X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jest serduszko! Wszystko prawidłowo :)

Pięknie! Świetna wiadomość :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Mysle i myśle. Beta rośnie. Co prawda na razie 230. Przyrost ładny. Ale nie powinno byc jeszcze widac pęcherzyka chociaz? Troche się martwię. Wiem ze u mnie to wczesnie...

Myślę, że za tydzień będzie pęcherzyk. Spokojnie, moja kolezanka w ub tyg poszła w 4+2 i stwierdzili tylko rozpulchnioną macice, teraz ma pęcherzyki. I czeka 2 tyg na serce

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie powiedziała że mam piękne endometrium tzn że zgrubione czy coś w tym stylu.

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wam napiszę co u mnie. Pisałam o braku objawów...
    Rano poszlam do pracy na 7, robię sniadanie w przedszkolu (catering daje półprodukty) zjadłam swoją porcję, przychodzą dzieci, bawimy się, coś drukuję, przychodzi jedna kolezanka, dzieci przy stołach, jedzą... i patrzę na nie... wszystko mi migota. Czuję mrowienie w głowie, tracę ostrość. Chwytam butelkę wody i wypiłam pół małej butelki, przesuwam wiatrak w moją stronę... nic.
    Kolezanka coś tam sprząta a ja nie mogę nic powiedzieć. Wyszlam na zewnątrz. Nic nie pomaga bo przrciez 34st i zero wiatru. Olśniło mnie i poszłam do socjalnego, kładę się na ziemi i daję nogi na ścianę. Przeszło. W zyciu mnie to nie spotkało. Koleżanka prawie zeszła na serce.

Przyszła druga kolezanka, siadam na dywanie bo mieliśmy dogoterapię i.. helikopter. Podnoszę się i mówię, że idę do domu. Położyłam się spać na 2h, potem zimny prysznic i tak wegetuję resztę dnia.

Wiem, że w ciąży może się to zdarzać ale brak kontroli nad własnym ciałem jest okropny.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Adonis... Biedna... A w przedszkolu wiedza ze jestes w ciazy? Dobrze ze miec wyrozumiale znajome w pracy.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 razy zasłabłam w ubiegłym tyg, do tego stopnia się zle czułam ze przestałam na jakiś czas jeździć samochodem. Jutro już planuje wsiąść , już się czuje lepiej :)

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja 3 razy zasłabłam w ubiegłym tyg, do tego stopnia się zle czułam ze przestałam na jakiś czas jeździć samochodem. Jutro już planuje wsiąść , już się czuje lepiej :)

Też się tego bałam. A jestem sama z moimi dziećmi w domu do późnego wieczora.

Melunia- nie wiedzą jeszcze, ale podejrzewają pewnie raka lub inne straszne rzeczy bo nawet nie pytają jaką mam wizytę a przez pół roku non stop po lekarzach chodzę. Dobrze, że nie mam szefa nad sobą tylko sama dysponuję swoim czasem.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D padłam wczoraj o 20:30 obudziłam się dziś o 4:30 i już nie mogę spać... czy któraś z Was też tak ma ;D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Mysle i myśle. Beta rośnie. Co prawda na razie 230. Przyrost ładny. Ale nie powinno byc jeszcze widac pęcherzyka chociaz? Troche się martwię. Wiem ze u mnie to wczesnie...
    Prcherzyk jest widać przy wartości 1000 widać wcześniej mieć nie zobaczysz poza pulchnym endometrium

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dzień dobry :D padłam wczoraj o 20:30 obudziłam się dziś o 4:30 i już nie mogę spać... czy któraś z Was też tak ma ;D
    Witaj w klubie :)) zasnęłam o 21 wstałam przed 5!! Ale to dlatego ze nie mogłam zrobić sobie drzemki wczoraj w ciagu dnia, a na prawde byłam wyjątkowo senna

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Witaj w klubie :)) zasnęłam o 21 wstałam przed 5!! Ale to dlatego ze nie mogłam zrobić sobie drzemki wczoraj w ciagu dnia, a na prawde byłam wyjątkowo senna
    Oby tak nie było codziennie, bo zwariować można ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 22 to max i się budzę o 6 chodź q środku nocy też mi się zdarza. Szkoda że na wolnym jak można spać to też tak mam.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis współczuję bardzo. Wyobrażam sobie co przeżywałas.ja jak stara maleńka nie mam siły w wielości czasu i oddech mi ciężko złapać ale ja szczęście nic takiego się nie dzieje

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Adonis współczuję bardzo. Wyobrażam sobie co przeżywałas.ja jak stara maleńka nie mam siły w wielości czasu i oddech mi ciężko złapać ale ja szczęście nic takiego się nie dzieje

Też dyszę jak stary jelcz po zrobieniu czegokolwiek...

Ja leżałam wczoraj pół dnia, zasnęłam po 23 i dziś 6.30....... jeszcze sasiadka za ścianą tak głośno gada przez telefon, że mam jej dosc...

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    To i ja wam napiszę co u mnie. Pisałam o braku objawów...
    Rano poszlam do pracy na 7, robię sniadanie w przedszkolu (catering daje półprodukty) zjadłam swoją porcję, przychodzą dzieci, bawimy się, coś drukuję, przychodzi jedna kolezanka, dzieci przy stołach, jedzą... i patrzę na nie... wszystko mi migota. Czuję mrowienie w głowie, tracę ostrość. Chwytam butelkę wody i wypiłam pół małej butelki, przesuwam wiatrak w moją stronę... nic.
    Kolezanka coś tam sprząta a ja nie mogę nic powiedzieć. Wyszlam na zewnątrz. Nic nie pomaga bo przrciez 34st i zero wiatru. Olśniło mnie i poszłam do socjalnego, kładę się na ziemi i daję nogi na ścianę. Przeszło. W zyciu mnie to nie spotkało. Koleżanka prawie zeszła na serce.

Przyszła druga kolezanka, siadam na dywanie bo mieliśmy dogoterapię i.. helikopter. Podnoszę się i mówię, że idę do domu. Położyłam się spać na 2h, potem zimny prysznic i tak wegetuję resztę dnia.

Wiem, że w ciąży może się to zdarzać ale brak kontroli nad własnym ciałem jest okropny.
    przedwczoraj siedzac w domu nagle zaczelo mi bic serce ale tak jakby mialo wyskoczyc mi z klatki piersiowej i do tego z taka szybkoscia ze nie moglam zliczyc uderzen... w glowie tez wirowalo i obraz w oczach zrobil się rozmazany. wzielam psa i poszlam na dwor sie dotlenic... nic.. spotkalam sasiadke i mowie jej ze zle sie czuje w razie czego by mial kto zareagowac... i tak sie zagadalam z nia 3.5h ze nie wiem kiedy przeszlo ale trzymalo mnie sporo...i do tego uszy sie zatkaly zaraz slyszalam szumy... a nigdy nie mialam zadnych problemow ani z sercem ani cisnieniem.
    moze to niedobor magnezu?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    ja zasypiam kolo 23 i wstaje wlasnie o 4:P normalnie do pracy nie bylabym w stanie sie tak latwo obudzic.. jaki wplyw na czlowieka ma ciąża:)
    odpukac zadnych nudnosci i wymiotow nawet zgagi. Licze ze ta ciaza bedzie inna od poprzedniej :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba dopadły lekkie zaparcia w sumie nigdy nie miałam ale wczoraj nie było k**y przez cały dzien a dzisiaj z bólem brzucha siedzę na toalecie ale wiem ze to typowy bol przucha dla k*y noe ze ciążowy czy cos

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabłuszek się najedz i zupek dużo jedz. :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na naszym kwietniowym wątku większość z dziewczyn bedzie mamusia kolejny raz

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    jabłuszek się najedz i zupek dużo jedz. :)
    Na razie ze tak powiem dałam radę haha ale musze dużo pic wody bo mam z tym problem.
    Dobrze ze was mam <3 i mogę o wszystkim napisać

Daffi lubi tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ