam odruch wymiotny. Po prostu synek sobie kawy nie życzył. Póki co teraz mogę pić. Musiałabyś nie wiem ile tej herbaty pic żeby Ci zaszkodziło

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak to jest z tą szkodliwością. Jedna spożyje tonę winogron/cykorii/kawy/alkoholi i nic nie będzie dziecku. A druga zje raz pół kilo winogron i popiję filiżanka kawy przez całą ciążę i spowoduje uszkodzenie płodu.
    Ja tam dmucham na zimne :-)

siamyrka lubi tę wiadomość

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję i jem Wszystko. Nie jem surowego mięsa i ryb bo nie lubię. Jadłam wszystko a najlepsze były zupki chińskie i fasfud i nie zapominając o coca coli piłam litrami :))

Adonis_26 lubi tę wiadomość

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam skierowanie do poradni endokrynologicznej na pilne, ginekolog mówiła, że w takiej sytuacji na NFZ powinni mnie przyjąć w przeciągu 7-10 dni, tak teraz jest.

Dziewczyny co myślicie o pracy w żłobku ? Moja ginekolog sugeruje od razu l4, ze względu na wylęgarnię wirusów i bakterii, w żłobku, w którym pracuje rzeczywiście bardzo często są przypadki zachorowań, ospa, rotawirus, wirus bostoński. Trochę się obawiam.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę, mam bardzo niskie ciśnienie i nie wyobrażam sobie przeżyć dnia bez kawy. Zwykle dwie dziennie, ale słabe z jednej łyżeczki i z mlekiem, herbaty nie lubię ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ