X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moje BMI jest ponad 35. :(
    Mój gin kazał mi się pilnować i nie przytyć wiecej niż 9kg. W sobotę miałam + ok 2kg.
    Mi kazali maks 6. Już mam 4. Muszę przestać ulegać swoim zachciankom, ale nie wierzę że stanę na 6kg. Ciągle chodzę głodna

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    dziewczyny zaczynam panikowac.
    boje sie. jestem sama z corka w domu bo M w pracy.
    maly jest tak aktywny nawet na chwile nie przestal a ja od rana mam kolatania serca.. niby to normalne w ciazy ale one mi nie ustepuja caly czas sa.. obawiam sie ze te kolatania nie sa niczym dobrym i przez to dziecko sie stresuje i meczy.

Daffi zmierz ciśninie i odpoczywaj... spokojnie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja miałam jeden taki dzień że Nina ruszał się non stop cały dzień. Ale ja nie miałam żadnych objawów że strony serca. Może jak nie przejdzie to przejdź się na ip

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wczoraj któraś z Was pisała że w 26+2 dziecko wazylo 1200 bodajże, sprawdziłam. Moja dokładnie w tym samym dniu 977g
    Oooo ja mam dzisiaj akurat 26+2 i się zastanawiałam, ile Klemek może już ważyć. Dzięki! :D A swoją drogą to jak piszecie, że synek mamyginekolog się urodził w 31 tygodniu z wagą odrobinę powyżej kilograma to był strasznie malutki :( Bidulek :(

malutka_mycha lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi kazali maks 6. Już mam 4. Muszę przestać ulegać swoim zachciankom, ale nie wierzę że stanę na 6kg. Ciągle chodzę głodna
    Ja bardzo się bałam co mój gin powie na taką masę. Ale On to taka oaza spokoju, najbardziej mnie rozbawił jak powiedział, że mam troszkę za dużo kilogramow. Troszkę
    - 40kg. Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczona, bo w Koperniku też moja masa i wiek przeszły zupełnie bez komentarza. Bardzo się bałam, że zaczną komentować moje gabaryty, a to bardzo źle wplywa na moja psyche.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Oooo ja mam dzisiaj akurat 26+2 i się zastanawiałam, ile Klemek może już ważyć. Dzięki! :D A swoją drogą to jak piszecie, że synek mamyginekolog się urodził w 31 tygodniu z wagą odrobinę powyżej kilograma to był strasznie malutki :( Bidulek :(
    moj Fifi w 26+2 wazyl 1200g ale on ma byc z tych wiekszych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 18:23

Kasiulka90, Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja bardzo się bałam co mój gin powie na taką masę. Ale On to taka oaza spokoju, najbardziej mnie rozbawił jak powiedział, że mam troszkę za dużo kilogramow. Troszkę
    - 40kg. Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczona, bo w Koperniku też moja masa i wiek przeszły zupełnie bez komentarza. Bardzo się bałam, że zaczną komentować moje gabaryty, a to bardzo źle wplywa na moja psyche.
    moj lekarz jest bardzo delikatny i zawsze nazywa moja nadwage dobrobytem :P

Tunia76, Paula 90, Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    moj lekarz jest bardzo delikatny i zawsze nazywa moja nadwage dobrobytem :P
    Fajnie, dobrobytem. :)

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No właśnie widzę, że rozbieżności spore... A ja kolejne (i chyba ostatnie) usg będę miała dopiero 19 lutego. To będzie 30+0. Dzięki Wam wiem, że powinien wtedy ważyć ok. 1,5 kg :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    No właśnie widzę, że rozbieżności spore... A ja kolejne (i chyba ostatnie) usg będę miała dopiero 19 lutego. To będzie 30+0. Dzięki Wam wiem, że powinien wtedy ważyć ok. 1,5 kg :)
    ja mam wizyte u gina mojego 15 lutego bedzie to 30+5 a w 31+5 mam usg III trymestru. zobaczymy co z tego wyniknie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no wlasnie cisnienie mam ok 116/76 serce tez nie biije mi szybko bo tetno mam 82 ale czuje te rzeskoki i szybsze chwilowe uderzenia. i jeszcze mlody tak fikajacy od rana... chyba ze to jakis przelom i juz sie grubasek utuczyl na tyle ze tak bede czuc go codziennie?
    boje sie bo bratowa miala takz corka ze byla nad aktywna okazalo sie ze dziecko mialo tachykardie...
    Nie masz mozliwosci żeby podjechać na IP? Uspokoilabys się. Na pewno nie spał w dzień? Może nie zwróciłas uwagi na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z BMI 30, moja ginekolog jest na temat wagi przewrażliwiona ale jak zobaczyła w piątek że przytylam 8 kg powiedziała że to ciaza nie ja i że ładnie trzymam wagę.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

no to spory Klusek :)
    Dafffi a Ty sie czyms podświadomie nie denerwujesz? stąd te kołatania? ja tam miałam w I trymestrze przed wizytami u gina

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie masz mozliwosci żeby podjechać na IP? Uspokoilabys się. Na pewno nie spał w dzień? Może nie zwróciłas uwagi na to?
    nie spal ani chwili chyba ze przez sen tak robi.. serio moglabym nagrac kilku godzinny filmik jak obcy probuje sie ze mnie uwolnic. nie zaznalam tego nigdy w poprzedniej ciazy i w tej tez.. a tymbardziej mnie to niepokoi bo mam lozysko z przodu i ono dziala jak poducha.. mlody dzis kreci sie wokol wlasnej osi.. raz czuje go w macicy glowka w dol a po chwili jest poprzecznie...

fasolka77 nie mam w sumie czym sie denerwowac... odpukac nie mam zadnych zmartwien.. ale moze rzeczywiscie lepszy magnez kupic.. zaraz pojde do apteki z cora i psem na spacer moze bedzie magne b6...

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    nie spal ani chwili chyba ze przez sen tak robi.. serio moglabym nagrac kilku godzinny filmik jak obcy probuje sie ze mnie uwolnic. nie zaznalam tego nigdy w poprzedniej ciazy i w tej tez.. a tymbardziej mnie to niepokoi bo mam lozysko z przodu i ono dziala jak poducha.. mlody dzis kreci sie wokol wlasnej osi.. raz czuje go w macicy glowka w dol a po chwili jest poprzecznie...

fasolka77 nie mam w sumie czym sie denerwowac... odpukac nie mam zadnych zmartwien.. ale moze rzeczywiscie lepszy magnez kupic.. zaraz pojde do apteki z cora i psem na spacer moze bedzie magne b6...

to moze własnie zmienia pozycję i sprawdza jaka jest wygodniejsza :) obys sie jutro nie martwiła, ze się nie rusza bo jak sie dzisiaj wyskacze to będzie spał jutro cały dzień :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to moze własnie zmienia pozycję i sprawdza jaka jest wygodniejsza :) obys sie jutro nie martwiła, ze się nie rusza bo jak sie dzisiaj wyskacze to będzie spał jutro cały dzień :)
    jedni sie martwia ze za spokojny maluch a ja dzis odwrotnie.. oby oczywiscie to byl strach na darmo...
    byc moze spanikowalam ale jak jestem sama w domu to zawsze tak jest ze szybciej ulegam presji.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ale to jest zrozumiałe, że się martwisz, bo zbyt mało ruchów tak jak zbyt dużo mogą świadczyć o niczym lub tfu tfu czymś

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal sprawdzam sobie tętno detektorem kiedy coś mnie martwi w ruchach.
    Miałam go już sprzedać, ale jednak wciąż pomaga się uspokoić ;-)

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże...
    https://www.tvn24.pl/elblag-chlopiec-z-licznymi-zlamaniami-trafil-do-szpitala-areszt-dla-ojca,903485,s.html

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja mam zawsze takie kołatanie serca jak Filip się intensywnie rusza. Od początku tak miałam. Chyba taka natura tych naszych Filipów że mamom już w brzuchu palpitacje serca fundują ;).

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ