X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny piesek Fasolka! Życzę Wam mnóstwa radości i zabawy! Niech rośnie zdrowo!
    Nasz piesek już pogrzebany, na naszej działce. Będzie z nami na zawsze. Żałuję ogromnie że nasza Córka Go nie pozna.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ułożone !
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc3e7739acb8.jpg
    Na górze mam sukienki, rampersy i kombinezoniki od 56 do 74
    Na dole bluzeczki,tuniki,bluzy od 56 do 68
    W pojemnikach mam buciki, czapeczki+opaski+majteczki- takie na pampersy pod sukieneczki i śliniaczki, oraz pojemnik ze skarpetkami

Następnie w szufladzie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27376ad84898.jpg
    Śpiworki do spania, ręczniczki i otulacze
    Kolejna szuflada to kocyki, tu musi jeszcze zapanować ład ale nie wszystkie kocyki wyprasowane są
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e539b985288.jpg
    Kolejna szuflada jeszcze pusta i dostawką nad szafa też jeszcze pusta.

Komoda ma 3 szuflady tam mam na razie w pierwszej wszystkie kosmetyki, chusteczki,pieluszki tetrowe i bambusowe, oraz pamersiorki

Kolejna szuflada to
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d940e92d1e7.jpg
    Od lewej legginsy od 56 do 74 potem polspiochy 56-62, następnie pajace na 56, body na 56 z długim rękawem i body z krótkim rękawem 56-62
    Dolna szuflada
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba44e505113.jpg
    Od lewej spodnie dresowe od 56 do 68 później spodnie jeansowe i ogrodniczki 56-62, pajace na 62 i tu te będą na 68 jak się wysuszą, body na długi rękaw 62-74 .

Zostało nam to do wypracowania i musi się zmieścić w tej jednej szufladzie i dostawce nad szafa :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8870975df2e5.jpg

Tak przed porodem jeszcze chciałabym kupić z 6 sztuk body z krótkim rękawem 62 i 3 sztuki białe body na ramiączkach 62 pod bluzeczki a później to już na bieżąco więcej letnich rzeczy typu rampersy itd jak się już ładne w sklepach pojawia

ja p*** Karmellka weź nas tutaj nie stresuj....

Mama36, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka piękny psiak!!
    ❤️
    KArmelka brawo za robotę. Wygląda imponująco.!! Chyba musze zakupy jakieś porobić hihi.

Fasolka77, Karmelllka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Cudowny piesek Fasolka! Życzę Wam mnóstwa radości i zabawy! Niech rośnie zdrowo!
    Nasz piesek już pogrzebany, na naszej działce. Będzie z nami na zawsze. Żałuję ogromnie że nasza Córka Go nie pozna.

wiem.. to smutne :( minął w sumie rok jak odeszła poprzednia sunia.... też Maja ...
    a córeczka pozna na pewno nowego pieska :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, super to wygląda! :)

Sansiviera, nawet nie próbuje Cię pocieszać, bo nie potrafię. Moje serce też by pękło na milion kawałków. Zawsze będzie w Waszych sercach i na pewno był szczęśliwy, że był z Wami.

Karmelllka90, Sansivieria lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem taką psią mamą, dla mnie psy to rodzina, najlepsi przyjaciele! Udzielałam się wcześniej w TOZie, adoptowałam kota ... nie wyobrażam sobie życia bez nich! <3 mam nadzieję, że moi czworonożni przyjaciele nie poczują się odtrąceni jak urodzi się moja córka.

Karmelllka90, Misiabella, Sansivieria, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 ale czym :)
    Mnie zmotywowała valetta94 ona ma już wszystko a ja jeszcze nie :p jak zobaczyłam, że india też juz ogarnęła to stwierdziłam że do końca weekendu muszę to ogarnąć. Jeszcze jutro mąż skończy prasowanie tej sterty plus dzisiejszych zakupów.

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam tak aktywny dzień ze padam na twarz. Już dawno nie zrobiłam tyle kroków :p a moje spojenie właśnie rozlatuje się na kawałeczki jutro przy dobrych wiatrach tylko spacerek i łóżko.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 ale czym :)
    Mnie zmotywowała valetta94 ona ma już wszystko a ja jeszcze nie :p jak zobaczyłam, że india też juz ogarnęła to stwierdziłam że do końca weekendu muszę to ogarnąć. Jeszcze jutro mąż skończy prasowanie tej sterty plus dzisiejszych zakupów.

no ja jeszcze nie mam komody więc wszystko leży w pudłach, no i nie mam koncepcji jak ułożyć te ciuszki a mam ich jakąś 1/4 tego co Ty :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka możesz mnie adoptować?
    W zyciu nie miałam tyle ubrań.
    Wygląda to cudownie.

Mama36, Karmelllka90, martusiawp, KarmeLoVe, AniaKJ lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Oj nie wiem, powiem Ci że się nawet nad tymi pojemnikami nie zastanawiałam ;)

A organizer mam taki, myślę że wystarczy ... kosmetyki będę trzymać w koszyczku na komodzie.

84d81638f6b28b06med.jpg
    Ja będę mieć przewijak na łóżeczku i wszystkie niezbędne rzeczy muszę mieć w organizerze. Zastanawiam się właśnie który bedzie bardziej funkcjonalny, czy pojemniki czy taki jak Twój.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja będę mieć przewijak na łóżeczku i wszystkie niezbędne rzeczy muszę mieć w organizerze. Zastanawiam się właśnie który bedzie bardziej funkcjonalny, czy pojemniki czy taki jak Twój.

Też będę mieć przewijak na łóżeczku, tylko obok komodę więc kosmetyki na niej :)

Mnie się bardziej organizery podobają, ale to już kwestia gustu :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no ja jeszcze nie mam komody więc wszystko leży w pudłach, no i nie mam koncepcji jak ułożyć te ciuszki a mam ich jakąś 1/4 tego co Ty :)
    Zaraz dostawy przyjadą. Ale wydaje mi się że jak zrobisz pranie zaczniesz układać to sama zobaczysz że jest więcej niż ci się wydawało. Ja tak miałam jak zaczelam segregowac to się zorientowałam że jest sporo tego.
    A co do koncepcji układania też długo myślałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A wiecie że za żadnym razem nie miałam nic takiego i teraz znów nie pomyślałam o czymś takim. Nie wiem w sumie dlaczego.. Ale jak się nie przydało wtedy to może i teraz zbędne.

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie klin do łóżeczka?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A wiecie że za żadnym razem nie miałam nic takiego i teraz znów nie pomyślałam o czymś takim. Nie wiem w sumie dlaczego.. Ale jak się nie przydało wtedy to może i teraz zbędne.
    To gdzie trzymałaś pieluchy, chusteczki, kremiki itp.
    Nie mam przy łóżeczku żadnej komody.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    To gdzie trzymałaś pieluchy, chusteczki, kremiki itp.
    Nie mam przy łóżeczku żadnej komody.
    Nooooo miałam komode zawsze :) w koszyczku. No jak nie ma komody to jasne!

• B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka imponująca kolekcja. Ja nie mam nawet 1/3 tego co ty na razie :P
    Ani jeszcze miejsca też nie mam na te rzeczy. Meble do kupienia dopiero, nasza szafa już zamówiona tylko trzeba czekać :)
    Ja na razie kupuję tylko do rozmiaru 68.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka możesz mnie adoptować?
    W zyciu nie miałam tyle ubrań.
    Wygląda to cudownie.
    I mnie! Mogę nawet chodzić w kokardkach i różach :D

Tunia, ja mam taki organizer, jest bardzo pakowny:
    d8f2ed306022e0d5med.jpg

B_002, Karmelllka90, AniaKJ lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kupujecie klin do łóżeczka?
    Ja na razie nie kupuję. W szkole rodzenia powiedzieli nam że dziecko się może zakrztusić ale nie zachłyśnie się tak że sobie z tym nie poradzi. Noworodki sobie radzą z ulewaniem i nie możemy panikować. Jak uznam że jest potrzebny jednak to kupię później.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ