Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolka30 wrote:Powiem Wam, że wg mnie Dziewczyny z naszego wątku są super
.
Sto razy bardziej wolę zaglądać tutaj niż na tą dużą ogólną grupę Kwietniówek na fb i coraz cześciej myslę żeby się stamtąd wypisać. Tematy postów potrafią się powtarzać codziennie, dziewczyny wogóle nie czytają komentarzy i bardzo często piszą takie głupoty, że aż się denerwuję jak to czytam. Teraz zaglądam tam tylko zobaczyć czy nie pojawiły się jakieś posty odnosnie promocji itd, innych postów raczej nie czytam ani nie komentuje bo szkoda mi nerwów.
Nigdy nie sądziłam, że się tak zżyję z wirtualnymi koleżankami jak z Wami.
możemy zorganizować w wakacje zlot w naszymi pociechamiLolka30, Karollinax26, Tunia76, valetta94, martusiawp, Kiwona, malutka_mycha, Kasiulka90, india lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Ojej babki ziemniaczanej nie jadłam chyba ze 20 lat, chyba musze poprosić babcię żeby zrobiła jak przyjadę. Babcia urodziła się w Hajnówce, ale już jako dziecko przyjechała na Dolny Śląsk. Mimo wszystko pewnie od prababci zna tysiąc potraw z ziemniaków, bo na Wschodzie w tych czasach to była podstawa diety.
Karollinax26 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Dziewczyny ja strasznie schizuje z ruchami. Czy wy liczycie? Ogólnie ja leżę to czuję małą, kopie sobie ale nie mogę mówić że mnie to boli czy to mi przeszkadza. Cały czas sobie myślę że to jest ok czy nie. Ja już chyba porostu nie daje rady psychicznie. Cały czas myślę co będzie jak coś się stanie. Przez całą ciąże trzymałam się świetnie, miałam parę zjazdów tylko a teraz nie daje rady.
stresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Babka ziemniaczana, ziemniaki tarte jak na placki, do tego trochę mąki, jajko, przyprawy i u nas zawsze podsmaża się kiełbaskę z cebulką i wrzuca do takiego „ciasta”. No i to do piekarnika, palce lizać!
Moja mama lubi ze śmietaną, można z sosem grzybowym, pieczarkowym, wedle uznaniaLolka30 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Stresant czymże jest pół kubka kawy to mleka prosto od krowy wylanego z bańki na zakręcie... moja mama zamiast ratować auto to ratowała przewracającą się bańkę
mleko się rozlało a auto i tak wylądowało w rowie
nikomu nic się nie stało ale mleko prosto od krowy i środek lata... you know
Kurcze dobrze ze nikomu nic sie nie stalo, ale tak to jest, pierwszy odruchja zamiast sie spytac czy sie nie oparzyl, to odrazu ryja darlam
wiecie co jeszcze teraz mi starszak dowalil?
ze o 16:00 mial byc w muzycznej na koncercie skrzypcowym....gra w zespole i o 17:00 mieli koncert w kosciele............
znow bede "swiecic oczami" przed nauczycielka i bezsensu sie tlumaczyc....ale ona tez pitka, godzine miala z nimi probe i widziala ze syna nie ma, mogla zadzwonic co sie dzieje, czy chory czy zapomnial........
jeju niech sie ten dzien juz skonczy...... -
Kasionek wrote:Dziewczyny ja strasznie schizuje z ruchami. Czy wy liczycie? Ogólnie ja leżę to czuję małą, kopie sobie ale nie mogę mówić że mnie to boli czy to mi przeszkadza. Cały czas sobie myślę że to jest ok czy nie. Ja już chyba porostu nie daje rady psychicznie. Cały czas myślę co będzie jak coś się stanie. Przez całą ciąże trzymałam się świetnie, miałam parę zjazdów tylko a teraz nie daje rady.
Kochana, wszystko będzie dobrze!! Wiem, że ciężko się nie martwić i ciężko się nie nakręcać! Rusza się, czujesz ją to bardzo dobrze. Jeśli się stresujesz, to policz po obfitym posiłku, dla świetego spokoju.Kasionek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek jak czujesz to jest ok. Nie schuzuj. Każde dziecko ma. Inny temperament. Jak chcesz być spokojna to jest fajna aplikacja kick counter. I sobie licz
Lolka.. Mój tata jest ze wschodu, i je nawet placki ziemniaczane czy pierogi z cukrem np hihi..Kasionek lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Dziewczyny ja strasznie schizuje z ruchami. Czy wy liczycie? Ogólnie ja leżę to czuję małą, kopie sobie ale nie mogę mówić że mnie to boli czy to mi przeszkadza. Cały czas sobie myślę że to jest ok czy nie. Ja już chyba porostu nie daje rady psychicznie. Cały czas myślę co będzie jak coś się stanie. Przez całą ciąże trzymałam się świetnie, miałam parę zjazdów tylko a teraz nie daje rady.
.
Kasionek lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karollinax26 wrote:Chodźcie wszystkie na Mazury, jeziora i te sprawy
Byłam raz w życiu na Mazurach i ciagle sobie obiecuję że muszę tam wrócić.
Mama36 placki ziemniaczane z cukrem to też smak mojego dzieciństwa. I leniwe pierogi z cukrem i chleb ze śmietaną i cukrem hihi.Karollinax26, Mama36 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Przepraszam ze polubialam, mialam zacytowac
Kasionek nic sie nie martw, wszysto bedzie dobrze i zakonczy sie szczesliwie.....
Ja dzis caly dzien prawie nie czuje ruchow, ale nie denerwuje sie....i nie licze ruchow.....mnie by takie liczenie tylko stresowalo......bo bylby jeden ruch za malo i balabym sie......
kiedys jak nie czulam ruchow, to zjadlam cos slodkiego i maly odrazu sie ruszal.....teraz to juz przestalo dzialac, chyba tyle slodkiego jem, ze nie robi to na nim wrazenia......... jak dlugo sie nie rusza, to robie halas i wtedy sie budzi......juz 3 razy mi sie tak stalo i jestem pewna ze go obudzilam......raz butelki plastikowe "sciskalam" zeby mniej miejsca w koszu zajmowaly, wiecie jaki to nieprzyjemny dzwiek.........
pomysl o czyms przyjemnym zajmij sie praniem prasowaniem ubranek, czas szybciej zleciKasionek lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:JADE!!!
Mama36 placki ziemniaczane z cukrem to też smak mojego dzieciństwa. I leniwe pierogi z cukrem i chleb ze śmietaną i cukrem hihi.
Masz już miejscówkę na wakacjeprzyjeżdżaj, poznamy się, Marcelina pozna Filipka
Przyjeżdżajcie wszystkietaki zlot
Lolka30, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Ja też jem placki ziemniaczane z cukrem!
tylko smażyć nie lubię
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ogólnie nigdy nie były bolesne i czuję je tylko w pozycji leżącej. I nie liczę ruchów..Kasionek lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:JADE!!!
Mama36 placki ziemniaczane z cukrem to też smak mojego dzieciństwa. I leniwe pierogi z cukrem i chleb ze śmietaną i cukrem hihi.
Jadłam taką wiejską śmietanę, teraz bym już chyba nie zjadła, za tłusta. Ale z 12%, chyba jutro kupię.