X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    W przedszkolu :)

a to luzik :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - ja nie piorę już drugi raz. Moja mama przy siostrze prała wszystko na bieżąco jak kupowała (od początku ciąży) i wszystko w zwykłym vizirze i płukane w lenorze.
    U nas w domu jest pies (włosiany a nie siersciany, ale jednak kurz jest). Wychodzę z założenia (moje założenie opiera się głównie na doświadczeniu mam, babć i koleżanek) że nie bawimy się w sterylność. Niech dziecko od początku ma styczność z alergenami itd.
    Szafę mamy nową, w mieszkaniu sucho. Nie uważam żeby ta ilość kurzu która tam dojdzie była na tyle duża żeby ciuszki wymagały kolejnego prania

malutka_mycha, valetta94, Karollinax26, Kasiulka90, espoir, Lolka30 lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Paula,widziałam to,ale zastanawiam się czy to nie jest "fake",już jedna taka była,która wymyślała sobie dziwne choroby,a potem skasowała konto. Ta widze,że też ma jakieś zdjęcia na swoim profilu nie swoje.gubi się w tym co pisze.No nie wiem.

Ooo właśnie miałam to samo napisać. Była jedna taka co trzecią amniopunkcję sobie ubzdurała i to,że jej dziecko ma za małe oczy :o Potem ta laska znów wróciła pod innym imieniem i nazwiskiem i znów wypisywała bzdury..

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula "madki" wolące sesje brzuszkowe zamiast badań potępiam... ale może ktoś nie chce prenatalnych bo i tak nic z ich wynikami by nie zrobiło tzn są np osoby wierzące i za nic w świecie np nie zdecydowałoby się na aborcję chorego dziecka... to sprawa indywidualna myślę...
    Ja nie mówię o wadach genetycznych i aborcji. Mówię o chorobach, które można rozpoznać i leczyć w łonie matki lub przygotować się z porodem w odpowiednim miejscu z wyszkolonym personelem.

Kiwona, espoir, Lolka30 lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny jakie macie CRP? Karmelllka ma za wysokie. Słyszałam, że w ciąży może być podwyższone, ale ile może wynosić CRP w ciąży.

Ja mam 5,8.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tam u Meluni?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też więcej tego nie piore. Wychodzę z takiego samego założenia co Paula. A nie wyobrażam sobie robić tego tuż przed porodem. Ale zawsze możesz w jakieś worki popakowac albo jak będziesz miała w pudełkach to okryc z gory

valetta94 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli klasycznie. To ja jescze trochę poczekam ale na razie zachowuje się jak typowa ciazowa psycholka.. Wyciągam.. Oglądam.. Macam hahha... Sama mam z siebie ubaw. Mi to nie przeszkadza że coś przed porodem będę robiła.. I wcale nie mam. Takiego zamiaru ale z Msc poczekam

malutka_mycha, Kasiulka90, espoir lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będę już prała, rzeczy mam w komodzie poukładane. Komoda nowa. Kurz zawsze będzie. Myślę, że tego nie uniknę, jednak nie nagromadzi się go na tych ubrankach mnóstwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 18:41

valetta94, Paula 90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ponownie nie zamierzam prać. Nie dajmy sie.zwariowac. jutro zabieram sie za pakowanie torby, a tam wybrane ubranka beda w woreczkach strunowych.

valetta94, Paula 90 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak dziewczyny, wyprałam wszystko i poukładałam do komody już przed świętami. Dalej wszystko ładniutko pachnie. Rzeczy do szpitala mam w woreczkach strunowych, kompleciki na każdy dzień :P

Paula 90, india lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze... To ja odkładam bo muszę wcześniej porobić trochę rzeczy żeby w ogóle naszykowsc komode i łóżeczko a do tego mi w ogóle nie spieszno i to mnie hamuje... Moze po feriach się zabiorę powoli za to... Mnie to pranie bardzo kusi. Ja nie mówię, że nie!!!! Nawet mi się marzy bym powiedziala... Tylko najpierw mniej przyjemne rzeczy żeby potem były bardziej przyjemne :)

valetta94, india lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Miałam ochotę na plastykę brzucha i podniesienie i pomniejszenie piersi.
    Ale jak się naczytałam, że to wcale nie takie proste zabiegi, to zrezygnowałam.
    Potem miałam podejrzenie nowotworu szyjki macicy, i brzuch i piersi przestały być moim problemem.
    Dziewczyny dzisiaj dzień pozytywnego myślenia. :)
    Tez mialam pomysł na pomniejszenie i podniesienie biustu,dopóki nie okazało się,że to poważniejsza operacja niż powiekszenie..Przeszło mi.

Tunia76 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A propo tej dziewczyny z fb.. Nie chciałam sama pisać żeby właśnie nie straszyć nikogo.. Ale dla mnie (Nas Bo i malzowi pokazałam) ściema max. Konto fake.. Znajomi fake... Nie ma się czym w ogóle przejmować.
    Ktoś żeruje na uczuciach i strachu Nas w ciazy.
    Także proszę.. Nie bierzcie tego do siebie w ogóle :)
    Dokładnie,tez zajrzałam..znajomi z dupy,zdjecia z dupy.To juz druga taka "madra".Nie wiem co one maja w głowach.

Mama36 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula i inne już piorące.. Pytam nie po złości, bo mnie samej kusi żeby już utonac w rzeczach ciuszkach itd... Ja mam jeszcze 2 Msc do porodu (nie wiem jak Wy).. Będziecie to prały parę razy jeszcze? Czy macie jakieś patenty na szczelne zamknięcie przez roztoczami i kurzem? Bo jak tak to biorę chętnie w ciemno patent!!
    Bo 2 Msc leżenia w szufladzie czy na półkach to ja kiepsko widzę, że ma być to czyste i sterylne.
    Ale jak pisze.. Jak macie patent to piszcie i wtedy sama chętnie juzc coś poszykuje :)
    Ja jeszcze właśnie nie zaczęłam prania, pewnie zacznę w drugiej połowie lutego żeby to wszystko nie leżało tyle nieużywane. Z prasowaniem poproszę o pomóc męża, a może i mama przyjedzie mi w tym pomóc :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie już wszystko mam i powoli mi się załącza chyba wicie gniazda. Już zaczynam kombinować żeby przestawić łóżeczko i nasze łóżko. I planuje rozkład ciuszkow w szafie.

Mama36, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja w sumie już wszystko mam i powoli mi się załącza chyba wicie gniazda. Już zaczynam kombinować żeby przestawić łóżeczko i nasze łóżko. I planuje rozkład ciuszkow w szafie.
    Paula to zapraszam do mnie :) jak chcesz przestawiać a ja właśnie muszę to zaplanować żeby w ogóle zacząć.. To powiazemy Twój rozped z moim brakiem chęci i jak przygotujesz u mnie drugi raz wszystko to i Ty będziesz spełniona i Ja :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula to zapraszam do mnie :) jak chcesz przestawiać a ja właśnie muszę to zaplanować żeby w ogóle zacząć.. To powiazemy Twój rozped z moim brakiem chęci i jak przygotujesz u mnie drugi raz wszystko to i Ty będziesz spełniona i Ja :)
    Ja też bym ci mogła poprzestawiać wszystko. Ostatnio tylko to robię! Siedzę i planuję, rysuję, modeluję na komputerze różne wersje i szukam mebli w internecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 18:59

Mama36, india lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Ja mam 5,8.
    A jakie normy? Ja mam 2,76 przy normie 0-3. Wynik z dzisiaj.

Za to ddmiery do dupy, wynik 1300 przy normie do 500. W ciąży mogą niby być wyższe, ale czy aż tak..

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia pomoc by mi się przydała... Siedzę i gapie się od paru dni na tą sypialnie i nawet, że to będzie robione rękami męża nie mogę się zabrać... Także ktoe chce mi pomóc zaplanować cokolwiek. Wpadać! Mam szarlotke

B_002 lubi tę wiadomość

‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ