X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola piękna poduszka będzie, aż mi się zachciało samej pobawić :)
    Ja zakupiłam taka sowke która ma sensor płaczu i cztery rodzaje dzwiekow: bicie serca, deszcz, ocean i odgłosy wielorybów. Super się prezentuje :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9e7f714fc46.jpg

Fasolka współczuję choroby, jakoś te przeziębienia w ciąży gorzej się przechodzi, pamiętam z listopada. Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie :) A apap lekarka mi mówiła 8 tabletek na dobę max.

Fasolka77, Karollinax26, india, DorotaAnna lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U mnie waga to podstawa takze. Ja rowniez mam BMI za duze i w moim przypadku od poczatku lekarz mowil ze musi mnie tak prowadzic zebym nie przytyla ani grama. Ale ja sie sama dobrze teraz prowadze.. Mam minus 4kg od poczatku ciazy ale tez sapcerowalam sporo. Teraz mam nieco gorzej bo twardnieje mi brzuch i po malu spacery sa rzadsze i krotsze nie wiem jak to wplynie na wagę.

też codziennie spaceruję 40-60 min.. dzień w dzień... teraz odpuszczam na czas choroby :( też startowałam na początku z nadwagą więc nie wiem o co to larum, że za mało jem... dziwne...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło dziś do mnie 5 paczek :D moj mąż pomału traci cierpliwość ;)
    1. Rolety
    2. Gemini
    3. Z allegro wieszaczki, pojemniczki itp
    4. Smyk
    5. Elektroniczna niania z Ali ;)

Dziewczyny złapał mnie dzis taki skurcz, ze łzy az same mi leciały tak bolało. Widze, ze poród to faktycznie bedzie hardcore :/ spieło mi cala lewa strone brzucha az streczal do gory. Trzymalo kilka dlugich minut :/

Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    nie wiem o jakich wafelkach tak tu nadajecie, ale aż się zachciało od samego przeczytania słowa ;)

ja w tej chorobie i przed jutrzejszą insulina też mam ochotę zgrzeszyć... tylko takim słodkim wafelkiem albo innym ciachem z meeega kremem...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karola piękna poduszka będzie, aż mi się zachciało samej pobawić :)
    Ja zakupiłam taka sowke która ma sensor płaczu i cztery rodzaje dzwiekow: bicie serca, deszcz, ocean i odgłosy wielorybów. Super się prezentuje :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9e7f714fc46.jpg

Fasolka współczuję choroby, jakoś te przeziębienia w ciąży gorzej się przechodzi, pamiętam z listopada. Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie :) A apap lekarka mi mówiła 8 tabletek na dobę max.

taki sowi szumiś Mycha :)
    właśnie miałam ponowić pytanie o apap... po 1 tabl głowa już mi nie pęka... temp 37,5
    na noc wezme kolejną i siedzę pod kołdrą

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    paula90 w twoim diabetologu podoba mi się to że on cię wazy, ogląda i zaleca jakieś inne badania. Moja nawet nie wie ile ważę ile wazylam przed ciaza, ile przytyłam. Nie zapytała czy w rodzinie jest cukrzyca nic zero.
    Badanie hba1c zrobiłam sama wyszło 4,99 pokazałam jej to nie skomentowała nawet.
    A ma tyle opinii pozytywnych i to mnie pchnęło. Ale jestem zła ......

Ja jestem z niego bardzo zadowolona.
    Na każdej wizycie waży, mierzy ciśnienie, sprawdza kostki czy nie puchną, zleca zawsze jakieś nowe badanie a mocz i morfologię obowiązkowo. Bierze pod uwagę wyniki TSH, ogląda wyniki USG.
    Podchodzi bardzo kompleksowo i wszystko bierze pod uwagę.
    Pierwsza wizyta trwała u niego ponad 40 minut - pełny wywiad plus wykład od niego co i jak :-)

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    1. Rolety
    2. Gemini
    4. Smyk

Dziewczyny złapał mnie dzis taki skurcz, ze łzy az same mi leciały tak bolało. Widze, ze poród to faktycznie bedzie hardcore :/ spieło mi cala lewa strone brzucha az streczal do gory. Trzymalo kilka dlugich minut :/

India polubiłam za zakupy , nie za skurcz.. ja miałam dziś z prawej strony mega kłucie jajnika... na szczęście przeszło... Młody jest z prawej strony, główką w dół więc może coś uciskał... ale sie wystraszyłam...
    ja zostawiam resztę zakupów na luty... nawet nie mam teraz ochoty przeglądać tych stron... w zasadzie od początku stycznia coś mnie łapie... już wyszłam na kilka dni z przeziębienia to zaś znowu... masakra :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na każdej wizycie waży, mierzy ciśnienie, sprawdza kostki czy nie puchną, zleca zawsze jakieś nowe badanie a mocz i morfologię obowiązkowo. Bierze pod uwagę wyniki TSH, ogląda wyniki USG.
    Pierwsza wizyta trwała u niego ponad 40 minut - pełny wywiad plus wykład od niego co i jak :-)

rzeczywiście fajny lekarz.. zaczynam się wkurzać na ta moją panią profesor...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    1. Rolety
    2. Gemini
    4. Smyk

Podeślij linka do niani proszę:)
    Zrobisz zdjęcie na żywo? Bo tez myślę o takie z Ali ... Testowaliscie ja już? Chyba krótka szła co? OMG ile pytań ')

india lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka widze, ze obie bedziemy mialy woeksze coreczki ;)
    Wspolczuje z tym rozejsciem :/

Karolina ja mam na razie 1 stanik z H&M super wygodny, mimo, ze na razie jest dla mnie troche przyluzny to go przetestowalam. I 2 ida z Aliexpress. Jakies lepsze kuoie jak bede znała odpowiedni rozmiar

MamaAga ale.mialas przezycia.
    Dla mnie poducha do spania byla niewygodna przez pierwsze 2 noce - obudzilam sie cala polamana. Ale teraz jest super.

Fasolka ale cie rozklada :( zdrówka

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No i tak powinno być.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mój lekarz,który prowadzil mnie przed ciążą z cukrzycą kobietami w ciąży się nie zajmuje...
    On mówi,ze jego zdaniem to leczenie będzie znowu dietą ale moze się mylić.
    Zobaczmy co powie diabetolog i ciekawe na kiefy będzie termin wizyty...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karmelka widze, ze obie bedziemy mialy woeksze coreczki ;)
    Wspolczuje z tym rozejsciem :/

Karolina ja mam na razie 1 stanik z H&M super wygodny, mimo, ze na razie jest dla mnie troche przyluzny to go przetestowalam. I 2 ida z Aliexpress. Jakies lepsze kuoie jak bede znała odpowiedni rozmiar

MamaAga ale.mialas przezycia.
    Dla mnie poducha do spania byla niewygodna przez pierwsze 2 noce - obudzilam sie cala polamana. Ale teraz jest super.

Fasolka ale cie rozklada :( zdrówka
    Twoja w którym tygodniu ważyła 1400?? Bo zapomnialam. Ty nie masz cukrzycy prawda?

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India też jestem tej niani ciekawa. A mężowi się nie dziwię, takie kombo może zwalić z nóg :D
    Ja jeszcze dzisiaj na poczcie za 7 zł kupiłam książeczkę kontrastów :D w Lidlu się nie zalapalam a tu taka okazja sama pcha mi się w ręce :D

india lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj któraś z Was pisała że w 26+2 dziecko wazylo 1200 bodajże, sprawdziłam. Moja dokładnie w tym samym dniu 977g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 17:41

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    rzeczywiście fajny lekarz.. zaczynam się wkurzać na ta moją panią profesor...

Zapraszam do mojego ;-) Nazywa się Roman Nowak. Polecam go bardzo

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja nie mam.cukrzycy

Karolina sówka przepiekna.<3

Mycha swietna ta sowa!

Fasolka ja.nie wiem jak jest z dawkowaniem apapu. Na ulotce nie ma.wzmianki?

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wczoraj któraś z Was pisała że w 26+2 dziecko wazylo 1200 bodajże, sprawdziłam. Moja dokładnie w tym samym dniu 977g

mój wczoraj w 27+6 1050 :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zapraszam do mojego ;-) Nazywa się Roman Nowak. Polecam go bardzo

chętnie bym sie wybrała tylko jeździć na Śląsk (Świdnica- dobrze pamiętam? :) ) to trochę za daleko.. chyba, że ma konsultacje on- line :)

a propos... czy można np po miesiącu odstawić insulinę? czy jak zacznę to już do porodu muszę? chyba można.. bo jak cukry za bardzo spadną... hmmm?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdam relacje z niani jak uruchomimy ja na dobre... pierwszy test wypadł pozytywnie... obraz ok, w dzien i w nocy, dźwięk tez. Wiecej nie sprawdsilismy bo soe rozladowala i maz stwierdzil, ze pozniej na spokojnie zobaczymy. Przesylka szybka, bo zamawialam 15.01.
    Tu podaje link:
    PLN 210.10 20%OFF | VB603 elektroniczna niania 2.4g bezprzewodowy z 3.2 cali LCD 2 Way rozmowy Audio Night Vision zabezpieczeń aparatu nadzoru opiekunka do dziecka
    https://s.click.aliexpress.com/e/bfxEHjr2

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ