X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, jakbyście widziały jak ostatnio dżemu szukałam. Wiedziałam że dzień wcześniej kupiłam, ale nie potrafiłam go znaleźć. Zaglądałem do piekarnika, zmywarki, pralki. Żadne z tych miejsc nie wydało mi się dziwne, wiedziałam że jestem do tego zdolna. Oczywiście stał grzecznie w szafce. Więc na oczy też mi się rzuciło :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to strasznie drazni... Ide do pokoju i nie wiem po co. Mialam podobnie ale pod koniec pierwszej ciazy a teraz od poczatku...

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Drugi raz już mi się zdążyło że obudziły mnie duszności. Nie śpię o 5:30ale muszę tak siedsiec na pół oparto bo inaczej ciężko mi pełny oddech wziąć. Przechodzi ale nie lubię tego zdecydowanie

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuje... może to z jakiego stresu?
    U mnie nadal bezsenność poranna...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U mnie okropne mdłości męczą

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo płaczu, to wczoraj trzy razy ryczałam na powtórce "na dobre i na złe" :D normalnie bym mnie takie sceny nie ruszyły. Moja waga stoi w miejscu. Niby jem mniej ale nic w dół nie poszło... Brzucha wam nie pokażę jeszcze bo on jest taki jakby był już w 4 miesiącu... Taki brzuch mam i już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama moze to nerwobole. Czesto w ciazy dopadaja. Albo masz tak z tego ze narzady sie inaczej zaczynaja ukladac chociaz troche za wczesnie.

Ja dzis z dobrym humorem chociaz wstalam wczesniej. Oprocz bolu piersi dalej bez objawow;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie maz mnie bardzo zaskakuje. Nie daje mi dzwigac np przy rozkladaniu lozka. Bierze bez gadania zakupy wszystkie a ja ide bez niczego. A wczoraj polozyl mi sie na brzuchu i zaczal do niego gada. :) Az mi sie milo i przyjemnie zrobilo :)

Wojna, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Choć czytam Was od samego początku dopiero odważyłam się dołączyć.
    Nasza walka o maluszka na dobre, z lekarzami zaczęła się w 2014. Gdy juz się poddalismy i wiedzieliśmy, ze będziemy żyć we dwoje los nas zaskoczył. Naturalny cud <3
    21.07. zobaczyłam blade II kreski, a beta potwierdziła ciążę. Stach by jeszcze wiekszy, bo juz 2 c.bioch. za nami.
    Dzis mam 9+1, za soba 2 USG z bijacym serduszkiem wiec wierzę, ze tym razem bedzie dobrze :)
    TP z usg 30.03. pomimo tego czuje, ze pasuje do kwietniowek ;) moge zostac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 08:21

Natalia-tosia, Martusiazabka, siamyrka, teverde, Wojna, estrella, Vilte89, Adonis_26, kamylalyt lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India oczywiście, że możesz zostać :D Witamy. Teraz już na pewno wszystko będzie dobrze.
    Jak się czujesz?

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :) jasne!! Wiesz, my też tu nerwówke mamy więc się o obawach naczytasz hehe. Ja np przed środa to mam nerwa max.
    Melcia mnie nic nie boli tylko jakby mi ktoś na klacie siedział. Duszę się. Powiem lekarzowi ale to drugi raz czy trzeci mi się stało.
    Ja wczoraj płakałam na końcu filmu z Clooneyem na tvn, że się wszystko dobrze skończyło hahaha.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • india Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama czytam was od początku wiec w sumie byłam spokojniejsza, ze nie tylko ja tak schizuje ;) Lęk jest ogromny, teraz wyczekuje prenatalnych i juz bym chciala wiedziec, ze jest wszystko dobrze.

DoCelu dzięki, od wczoraj jest dobrze. Bo caly tydzien meczyły mnie mdlosci, okropny bol zoladka i wymioty.
    Oczywiscie jak to wszystko ustapilo juz mam od razu głupie myśli ech...

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Z pamięcią też mam problem światło jak zapale to już zapomnę zgasić. Zapominam co mąż do mnie mówi. Mam nadzieję że to przejdzie.
    Przejdzie po porodzie ;) Też mam podobnie, na niczym nie mogę się skupić :/

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawy ma każda z nas... Nie jestem pewna, ale chyba jestem ostatnia, która jeszcze nie była. Na pierwszej wizycie. Trzęsę się na samą myśl. Ale wierzę, że będzie dobrze. :)

• india Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu na pewno bedzie dobrze!

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 ja miałam kiedy takie nocne duszności. Parę lat temu (nie w ciąży). W nocy, jakby mi coś siedziało na klatce, często wychodziłam na dwór, bo miałam wrażenie, że się udusze :( i u mnie okazało się na tle nerwowym (mimo, że to nie był jakiś okien czas nerwów). Mój chrzesniak też to miał i też od nerwów. Może przezywasz wizytę itp?
    Oby szybko przeszło, bo wiem, jakie to męczące

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India witaj :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę spać bardzo wcześnie, około 20, razem z Małym i jak wstaje w nocy siusiu to mam problem zasnąć. Dziś 1:30 do prawie 3 nie spalam. Ale teraz dopiero wstalismy. Nie mam sił na nic mimo tego, że w zasadzie się wyspalam :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam, że tak szybko zasypiacie. Ja kładę się o 22 i pomimo, że bardzo chce ku się spać do 2 nie mogę zasnąc, w ogole nie mogę się ułożyć w każdej pozycji mi niewygodnie. A później budze się kolo 6 już i koniec spania. W dzień gdzie bym głowy nie położyła to zasne, a w nocy nic z tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj śniło mi się,że byłam na wizycie i mojej dzidzi nadal nadal biło serduszko i prawidłowo się rozwijała, oby tak też we wtorek wyszło na wizycie bo mam już dobrego piera. W poprzedniej ciaży sniło mi się dwa razy, że opowiadałm innym,że przecie ja mam dziecko tylko jest aniołkiem i tak się niestety stało.

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ