X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka cudny psiak <3

Karolina b.ladne lozeczko :) na zdjeciu wyglada na białe. Wiec to naprawde musi byc piekny jasny odcien szarosci

Karmelka swietnie to wygląda! I tyle ibranek <3 Az ni się zachciało segregacji rozm. 68-80 :D ale jednak sie powstrzymam.

Dzis mezus wystawił niepotrzebne meble z pokoju małej i w koncu przytargal łózeczko :) przez najblizsze 2 tyg planuje ogarnac pokoik :]

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India tak ogarnąć żeby ogarnąć to ja nie wiem kiedy my to zrobimy. W marcu mają się w Ikei pojawić takie większe ramki które chce plakaty nie przyszły jeszcze... I nie wiem czy kupować zabawki już na półki??

india lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    I mnie! Mogę nawet chodzić w kokardkach i różach :D

Tunia, ja mam taki organizer, jest bardzo pakowny:
    d8f2ed306022e0d5med.jpg
    Takiego to nie widziałam. To jest jedna większa kieszeń i druga wewnątrz?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Takiego to nie widziałam. To jest jedna większa kieszeń i druga wewnątrz?
    W środku są dwie mniejsze (są przedzielone, na zdjęciu nie widać) plus ta wielka - tam wejdzie spokojnie paczka chusteczek, tetry, jakiś ciuszek na awaryjne przebieranie i mnóstwo pampersów.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    India tak ogarnąć żeby ogarnąć to ja nie wiem kiedy my to zrobimy. W marcu mają się w Ikei pojawić takie większe ramki które chce plakaty nie przyszły jeszcze... I nie wiem czy kupować zabawki już na półki??
    Nie kupuj, po co mają się kurzyć. Dostaniesz pewnie dużo w prezentach, a małej w pierwszych miesiącach tylko gryzak jest potrzebny :)
    Pamiętajcie dziewczyny, żeby nie przestymulować dzieci. W pierwszym miesiącu tylko spanie i jedzenie.

Edit: No może później też grzechotka ;)
    U mnie będzie minimum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 23:38

B_002, india lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliny nie kupuje.
    Zabawek też nie, właśnie dużo pewnie dostanę od odwiedzających a w pierwszych miesiącach to nie jest potrzebne. Chcę tylko jakieś książeczki kupić żeby małej od początku czytać. Ja uwielbiam czytać i nie wyobrażam sobie ze Nina nie będzie taka pasjonatka :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nie kupuj, po co mają się kurzyć. Dostaniesz pewnie dużo w prezentach, a małej w pierwszych miesiącach tylko gryzak jest potrzebny :)
    Pamiętajcie dziewczyny, żeby nie przestymulować dzieci. W pierwszym miesiącu tylko spanie i jedzenie.

Edit: No może później też grzechotka ;)
    U mnie będzie minimum.
    Nie, nie przestymulowac absolutnie nie chce dlatego nawet karuzeli nie będzie tylko mam ten regał i taki pusty stoi ...ale faktycznie nie będę kupować Boni tak chce postawić na minimalizm w zabawkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kliny nie kupuje.
    Zabawek też nie, właśnie dużo pewnie dostanę od odwiedzających a w pierwszych miesiącach to nie jest potrzebne. Chcę tylko jakieś książeczki kupić żeby małej od początku czytać. Ja uwielbiam czytać i nie wyobrażam sobie ze Nina nie będzie taka pasjonatka :D
    My już kilka kupiliśmy i czytamy jedna bajkę co wieczór

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was takie pytanie, co sądzicie, czy w 9 miesiącu wyjazdy na weekend do 100km od domu są bezpieczne, czy lepiej się już powstrzymać?
    Mam na myśli 37+ tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 23:48

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam organizera, kosmetyki i inne takie trzymalam w pudelkach plastikowych przezroczystych na komodzie, w sumie to byl moj taki organizer, bo mozna bylo w razie co przeniesc do lazienki czy innego pokoju. Rzeczy byly dobrze widoczne, wszystko na jednym poziomie dobrze widoczne dla oka ;) Teraz tez tak zamierzam funkcjonowac.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bym sie bala wyjezdzac w 9 miesiacu. No ale zobaczysz jak sie bedziesz czula i sprawy beda sie mialy.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja chyba bym sie bala wyjezdzac w 9 miesiacu. No ale zobaczysz jak sie bedziesz czula i sprawy beda sie mialy.
    No właśnie ja to chyba bym się bała nawet z ruszać poza miasto. Tylko teściowa zaczęła planować swoje imieniny które są na początku marca i mój mąż pewny że przyjedziemy jak zwykle. Ale ja im chyba muszę wytłumaczyć (zwłaszcza teściowej) że to już nie pora na wyjazdy z domu.
    No ale chce usłyszeć jeszcze jakie wy macie doświadczenia i zdanie na ten temat.

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bede tak naprawde w 28 tc, tzn skonczonym moj pasek klamie, chyba ze wczesne usg plus te pierwsze prenatalne prawde powiedzialo, a kolejne usg to juz byla czysta genetyka :) Dlatego nie zmieniam suwaka, w razie czego musze wiedziec ze jestem do przodu. Zjadlam na kolacje 3 kanapki z pieczenia z indyka i surowka z pomidorkami cherry i fasola z zalewy i mialam cukier 127, moja dietetyczka moze mnie cmoknac, jesli mam miec ketony to wole cukier nie na super poziomie pod jakas linijke. Potem kolacja i duza kanapka grubo krojona. Zobacze rano co z cukrami. W poprzedniej ciazy tez mi wyszly ketony raz czy dwa, to mowili mi wtedy ze taka uroda ciazy ;) Musze poszukac jak mi krzywa wyszla wtedy choc juz obowiazywaly mnie nowe normy :)

B_002 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie przewidzimy co się może stać... Ja urodziłam dwójkę w 40 tyg ciąży i spokojnie mogłam jeździć i w 39 tyg... Ale kto to wiedział... Tez nie wiesz kiedy się Tobie przytrafi... Możesz wyjechać i się nic nie stać... A możesz nie wyjechać wcale i się możew 37 tyg coś zacząć. Twoja decyzja i może lekarza się spytaj. Myślę że będzie najlepsza podpora w decyzji :)

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja już odpuszczam takie wyjazdy. W sumie to w tej chwili już nawet nie planuje jechac. Mama moja jest w De teraz a tato jak coś to przyjedzie do nas, do tesciów to w ogóle się nie wybieram męczyć w aucie haha.

B_002 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No właśnie ja to chyba bym się bała nawet z ruszać poza miasto. Tylko teściowa zaczęła planować swoje imieniny które są na początku marca i mój mąż pewny że przyjedziemy jak zwykle. Ale ja im chyba muszę wytłumaczyć (zwłaszcza teściowej) że to już nie pora na wyjazdy z domu.
    No ale chce usłyszeć jeszcze jakie wy macie doświadczenia i zdanie na ten temat.
    Też bym nie jechała Kochana. To już nie czas, będziesz w 37 tc, sporo lutówek już miało maleństwa w tym tygodniu.

Malutka, Karmelka - książeczki faktycznie warto, też kupię :)

Klina nie zalecają w mojej szkole rodzenia.

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny mam do was takie pytanie, co sądzicie, czy w 9 miesiącu wyjazdy na weekend do 100km od domu są bezpieczne, czy lepiej się już powstrzymać?
    Mam na myśli 37+ tc.
    Ja będę w 39 tygodniu w święta wielkanocne i też się zastanawiam czy jechać w rodzinne strony jak zawsze. Zobaczymy.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadam jutro z teściową. Nic jej się nie stanie jak nas nie będzie, ale chyba macie rację że w tym czasie to już nie pora.
    Rok temu byłam na baby shower koleżanki, była w 36+4. Czuła się świetnie, nie miała żadnych podstaw sądzić że już niedługo urodzi dziecko, 3 dni później w 37+0 jej synek był na świecie. Może powiem to teściowej, myślę że powinna zrozumieć. Jak chce to niech nas w marcu odwiedzi, ale ja się chyba nie powinnam już wtedy ruszać z domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 00:19

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja będę w 39 tygodniu w święta wielkanocne i też się zastanawiam czy jechać w rodzinne strony jak zawsze. Zobaczymy.
    U nas w święta wielkanocne już maleństwo będzie na świecie, a ile będzie miało tygodni tego nikt nie wie. W każdym przypadku chyba i tak będzie za wcześnie na wyjazd do rodziny na święta. Chyba sobie odpuścimy w tym roku.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie jestem przekonana do klina i nigdy nie używałam.. Ale coś tam mi się obiło o uszy że nowe zalecenia i wolalam się podpytać :)

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ