X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jest serduszko! Wszystko prawidłowo :)
    Super :)

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jest serduszko! Wszystko prawidłowo :)
    Super:)

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    przedwczoraj siedzac w domu nagle zaczelo mi bic serce ale tak jakby mialo wyskoczyc mi z klatki piersiowej i do tego z taka szybkoscia ze nie moglam zliczyc uderzen... w glowie tez wirowalo i obraz w oczach zrobil się rozmazany. wzielam psa i poszlam na dwor sie dotlenic... nic.. spotkalam sasiadke i mowie jej ze zle sie czuje w razie czego by mial kto zareagowac... i tak sie zagadalam z nia 3.5h ze nie wiem kiedy przeszlo ale trzymalo mnie sporo...i do tego uszy sie zatkaly zaraz slyszalam szumy... a nigdy nie mialam zadnych problemow ani z sercem ani cisnieniem.
    moze to niedobor magnezu?
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży około 16 tydzień. Najpierw kołatanie serca, później widziałam mroczki przed oczami, ale tylko z prawej strony, później dretwiała mi prawa część twarzy, później prawa ręka, prawa noga. Zabrali mnie z ulicy do szpitala. W szpitalu okropna migrena. Pełno badań, wynik tężyczka z powodu niedoboru magnezu.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży około 16 tydzień. Najpierw kołatanie serca, później widziałam mroczki przed oczami, ale tylko z prawej strony, później dretwiała mi prawa część twarzy, później prawa ręka, prawa noga. Zabrali mnie z ulicy do szpitala. W szpitalu okropna migrena. Pełno badań, wynik tężyczka z powodu niedoboru magnezu.
    no wlasnie całe to kołatanie serca poprzedzilo mrowienie lewej dłoni.. ale to bylo o tyle smieszne bo choc mrowki mi po niej latały to do tego ta dloń jakby wibrowała. tak tez podejrzewam ze za tym stoi magnez..ja jednak wciaz pije kawę slabą ale piję.. gin moj wizyte wyznaczyl na 20 wrzesnia ale nie wytrzymam tyle wiec pojde szybciej do innego zeby serduszko zobaczyc i powiem mu moze jakis magnez zaleci brać. W poprzedniej ciazy wlasnie na dretwienia konczyn dostalam magnezin. ale bez lekarza sama nic nie bede brac. wystarczy mi luteina. Brzuch juz super prawie nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 08:03

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie. ja dzien zaczynam z bolem plecow. Chyba zle spalam. Jeszcze o 3 ktos rajd po osiedlu robil i jezdzil z piskiem opon i gume palil... Wlasnie wczoraj liczylam ze jak taki ladny przyrost mam to w czwartek bedzie 1840 :) wiec misia powinno byc widac :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że tylko mi się coś przestawiłoni chodzę spać i wstaje z kurami :D dziewczyny powiedzcie a czy Was też boli tyłek? Normalnie boli mnie kość ogonowa jakbym upadła na tyłek. I piersi zaczęły boleć...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A myślałam, że tylko mi się coś przestawiłoni chodzę spać i wstaje z kurami :D dziewczyny powiedzcie a czy Was też boli tyłek? Normalnie boli mnie kość ogonowa jakbym upadła na tyłek. I piersi zaczęły boleć...
    Akurat tyłek mnie nie boli.Ale tam się wszystko rozciąga i pewnie od tego takie wrażenia.Chociaż brzmi pociesznie.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie mam duze piersi a teraz to w ogole mam jal kamienie i duzo wieksze... Bardziej niz tylek to dokucza mi co jakis czas bol w biodrach

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Słyszałam o bólu kości ogonowej jak dziecko duże i Napierała gdzieś tam.. Ale tak wcześnie to nie słyszałam... Mi pomalu wreszcie zaczęły się piersi podnosić :D Nie bolą jakoś bardzo. Ale robią się pełniejsze choć bardzo powoli..
    Może ta ciąża będzie taka jak pierwsza, właściwie niezauważalna dla mnie... Tylko brzuch rósł...

• Iduna Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich serduszek i bet:)

Od kilku dni starałam się Was nadrobić i w końcu się udało:D robiłam betę i 17dpo 4984, 19dpo 8868, przyrost 77%.
    Ja mam raczej mało objawów, kilka dni mnie tylko muliło

siamyrka lubi tę wiadomość

dev112prs__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduna sporo tej bety masz ;)

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! :)

ja dziś w pracy (1 w miesiącu wypada mi sobota)... niestety.
    wróciły wczoraj bóle brzucha - myślałam, że za dużo się nasprzątałam. ale one są ciągłe. rozpieranie, ciągnięcie itp. rośnie wszystko pewnie.
    mdłości nie odpuszczają- dziś już w ogóle ledwo siedzę. ale całe szczęście, że nie wymiotuję. chociaż niekiedy sobie myślę, że wolałabym zwrócić i poczuć się lepiej, hehe.

ja w środę mam wizytę <3 ahhh doczekać się nie mogę.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę spać (jak jest możliwość) razem z Młodym o 20/21. i śpię do rana. a i tak chodzę niewyspana i zmęczona hehehe

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam tylko zameldować, że jest jeden lokatorek (lub lokatorka), serduszko pięknie bije, termin na 10.04.2019. Cały 1 cm człowieka. Ale zawsze musi być ale - moja szyjka już na starcie jest krótka (podobno taka moja uroda...), więc po 16tc będę się umawiać na posiew i założenie pessara. A no i oczywiście mam się nie przesilać, dużo wypoczywać, i nie dźwigać. Mówiłam już, że mam 10 miesięczne dziecko :)? No ale mam pomoc i liczę na to, że będzie dobrze. Trzymajcie kciuki.

Daffi, Natalia-tosia, siamyrka, DoCelu 3, Iduna, Martusiazabka, Wojna, teverde, Adonis_26, estrella, oOptymistka lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    rzeczywiscie beta wysoka.
    moja 13dpo 41 a 16dpo 116 :P

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha gratulacje :) 1cm człowieka <3
    Faktycznie będziesz musiała się oszczędzać. Oby do 38 tygodnia dotrwac... Na pewno będziesz miała wizyty częściej i wszystko będzie dobrze.

• Iduna Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:

Zawsze istnieje szansa, ze owulacja
    była wcześniej, albo zagnieżdzenie, czy coś. Na wizycie sie okaże

dev112prs__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduna wrote:
    Zawsze istnieje szansa, ze owulacja
    była wcześniej, albo zagnieżdzenie, czy coś. Na wizycie sie okaże
    Albo kolejne bliźniaki na forum :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 11:49

Adonis_26 lubi tę wiadomość

• kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:34

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę że mnie te mdłości na razie omijają, nie zazdroszcze Wam dziewczyny. Mam nadzieję że jak najlzej to przejdziecie.

Ja się czuję dzisiaj tragicznie, nawet z łóżka nie umiem się zwlec. Całkiem bez sił jestem. Nie wiem czy mam to próbować przezwyciężyć czy olać i odpoczywac

f1d9680377.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ