Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiabella wrote:Fasolka, co prawda jeszcze malo wiem, ale przy cukrach do100 ina czczo tez daja insuline? A robilas to badanie o ktorym Paula pisala hemoglobiny glikowanej?
robiłam przed dietą 30.11 i miałam 4,9... niektórzy lekarza dają jak się ma 3x 91więc to zależy od lekarza... za dwa tygodnie kontrola.. zobaczymy jak reaguję na tą insulinę
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:To badanie hba1c Wasi diabetolodzy zlecali Wam tez na poczatku, czy dopiero po jakims czasie leczenia?
Mój uważa, że ryzyko hipoglikemii nocnej jest większe dla ciąży niż przekroczenia na czczo poniżej +20%.
Mówił o rozwoju mózgu dziecka który jak nie dostanie cukru to może się uszkodzić/opóźnić itd.Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja przed ciążą dietą,cwiczeniami i Metformina "wyszlam" z cukrzycy tzn.byla trzymana w ryzach do tego stopnia,ze najwyzszy wynik badania HBA1C mialam 5.1 i to zdaniem lekarza byl bardzo dibry wynik.
Grudniowe badanie bylo również z wynikiem 5.1.
W DE 125 na czczo nadal jezt wskazaniem do obciążenia.
Z tego co się orientuje to 130 jezt przeciwskazaniem.
Czekam w sporej kolejce.Po wizycie bede mądrzejsza. -
nick nieaktualnyOcipiałam z tymi cukrami... We wtorek udało mi się dostać do diabetologa starszego z bardzo dużym doświadczeniem ma mega dużo opinii na znanylekarz. Uprosiłam babkę wzięłam ją na litość na ciaze i z terminu na marzec zeszła na 12 luty a w ostateczności na wtorek
W niedzielę powtórzę glukozę na czczo z krwi + hba1c by mieć świeże do niego.
india, kasionek wy macie insulinę, możecie opisać wasza przygodę z cukrami przed insulina ? Co spowodowało że ja dostałyście i jak zachowują się wasze cukry teraz?
Moja diabetolog chciała mi dać insulinę po świętach gdzie żarlam ciasto i byłam po sterydach i wiedziała o tym 1j insuliny bazowej na noc - cokolwiek to znaczy. Nie zgodziłam się dała mi tydzień po tygodniu już nie dała insuliny ale dalej nią starszyła. Teraz miałam 3 dni pod rząd przekroczenia na czczo 99/90, 90,95 i 3 dni wcześniej 91, na bank by mi dała insulinę. Wizytę mam we środę na szczescie idę do innego we wtorek zobaczymy co powie.
Ja wiem, że u mnie wina jest nie trzymanie ścisłej diety. Wczoraj zjadłam tylko jednego batona i cukier na czczo 85 a jak zjem paczkę żelek to mam rano skok,,,, w sumie zależy też o której wstanę i zmierze
Ps. I konsultowałam też u innej diabetolog , powiedziala mi że dobrze że nie wzięłam tej insuliny. Ale ona jest na urlopie i to jakimś dluzszym plus taka haotycznaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:49
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Ja przed ciążą dietą,cwiczeniami i Metformina "wyszlam" z cukrzycy tzn.byla trzymana w ryzach do tego stopnia,ze najwyzszy wynik badania HBA1C mialam 5.1 i to zdaniem lekarza byl bardzo dibry wynik.
Czekam w sporej kolejce.Po wizycie bede mądrzejsza. -
nick nieaktualnypaula90 w twoim diabetologu podoba mi się to że on cię wazy, ogląda i zaleca jakieś inne badania. Moja nawet nie wie ile ważę ile wazylam przed ciaza, ile przytyłam. Nie zapytała czy w rodzinie jest cukrzyca nic zero.
Badanie hba1c zrobiłam sama wyszło 4,99 pokazałam jej to nie skomentowała nawet.
A ma tyle opinii pozytywnych i to mnie pchnęło. Ale jestem zła ...... -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:
'
z wyplenieniem i bez
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Twoja mama szyje takie cuda? A ty kupujesz wafelki rozki i inne gdzieś w necie? Karola jakby moja mama szyła to Leosia by miała 7 rożków pincet wersji wafelków i innych kolderek kocyków
'
z wyplenieniem i bez
Kasia, moja mama pewnie by szyła co bym tylko chciała ale też nie ma aż tak odpowiedniej maszynypoduszki ma szyć, jeszcze chmurkę, liska i coś tam może jeszcze do głowy wpadnie
Karmelllka90, india lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie waga to podstawa takze. Ja rowniez mam BMI za duze i w moim przypadku od poczatku lekarz mowil ze musi mnie tak prowadzic zebym nie przytyla ani grama. Ale ja sie sama dobrze teraz prowadze.. Mam minus 4kg od poczatku ciazy ale tez sapcerowalam sporo. Teraz mam nieco gorzej bo twardnieje mi brzuch i po malu spacery sa rzadsze i krotsze nie wiem jak to wplynie na wagę.
-
MamaAga85 wrote:Ja przed ciążą dietą,cwiczeniami i Metformina "wyszlam" z cukrzycy tzn.byla trzymana w ryzach do tego stopnia,ze najwyzszy wynik badania HBA1C mialam 5.1 i to zdaniem lekarza byl bardzo dibry wynik.
Czekam w sporej kolejce.Po wizycie bede mądrzejsza.
daj znać Aga!Fasolka77
-
nick nieaktualnyCzy, któraś z was ma może łóżeczko dostawke lioelo Tiger?
Właśnie przyszło i mąż złożył i bardzo "tańczy" na boki.
Więcej razy nie zamówię od sprzedawcy świat dziecka. Wysyłka z opóźnieniem po interwencji. Na początku próbowali zgonić winę na formę kurierską, ale nie byłam głupia sieć na drugi dzień już paczkę przekazali. Ale zamówiłam 4 przescieradełka 2 do dostawki gdzie rozmiar 40x90 ledwo obejmuje materacyk zwija go...Jak to samo będzie do lozeczka do się wścieknę
miałam dostać prześcieradło gratis i nie dostałam.