Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewióreczka wrote:W środku są dwie mniejsze (są przedzielone, na zdjęciu nie widać) plus ta wielka - tam wejdzie spokojnie paczka chusteczek, tetry, jakiś ciuszek na awaryjne przebieranie i mnóstwo pampersów.
Lili90, Mama36 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Kliny nie kupuje.
Zabawek też nie, właśnie dużo pewnie dostanę od odwiedzających a w pierwszych miesiącach to nie jest potrzebne. Chcę tylko jakieś książeczki kupić żeby małej od początku czytać. Ja uwielbiam czytać i nie wyobrażam sobie ze Nina nie będzie taka pasjonatka -
nick nieaktualnyTunia - ja mam te organizerki z Ikei i jest okrągłe wezgłowie łóżeczka. Spokojnie się pięknie trzyma
Co do wyjazdów - my już zapowiedzieliśmy całej rodzinie że na święta nas nie będzie - obojętnie czy Mały już będzie czy nie na świecie. I przez pierwsze dwa tygodnie nie chcemy niczyich odwiedzin.
Dzisiaj cukier 105/95. 10j wczoraj. Ale wiem dlaczego. Zezarlam wczoraj Brownie z orzechami i masłem orzechowym na wierzchu. I to dużo. Wracaliśmy że szpitala i zrobiłam się głodna jak cholera. I w cukierni wewnątrz marketu stały tak i mnie wolały.
Spadło u nas to białe gówno znowu. Mam nadzieję że szybko stopnieje, jest na plusie na dworze. -
nick nieaktualnyTunia76 wrote:U nas w domu czytamy bardzo dużo, to znaczy ja i mąż. Synowi czytaliśmy od ciąży. Książeczek miał masę, a teraz mogą dla niego nie istnieć. Tylko komputer.
Też chciałabym żeby syn czytał ale co będzie tego nie wie nikt
Siostrze też czytaliśmy a ona ma taką awersję do książek że czytanie lektur to karamalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja porankiem
Wczoraj pojechaliśmy do galerii w poszukiwaniu kocyków i jakiś pierdół i...wróciliśmy po 40min.bo zaczął mnie boleć brzuch...Pierwszy raz w taki sposób ale bez skurczy (na szczęście).Po powrocie od razu łóżko i leżenie i przeszło ale już nigdzie się nie ruszyłam.Mąż sam pojechał odstawić córkę na nockę do koleżanki i ogarnął wszystkie zakupy.
Tymczasem po pierwszym pomiarze, zastrzyku i śniadaniu czekam na kolejny pomiar i dalej w kimę idę bo ledwo na oczy widzę ale do 3 nadrabialiśmy "Odwróconych".
Tymczasem życzę Wam miłego dzionka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 07:05
-
Basia ja bym nie jechała. Niby 100km to nie jest bardzo daleko, ale jednak. Jakbyś zaczęła rodzić możesz nie zdążyć dojechać. W trasie różnie bywa, zwłaszcza jak się człowiek spieszy. Powiedz teściowej, że lekarz nie pozwolił i po dyskusji. Do niej pojedziecie jeszcze nie raz, a ta ciąża i ten poród jest raz w życiu.
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:U nas w domu czytamy bardzo dużo, to znaczy ja i mąż. Synowi czytaliśmy od ciąży. Książeczek miał masę, a teraz mogą dla niego nie istnieć. Tylko komputer.
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Ja czytam bardzo dużo. Mąż nie czyta prawie wcale.
Też chciałabym żeby syn czytał ale co będzie tego nie wie nikt
Siostrze też czytaliśmy a ona ma taką awersję do książek że czytanie lektur to kara
Ja jak byłam mała, to mi nikt nie czytał. W domu praktycznie książek nie było. Jak poszłam do szkoły i odkryłam bibliotekę to się zaczęła przygoda z książkami. Uwielbiam czytać.
Nie wiadomo, czy nasze dzieciaki pokochają książki, ale czytać im trzeba od maleńkiego.Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Laseczki, które już mają gotowe rzeczy.. Co się Wam bardziej wydaje ok.. Ułożenie na półkach rozmiarami czy np.. Body (od... Do,) na drugiej kupce śpiochy od do... Rozumiecie
-
nick nieaktualnyJa mam półki w garderobie przeznaczone na konkretne rozmiary. W tym sensie, że na jednej półce mam rozmiar 50-56 i tam jest podział na body z długim, body z krótkim, spodenki itd. Druga półka to 62-68 i tak samo: body, spodenki, spioszki itd. Tak mi najwygodniej.
W czesci "wiszącej" mam kurtki i kombinezony tylko wiec wisza od najmniejszego do najwiekszego. Czapeczki, skarpetki, sliniaki są w szufladach.
Śpiworki, kocyki, chusty są na osobnej półce.
Ale nadal nie jestem usatysfakcjonowana i kombinuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Dzięki za informację o organizerach. Uspokoiłaś mnie.
Ja jak byłam mała, to mi nikt nie czytał. W domu praktycznie książek nie było. Jak poszłam do szkoły i odkryłam bibliotekę to się zaczęła przygoda z książkami. Uwielbiam czytać.
Nie wiadomo, czy nasze dzieciaki pokochają książki, ale czytać im trzeba od maleńkiego.I też zauroczyłam się w książkach sama.
W sumie nawet przez babcię, która zabrała mnie na seans Harryego Pottera. Miałam 11 lat i Harry też miał 11. Tak bardzo się utożsamiłam z postacią, ze jak usłyszałam, że mogę się spotykać z tą historią kiedy tylko chcę w książkach to przepadłam. Nauczyłam się migiem angielskiego, bo czytałam piraty pościągane z angielskich serwerów, bo nikt by mi książki nie kupił a w bibliotekach były zapisy na kilka miesięcy.
-
Ja mam body oddzielnie, śpioszki i pajacyki oddzielnie, spodenki mam podzielone na legginsy, dresy i ogrodniczki, rampersy, letnie kombinezony, sweterki, bluzy, sukieneczki ... wszystko oddzielnie.
Czapeczki, skarpetki, opaski i kapciuszki mam w szufladzie. Śliniaków nie kupowałam na razie, nie będą chyba potrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 07:52
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelka jaka piękna szafa!!!
Czy udało wam się gdzieś zdobyć body kopertowe z krótkim rękawem? Same przez głowę są...
Dziś przyjeżdża do nas moja mama i przywiezie wreszcie moje ubranka po circe oraz swoje zakupy (pod moja kontrola hahaha) wiec juz się nie mogę doczekać!
B_002 - ja czekałam na niby przewidziany przedwczesny poród id 34 ttc. W dzień terminu byłam już tak wkurzona ze nic się nie dzieje i było Boże ciało i piękna pogoda ze pojechaliśmy na wycieczkę 50km... chyba to głupie było al humor miałam świetny:)Karmelllka90, india, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Tunia - ja mam te organizerki z Ikei i jest okrągłe wezgłowie łóżeczka. Spokojnie się pięknie trzyma
Co do wyjazdów - my już zapowiedzieliśmy całej rodzinie że na święta nas nie będzie - obojętnie czy Mały już będzie czy nie na świecie. I przez pierwsze dwa tygodnie nie chcemy niczyich odwiedzin.
Dzisiaj cukier 105/95. 10j wczoraj. Ale wiem dlaczego. Zezarlam wczoraj Brownie z orzechami i masłem orzechowym na wierzchu. I to dużo. Wracaliśmy że szpitala i zrobiłam się głodna jak cholera. I w cukierni wewnątrz marketu stały tak i mnie wolały.
Spadło u nas to białe gówno znowu. Mam nadzieję że szybko stopnieje, jest na plusie na dworze. -
nick nieaktualnyMama36 wrote:Laseczki, które już mają gotowe rzeczy.. Co się Wam bardziej wydaje ok.. Ułożenie na półkach rozmiarami czy np.. Body (od... Do,) na drugiej kupce śpiochy od do... Rozumiecie
Druga na 62 itd...ostatecznie nie mam tyle miejsca. Więc mam i jedna wersja i druga w zależności czy ubranka są często używane czy nie -
nick nieaktualnyMama36 wrote:No ja też nie pamiętam przy szynach ale zamiar miałam taki jak Wy.. I właśnie mi Karmellki szafa namieszala.. Ze może tak lepiej.. Bo rozmiar rozmiarowi nie równy..
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Karmelka jaka piękna szafa!!!
Czy udało wam się gdzieś zdobyć body kopertowe z krótkim rękawem? Same przez głowę są...
Dziś przyjeżdża do nas moja mama i przywiezie wreszcie moje ubranka po circe oraz swoje zakupy (pod moja kontrola hahaha) wiec juz się nie mogę doczekać!
B_002 - ja czekałam na niby przewidziany przedwczesny poród id 34 ttc. W dzień terminu byłam już tak wkurzona ze nic się nie dzieje i było Boże ciało i piękna pogoda ze pojechaliśmy na wycieczkę 50km... chyba to głupie było al humor miałam świetny:)