X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo feta?? A dlaczego nie można fety? W poprzedniej ciąży nałogowo jadłam, córka cała i zdrowa.

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zdroweodzywianiewciazy.pl/czy-ser-typu-feta-jest-zdrowy-dla-kobiet-w-ciazy/ uf... czyli ta feta nie taka straszna :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Tosia a Ty już po usg pierwszym?

• Peppa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Mój mąż też ma rodzinę super za Warszawą. A my koło Poznania mieszkamy. Też daleko i rzadko jeździmy bo nie lubię takich długich tras. Na szczęście to dalsza rodzina (ciocie) więc nie ma takiej tęsknoty żeby tam często jeździć. Wypoczywaj sobie i baw się dobrze :)

No my do czestochowy a w zasadzie P co 2-3 tygodnie jezdzi. Czesto razem jezdzimy. Najgorsze ze w sobote o 5 rano wyjazd 400 km, a w niedziele popoludniu juz powrot. No ale wiedzial na co sie pisze :D

Co do jedzenia w ciazy to ja jadlam sushi i w jednej i w drugiej ciązy. Prawda taka ze tylko w Polskich poradnikach jest by nie jesc. W Norwegii kazda polozna byla zdziwiona rzekomym zakazem :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Fete jadłam codziennie teraz i wczoraj i dziś rybę na obiad. (nie surowa oczywiście).. Zwariowac idzie haha

Ryby są bardzo zdrowe, trzeba jeść :)
    Tylko surowych unikać bo w ciąży nie wolno.
    A fetę też jadłam bo nawet nie wiedziałam że nie wolno.
    Cynamon dodałam do ciasta.
    Ja myślę że nie należy popadać w paranoje.
    Jak się od czasu do czasu taki produkt zje to od razu nic się nie stanie. Co innego jakby się jadło codziennie.

Natalia-tosia, Mama360, DoCelu 3, Martusiazabka, estrella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Natalia Tosia a Ty już po usg pierwszym?
    Tak po pierwszym Usg według miesiączki był to 5 tydzień i 2 dni. 30.08 mam kolejną wizytę, mam nadzieję, że wtedy usłyszę serduszko :D

DoCelu 3, B_002 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa a było widać już zarodek? :) ja wczoraj miałam 15dni od owulacji i nie było na razie nic widać ale to możliwe :) licze ze za tydzien bedzie pieknie widac juz Bąbelka

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam zawsze wszystko na co tylko miałam ochotę :D ( wtrzeciej ciąży pod koniec zjadłam nawet kredę szkolną) ;) taka miałam potrzebę. Po prostu musiałam poskubać troszkę kredy. I nie. Nie żartuję :D
    To jest tak samo jak z zaleceniami co można jeść po porodzie. Ile artykułów tyle zakazów. A prawda taka, że można jeść wszystko.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja jadłam zawsze wszystko na co tylko miałam ochotę :D ( wtrzeciej ciąży pod koniec zjadłam nawet kredę szkolną) ;) taka miałam potrzebę. Po prostu musiałam poskubać troszkę kredy. I nie. Nie żartuję :D
    To jest tak samo jak z zaleceniami co można jeść po porodzie. Ile artykułów tyle zakazów. A prawda taka, że można jeść wszystko.
    Tak dokładnie! Moja koleżanka jest położną i jak sama była w ciąży to jakoś się nie ograniczała z jedzeniem. Jadła normalnie jak zwykle. Dziecko urodziło się zdrowiutkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:32

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pijecie normalnie herbatkę?? Ja uwielbiam herbate z cytryna i nie mogę z niej zrezygnować całkowicie. A podobno herbatkę też trzeba ograniczyć ze względu na to że zawiera taine i wypłukuje kwas foliowy. Niby polecana dla ciężarnych jest herbata czerwona, ale dla mnie ochydna w snaku.

• teverde Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jadła normalnie kał zwykle. Dziecko urodziło się zdrowiutkie :)
    Popłakałam się ze śmiechu :D :D :D

Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś sporoby na wuskakujące masowo wągry? m<oja broda jest straszna w tym momencie :( A 8ego idziemy na wesele

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    słownik w telefonie wie lepiej :D
    już poprawiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 11:34

teverde lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Znam i mam takiego ale do marca nie ma terminów do niego :(, sama mam się zgłosić z wynikami i nie zdążę przed porodem.. Dramat
    Dobra.. Nie jem już winogron.. Dobrze ze to było z pół kg dziennie
    Jak jesteś w ciąży to idziesz do poradni ,pokazujesz kartę ciąży i oni Ci ustalają termin w ciągu tygodnia.Jest ustawa za życiem i w sumie już ja wszędzie honorują

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Ja też Padłam :D szkoda że już poprawione ;)

B_002, teverde lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    A pijecie normalnie herbatkę?? Ja uwielbiam herbate z cytryna i nie mogę z niej zrezygnować całkowicie. A podobno herbatkę też trzeba ograniczyć ze względu na to że zawiera taine i wypłukuje kwas foliowy. Niby polecana dla ciężarnych jest herbata czerwona, ale dla mnie ochydna w snaku.
    Ja pije kawę, herbatę co tylko chcę. Oczywiscie nie dotyczy to alkoholu. Zawsze piłam i wszystko było ok. No dobra, kawy nie piłam w poprzedniej ciąży bo miałam odruch wymiotny. Po prostu synek sobie kawy nie życzył. Póki co teraz mogę pić. Musiałabyś nie wiem ile tej herbaty pic żeby Ci zaszkodziło

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak to jest z tą szkodliwością. Jedna spożyje tonę winogron/cykorii/kawy/alkoholi i nic nie będzie dziecku. A druga zje raz pół kilo winogron i popiję filiżanka kawy przez całą ciążę i spowoduje uszkodzenie płodu.
    Ja tam dmucham na zimne :-)

siamyrka lubi tę wiadomość

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję i jem Wszystko. Nie jem surowego mięsa i ryb bo nie lubię. Jadłam wszystko a najlepsze były zupki chińskie i fasfud i nie zapominając o coca coli piłam litrami :))

Adonis_26 lubi tę wiadomość

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam skierowanie do poradni endokrynologicznej na pilne, ginekolog mówiła, że w takiej sytuacji na NFZ powinni mnie przyjąć w przeciągu 7-10 dni, tak teraz jest.

Dziewczyny co myślicie o pracy w żłobku ? Moja ginekolog sugeruje od razu l4, ze względu na wylęgarnię wirusów i bakterii, w żłobku, w którym pracuje rzeczywiście bardzo często są przypadki zachorowań, ospa, rotawirus, wirus bostoński. Trochę się obawiam.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę, mam bardzo niskie ciśnienie i nie wyobrażam sobie przeżyć dnia bez kawy. Zwykle dwie dziennie, ale słabe z jednej łyżeczki i z mlekiem, herbaty nie lubię ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ