Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Bo mimo że Ty jesteś wzorowa uczennica to ta suka cukrzyca to najgorsza i najbardziej niesprawiedliwa nauczycielka. Stawia pały i piątki zależnie od jej humoru
oj to ja jestem uczennicą na 2+
a żadna nauczycielka mnie nie wkurwiała tak jak ta cukrzycaFasolka77
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Wiem, że ciężko się z tym pogodzić, ale naprawdę taki problem, to nie problem. Jak ma się tendencje do rozstępów, to żaden kosmetyk nie pomoże.
Ja przy synu cieszyłam się do końca 7 miesiąca, że nie mam rozstępów. I dosłownie w jedną noc się pojawiły w ilościach hurtowych. A już dół brzucha to totalna masakra, niektóre mają szerokość 10mm.
Już się z nimi pogodziłam i mi specjalnie nie przeszkadzają. Bardziej mnie drażni fałd skóry na brzuchu, ktory nie znika mimo ćwiczeń.do tego naogladalam że jak wygląda brzuch po ciąży z rozejściem mięśnia prostego plis rozstępy i już wiem że ja tego nie przeżyje
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Uwaga nie dla tych co biorą sobie za dużo do głowy!!! Jeśli tak to omijamy post niżej
Na FB na kwietniowkach jest dziewczyna, u której dopiero teraz na ostatnim USG wyszło że dziecko ma szereg wad. Nie robiła pierwszych prenatalnych, na połówkowych było podobno ok. Lekarz powiedział jej że dziecko jest tak chore że może nie dozyc do porodu.
Dlatego tak ważne jest zeby robić te USG u odpowiednich lekarzy i zaliczyć wszystkie trzy.
Jak widzę na FB jak "madki" mówią że nie robią prenatalnych bo wola zrobić sesje brzuszkowa to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Wrrrr... Musiałam się wygadać.ale ciekawe czy dziecko jest chore od początku czy coś się potoczyło nie tak?
Ja miałam wszystkie USG na szczescie, i trzeciego trymestru tez juz miałam w 26 tc razem z echo serca teraz będzie tak na prawdę IV USG genetyczne. -
B_002 wrote:Nam w szkole rodzenia mówili żeby zaangażować męża w prasowanie bo to już męczące zajęcie dla ciężarnej. Poprać można a potem znaleźć sobie pomoc i niech ktoś prasuje za nas
Podoba mi się ten pomysł.
Prasować ogólnie nie lubię, ale jakoś ogarnianie tych małych ciuszków sprawia mi radość. Nie odbiorę sobie tej przyjemności haha i tak to pewnie pierwszy i ostatni raz jak to prasuje, potem już tego nie będę robić. Suszę w suszarce bębnowej więc nie są jakieś bardzo pogniecione.
Dziewczyny a tapicerkę od wózka też pierzecie?B_002 lubi tę wiadomość
-
I jeszcze przyszlo do mnie z zusu pismo ze nie dostali od ksiegowego druku z3 i wstrzymuja sie z wyplata za styczen. Jak ida nieszczescia to parami
no i maz nie kupil tych paskow nie bylo w aptece
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Dziewczyny jakie macie CRP? Karmelllka ma za wysokie. Słyszałam, że w ciąży może być podwyższone, ale ile może wynosić CRP w ciąży.
-
nick nieaktualnyPaula
Faktycznie kurczę słabo ...jestem aż zdziwiona że w tych czasach gdzie dostęp do wiedzy specjalistów jest tak szeroki istnieją jescze takie ameby umysłowe.... wiadomo że decydując się na dziecko trzeba mieć na względzie że zawsze może być sytuacja że trzeba wydać pieniądze...No A badania które są bardzo ważne to już nie rozumiem jak można ich nie robić. Nic tylko współczuć glupoty
P.s sprzed chwili (na dworze ciemno jak w d) mój mąż był po butlę z gazem i wyobraźcie sobie szła mamuska z dzieckiem około 4 lat mamusia w telefonie A dziecko wyskoczyło prosto na ulice pod koła ! Dobrze że moj mąż jeździ ostrożnie to w porę zareagował i odbił na drugi pas na szczęście nic nie jechało... wrócił taki zdenerwowany roztrzesiony że szok....Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 19:54
-
nick nieaktualnyCo do tej laski z FB, poproście ja na FB żeby wkleiła wydruk z pomiarami i żeby była widoczna data kiedy robila USG. Jakie parametry ma nieprawidlowe. Jeśli laska ściemnia to trzeba tępić takie dziadostwo. To może być jakaś nastolatka z nudnym życiem.
Co do prania ja robiłam pranie a raczej mama moja po świętach wszystko wyprane wyprasowane i zapakowane w pojemniki z mężem wyjęliśmy i mąż zrobił jeszcze pranie wszystkich kolderek kocyków itd. Ja tego prac już nie mam zamiaru przed porodem, teraz ubranka i cała reszta zbierają domowa kolonizację bakteriiserio nawet położna nam doradziła zeby brać ubranka z domu a nie szpitalne bo dziecko kolonizowane jest bakteriami domowymi.
Misiabela ketony w moczu nie wynikają z malej ilości wody więc kubek wody mniej na to nie wplynal. Pauli chodziło żebyś teraz więcej piła żeby je wypłukać. Jak dostałam dietę na CC kazała mi jeść kolację o 20 i pojawiły się ketony dołożyłam kolację o 22:30 i po dwóch dniach ketonów brak. Ketony pojawiają się gdy w diecie jest za mało węglowodanów.
Dzisiaj miałam "pyszny" dzień a na koniec i poprawę humoru kupiłam sobie lody. Solony karmel z haagen i mam nerwa bo mąż mi je wpierdziela. Mam ochotę go zabić.!! Na prawdęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 19:55
Mama36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:No ja mam takie brzydkie te rozstępy i na brzuchu ten co się pojawił też ochydny
do tego naogladalam że jak wygląda brzuch po ciąży z rozejściem mięśnia prostego plis rozstępy i już wiem że ja tego nie przeżyje
-
nick nieaktualnyDziewczyny co do mojego spadku nastroju przez rozstępy. Ja sobie zdaje sprawe, że najważniejsze zdrowie. I ja się cieszę, że będę mamą i będę przeszczęśliwa jak się urodzi. Ale jestem kobieta, żona i nie chce żeby moje życie wyglądało tak,że już tylko dziecko a ja jestem nie ważna. Z wielu rzeczy zrezygnowałam i jeszcze zrezygnuje dla tej księżniczki ale chcę być pociągająca dla mojego męża chce patrzeć w lustro i się akceptować. Schudnąć to nie problem już raz schudłam 25 kg. Ale ja sie nie poddam operacjom na te rozstępy i pomarszczona skórę bo operacje to nie mój świat. Mogę zrobić peeling Jadwigi ale to też nie daje efektów w 100% a cierpienie ogromne.
Cycki już zaakceptowałam ale teraz mam dola bo jestem poszatkowana. -
Karmelllka90 wrote:To jest straszne
ale ciekawe czy dziecko jest chore od początku czy coś się potoczyło nie tak?
Ja miałam wszystkie USG na szczescie, i trzeciego trymestru tez juz miałam w 26 tc razem z echo serca teraz będzie tak na prawdę IV USG genetyczne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Kochana jak widać takie jak ja też można mieć. Moje się waha ale generalnie średnia to 20 a podobno do 15 w ciąży jest fizjologicznie ... A ty ile masz?
Mój gin twierdzi, że to pewnie od zakrzepicy.
Ale czy zakrzepica wpływa na CRP, niby to stan zapalny, ale zaczynam się martwić.