X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, cudna! <3
    Nowy członek rodziny, gratuluję! Niech się dobrze chowa!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Przeczytałam "penisa"...aż się zdziwiłam :P

peniska też mam :) w brzuszku :)
    Wiewióra czyżby jakiś przekaz podprogowy? :) głodnemu chleb na myśli? ;)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zadzwoniła moja mama mnie ochrzanic żebym. Nie robiła sobie jaj i zaczęła już szykować bo Ona jak była w moim wieku i była w ciazy z moim bratem to urodziła w 36 tyg. Ze to moja trzecia ciąża i bla bla bla... Mi się wydaje że 5 tyg do 36 to i tak wieczność i zdążę zrobić 100 razy wszystko no ale obiecałam jej ze coś zacznę.. Cokolwiek robić.
    A mnie opieprzono, że szykuję wyprawkę za wcześnie. Bo jeszcze wiele może się wydarzyć. A już wózka to nie mogę kupować przed porodem, bo to na pewno przyniesie pecha.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka Wrocław. Zapraszam :)
    Właśnie zjadłam na ciepło z lodami kawałek tej mojej szarlotki, patrzę na zegarek a to już tą godzina!! Nooo o tej porze to ja już nic nie jem.. Ale wiecie na co mam. Ochotę dziś.. Na domowa kanapkę z szynka, ogórkiem i majonezem jeszcze :)

o to kiedyś zahaczę :) jak pojadę znajomych zwizytować :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Właśnie, jak już tak narzekamy na swoje ciała - mi się pojawiły tzw włókniaki. Jeden na oku, drugi na wewnętrznej stronie uda. Na razie malutkie.
    Wiecie jak to usunąć? Mogę odciąć nożyczkami? Trochę boli ale wolałabym żeby zabolało raz i znikło. Może do dermatologa z tym iść?

ja bym Paula sama się bała.. ale jak chcesz to możesz nitką związać i samo uschnie :) mój były teściu tak zrobił a miał na twarzy... ja bym jednak poszła do dermatologa

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nocuń jest zarąbista. Byłam u niej 2.01 i wtedy się zapisałam już na 12.02 ale musisz dzwonić do dobre USG i albo docent Wiecheć lub dr Nocuń. Ale to jest kochana kobieta jak ona tłumaczy na prawdę
    No właśnie chyba się do nich zapiszę. Chociaż ode mnie to bardzo daleko.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie Ty jedna, też nie pamiętam :) już przywykłam w sumie ;)

95fe5c9d6ce0f59fmed.jpg

wypasik :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No właśnie, przyłączam się do pytania o ceratki. A gdzie się je umieszcza? Na materacu pod prześcieradłem?
    Ja też jeszcze nie mam ale chyba dobrze mieć.

ja kupiłam coś takiego
    https://www.aptekagemini.pl/bocioland-podklad-podgumowany-gumka-60x120cm.html

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    No właśnie chyba się do nich zapiszę. Chociaż ode mnie to bardzo daleko.
    No fakt daleko ale na prawdę warto. Ja na prenatalnych i połówkowych byłam u dr zarotyńskiego też cudowny doktor bardzo dokładny w USG, ale na echo serca polecano mi dr Nocuń i ona od razu powiedziala że zrobi takie USG jakby III trymestru i sprawdzała wszystko ale my chcieliśmy jeszcze jedno zrobić więc powiedziała żeby przyjść jakos pod koniec tego okresu na to USG i pani na recepcji nam wyliczyła na 12.02

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie organizery na łóżeczko. Zastanawiam się nad tymi pojemnikami z ikei.
    Nie wiem tylko, czy da się je powiesić na łóżeczku, ktorego bok jest wykonczony w łuk(tak jak w łóżeczku Karoliny).

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A mnie opieprzono, że szykuję wyprawkę za wcześnie. Bo jeszcze wiele może się wydarzyć. A już wózka to nie mogę kupować przed porodem, bo to na pewno przyniesie pecha.
    Nie no bez jaj... Jakby tak człowiek miał żyć to strach z domu wychodzić bo ceglowka w głowe można dostać.
    A to że może coś się stać to sama jestem najlepszym Przykładem. Znacie historie mojego pierwszego dziecka. Wyprawka dawno naszykowana(odbiło mi w 1 ciazy to normalka) a tu dupa..dziecko po porodzie operacja i dopiero zBabrane do domu po 1,5 Msc.Ale to nie ma nic z tym wspólnego ze zaczarowalam szykowaniem wyprawki czy nie.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zadzwoniła moja mama mnie ochrzanic żebym. Nie robiła sobie jaj i zaczęła już szykować bo Ona jak była w moim wieku i była w ciazy z moim bratem to urodziła w 36 tyg. Ze to moja trzecia ciąża i bla bla bla... Mi się wydaje że 5 tyg do 36 to i tak wieczność i zdążę zrobić 100 razy wszystko no ale obiecałam jej ze coś zacznę.. Cokolwiek robić.

to miło, ze mama się tak troszczy <3

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, cudna! <3
    Nowy członek rodziny, gratuluję! Niech się dobrze chowa!

dziś dostała jeść od K. i zaczęła już za nim chodzić :) jutro ja muszę ją nakarmić :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:

Nie rozumiem jak można tak mówić... to co kurtek na zimę wcześniej nie kupują, bo nie wiedzą czy dożyją?

Mama36, Tunia76, B_002 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Nie rozumiem jak można tak mówić... to co kurtek na zimę wcześniej nie kupują, bo nie wiedzą czy dożyją?

wiesz... zależy od wieku :) dziś na szkole rodzenia a zajęcia są w klubie fittnes, w szatni rozmawiały 2 starsze babki i jedna mówi, że mogą iść na swoją ulubiona gorącą czekoladę po zajęciach... a druga jej odpowiedziała, że nie wie czy dożyje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 22:15

Mama36, Tunia76 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka śliczny piesio <3 chyba młodziutki, ile ma?
    Jak bym miała swój dom to bym przygarnęła pieska, uwielbiam te futrzaki <3

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Fasolka śliczny piesio <3 chyba młodziutki, ile ma?
    Jak bym miała swój dom to bym przygarnęła pieska, uwielbiam te futrzaki <3

ma około 3 miesiące :)
    owczarek :)

Anete, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wiesz... zależy od wieku :) dziś na szkole rodzenia a zajęcia są w klubie fittnes, w szatni rozmawiały 2 starsze babki i jedna mówi, że mogą iść na swoją ulubiona gorącą czekoladę po zajęciach... a druga jej odpowiedziała, że nie wie czy dożyje :)

Haha w sumie po zajęciach na siłce też często nie wiedziałam czy dojdę do domu :D

Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ułożone !
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc3e7739acb8.jpg
    Na górze mam sukienki, rampersy i kombinezoniki od 56 do 74
    Na dole bluzeczki,tuniki,bluzy od 56 do 68
    W pojemnikach mam buciki, czapeczki+opaski+majteczki- takie na pampersy pod sukieneczki i śliniaczki, oraz pojemnik ze skarpetkami

Następnie w szufladzie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27376ad84898.jpg
    Śpiworki do spania, ręczniczki i otulacze
    Kolejna szuflada to kocyki, tu musi jeszcze zapanować ład ale nie wszystkie kocyki wyprasowane są
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e539b985288.jpg
    Kolejna szuflada jeszcze pusta i dostawką nad szafa też jeszcze pusta.

Komoda ma 3 szuflady tam mam na razie w pierwszej wszystkie kosmetyki, chusteczki,pieluszki tetrowe i bambusowe, oraz pamersiorki

Kolejna szuflada to
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d940e92d1e7.jpg
    Od lewej legginsy od 56 do 74 potem polspiochy 56-62, następnie pajace na 56, body na 56 z długim rękawem i body z krótkim rękawem 56-62
    Dolna szuflada
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba44e505113.jpg
    Od lewej spodnie dresowe od 56 do 68 później spodnie jeansowe i ogrodniczki 56-62, body na długi rękaw 62-74 i dwie piżamki na 68, pajace na 62 i tu te będą na 68 jak się wysuszą,

Zostało nam to do wypracowania i musi się zmieścić w tej jednej szufladzie i dostawce nad szafa :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8870975df2e5.jpg

Tak przed porodem jeszcze chciałabym kupić z 6 sztuk body z krótkim rękawem 62 i 3 sztuki białe body na ramiączkach 62 pod bluzeczki a później to już na bieżąco więcej letnich rzeczy typu rampersy itd jak się już ładne w sklepach pojawia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 22:27

Karollinax26, Mama36, Tunia76, Wiewióreczka, martusiawp, B_002, india, Kasiulka90, AniaKJ, espoir, DorotaAnna, valetta94 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A jakie macie organizery na łóżeczko. Zastanawiam się nad tymi pojemnikami z ikei.
    Nie wiem tylko, czy da się je powiesić na łóżeczku, ktorego bok jest wykonczony w łuk(tak jak w łóżeczku Karoliny).

Oj nie wiem, powiem Ci że się nawet nad tymi pojemnikami nie zastanawiałam ;)

A organizer mam taki, myślę że wystarczy ... kosmetyki będę trzymać w koszyczku na komodzie.

84d81638f6b28b06med.jpg

malutka_mycha, Tunia76, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ