X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga Twój wynik na czczo to 125, czyli powinna być stwierdzona cukrzyca bez obciążania glukoza. Tobie nie robili badania przed podaniem glukozy (o ile pamiętam). Czy podanie glukozy w Twoim przypadku nie było dla Ciebie niebezpieczne?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ten Twój wafelkowy zestaw jest taki przyjemny w dotyku czy raczej trochę szorstki ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, ten Twój wafelkowy zestaw jest taki przyjemny w dotyku czy raczej trochę szorstki ?
    No i narobiłaś mi ochoty na wafelki. I skąd ja je wezmę, chyba wyśle syna do sklepu.

martusiawp, DorotaAnna, Kiwona lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    MamaAga Twój wynik na czczo to 125, czyli powinna być stwierdzona cukrzyca bez obciążania glukoza. Tobie nie robili badania przed podaniem glukozy (o ile pamiętam). Czy podanie glukozy w Twoim przypadku nie było dla Ciebie niebezpieczne?
    Do 125 u mnie sie podaje glukoze do testu. Jakby bylo 126 to juz nie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Aga no przekroczenia masz niestety w każdym punkcie ale spokojnie- ogarniesz to z diabetologiem...
    Karmellka, Paula, Dafii....ja tez po wizycie u diablo... moje poranne cukry nigdy nie przekroczyły 100 ale dostałam opierdziel, że za mało jem i mało przytyłam... no i dostałam propozycję nie do odrzucenia... 8j insuliny na noc... nie bronię się przed tym.. zwłaszcza jak teraz jestem chora to jutro pewnie będę miała wyrzut... zaczynam sie kłuć od dzisiaj i mam nadzieję, że insulina pomoże i nie będę się już rano wkurzać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 15:59

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tak, czasem czeka nas 3 w kolejce i lepiej z brzuchami ;-)

Moje cukry są właśnie w okolicy 100. I mówił mi że ma duży dylemat.

Pewnie jakbym miała 120 albo lepiej to sprawa byłaby jasna. A tak to ciągle się wahamy właśnie ze względu na ten nocny spadek, którego się obawiamy - to też niedocukrzenie dziecka, słabiej rozwinięty pewnie mózg itd

Paula a mierzysz w nocy 2-4 cukier?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zastanawiam... Martwimy się jak nasze dzieci za malo sie ruszaja.. Ale ja dzis mam jakas apokalipse. Od raba odkad wstalam moj maly nie daje zyc. Tak mi brzuch ujezdza ze juz nie wiem jak siedzieć, lezec.. Czy chodze czy nie jest taka dyskoteka ze nie wiem juz czy to normalne. Z corka nigdy tak mi sie nie zdarzylo.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Do 125 u mnie sie podaje glukoze do testu. Jakby bylo 126 to juz nie.
    Dokładnie, od 126 już nie pobierają.

MamaAga - około 120 na czczo może byc wskazaniem do insuliny.
    Ty na pewno dostaniesz dietę i będziesz musiała się pilnować plus mierzyć cukry. Może się okazać, że po zmianie diety będzie u Ciebie ok i też nie będziesz brać insuliny

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula a mierzysz w nocy 2-4 cukier?
    Nie, nie mierzy się RACZEJ jak się nie bierze insuliny. Ale to zależy od lekarza. Wg mojego diabetologa nie ma potrzeby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - współczuję insuliny. Masz sobie mierzyć w nocy? Będziesz mierzyć?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dzięki.

Fasolka ile przytyłaś, że za mało?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, co prawda jeszcze malo wiem, ale przy cukrach do100 ina czczo tez daja insuline? A robilas to badanie o ktorym Paula pisala hemoglobiny glikowanej?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Paula90 120 na czczo to juz jednoznaczne wskazanie do insuliny,prawda?

MamaAga zależy od lekarza.. moja profesor mi własnie dziś dała insulinę... moje cukry ostatnio 91-97... 100 nie przekraczam ale może wie coś czego ja nie wiem... chodzi o IO sprzed ciąży...może to ma jakiś wpływ i nijak dietą w ciąży tego cukru nie zbiję.. kiedyś na diecie IO spadły mi do 74 ale wtedy unikałam węglowodanów no ale w ciąży nie można ich ograniczać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To badanie hba1c Wasi diabetolodzy zlecali Wam tez na poczatku, czy dopiero po jakims czasie leczenia?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Tunia norma jest chyba do 126 więc Aga się jeszcze łapie na krzywą

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak sie zastanawiam... Martwimy się jak nasze dzieci za malo sie ruszaja.. Ale ja dzis mam jakas apokalipse. Od raba odkad wstalam moj maly nie daje zyc. Tak mi brzuch ujezdza ze juz nie wiem jak siedzieć, lezec.. Czy chodze czy nie jest taka dyskoteka ze nie wiem juz czy to normalne. Z corka nigdy tak mi sie nie zdarzylo.

ja tak miałam wczoraj ale chyba się domyślał, że będzie podglądany na usg :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie, nie mierzy się RACZEJ jak się nie bierze insuliny. Ale to zależy od lekarza. Wg mojego diabetologa nie ma potrzeby

to skąd on wie jakie masz cukry w nocy że boi sie spadków?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - współczuję insuliny. Masz sobie mierzyć w nocy? Będziesz mierzyć?

nic nie mówiła o pomiarach nocnych... mam mierzyć na czczo i po 3 głównych posiłkach tak jak do tej pory... w sumie sie cieszę... wkurzę się jedynie jak nie będzie działać na mnie ta insulina... zapytam na kolejnej wizycie o badania hb1ac bo w sumie ostatnie miałam jeszcze przed dietą tj. 30.11 i było na poziomie 4,9...
    nie wiecie czy jak sie już zacznie insulinę i cukry spadną to można ją odstawić czy bierze się już do końca ciąży?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    To badanie hba1c Wasi diabetolodzy zlecali Wam tez na poczatku, czy dopiero po jakims czasie leczenia?
    Ja mialam zlecone w 7tc i pozniej przy krzywej cukrowej jak robilam w 24tc. Pierwsze byl wynik 5.1% a drugi wynik juz 3.49%

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Daffi dzięki.

Fasolka ile przytyłaś, że za mało?

dziś rano jak się ważyłam to miałam 5 kg na plusie... mam więcej jeść ale ja nie dam rady więcej... chyba, ze jakimiś słodkościami będę się zapychać ;)

temperatura rośnie 37,6 :( ile apapów można dziennie łyknąć?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ