X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula to zapraszam do mnie :) jak chcesz przestawiać a ja właśnie muszę to zaplanować żeby w ogóle zacząć.. To powiazemy Twój rozped z moim brakiem chęci i jak przygotujesz u mnie drugi raz wszystko to i Ty będziesz spełniona i Ja :)

Ja już robię chyba trzecie przemeblowanie :-D
    Należę do tych co "najpierw plan" więc mam na brystolu zrobione w skali moje mieszkanie (w aplikacjach mnie wkurzało) do tego mam mebelki z różnokolorowych bloków technicznych przyklejonych na plastelinę i przestawiam najpierw na planie a potem pokazuje mężowi i on przestawia.

Wcześniej przestawiałam sama i się zawsze nawkurzalam bo "na oko" mi wchodziło a jak już przeniosłam to dupa. I tak woziłam te meble w te i na zad po panelach. A teraz mam mój brystol i sobie planuje.
    Pani domorosly architekt od siedmiu boleści :-D

B_002, espoir, india lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki moczu i krwi i niestety mam powod do zmartwien. Toksoplazmozy nie mam jak nie mialam, anemii tez jeszcze nie choc ferrytyne na ostatniej granicy normy, ale mam pieprzone ciala ketanowe w moczu 15 mg/dl. Dodam ze nie glodze sie, jem tyle ile mi zalecili, a moze jesli o chleb to wiecej, juz mi przyszlo na mysl ze nie mam zadnej cukrzycy a ograniczanie sie z chlebem - bo jadlam go troche wiecej niz obecnie i bulke slodka raz na dwa dni, to bylo to co moj organizm potrzebowal. A moze mam zwiekszyc ilosc weglowodanow i tyle. Choc wydaje mi sie ze nie jem malo. Jak robilam krzywa tez oddawalam mocz i nie mialam cial ketonowych, na diecie jeszcze wtedy nie bylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 19:03

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstawiłam dwa prania i też nie zamierzam drugi raz tego prać. Nie wiem czy potem będę miała siłę stać i to wszystko prasować :D

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Odebralam wyniki moczu i krwi i niestety mam powod do zmartwien. Toksoplazmozy nie mam jak nie mialam, anemii tez jeszcze nie choc ferrytyne na ostatniej granicy normy, ale mam pieprzone ciala ketanowe w moczu 15 mg/dl. Dodam ze nie glodze sie, jem tyle ile mi zalecili, a moze jesli o chleb to wiecej, juz mi przyszlo na mysl ze nie mam zadnej cukrzycy a ograniczanie sie z chlebem - bo jadlam go troche wiecej niz obecnie i bulke slodka raz na dwa dni, to bylo to co moj organizm potrzebowal. A moze mam zwiekszyc ilosc weglowodanow i tyle. Choc wydaje mi sie ze nie jem malo. Jak robilam krzywa tez oddawalam mocz i nie mialam cial ketonowych, na diecie jeszcze wtedy nie bylam.

Dodaj sobie jeszcze jedna kromkę chleba na noc. I powtórz za dwa, trzy dni. Powinno zejść. I pij dużo wody.

Ja już ketonurie też przeszłam i tak właśnie sobie poradziliśmy

Misiabella lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz ma mi kupic te paski do cial ketonowych w moczu. Ale wkurza mnie ze postepuje jak wzorowa uczennica a tu gorzej niz bylo ;)

AniaKJ lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rzeczywiscie wypilam troche wody mniej o jeden kubek, a taki kubek to 300 ml. Wieczorem zamiast wody roibosa, a trzeba bylo i to i to. To moze przez to. I zjem wiecej o kromke wieczorem. Dzieki Paula90

Paula 90 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Maz ma mi kupic te paski do cial ketonowych w moczu. Ale wkurza mnie ze postepuje jak wzorowa uczennica a tu gorzej niz bylo ;)
    Bo mimo że Ty jesteś wzorowa uczennica to ta suka cukrzyca to najgorsza i najbardziej niesprawiedliwa nauczycielka. Stawia pały i piątki zależnie od jej humoru

• Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja już robię chyba trzecie przemeblowanie :-D
    Należę do tych co "najpierw plan" więc mam na brystolu zrobione w skali moje mieszkanie (w aplikacjach mnie wkurzało) do tego mam mebelki z różnokolorowych bloków technicznych przyklejonych na plastelinę i przestawiam najpierw na planie a potem pokazuje mężowi i on przestawia.

Wcześniej przestawiałam sama i się zawsze nawkurzalam bo "na oko" mi wchodziło a jak już przeniosłam to dupa. I tak woziłam te meble w te i na zad po panelach. A teraz mam mój brystol i sobie planuje.
    Pani domorosly architekt od siedmiu boleści :-D
    Też tak robię jak chcę coś zmienić w mieszkaniu. Do tego to fajna zabawa.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku dziewczyny co na suchy męczący kaszel.???.od wczoraj mi się przyplatal i to tak mnie męczy że od tego wsgztskeogo normalnie brzuch mnie boli w aptece jak zwykle.nic nie mogą dac lekarz w poniedziałek A mnie zadusic chce ;/

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja dzisiaj wstawiłam dwa prania i też nie zamierzam drugi raz tego prać. Nie wiem czy potem będę miała siłę stać i to wszystko prasować :D
    Nam w szkole rodzenia mówili żeby zaangażować męża w prasowanie bo to już męczące zajęcie dla ciężarnej. Poprać można a potem znaleźć sobie pomoc i niech ktoś prasuje za nas :) Podoba mi się ten pomysł.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ratunku dziewczyny co na suchy męczący kaszel.???.od wczoraj mi się przyplatal i to tak mnie męczy że od tego wsgztskeogo normalnie brzuch mnie boli w aptece jak zwykle.nic nie mogą dac lekarz w poniedziałek A mnie zadusic chce ;/
    Tantum Verde lub Uniben w aerozolu wypróbuj. Mi pomogło.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię prasować. Będę na siedząco ogarniać. Nie dam sobie odebrać te przyjemności :-D

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Bo mimo że Ty jesteś wzorowa uczennica to ta suka cukrzyca to najgorsza i najbardziej niesprawiedliwa nauczycielka. Stawia pały i piątki zależnie od jej humoru
    He he, wiem, ze taka ta cukrzyca moze byc, moze ciezko mi sie pogodzic z ta cukrzyca, no ale trzeba wziasc tylek w troki i dalej jechac do przodu :)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nie mówię o wadach genetycznych i aborcji. Mówię o chorobach, które można rozpoznać i leczyć w łonie matki lub przygotować się z porodem w odpowiednim miejscu z wyszkolonym personelem.

nie napisałaś o jakich wadach mowa...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A jakie normy? Ja mam 2,76 przy normie 0-3. Wynik z dzisiaj.

Za to ddmiery do dupy, wynik 1300 przy normie do 500. W ciąży mogą niby być wyższe, ale czy aż tak..

Norma jest do 5, ja mam 5,8. Ale gin się tym nie przejął bo to za mała różnica więc ja też się nie przejmuję. Tego drugiego nie robiłam.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja tez ponownie nie zamierzam prać. Nie dajmy sie.zwariowac. jutro zabieram sie za pakowanie torby, a tam wybrane ubranka beda w woreczkach strunowych.

ja wyprałam w zwykłym proszku, jak skompletuję wszystkie ciuszki to wypiorę jeszcze raz w dziecięcym ale to dopiero w marcu, zresztą jeszcze nie mamy komody :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też bym ci mogła poprzestawiać wszystko. Ostatnio tylko to robię! Siedzę i planuję, rysuję, modeluję na komputerze różne wersje i szukam mebli w internecie :)

nooo Basia Ty to fachura jesteś to się nie dziwię :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Basia pomoc by mi się przydała... Siedzę i gapie się od paru dni na tą sypialnie i nawet, że to będzie robione rękami męża nie mogę się zabrać... Także ktoe chce mi pomóc zaplanować cokolwiek. Wpadać! Mam szarlotke

a dokąd Mama36 bo nie wiem czy jak dojadę to jeszcze sie na szarlotkę załapię :p

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:

Misia spróbuj jeść więcej węglowodanów złożonych i zobaczysz.. ja dziś rano sprawdzałam paskami ale nic nie pokazały..

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nooo Basia Ty to fachura jesteś to się nie dziwię :)
    To mój żywioł :)
    A jeszcze większą przyjemność się ma gdy projektuje się dla siebie. Przynajmniej sama sobie stawiam ograniczenia finansowe i mogę sobie pójść na kompromisy wg własnego uznania :)

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ