X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie w 27 tc wazylo pewnie okolo 1 kg, bo w 26 niecale 900 g.

KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc!! Ja pierdziele! W sumie chyba nie spałam. Od godziny 1 w nocy w kibelku byłam na siku 6 razy! Za każdym razem przed wstaniem jak dotykałam brzuszka to był twardawy dołem, wyczailam że w nocy moja mała jest bardzo aktywna- może być ciekawie. I w końcu zasnęłam o 6 rano i wstałam o 9!!!! teraz obalam mity o cukrze :p cukier o 9 jak wstałam 76, także tak. Katar też mam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 spełnienia marzeń.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zatkany nos od początku ciazy wlasciwie. Raz katar mniejszy raz większy ale cały czas zatkany. Już się nawet przyzwyczaiłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam zatkany nos od początku ciazy wlasciwie. Raz katar mniejszy raz większy ale cały czas zatkany. Już się nawet przyzwyczaiłam
    I krew przy oczyszczaniu nosa też mnie już nie dziwi

Karollinax26, espoir, B_002 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nos zatkany.. Nazwalam tp katarem ciazowym. Bo towarzyszy mi od poczatku. Ale nie jest jakos szczególnie uciazliwe. Bardziej martwie sie ze odwiedze jeszcze laryngologa. Od tyg pociagam nosem zeby mi uszy przytkalo bo mi sie tak smiesznie odtykaja ze slysze siebie wewnętrznie tez i miesza mi sie juz co slysze.
    A mamy okropna laryngolog. A jeszcze zjebe dostane bo nie wrocilam do niej ostatnim razem ze zdj zatok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 09:50

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka90, kazdy organizm jest inny, moj reaguje na sen i chorobe, po przespanej nocy cukry mam 89-90, po nieprzespanej i z choroba 95-100. Wiec nie da sie odniesc najwidoczniej do kazdego ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    I krew przy oczyszczaniu nosa też mnie już nie dziwi
    Ooo!!! "tak tak, nawet zapomniałam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wydaje misiabela że za dużo usprawiedliwień szukacie dla swojej diety i ogólnie dla cukrzycy. Ja jak miałam skoki prze 3 dni i tak czytałam was o przeziębieniu to sobie wmawiałam u mnie też pewnie przeziębienie, z tym że później dopadło mnie gorsze przeziębienie a cukry miałam znacznie niższe. Dodam, że np cukry dobrze obniża ruch, a mój ruch przez spojenie łonowe ogranicza się do wstania do wc i do kuchni po szamke :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny naprawdę mamy wam tak życzyły?
    Dla mnie to jest po prostu niedouwierzenia.

Tunia tylko oczywiście to było tak raczej w ramach żartu

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wiem co czujesz jak martwisz się o syna, ja się tak martwię o męża jak wychodzi z kolegami na piwko i zawsze mu mowie, żeby poszli gdzieś do najdroższego gdzie nie ma dresów i od razu z drzwi do taksówki haha :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 6 kg na plusie. Od kad jestem na tej cukrzycowej diecie to nic nie przytyłam wręcz trochę schudłam.

Karmelka ale wiesz ja jak poszłam do diabetologa z wynikami krzywej to tez pierwsze co pytał czy nie byłam chora jak robiłam krzywa- jak mu powiedziałam ze tydzień po infekcji byłam to tez mówił że to jeszcze mogło mieć wpływ na cukier. Pytał tez czy zęby mam zdrowe, bo niby od tego też może być wyższy cukier. No bo nadwagi nie mam w rodzinie nikt cukrzycy nie miał dziecko małe ja tez nie przytyłam dużo więc nie widział żadnych predyspozycji do cukrzycy

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Sama upiekłaś? Cudo. Aż żal zjeść.

nie no.. bez przesady :) jakie torty przy cc... dzień jak codzień :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)

Ja na razie nie myśle o tym, że młody będzie chciał się wyprowadzić :D bardziej przeraża mnie wizja jakiegoś takiego buntu nastoletniego... może dlatego, że zdaje sobie sprawę, że ja okropnie przechodziłam taki bunt :D i mama nałożyła na mnie klątwę w postaci „Twoje dzieci będą jeszcze gorsze” xd

Dzisiaj 30+0! Aplikacja pokazuje 70 dni do PTP!! Matko kiedy to zleciało

Haha, moja mama też :D tylko ja buntu nastolatka nie miałam wcale ale od zawsze byłam bardzo aseetywna i pyskata i nie dałam sobie w kasze dmuchać. Więc ciężko było mnie wychować wg własnego widzimisię :) ale wyszłam na ludzi. Teraz jak się skardze że Nina tak boleśnie mnie kopie to mama mi przypomina o tej klątwę :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna ale on się zapytał o chorobę czy jakieś przeziębienie krótkie też miał tu na myśli?? Mój diablo też mówił że może być skok przy chorobie ale jak widać każdego skoku cukru nie można zgarniac na katar gardlo czy niewyspanie. Bo tym sposobem doprowadzimy że codziennie będziemy uważać że to nie wina diety i nie będziemy z tym nic robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na waszych kocykach z lullalove też było napisane ekskluzywny koc ?? Haha bo aż nie wiem czy dotykac haha :)

B_002 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ale czadowy tort <3. Fasolka wdech i wydech, cycki do przodu, banan na twarz i zapomnij na jeden dzień o tej pieprzonej cukrzycy! Jutro też ja będziesz miała, a dziś masz ode mnie zakaz myślenia o niej ;).

nie no tort wirtualny.. znalazłam w necie takie wiecie... co dziecko wychodzi z c*** ale dość obleśne więc wybrałam taki :)
    pewnie nie zjem dziś nic słodkiego.. w sumie nie mam ochoty... dużo dziś mam do działania, muszę wyjść na spacer, czekam też na kuriera bo dziś ma dostarczyć fotelik z bazą, ugotować jakiś obiad, o 15 mam rehabilitację.. a muszę też te ciuszki pozamawiać co by mi rabat urodzinowy nie przepadł więc szykuje się intensywny dzień ... już czuję, że mi czasu brakuje...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Fasolka

Nie dziwię się że dopadaja Cię nerwy...sama wczoraj miałam nerwy A jescze u lekarza nie byłam. 3maj się będzie wszystko dobrze !! Pomysł że jescze chwila i maleństwo będzie z Tobą i nie będziesz musiała się wkurzac na to wszystko tylko zjesz hamburgera i prdegryziesz ciastem czekoladowym :)

w sumie najbardziej mi brakuje whisky z colą :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Co za noc!! Ja pierdziele! W sumie chyba nie spałam. Od godziny 1 w nocy w kibelku byłam na siku 6 razy! Za każdym razem przed wstaniem jak dotykałam brzuszka to był twardawy dołem, wyczailam że w nocy moja mała jest bardzo aktywna- może być ciekawie. I w końcu zasnęłam o 6 rano i wstałam o 9!!!! teraz obalam mity o cukrze :p cukier o 9 jak wstałam 76, także tak. Katar też mam ;)

Karmellka ja im później mierzę tym lepszy cukier też mam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile mam na plusie, miałam 6 kg, w poniedziałek zobaczymy ile mi przybyło :)

Fajnie się czyta z rana o dolegliwościach, każda coś tam ma. Lekko od narzekania dzisiaj zaczelyscie :D więc dodam coś od siebie z wieczora : problemy z oddychaniem, uderzenia gorąca, duszności i słabość.

Kasiulka jednak się doczekała, widzisz w ciąży nie ma lekko :D

Fasolka sto lat!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:24

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ