Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Karmelka, ten Twój wafelkowy zestaw jest taki przyjemny w dotyku czy raczej trochę szorstki ?
martusiawp, DorotaAnna, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:MamaAga Twój wynik na czczo to 125, czyli powinna być stwierdzona cukrzyca bez obciążania glukoza. Tobie nie robili badania przed podaniem glukozy (o ile pamiętam). Czy podanie glukozy w Twoim przypadku nie było dla Ciebie niebezpieczne?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Mama Aga no przekroczenia masz niestety w każdym punkcie ale spokojnie- ogarniesz to z diabetologiem...
Karmellka, Paula, Dafii....ja tez po wizycie u diablo... moje poranne cukry nigdy nie przekroczyły 100 ale dostałam opierdziel, że za mało jem i mało przytyłam... no i dostałam propozycję nie do odrzucenia... 8j insuliny na noc... nie bronię się przed tym.. zwłaszcza jak teraz jestem chora to jutro pewnie będę miała wyrzut... zaczynam sie kłuć od dzisiaj i mam nadzieję, że insulina pomoże i nie będę się już rano wkurzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 15:59
Daffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Tak, czasem czeka nas 3 w kolejce i lepiej z brzuchami
Moje cukry są właśnie w okolicy 100. I mówił mi że ma duży dylemat.
Pewnie jakbym miała 120 albo lepiej to sprawa byłaby jasna. A tak to ciągle się wahamy właśnie ze względu na ten nocny spadek, którego się obawiamy - to też niedocukrzenie dziecka, słabiej rozwinięty pewnie mózg itd
Paula a mierzysz w nocy 2-4 cukier?Fasolka77
-
Tak sie zastanawiam... Martwimy się jak nasze dzieci za malo sie ruszaja.. Ale ja dzis mam jakas apokalipse. Od raba odkad wstalam moj maly nie daje zyc. Tak mi brzuch ujezdza ze juz nie wiem jak siedzieć, lezec.. Czy chodze czy nie jest taka dyskoteka ze nie wiem juz czy to normalne. Z corka nigdy tak mi sie nie zdarzylo.
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Do 125 u mnie sie podaje glukoze do testu. Jakby bylo 126 to juz nie.
MamaAga - około 120 na czczo może byc wskazaniem do insuliny.
Ty na pewno dostaniesz dietę i będziesz musiała się pilnować plus mierzyć cukry. Może się okazać, że po zmianie diety będzie u Ciebie ok i też nie będziesz brać insuliny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Paula90 120 na czczo to juz jednoznaczne wskazanie do insuliny,prawda?
MamaAga zależy od lekarza.. moja profesor mi własnie dziś dała insulinę... moje cukry ostatnio 91-97... 100 nie przekraczam ale może wie coś czego ja nie wiem... chodzi o IO sprzed ciąży...może to ma jakiś wpływ i nijak dietą w ciąży tego cukru nie zbiję.. kiedyś na diecie IO spadły mi do 74 ale wtedy unikałam węglowodanów no ale w ciąży nie można ich ograniczaćFasolka77
-
Tunia76 wrote:MamaAga Twój wynik na czczo to 125, czyli powinna być stwierdzona cukrzyca bez obciążania glukoza. Tobie nie robili badania przed podaniem glukozy (o ile pamiętam). Czy podanie glukozy w Twoim przypadku nie było dla Ciebie niebezpieczne?
Tunia norma jest chyba do 126 więc Aga się jeszcze łapie na krzywąTunia76 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:Tak sie zastanawiam... Martwimy się jak nasze dzieci za malo sie ruszaja.. Ale ja dzis mam jakas apokalipse. Od raba odkad wstalam moj maly nie daje zyc. Tak mi brzuch ujezdza ze juz nie wiem jak siedzieć, lezec.. Czy chodze czy nie jest taka dyskoteka ze nie wiem juz czy to normalne. Z corka nigdy tak mi sie nie zdarzylo.
ja tak miałam wczoraj ale chyba się domyślał, że będzie podglądany na usgFasolka77
-
Paula 90 wrote:Fasolka - współczuję insuliny. Masz sobie mierzyć w nocy? Będziesz mierzyć?
nic nie mówiła o pomiarach nocnych... mam mierzyć na czczo i po 3 głównych posiłkach tak jak do tej pory... w sumie sie cieszę... wkurzę się jedynie jak nie będzie działać na mnie ta insulina... zapytam na kolejnej wizycie o badania hb1ac bo w sumie ostatnie miałam jeszcze przed dietą tj. 30.11 i było na poziomie 4,9...
nie wiecie czy jak sie już zacznie insulinę i cukry spadną to można ją odstawić czy bierze się już do końca ciąży?Fasolka77
-
Misiabella wrote:To badanie hba1c Wasi diabetolodzy zlecali Wam tez na poczatku, czy dopiero po jakims czasie leczenia?
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Daffi dzięki.
Fasolka ile przytyłaś, że za mało?
dziś rano jak się ważyłam to miałam 5 kg na plusie... mam więcej jeść ale ja nie dam rady więcej... chyba, ze jakimiś słodkościami będę się zapychać
temperatura rośnie 37,6ile apapów można dziennie łyknąć?
Fasolka77