Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola piękna poduszka będzie, aż mi się zachciało samej pobawić
Ja zakupiłam taka sowke która ma sensor płaczu i cztery rodzaje dzwiekow: bicie serca, deszcz, ocean i odgłosy wielorybów. Super się prezentuje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9e7f714fc46.jpg
Fasolka współczuję choroby, jakoś te przeziębienia w ciąży gorzej się przechodzi, pamiętam z listopada. Mam nadzieję że szybko Ci przejdzieA apap lekarka mi mówiła 8 tabletek na dobę max.
Fasolka77, Karollinax26, india, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:U mnie waga to podstawa takze. Ja rowniez mam BMI za duze i w moim przypadku od poczatku lekarz mowil ze musi mnie tak prowadzic zebym nie przytyla ani grama. Ale ja sie sama dobrze teraz prowadze.. Mam minus 4kg od poczatku ciazy ale tez sapcerowalam sporo. Teraz mam nieco gorzej bo twardnieje mi brzuch i po malu spacery sa rzadsze i krotsze nie wiem jak to wplynie na wagę.
też codziennie spaceruję 40-60 min.. dzień w dzień... teraz odpuszczam na czas chorobyteż startowałam na początku z nadwagą więc nie wiem o co to larum, że za mało jem... dziwne...
Fasolka77
-
Przyszło dziś do mnie 5 paczek
moj mąż pomału traci cierpliwość
1. Rolety
2. Gemini
3. Z allegro wieszaczki, pojemniczki itp
4. Smyk
5. Elektroniczna niania z Ali
Dziewczyny złapał mnie dzis taki skurcz, ze łzy az same mi leciały tak bolało. Widze, ze poród to faktycznie bedzie hardcorespieło mi cala lewa strone brzucha az streczal do gory. Trzymalo kilka dlugich minut
Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:nie wiem o jakich wafelkach tak tu nadajecie, ale aż się zachciało od samego przeczytania słowa
ja w tej chorobie i przed jutrzejszą insulina też mam ochotę zgrzeszyć... tylko takim słodkim wafelkiem albo innym ciachem z meeega kremem...Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Karola piękna poduszka będzie, aż mi się zachciało samej pobawić
Ja zakupiłam taka sowke która ma sensor płaczu i cztery rodzaje dzwiekow: bicie serca, deszcz, ocean i odgłosy wielorybów. Super się prezentuje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9e7f714fc46.jpg
Fasolka współczuję choroby, jakoś te przeziębienia w ciąży gorzej się przechodzi, pamiętam z listopada. Mam nadzieję że szybko Ci przejdzieA apap lekarka mi mówiła 8 tabletek na dobę max.
taki sowi szumiś Mycha
właśnie miałam ponowić pytanie o apap... po 1 tabl głowa już mi nie pęka... temp 37,5
na noc wezme kolejną i siedzę pod kołdrąmalutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:paula90 w twoim diabetologu podoba mi się to że on cię wazy, ogląda i zaleca jakieś inne badania. Moja nawet nie wie ile ważę ile wazylam przed ciaza, ile przytyłam. Nie zapytała czy w rodzinie jest cukrzyca nic zero.
Badanie hba1c zrobiłam sama wyszło 4,99 pokazałam jej to nie skomentowała nawet.
A ma tyle opinii pozytywnych i to mnie pchnęło. Ale jestem zła ......
Ja jestem z niego bardzo zadowolona.
Na każdej wizycie waży, mierzy ciśnienie, sprawdza kostki czy nie puchną, zleca zawsze jakieś nowe badanie a mocz i morfologię obowiązkowo. Bierze pod uwagę wyniki TSH, ogląda wyniki USG.
Podchodzi bardzo kompleksowo i wszystko bierze pod uwagę.
Pierwsza wizyta trwała u niego ponad 40 minut - pełny wywiad plus wykład od niego co i jakFasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
-
india wrote:Przyszło dziś do mnie 5 paczek
1. Rolety
2. Gemini
4. Smyk
Dziewczyny złapał mnie dzis taki skurcz, ze łzy az same mi leciały tak bolało. Widze, ze poród to faktycznie bedzie hardcorespieło mi cala lewa strone brzucha az streczal do gory. Trzymalo kilka dlugich minut
India polubiłam za zakupy , nie za skurcz.. ja miałam dziś z prawej strony mega kłucie jajnika... na szczęście przeszło... Młody jest z prawej strony, główką w dół więc może coś uciskał... ale sie wystraszyłam...
ja zostawiam resztę zakupów na luty... nawet nie mam teraz ochoty przeglądać tych stron... w zasadzie od początku stycznia coś mnie łapie... już wyszłam na kilka dni z przeziębienia to zaś znowu... masakraFasolka77
-
Paula 90 wrote:Ja jestem z niego bardzo zadowolona.
Na każdej wizycie waży, mierzy ciśnienie, sprawdza kostki czy nie puchną, zleca zawsze jakieś nowe badanie a mocz i morfologię obowiązkowo. Bierze pod uwagę wyniki TSH, ogląda wyniki USG.
Pierwsza wizyta trwała u niego ponad 40 minut - pełny wywiad plus wykład od niego co i jak
rzeczywiście fajny lekarz.. zaczynam się wkurzać na ta moją panią profesor...Fasolka77
-
nick nieaktualnyindia wrote:Przyszło dziś do mnie 5 paczek
1. Rolety
2. Gemini
4. Smyk
Zrobisz zdjęcie na żywo? Bo tez myślę o takie z Ali ... Testowaliscie ja już? Chyba krótka szła co? OMG ile pytań ')india lubi tę wiadomość
-
Karmelka widze, ze obie bedziemy mialy woeksze coreczki
Wspolczuje z tym rozejsciem
Karolina ja mam na razie 1 stanik z H&M super wygodny, mimo, ze na razie jest dla mnie troche przyluzny to go przetestowalam. I 2 ida z Aliexpress. Jakies lepsze kuoie jak bede znała odpowiedni rozmiar
MamaAga ale.mialas przezycia.
Dla mnie poducha do spania byla niewygodna przez pierwsze 2 noce - obudzilam sie cala polamana. Ale teraz jest super.
Fasolka ale cie rozkladazdrówka
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Ja jestem z niego bardzo zadowolona.
Pierwsza wizyta trwała u niego ponad 40 minut - pełny wywiad plus wykład od niego co i jakPaula 90 lubi tę wiadomość
-
Niestety mój lekarz,który prowadzil mnie przed ciążą z cukrzycą kobietami w ciąży się nie zajmuje...
On mówi,ze jego zdaniem to leczenie będzie znowu dietą ale moze się mylić.
Zobaczmy co powie diabetolog i ciekawe na kiefy będzie termin wizyty...
-
nick nieaktualnyindia wrote:Karmelka widze, ze obie bedziemy mialy woeksze coreczki
Wspolczuje z tym rozejsciem
Karolina ja mam na razie 1 stanik z H&M super wygodny, mimo, ze na razie jest dla mnie troche przyluzny to go przetestowalam. I 2 ida z Aliexpress. Jakies lepsze kuoie jak bede znała odpowiedni rozmiar
MamaAga ale.mialas przezycia.
Dla mnie poducha do spania byla niewygodna przez pierwsze 2 noce - obudzilam sie cala polamana. Ale teraz jest super.
Fasolka ale cie rozkladazdrówka
-
India też jestem tej niani ciekawa. A mężowi się nie dziwię, takie kombo może zwalić z nóg
Ja jeszcze dzisiaj na poczcie za 7 zł kupiłam książeczkę kontrastóww Lidlu się nie zalapalam a tu taka okazja sama pcha mi się w ręce
india lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Zapraszam do mojego
Nazywa się Roman Nowak. Polecam go bardzo
chętnie bym sie wybrała tylko jeździć na Śląsk (Świdnica- dobrze pamiętam?) to trochę za daleko.. chyba, że ma konsultacje on- line
a propos... czy można np po miesiącu odstawić insulinę? czy jak zacznę to już do porodu muszę? chyba można.. bo jak cukry za bardzo spadną... hmmm?Fasolka77
-
Dziewczyny zdam relacje z niani jak uruchomimy ja na dobre... pierwszy test wypadł pozytywnie... obraz ok, w dzien i w nocy, dźwięk tez. Wiecej nie sprawdsilismy bo soe rozladowala i maz stwierdzil, ze pozniej na spokojnie zobaczymy. Przesylka szybka, bo zamawialam 15.01.
Tu podaje link:
PLN 210.10 20%OFF | VB603 elektroniczna niania 2.4g bezprzewodowy z 3.2 cali LCD 2 Way rozmowy Audio Night Vision zabezpieczeń aparatu nadzoru opiekunka do dziecka
https://s.click.aliexpress.com/e/bfxEHjr2
Karmelllka90 lubi tę wiadomość