Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWojna wrote:Ja też jeszcze przed 1. wizyta =] Odwlekam to jakoś. Miałam iść w 8. tyg ale teraz kusi mnie, żeby poczekać do 9. jak juz maluch będzie naprawdę wyglądał jak człowiek, o ile oczywiście rzeczywiście tam jest i sie rozwija..
Ja do 9 już nie dotrwam wystarczy mi 8..Wojna lubi tę wiadomość
-
Ja będę początek 9 tyg na wizycie. 8tydz +1dzien.
Przypomina mi sie matura... Rozmowa o pracę... Egzamin na prawo jazdy.. Wszystko na raz hahaha...Wojna lubi tę wiadomość
-
U mnie teraz jak odpuścił stres z 1 usg (jak wypisywalam papiery to reka mi się trzesa) to teraz doszedł stres związany z oznajmieniem radosnej nowiny dyrektorce. Nie wiem dlaczego ale przyjęłam najgorszy scenariusz że zacznie się po mnie drzec. Chociaż wiem że że wszystkich poprzednich ciąż się cieszyła.
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Dziewczyny będzie dobrze na usg proszę mi się tu nie stresować. Bo stresujecie też nasze forumowe dzieciaczki jako wirtualna ciocia muszę o nie dbać
Natalia-tosia, Adonis_26 lubią tę wiadomość
-
Ja już w 9 tygodniu skończonym a mdłości i wymioty nie ustępują, liczę że po 12stym tygodniu samopoczucie się poprawi bo brak sił na cokolwiek.. W 8 tygodniu 2 dniu byłam na USG i dzidzia miała już 2 rączki, 2 nóżki, piękną główkę i.. ogonek, który pewnie na kolejnej wizycie już zaniknie Jest śliczna!
malutka_mycha, Mama360, DoCelu 3, Wojna lubią tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Ja już w 9 tygodniu skończonym a mdłości i wymioty nie ustępują, liczę że po 12stym tygodniu samopoczucie się poprawi bo brak sił na cokolwiek.. W 8 tygodniu 2 dniu byłam na USG i dzidzia miała już 2 rączki, 2 nóżki, piękną główkę i.. ogonek, który pewnie na kolejnej wizycie już zaniknie Jest śliczna!
A mdłości nie zazdroszcze, mnie to na razie omija. A kiedy Ci się zaczęło? Od razu? Dzieciak daje Ci w kości. To co to będzie po porodzie -
olcia77 wrote:Karmelka90 ja ostatnio mialam tak samo, tez biore letrox i wzielam druga tabletka. Nie zdazyla sie ona wchlonac, widzialam resztki w toalecie.. najlepiej jakbys z lekarzem skonsultowala.
Witaj Pati- kojarze Cie z mojego watku o zaniku objawow ciazowych. Co slychac? Plamienia ustapily? -
malutka_mycha wrote:Jak to szybko leci. Ja byłam 2 tyg wcześniej i ledwo cokolwiek było widać.
A mdłości nie zazdroszcze, mnie to na razie omija. A kiedy Ci się zaczęło? Od razu? Dzieciak daje Ci w kości. To co to będzie po porodzie
Ja byłam wcześniej w 5 tygodniu 5 dniu to dzidzia miała 2mm i wyglądała jak przecinek Wtedy też zobaczyłam pikające już serduszko, więc bardzo szybko A teraz już kawał człowieczka, przypomina małego bałwanka Słuchaliśmy już serduszka na głos, wzruszające! Kolejną wizytę mam 7 września, więc to już będzie 11 tydzień. Pewnie będzie już fikała, dzieci w brzuszku tak szybko rosną! Mdłości zaczęły mi się równo z wybiciem 6 tygodnia, wymiotów na szczęście nie mam codziennie, tak co 2 dni.. Akurat dzisiaj miałam spotkanie z porcelaną Jestem też już umówiona na prenatalne na 17stego września i genetyczne na 10 września i odliczam dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 11:40
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie też przez ostatnie dwa dni zelżały cieżkie objawy takie jak mdłości i osłabienie. W końcu wstałam z łóżka i coś w domu zrobiłam. Chociaż wczoraj jeszcze wymiotowałam z rana ale później już było ok. Mam nadzieje, że to aby nie jest zły znak taka poprawa.
-
stresant wrote:Ja tez jeszcze nie bylam i narazie sie nie wybieram....mysle ze kolo 8 tygodnia pojde....mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu
Ja też jeszcze nie byłam. Pierwsza wizytę mam na 4 września. Jeszcze ponad tydzień... mam nadzieję usłyszeć wreszcie serduszko. Już się doczekać nie mogę. I zazdroszczę wam już spokoju, przynajmniej wiecie że tam ktoś jest aczkolwiek powody do zmartwień są zawszemalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tymi dolegliwościami ciążowymi bo ja to juz raczej objawami nie nazwę ;P to jest tak ze one na prawde jednego dnia sa drugiego nie ma. Mnie dzisiaj na przykład znowu całkowicie przestały bolec piersi - i tydzień temu te tak było wiec sie martwiłam, teraz wiem ze one raz sa raz nie ma. Dzisiaj na przykład czuje sie bardzo słaba rano mdłości miałam okropne zwymiotowałam, a teraz nawet wstałam z godzinnej drzemki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 12:27
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a to nie jest tak że nie powinno się w pierwszym trymestrze słuchać serca dziecka?
Mi tak powiedziała pani ginekolog jak byłam na USG w 7+1.
Powiedziała że serce widać ale słuchać nie będziemy bo nie zalecane jest jeszcze żeby używać tych fal w aparacie USG bo w tym czasie rozwija się słuch u dziecka i żeby nie było wpływu. Powiedziała że najlepiej po 12 tygodniu jak przyjdę to posłuchamy.
Dziwne że każdy lekarz robi inaczej.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN