Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama360 wrote:Oj kochana.. Ja śpię na stojąco. Strasznie. Mam wieczorem bóle głowy duże (zaczęły się od dwóch dni) zgagi jak nie jem.. Co mnie martwi bo jem non stop przez to haha, ale orzechy albo winogrona. Pilnuje żeby nie słodkie, i zero sił na nic. Z łóżka się podnieść nie mogę. Marzę już o przyszłym tyg, żeby już było po wizycie i wszystkim powiemy i w pracy. Będzie mi lżej. Wczoraj miałam do pomalowania 3 klientki i myślałam że zemdleje a tak będę mogła odmówić.. Albo powiem że mi słabo że chwileczkę.
Też już mam w głowie scenariusze jak powiem mamie, jak szefowi... Jeszcze 6 dni wytrzymać do wizyty. Będzie wszystko dobrze!! Wierzę w to głęboko.
Uważaj na winogrona, mają składnik który może spowodować wadę serca u płodu -
Koleżanka mojej mamy tak miała dobrych parę (parenaście?) lat temu. Pierwsza wizyta - jeden kropek, druga - bliźniaki, trzecia - trojaczki. Mąż się serio przestraszył i powiedział, że więcej nie idzie Urodziła się cała trójka zdrowych dzieci, ale roboty przy nich ponoć ogrom. Bez pomocy jest się uziemionym w domu. Ja się tylko zastanawiam jak na pierwszej wizycie mogli przegapić pozostałą dwójkę
-
nick nieaktualnyNapiszę Wam jeszcze o tych winogronach - mają składniki mogące uszkadzać serduszko i trzustkę płodu. Oczywiście jak je się ich za dużo.
Moja szwagierka potrafiła zjeść dwa kilo dziennie czasem i w 37 tygodniu ich córeczka zmarła. Z niewyjaśnionych przyczyn. To były najgorsze dni naszego życia. Teraz mają już zdrowe maleństwo ale mi te winogrona tak utknęły w głowie że się boje. Oczywiście powodem mogło być zupełnie co innego, ale lepiej dmuchać na zimne.
Najwięcej szkodliwych substancji jest w skórce. Także winogrona tak, ale z umiarem i najlepiej bez skórki. Tak na wszelki wypadek
Tutaj jedną z wielu stron które o tym mówią: https://mamotoja.pl/czy-wolno-jesc-winogrona-w-ciazy,dieta-w-ciazy-film,1188,r22p1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 09:48
-
Paula 90 wrote:Widzę że wszystkie myslalysmy że będziemy rzygać jak kot i spać na stojąco. A tu nic albo niewiele. I się martwimy, że się dobrze czujemy.
Ja coś czuję że w końcu te objawy przyjdą z czasem i będziemy wtedy narzekać że trzeba było docenić ten spokojny czas
Ja sié jeszcze w przedwczoraj chwaliłam mojemu P. , jak to nie mam Żadnych objawów, a ty wczoraj taka sennosć, że nie mogłam na nogach ustać, a w żołądku kamień.melunia91 lubi tę wiadomość
Maga2
Straciłam Córeczkę w 11tc w marcu 2018, własnie dowiedziałam się,że znów jestem w ciąży:)
-
teverde wrote:Koleżanka mojej mamy tak miała dobrych parę (parenaście?) lat temu. Pierwsza wizyta - jeden kropek, druga - bliźniaki, trzecia - trojaczki. Mąż się serio przestraszył i powiedział, że więcej nie idzie Urodziła się cała trójka zdrowych dzieci, ale roboty przy nich ponoć ogrom. Bez pomocy jest się uziemionym w domu. Ja się tylko zastanawiam jak na pierwszej wizycie mogli przegapić pozostałą dwójkę
Nie strasz! bo jak powiem mojemu M. to serio nie pójdzieteverde lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Ja miałam i mam co jakiś czas takie bóle. Też boli mnie jeden jajnik, podejrzewam że torbiel która tam miałam się nie wchlonela.
Ja mdłości nie mam.
trzymajcie jutro proszę za mnie kciuki, mam pierwsze usg. Oczywiście czarne nysli
Trzymam kciuki <ycha, na pewno będzie dobrze!Maga2
Straciłam Córeczkę w 11tc w marcu 2018, własnie dowiedziałam się,że znów jestem w ciąży:)
-
Dziewczyny, a na co jeszcze trzeba uważać, jeżeli chodzi o jedzenie? słyszałam o cykorii, że działa poronnie, więć trzymam się od niej z daleka. I jeszcze większe ilosci cynamonu podobno.Maga2
-
Kurczę dziewczyny muszę nadrobić ten wątek.
Mam też pytanie do dziewczyn z Wrocławia, bądź okolic. Czy znacie wartego polecenia endokrynologa ? Zaczęłam brać Euthyrox 50mg jakieś 6 tygodni temu. Na tamtą chwile wyszło mi TSH 5,97 (0,270-4,20) - przed zaczęciem leczenia, wynik ze środy to 4,02 (0,01-2,32) - zmiana norm ze względu na ciąże. Internista przepisał mi kontynuacje 50mg i dał skierowanie do endokrynologa, stąd moje pytanie -
nick nieaktualny
-
Tysia89 wrote:Kurczę dziewczyny muszę nadrobić ten wątek.
Mam też pytanie do dziewczyn z Wrocławia, bądź okolic. Czy znacie wartego polecenia endokrynologa ? Zaczęłam brać Euthyrox 50mg jakieś 6 tygodni temu. Na tamtą chwile wyszło mi TSH 5,97 (0,270-4,20) - przed zaczęciem leczenia, wynik ze środy to 4,02 (0,01-2,32) - zmiana norm ze względu na ciąże. Internista przepisał mi kontynuacje 50mg i dał skierowanie do endokrynologa, stąd moje pytanie
Dobra.. Nie jem już winogron.. Dobrze ze to było z pół kg dziennie -
nick nieaktualnyMysle ze mozna wszystko z umiarem. Ale lepiej dmuchac na zimne. Ja siedze i nie wiem co zjesc na sniadanie. Nie umiem sie zebrac jakos. Teraz czekanie do czwartku. Juz bedzie dobrze. Bąbelek pokazuje ze rosnie sobie grzecznie. Ja odpoczywam zeby nic nie narobic i bedzie dobrze
-
Docelu ja tez lubie takie niespodzianki. Zwlaszcza ze P ma super rodzine, zawsze milo spedzamy czas. Jego siostra ma najmlodsza corke w wieku mojej wiec i dla dzieci frajda. Jedynie odleglosc jest męczaca bo 400 km z 2 dzieci to troche upierdliwosc ale bylismy juz 4 razy wszyscy i bylo ok
-
nick nieaktualnysiamyrka wrote:A ja posprzatalam właśnie cały dom i za godzinę do pracy Jutro niestety moja jedyna sobota pracująca ehhh
Z jedzenie ja wiem, że na pewno nie można jeść surowego mięsa typu tatar i serów plesniowych i fety. -
nick nieaktualnyPeppa wrote:Docelu ja tez lubie takie niespodzianki. Zwlaszcza ze P ma super rodzine, zawsze milo spedzamy czas. Jego siostra ma najmlodsza corke w wieku mojej wiec i dla dzieci frajda. Jedynie odleglosc jest męczaca bo 400 km z 2 dzieci to troche upierdliwosc ale bylismy juz 4 razy wszyscy i bylo ok
-
Tysia89 wrote:Kurczę dziewczyny muszę nadrobić ten wątek.
Mam też pytanie do dziewczyn z Wrocławia, bądź okolic. Czy znacie wartego polecenia endokrynologa ? Zaczęłam brać Euthyrox 50mg jakieś 6 tygodni temu. Na tamtą chwile wyszło mi TSH 5,97 (0,270-4,20) - przed zaczęciem leczenia, wynik ze środy to 4,02 (0,01-2,32) - zmiana norm ze względu na ciąże. Internista przepisał mi kontynuacje 50mg i dał skierowanie do endokrynologa, stąd moje pytanie