SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie dzisiaj po raz pierwszy mam mdłości. Nigdy nie miałam. Teraz czuję co jakiś czas jakbym już zawartość w gardle miała :( mam nadzieję że przejdzie mi to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Ja też jeszcze przed 1. wizyta =] Odwlekam to jakoś. Miałam iść w 8. tyg ale teraz kusi mnie, żeby poczekać do 9. jak juz maluch będzie naprawdę wyglądał jak człowiek, o ile oczywiście rzeczywiście tam jest i sie rozwija..
    Oczywiście że jest i że się rozwija :D
    Ja do 9 już nie dotrwam :D wystarczy mi 8..

Wojna lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze na usg :) proszę mi się tu nie stresować. Bo stresujecie też nasze forumowe dzieciaczki :) jako wirtualna ciocia muszę o nie dbać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 10:39

teverde, Wojna lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę początek 9 tyg na wizycie. 8tydz +1dzien.
    Przypomina mi sie matura... Rozmowa o pracę... Egzamin na prawo jazdy.. Wszystko na raz hahaha...

Wojna lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz jak odpuścił stres z 1 usg (jak wypisywalam papiery to reka mi się trzesa) to teraz doszedł stres związany z oznajmieniem radosnej nowiny dyrektorce. Nie wiem dlaczego ale przyjęłam najgorszy scenariusz że zacznie się po mnie drzec. Chociaż wiem że że wszystkich poprzednich ciąż się cieszyła.

f1d9680377.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie i moja fasola już ma zarys ludzkich kształtów i wytworzona pępowinę :) mam bardzo fajna ginekolog która wszystko opisuje i pokazuje

DoCelu 3, estrella, Iduna, Mama360, siamyrka, Wojna, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny będzie dobrze na usg :) proszę mi się tu nie stresować. Bo stresujecie też nasze forumowe dzieciaczki :) jako wirtualna ciocia muszę o nie dbać :)
    Mądra bo już po :D a sama się trzęsła ;) tak to jest. Niby wiadomo, że trzeba wierzyć że jest ok ale strach i tak jest. Nie przeskocze tego ;)

Natalia-tosia, Adonis_26 lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w 9 tygodniu skończonym a mdłości i wymioty nie ustępują, liczę że po 12stym tygodniu samopoczucie się poprawi bo brak sił na cokolwiek.. W 8 tygodniu 2 dniu byłam na USG i dzidzia miała już 2 rączki, 2 nóżki, piękną główkę i.. ogonek, który pewnie na kolejnej wizycie już zaniknie :) Jest śliczna!

malutka_mycha, Mama360, DoCelu 3, Wojna lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Tak już będzie. I pierwsze usg tego nie zmieni. Nadal się będziemy stresowac

f1d9680377.png
  • Iduna Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszą wizytę idę za 2 tygodnie dopiero:) widzę, że jeszcze sporo nas zostało, chociaż trochę zazdroszczę dziewczynom, które już były:D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

dev112prs__.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja już w 9 tygodniu skończonym a mdłości i wymioty nie ustępują, liczę że po 12stym tygodniu samopoczucie się poprawi bo brak sił na cokolwiek.. W 8 tygodniu 2 dniu byłam na USG i dzidzia miała już 2 rączki, 2 nóżki, piękną główkę i.. ogonek, który pewnie na kolejnej wizycie już zaniknie :) Jest śliczna!
    Jak to szybko leci. Ja byłam 2 tyg wcześniej i ledwo cokolwiek było widać.

A mdłości nie zazdroszcze, mnie to na razie omija. A kiedy Ci się zaczęło? Od razu? Dzieciak daje Ci w kości. To co to będzie po porodzie :D

f1d9680377.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia77 wrote:
    Karmelka90 ja ostatnio mialam tak samo, tez biore letrox i wzielam druga tabletka. Nie zdazyla sie ona wchlonac, widzialam resztki w toalecie.. najlepiej jakbys z lekarzem skonsultowala.
    Witaj Pati- kojarze Cie z mojego watku o zaniku objawow ciazowych. Co slychac? Plamienia ustapily?
    Witaj tak ustały teraz czekam na drugą wizytę. A co tam u ciebie.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jak to szybko leci. Ja byłam 2 tyg wcześniej i ledwo cokolwiek było widać.

A mdłości nie zazdroszcze, mnie to na razie omija. A kiedy Ci się zaczęło? Od razu? Dzieciak daje Ci w kości. To co to będzie po porodzie :D

Ja byłam wcześniej w 5 tygodniu 5 dniu to dzidzia miała 2mm i wyglądała jak przecinek :D Wtedy też zobaczyłam pikające już serduszko, więc bardzo szybko :) A teraz już kawał człowieczka, przypomina małego bałwanka :D Słuchaliśmy już serduszka na głos, wzruszające! Kolejną wizytę mam 7 września, więc to już będzie 11 tydzień. Pewnie będzie już fikała, dzieci w brzuszku tak szybko rosną! Mdłości zaczęły mi się równo z wybiciem 6 tygodnia, wymiotów na szczęście nie mam codziennie, tak co 2 dni.. Akurat dzisiaj miałam spotkanie z porcelaną :/ Jestem też już umówiona na prenatalne na 17stego września i genetyczne na 10 września i odliczam dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 11:40

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też przez ostatnie dwa dni zelżały cieżkie objawy takie jak mdłości i osłabienie. W końcu wstałam z łóżka i coś w domu zrobiłam. Chociaż wczoraj jeszcze wymiotowałam z rana ale później już było ok. Mam nadzieje, że to aby nie jest zły znak taka poprawa.

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja tez jeszcze nie bylam i narazie sie nie wybieram....mysle ze kolo 8 tygodnia pojde....mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu :)

Ja też jeszcze nie byłam. Pierwsza wizytę mam na 4 września. Jeszcze ponad tydzień... mam nadzieję usłyszeć wreszcie serduszko. Już się doczekać nie mogę. I zazdroszczę wam już spokoju, przynajmniej wiecie że tam ktoś jest :) aczkolwiek powody do zmartwień są zawsze :)

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już słyszałam, w szoku byłam że tak szybko. Ja mam prenatalne na 9 października :)

valetta94 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • india Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta jestesmy niemal na tym samym etapie :) a powiedz mi jaka jest różnica między prenatalnymi a genetycznymi?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi dolegliwościami ciążowymi bo ja to juz raczej objawami nie nazwę ;P to jest tak ze one na prawde jednego dnia sa drugiego nie ma. Mnie dzisiaj na przykład znowu całkowicie przestały bolec piersi - i tydzień temu te tak było wiec sie martwiłam, teraz wiem ze one raz sa raz nie ma. Dzisiaj na przykład czuje sie bardzo słaba rano mdłości miałam okropne zwymiotowałam, a teraz nawet wstałam z godzinnej drzemki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 12:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka to się uspokoi ok 12tc :D potem będą inne ;) ból spojenia, skurcze przepowoadajace itp.. Ciągle coś :D w ciąży nigdy się nie nudzi ;)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to nie jest tak że nie powinno się w pierwszym trymestrze słuchać serca dziecka?
    Mi tak powiedziała pani ginekolog jak byłam na USG w 7+1.
    Powiedziała że serce widać ale słuchać nie będziemy bo nie zalecane jest jeszcze żeby używać tych fal w aparacie USG bo w tym czasie rozwija się słuch u dziecka i żeby nie było wpływu. Powiedziała że najlepiej po 12 tygodniu jak przyjdę to posłuchamy.
    Dziwne że każdy lekarz robi inaczej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ