X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie dzisiaj po raz pierwszy mam mdłości. Nigdy nie miałam. Teraz czuję co jakiś czas jakbym już zawartość w gardle miała :( mam nadzieję że przejdzie mi to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Ja też jeszcze przed 1. wizyta =] Odwlekam to jakoś. Miałam iść w 8. tyg ale teraz kusi mnie, żeby poczekać do 9. jak juz maluch będzie naprawdę wyglądał jak człowiek, o ile oczywiście rzeczywiście tam jest i sie rozwija..
    Oczywiście że jest i że się rozwija :D
    Ja do 9 już nie dotrwam :D wystarczy mi 8..

Wojna lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze na usg :) proszę mi się tu nie stresować. Bo stresujecie też nasze forumowe dzieciaczki :) jako wirtualna ciocia muszę o nie dbać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 10:39

teverde, Wojna lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę początek 9 tyg na wizycie. 8tydz +1dzien.
    Przypomina mi sie matura... Rozmowa o pracę... Egzamin na prawo jazdy.. Wszystko na raz hahaha...

Wojna lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz jak odpuścił stres z 1 usg (jak wypisywalam papiery to reka mi się trzesa) to teraz doszedł stres związany z oznajmieniem radosnej nowiny dyrektorce. Nie wiem dlaczego ale przyjęłam najgorszy scenariusz że zacznie się po mnie drzec. Chociaż wiem że że wszystkich poprzednich ciąż się cieszyła.

f1d9680377.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie i moja fasola już ma zarys ludzkich kształtów i wytworzona pępowinę :) mam bardzo fajna ginekolog która wszystko opisuje i pokazuje

DoCelu 3, estrella, Iduna, Mama360, siamyrka, Wojna, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny będzie dobrze na usg :) proszę mi się tu nie stresować. Bo stresujecie też nasze forumowe dzieciaczki :) jako wirtualna ciocia muszę o nie dbać :)
    Mądra bo już po :D a sama się trzęsła ;) tak to jest. Niby wiadomo, że trzeba wierzyć że jest ok ale strach i tak jest. Nie przeskocze tego ;)

Natalia-tosia, Adonis_26 lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w 9 tygodniu skończonym a mdłości i wymioty nie ustępują, liczę że po 12stym tygodniu samopoczucie się poprawi bo brak sił na cokolwiek.. W 8 tygodniu 2 dniu byłam na USG i dzidzia miała już 2 rączki, 2 nóżki, piękną główkę i.. ogonek, który pewnie na kolejnej wizycie już zaniknie :) Jest śliczna!

malutka_mycha, Mama360, DoCelu 3, Wojna lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Tak już będzie. I pierwsze usg tego nie zmieni. Nadal się będziemy stresowac

f1d9680377.png
  • Iduna Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszą wizytę idę za 2 tygodnie dopiero:) widzę, że jeszcze sporo nas zostało, chociaż trochę zazdroszczę dziewczynom, które już były:D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

dev112prs__.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja już w 9 tygodniu skończonym a mdłości i wymioty nie ustępują, liczę że po 12stym tygodniu samopoczucie się poprawi bo brak sił na cokolwiek.. W 8 tygodniu 2 dniu byłam na USG i dzidzia miała już 2 rączki, 2 nóżki, piękną główkę i.. ogonek, który pewnie na kolejnej wizycie już zaniknie :) Jest śliczna!
    Jak to szybko leci. Ja byłam 2 tyg wcześniej i ledwo cokolwiek było widać.

A mdłości nie zazdroszcze, mnie to na razie omija. A kiedy Ci się zaczęło? Od razu? Dzieciak daje Ci w kości. To co to będzie po porodzie :D

f1d9680377.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia77 wrote:
    Karmelka90 ja ostatnio mialam tak samo, tez biore letrox i wzielam druga tabletka. Nie zdazyla sie ona wchlonac, widzialam resztki w toalecie.. najlepiej jakbys z lekarzem skonsultowala.
    Witaj Pati- kojarze Cie z mojego watku o zaniku objawow ciazowych. Co slychac? Plamienia ustapily?
    Witaj tak ustały teraz czekam na drugą wizytę. A co tam u ciebie.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jak to szybko leci. Ja byłam 2 tyg wcześniej i ledwo cokolwiek było widać.

A mdłości nie zazdroszcze, mnie to na razie omija. A kiedy Ci się zaczęło? Od razu? Dzieciak daje Ci w kości. To co to będzie po porodzie :D

Ja byłam wcześniej w 5 tygodniu 5 dniu to dzidzia miała 2mm i wyglądała jak przecinek :D Wtedy też zobaczyłam pikające już serduszko, więc bardzo szybko :) A teraz już kawał człowieczka, przypomina małego bałwanka :D Słuchaliśmy już serduszka na głos, wzruszające! Kolejną wizytę mam 7 września, więc to już będzie 11 tydzień. Pewnie będzie już fikała, dzieci w brzuszku tak szybko rosną! Mdłości zaczęły mi się równo z wybiciem 6 tygodnia, wymiotów na szczęście nie mam codziennie, tak co 2 dni.. Akurat dzisiaj miałam spotkanie z porcelaną :/ Jestem też już umówiona na prenatalne na 17stego września i genetyczne na 10 września i odliczam dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 11:40

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też przez ostatnie dwa dni zelżały cieżkie objawy takie jak mdłości i osłabienie. W końcu wstałam z łóżka i coś w domu zrobiłam. Chociaż wczoraj jeszcze wymiotowałam z rana ale później już było ok. Mam nadzieje, że to aby nie jest zły znak taka poprawa.

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja tez jeszcze nie bylam i narazie sie nie wybieram....mysle ze kolo 8 tygodnia pojde....mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu :)

Ja też jeszcze nie byłam. Pierwsza wizytę mam na 4 września. Jeszcze ponad tydzień... mam nadzieję usłyszeć wreszcie serduszko. Już się doczekać nie mogę. I zazdroszczę wam już spokoju, przynajmniej wiecie że tam ktoś jest :) aczkolwiek powody do zmartwień są zawsze :)

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już słyszałam, w szoku byłam że tak szybko. Ja mam prenatalne na 9 października :)

valetta94 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta jestesmy niemal na tym samym etapie :) a powiedz mi jaka jest różnica między prenatalnymi a genetycznymi?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi dolegliwościami ciążowymi bo ja to juz raczej objawami nie nazwę ;P to jest tak ze one na prawde jednego dnia sa drugiego nie ma. Mnie dzisiaj na przykład znowu całkowicie przestały bolec piersi - i tydzień temu te tak było wiec sie martwiłam, teraz wiem ze one raz sa raz nie ma. Dzisiaj na przykład czuje sie bardzo słaba rano mdłości miałam okropne zwymiotowałam, a teraz nawet wstałam z godzinnej drzemki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 12:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka to się uspokoi ok 12tc :D potem będą inne ;) ból spojenia, skurcze przepowoadajace itp.. Ciągle coś :D w ciąży nigdy się nie nudzi ;)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to nie jest tak że nie powinno się w pierwszym trymestrze słuchać serca dziecka?
    Mi tak powiedziała pani ginekolog jak byłam na USG w 7+1.
    Powiedziała że serce widać ale słuchać nie będziemy bo nie zalecane jest jeszcze żeby używać tych fal w aparacie USG bo w tym czasie rozwija się słuch u dziecka i żeby nie było wpływu. Powiedziała że najlepiej po 12 tygodniu jak przyjdę to posłuchamy.
    Dziwne że każdy lekarz robi inaczej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ