X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) czy moge do Was dolaczyc? Bedzie mi bardzo milo :)
    W prawdzie termin mam na koniec marca- poczatek kwietnia. Mieszkam we Francji, bylam w 8 tyg na usg i jak narazie wszystko wporzadku ale zdziwilo mnie ze Pani gin nie powiedziala mi dokladnego terminu tylko na oko koniec marca poczatek kwietnia. Moze pozniej powie dokladniej? Pozdrawiam was i milego dnia zycze :)

siamyrka, teverde, Wojna, estrella, DorotaAnna lubią tę wiadomość

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje fatalnie dzisiaj! Zwróciłam dzisiaj rano wodę ehh najgorzej bo wzięłam letrox popijam go woda i niestety wodna nie przeszła ;/ dziewczyny i co w takiej sytuacji bralybyscie tabletkę drugi raz? To było tak so 5 minut po jej wzięciu

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Obawy ma każda z nas... Nie jestem pewna, ale chyba jestem ostatnia, która jeszcze nie była. Na pierwszej wizycie. Trzęsę się na samą myśl. Ale wierzę, że będzie dobrze. :)

Ja tez jeszcze nie bylam i narazie sie nie wybieram....mysle ze kolo 8 tygodnia pojde....mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu :)

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Mama360 ja miałam kiedy takie nocne duszności. Parę lat temu (nie w ciąży). W nocy, jakby mi coś siedziało na klatce, często wychodziłam na dwór, bo miałam wrażenie, że się udusze :( i u mnie okazało się na tle nerwowym (mimo, że to nie był jakiś okien czas nerwów). Mój chrzesniak też to miał i też od nerwów. Może przezywasz wizytę itp?
    Oby szybko przeszło, bo wiem, jakie to męczące
    Pewnie masz rację kochana :)

Staram się w ciągu dnia tylko pozytywne myśli przyciągać.
    I wczoraj musiałam już założyć większy stanik, więc też liczę że to dobry omen. :)

siamyrka lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja sie czuje fatalnie dzisiaj! Zwróciłam dzisiaj rano wodę ehh najgorzej bo wzięłam letrox popijam go woda i niestety wodna nie przeszła ;/ dziewczyny i co w takiej sytuacji bralybyscie tabletkę drugi raz? To było tak so 5 minut po jej wzięciu
    Teoretycznie zawsze mówią żeby wziąć, ale jak jest w ciazy nie wiem. Masz może mail do swojego lekarza? Żeby spytać się jednak specjalisty.

oar8vfxmkgiysd36.png
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90 ja ostatnio mialam tak samo, tez biore letrox i wzielam druga tabletka. Nie zdazyla sie ona wchlonac, widzialam resztki w toalecie.. najlepiej jakbys z lekarzem skonsultowala.
    Witaj Pati- kojarze Cie z mojego watku o zaniku objawow ciazowych. Co slychac? Plamienia ustapily?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 09:41

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Wydaje mi się, że w 5 min tabletka się nie wchlonie, ale poradziła bym się lekarza dla pewności

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Pewnie masz rację kochana :)

Staram się w ciągu dnia tylko pozytywne myśli przyciągać.
    I wczoraj musiałam już założyć większy stanik, więc też liczę że to dobry omen. :)

Będzie dobrze <3

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ale jak nie wez niech to też tragedii nie będzie. Przy ominięcie jeden dawki Tsh nie skoczy nagle do góry.
    Ja oso iście wzięła bym jeszcze jedna bo nie sądzę żeby ta się wchlonela

Mi ostatnio najbardziej dokucza kręgosłup, siedzę na fotelu muszę sobie poduszkę położyć, często zmieniam pozycje. Ale najgorzej w łóżku. Wcześniej materac super wygodny a teraz tragedia. Zaczynam się zastanawiać nad tymi specjalnymi poduszkami dla ciężarnych. Ma któraś taka?

f1d9680377.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam siły... Na nic. Jak to przezwyciężyć :( muszę się umyć, pozbierać i jechać na zakupy. Już wczoraj odpuscilam, bo dziś handlowa ndz. Ale dziś jeszcze gorzej

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka ale jak nie wez niech to też tragedii nie będzie. Przy ominięcie jeden dawki Tsh nie skoczy nagle do góry.
    Ja oso iście wzięła bym jeszcze jedna bo nie sądzę żeby ta się wchlonela

Mi ostatnio najbardziej dokucza kręgosłup, siedzę na fotelu muszę sobie poduszkę położyć, często zmieniam pozycje. Ale najgorzej w łóżku. Wcześniej materac super wygodny a teraz tragedia. Zaczynam się zastanawiać nad tymi specjalnymi poduszkami dla ciężarnych. Ma któraś taka?

Ja w poprzedniej ciąży miałam takiego dużego rogala i od ponad połowy ciąży tylko z tym spalam bo inaczej nie mogłam. Zobaczymy jak będzie w tej. Rogal na strychu leży ;)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży miałam takiego dużego rogala i od ponad połowy ciąży tylko z tym spalam bo inaczej nie mogłam. Zobaczymy jak będzie w tej. Rogal na strychu leży ;)
    Czyli polecasz???
    Ja w poprzednich ciazach nie miałam.. Jako rogal służył mi małż, ale tez nie były tak modne.. To było 14 i 12 lat temu. Teraz się właśnie zastanawiam bo najchętniej bym spała z poduszka między nogami.

oar8vfxmkgiysd36.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam wiedzieć czy warto zainwestować, czy faktycznie pomaga

f1d9680377.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Czyli polecasz???
    Ja w poprzednich ciazach nie miałam.. Jako rogal służył mi małż, ale tez nie były tak modne.. To było 14 i 12 lat temu. Teraz się właśnie zastanawiam bo najchętniej bym spała z poduszka między nogami.

Ja go dostałam i powiem Wam, że był to prezent w 10! Cześć miałam między nogami, część pod ręką i głowa. Różnie, przeróżnie sobie go ukladalam.
    Za to mały rogal do karmienia kompletnie mi się nie przydał :O dostałam i leży nowy też na strychu hehe. Jak dla mnie mega nie wygodny

Mama360, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja tez jeszcze nie bylam i narazie sie nie wybieram....mysle ze kolo 8 tygodnia pojde....mam nadzieje ze wytrzymam do tego czasu :)
    No ja też właśnie będę w 8 tygodniu. Wizyta w sobotę. Ciężko wytrzymać ale myślę że warto :D

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Obawy ma każda z nas... Nie jestem pewna, ale chyba jestem ostatnia, która jeszcze nie była. Na pierwszej wizycie. Trzęsę się na samą myśl. Ale wierzę, że będzie dobrze. :)
    Nie jesteś ostatnia! Ja idę jutro na pierwsze usg.... tez się stresuje...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Nie jesteś ostatnia! Ja idę jutro na pierwsze usg.... tez się stresuje...
    Będzie dobrze :) Ja też się boję, ale wierzę że jest wszystko ok.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pełnym 9 tyg czyli zaczęłam 10 i mdłości już ustały, wczoraj gin mówiła ze już samopoczucie powinno być lepsze :) także musicie przetrwać ten czas... ja się czułam fatalnie- mdłości cała dobę, brak sił na zrobienie czegokolwiek, teraz już lepiej

siamyrka lubi tę wiadomość

• Wojna Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze przed 1. wizyta =] Odwlekam to jakoś. Miałam iść w 8. tyg ale teraz kusi mnie, żeby poczekać do 9. jak juz maluch będzie naprawdę wyglądał jak człowiek, o ile oczywiście rzeczywiście tam jest i sie rozwija..

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ