X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka cudny psiak <3

Karolina b.ladne lozeczko :) na zdjeciu wyglada na białe. Wiec to naprawde musi byc piekny jasny odcien szarosci

Karmelka swietnie to wygląda! I tyle ibranek <3 Az ni się zachciało segregacji rozm. 68-80 :D ale jednak sie powstrzymam.

Dzis mezus wystawił niepotrzebne meble z pokoju małej i w koncu przytargal łózeczko :) przez najblizsze 2 tyg planuje ogarnac pokoik :]

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India tak ogarnąć żeby ogarnąć to ja nie wiem kiedy my to zrobimy. W marcu mają się w Ikei pojawić takie większe ramki które chce plakaty nie przyszły jeszcze... I nie wiem czy kupować zabawki już na półki??

india lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    I mnie! Mogę nawet chodzić w kokardkach i różach :D

Tunia, ja mam taki organizer, jest bardzo pakowny:
    d8f2ed306022e0d5med.jpg
    Takiego to nie widziałam. To jest jedna większa kieszeń i druga wewnątrz?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Takiego to nie widziałam. To jest jedna większa kieszeń i druga wewnątrz?
    W środku są dwie mniejsze (są przedzielone, na zdjęciu nie widać) plus ta wielka - tam wejdzie spokojnie paczka chusteczek, tetry, jakiś ciuszek na awaryjne przebieranie i mnóstwo pampersów.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    India tak ogarnąć żeby ogarnąć to ja nie wiem kiedy my to zrobimy. W marcu mają się w Ikei pojawić takie większe ramki które chce plakaty nie przyszły jeszcze... I nie wiem czy kupować zabawki już na półki??
    Nie kupuj, po co mają się kurzyć. Dostaniesz pewnie dużo w prezentach, a małej w pierwszych miesiącach tylko gryzak jest potrzebny :)
    Pamiętajcie dziewczyny, żeby nie przestymulować dzieci. W pierwszym miesiącu tylko spanie i jedzenie.

Edit: No może później też grzechotka ;)
    U mnie będzie minimum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 23:38

B_002, india lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliny nie kupuje.
    Zabawek też nie, właśnie dużo pewnie dostanę od odwiedzających a w pierwszych miesiącach to nie jest potrzebne. Chcę tylko jakieś książeczki kupić żeby małej od początku czytać. Ja uwielbiam czytać i nie wyobrażam sobie ze Nina nie będzie taka pasjonatka :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nie kupuj, po co mają się kurzyć. Dostaniesz pewnie dużo w prezentach, a małej w pierwszych miesiącach tylko gryzak jest potrzebny :)
    Pamiętajcie dziewczyny, żeby nie przestymulować dzieci. W pierwszym miesiącu tylko spanie i jedzenie.

Edit: No może później też grzechotka ;)
    U mnie będzie minimum.
    Nie, nie przestymulowac absolutnie nie chce dlatego nawet karuzeli nie będzie tylko mam ten regał i taki pusty stoi ...ale faktycznie nie będę kupować Boni tak chce postawić na minimalizm w zabawkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kliny nie kupuje.
    Zabawek też nie, właśnie dużo pewnie dostanę od odwiedzających a w pierwszych miesiącach to nie jest potrzebne. Chcę tylko jakieś książeczki kupić żeby małej od początku czytać. Ja uwielbiam czytać i nie wyobrażam sobie ze Nina nie będzie taka pasjonatka :D
    My już kilka kupiliśmy i czytamy jedna bajkę co wieczór

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was takie pytanie, co sądzicie, czy w 9 miesiącu wyjazdy na weekend do 100km od domu są bezpieczne, czy lepiej się już powstrzymać?
    Mam na myśli 37+ tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 23:48

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam organizera, kosmetyki i inne takie trzymalam w pudelkach plastikowych przezroczystych na komodzie, w sumie to byl moj taki organizer, bo mozna bylo w razie co przeniesc do lazienki czy innego pokoju. Rzeczy byly dobrze widoczne, wszystko na jednym poziomie dobrze widoczne dla oka ;) Teraz tez tak zamierzam funkcjonowac.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bym sie bala wyjezdzac w 9 miesiacu. No ale zobaczysz jak sie bedziesz czula i sprawy beda sie mialy.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja chyba bym sie bala wyjezdzac w 9 miesiacu. No ale zobaczysz jak sie bedziesz czula i sprawy beda sie mialy.
    No właśnie ja to chyba bym się bała nawet z ruszać poza miasto. Tylko teściowa zaczęła planować swoje imieniny które są na początku marca i mój mąż pewny że przyjedziemy jak zwykle. Ale ja im chyba muszę wytłumaczyć (zwłaszcza teściowej) że to już nie pora na wyjazdy z domu.
    No ale chce usłyszeć jeszcze jakie wy macie doświadczenia i zdanie na ten temat.

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bede tak naprawde w 28 tc, tzn skonczonym moj pasek klamie, chyba ze wczesne usg plus te pierwsze prenatalne prawde powiedzialo, a kolejne usg to juz byla czysta genetyka :) Dlatego nie zmieniam suwaka, w razie czego musze wiedziec ze jestem do przodu. Zjadlam na kolacje 3 kanapki z pieczenia z indyka i surowka z pomidorkami cherry i fasola z zalewy i mialam cukier 127, moja dietetyczka moze mnie cmoknac, jesli mam miec ketony to wole cukier nie na super poziomie pod jakas linijke. Potem kolacja i duza kanapka grubo krojona. Zobacze rano co z cukrami. W poprzedniej ciazy tez mi wyszly ketony raz czy dwa, to mowili mi wtedy ze taka uroda ciazy ;) Musze poszukac jak mi krzywa wyszla wtedy choc juz obowiazywaly mnie nowe normy :)

B_002 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie przewidzimy co się może stać... Ja urodziłam dwójkę w 40 tyg ciąży i spokojnie mogłam jeździć i w 39 tyg... Ale kto to wiedział... Tez nie wiesz kiedy się Tobie przytrafi... Możesz wyjechać i się nic nie stać... A możesz nie wyjechać wcale i się możew 37 tyg coś zacząć. Twoja decyzja i może lekarza się spytaj. Myślę że będzie najlepsza podpora w decyzji :)

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja już odpuszczam takie wyjazdy. W sumie to w tej chwili już nawet nie planuje jechac. Mama moja jest w De teraz a tato jak coś to przyjedzie do nas, do tesciów to w ogóle się nie wybieram męczyć w aucie haha.

B_002 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No właśnie ja to chyba bym się bała nawet z ruszać poza miasto. Tylko teściowa zaczęła planować swoje imieniny które są na początku marca i mój mąż pewny że przyjedziemy jak zwykle. Ale ja im chyba muszę wytłumaczyć (zwłaszcza teściowej) że to już nie pora na wyjazdy z domu.
    No ale chce usłyszeć jeszcze jakie wy macie doświadczenia i zdanie na ten temat.
    Też bym nie jechała Kochana. To już nie czas, będziesz w 37 tc, sporo lutówek już miało maleństwa w tym tygodniu.

Malutka, Karmelka - książeczki faktycznie warto, też kupię :)

Klina nie zalecają w mojej szkole rodzenia.

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny mam do was takie pytanie, co sądzicie, czy w 9 miesiącu wyjazdy na weekend do 100km od domu są bezpieczne, czy lepiej się już powstrzymać?
    Mam na myśli 37+ tc.
    Ja będę w 39 tygodniu w święta wielkanocne i też się zastanawiam czy jechać w rodzinne strony jak zawsze. Zobaczymy.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadam jutro z teściową. Nic jej się nie stanie jak nas nie będzie, ale chyba macie rację że w tym czasie to już nie pora.
    Rok temu byłam na baby shower koleżanki, była w 36+4. Czuła się świetnie, nie miała żadnych podstaw sądzić że już niedługo urodzi dziecko, 3 dni później w 37+0 jej synek był na świecie. Może powiem to teściowej, myślę że powinna zrozumieć. Jak chce to niech nas w marcu odwiedzi, ale ja się chyba nie powinnam już wtedy ruszać z domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 00:19

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja będę w 39 tygodniu w święta wielkanocne i też się zastanawiam czy jechać w rodzinne strony jak zawsze. Zobaczymy.
    U nas w święta wielkanocne już maleństwo będzie na świecie, a ile będzie miało tygodni tego nikt nie wie. W każdym przypadku chyba i tak będzie za wcześnie na wyjazd do rodziny na święta. Chyba sobie odpuścimy w tym roku.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie jestem przekonana do klina i nigdy nie używałam.. Ale coś tam mi się obiło o uszy że nowe zalecenia i wolalam się podpytać :)

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ