X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jest serduszko! Wszystko prawidłowo :)

Pięknie! Świetna wiadomość :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Mysle i myśle. Beta rośnie. Co prawda na razie 230. Przyrost ładny. Ale nie powinno byc jeszcze widac pęcherzyka chociaz? Troche się martwię. Wiem ze u mnie to wczesnie...

Myślę, że za tydzień będzie pęcherzyk. Spokojnie, moja kolezanka w ub tyg poszła w 4+2 i stwierdzili tylko rozpulchnioną macice, teraz ma pęcherzyki. I czeka 2 tyg na serce

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie powiedziała że mam piękne endometrium tzn że zgrubione czy coś w tym stylu.

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wam napiszę co u mnie. Pisałam o braku objawów...
    Rano poszlam do pracy na 7, robię sniadanie w przedszkolu (catering daje półprodukty) zjadłam swoją porcję, przychodzą dzieci, bawimy się, coś drukuję, przychodzi jedna kolezanka, dzieci przy stołach, jedzą... i patrzę na nie... wszystko mi migota. Czuję mrowienie w głowie, tracę ostrość. Chwytam butelkę wody i wypiłam pół małej butelki, przesuwam wiatrak w moją stronę... nic.
    Kolezanka coś tam sprząta a ja nie mogę nic powiedzieć. Wyszlam na zewnątrz. Nic nie pomaga bo przrciez 34st i zero wiatru. Olśniło mnie i poszłam do socjalnego, kładę się na ziemi i daję nogi na ścianę. Przeszło. W zyciu mnie to nie spotkało. Koleżanka prawie zeszła na serce.

Przyszła druga kolezanka, siadam na dywanie bo mieliśmy dogoterapię i.. helikopter. Podnoszę się i mówię, że idę do domu. Położyłam się spać na 2h, potem zimny prysznic i tak wegetuję resztę dnia.

Wiem, że w ciąży może się to zdarzać ale brak kontroli nad własnym ciałem jest okropny.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Adonis... Biedna... A w przedszkolu wiedza ze jestes w ciazy? Dobrze ze miec wyrozumiale znajome w pracy.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 razy zasłabłam w ubiegłym tyg, do tego stopnia się zle czułam ze przestałam na jakiś czas jeździć samochodem. Jutro już planuje wsiąść , już się czuje lepiej :)

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja 3 razy zasłabłam w ubiegłym tyg, do tego stopnia się zle czułam ze przestałam na jakiś czas jeździć samochodem. Jutro już planuje wsiąść , już się czuje lepiej :)

Też się tego bałam. A jestem sama z moimi dziećmi w domu do późnego wieczora.

Melunia- nie wiedzą jeszcze, ale podejrzewają pewnie raka lub inne straszne rzeczy bo nawet nie pytają jaką mam wizytę a przez pół roku non stop po lekarzach chodzę. Dobrze, że nie mam szefa nad sobą tylko sama dysponuję swoim czasem.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D padłam wczoraj o 20:30 obudziłam się dziś o 4:30 i już nie mogę spać... czy któraś z Was też tak ma ;D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Mysle i myśle. Beta rośnie. Co prawda na razie 230. Przyrost ładny. Ale nie powinno byc jeszcze widac pęcherzyka chociaz? Troche się martwię. Wiem ze u mnie to wczesnie...
    Prcherzyk jest widać przy wartości 1000 widać wcześniej mieć nie zobaczysz poza pulchnym endometrium

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dzień dobry :D padłam wczoraj o 20:30 obudziłam się dziś o 4:30 i już nie mogę spać... czy któraś z Was też tak ma ;D
    Witaj w klubie :)) zasnęłam o 21 wstałam przed 5!! Ale to dlatego ze nie mogłam zrobić sobie drzemki wczoraj w ciagu dnia, a na prawde byłam wyjątkowo senna

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Witaj w klubie :)) zasnęłam o 21 wstałam przed 5!! Ale to dlatego ze nie mogłam zrobić sobie drzemki wczoraj w ciagu dnia, a na prawde byłam wyjątkowo senna
    Oby tak nie było codziennie, bo zwariować można ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 22 to max i się budzę o 6 chodź q środku nocy też mi się zdarza. Szkoda że na wolnym jak można spać to też tak mam.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis współczuję bardzo. Wyobrażam sobie co przeżywałas.ja jak stara maleńka nie mam siły w wielości czasu i oddech mi ciężko złapać ale ja szczęście nic takiego się nie dzieje

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Adonis współczuję bardzo. Wyobrażam sobie co przeżywałas.ja jak stara maleńka nie mam siły w wielości czasu i oddech mi ciężko złapać ale ja szczęście nic takiego się nie dzieje

Też dyszę jak stary jelcz po zrobieniu czegokolwiek...

Ja leżałam wczoraj pół dnia, zasnęłam po 23 i dziś 6.30....... jeszcze sasiadka za ścianą tak głośno gada przez telefon, że mam jej dosc...

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    To i ja wam napiszę co u mnie. Pisałam o braku objawów...
    Rano poszlam do pracy na 7, robię sniadanie w przedszkolu (catering daje półprodukty) zjadłam swoją porcję, przychodzą dzieci, bawimy się, coś drukuję, przychodzi jedna kolezanka, dzieci przy stołach, jedzą... i patrzę na nie... wszystko mi migota. Czuję mrowienie w głowie, tracę ostrość. Chwytam butelkę wody i wypiłam pół małej butelki, przesuwam wiatrak w moją stronę... nic.
    Kolezanka coś tam sprząta a ja nie mogę nic powiedzieć. Wyszlam na zewnątrz. Nic nie pomaga bo przrciez 34st i zero wiatru. Olśniło mnie i poszłam do socjalnego, kładę się na ziemi i daję nogi na ścianę. Przeszło. W zyciu mnie to nie spotkało. Koleżanka prawie zeszła na serce.

Przyszła druga kolezanka, siadam na dywanie bo mieliśmy dogoterapię i.. helikopter. Podnoszę się i mówię, że idę do domu. Położyłam się spać na 2h, potem zimny prysznic i tak wegetuję resztę dnia.

Wiem, że w ciąży może się to zdarzać ale brak kontroli nad własnym ciałem jest okropny.
    przedwczoraj siedzac w domu nagle zaczelo mi bic serce ale tak jakby mialo wyskoczyc mi z klatki piersiowej i do tego z taka szybkoscia ze nie moglam zliczyc uderzen... w glowie tez wirowalo i obraz w oczach zrobil się rozmazany. wzielam psa i poszlam na dwor sie dotlenic... nic.. spotkalam sasiadke i mowie jej ze zle sie czuje w razie czego by mial kto zareagowac... i tak sie zagadalam z nia 3.5h ze nie wiem kiedy przeszlo ale trzymalo mnie sporo...i do tego uszy sie zatkaly zaraz slyszalam szumy... a nigdy nie mialam zadnych problemow ani z sercem ani cisnieniem.
    moze to niedobor magnezu?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    ja zasypiam kolo 23 i wstaje wlasnie o 4:P normalnie do pracy nie bylabym w stanie sie tak latwo obudzic.. jaki wplyw na czlowieka ma ciąża:)
    odpukac zadnych nudnosci i wymiotow nawet zgagi. Licze ze ta ciaza bedzie inna od poprzedniej :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba dopadły lekkie zaparcia w sumie nigdy nie miałam ale wczoraj nie było k**y przez cały dzien a dzisiaj z bólem brzucha siedzę na toalecie ale wiem ze to typowy bol przucha dla k*y noe ze ciążowy czy cos

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabłuszek się najedz i zupek dużo jedz. :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na naszym kwietniowym wątku większość z dziewczyn bedzie mamusia kolejny raz

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    jabłuszek się najedz i zupek dużo jedz. :)
    Na razie ze tak powiem dałam radę haha ale musze dużo pic wody bo mam z tym problem.
    Dobrze ze was mam <3 i mogę o wszystkim napisać

Daffi lubi tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ