X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    W środku są dwie mniejsze (są przedzielone, na zdjęciu nie widać) plus ta wielka - tam wejdzie spokojnie paczka chusteczek, tetry, jakiś ciuszek na awaryjne przebieranie i mnóstwo pampersów.
    A gdzie go kupiłaś?

Lili90, Mama36 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kliny nie kupuje.
    Zabawek też nie, właśnie dużo pewnie dostanę od odwiedzających a w pierwszych miesiącach to nie jest potrzebne. Chcę tylko jakieś książeczki kupić żeby małej od początku czytać. Ja uwielbiam czytać i nie wyobrażam sobie ze Nina nie będzie taka pasjonatka :D
    U nas w domu czytamy bardzo dużo, to znaczy ja i mąż. Synowi czytaliśmy od ciąży. Książeczek miał masę, a teraz mogą dla niego nie istnieć. Tylko komputer. :(

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - ja mam te organizerki z Ikei i jest okrągłe wezgłowie łóżeczka. Spokojnie się pięknie trzyma :-)

Co do wyjazdów - my już zapowiedzieliśmy całej rodzinie że na święta nas nie będzie - obojętnie czy Mały już będzie czy nie na świecie. I przez pierwsze dwa tygodnie nie chcemy niczyich odwiedzin.

Dzisiaj cukier 105/95. 10j wczoraj. Ale wiem dlaczego. Zezarlam wczoraj Brownie z orzechami i masłem orzechowym na wierzchu. I to dużo. Wracaliśmy że szpitala i zrobiłam się głodna jak cholera. I w cukierni wewnątrz marketu stały tak i mnie wolały.

Spadło u nas to białe gówno znowu. Mam nadzieję że szybko stopnieje, jest na plusie na dworze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U nas w domu czytamy bardzo dużo, to znaczy ja i mąż. Synowi czytaliśmy od ciąży. Książeczek miał masę, a teraz mogą dla niego nie istnieć. Tylko komputer. :(
    Ja czytam bardzo dużo. Mąż nie czyta prawie wcale.
    Też chciałabym żeby syn czytał ale co będzie tego nie wie nikt ;-)
    Siostrze też czytaliśmy a ona ma taką awersję do książek że czytanie lektur to kara

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja porankiem :)
    Wczoraj pojechaliśmy do galerii w poszukiwaniu kocyków i jakiś pierdół i...wróciliśmy po 40min.bo zaczął mnie boleć brzuch...Pierwszy raz w taki sposób ale bez skurczy (na szczęście).Po powrocie od razu łóżko i leżenie i przeszło ale już nigdzie się nie ruszyłam.Mąż sam pojechał odstawić córkę na nockę do koleżanki i ogarnął wszystkie zakupy.

Tymczasem po pierwszym pomiarze, zastrzyku i śniadaniu czekam na kolejny pomiar i dalej w kimę idę bo ledwo na oczy widzę ale do 3 nadrabialiśmy "Odwróconych".
    Tymczasem życzę Wam miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 07:05

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja bym nie jechała. Niby 100km to nie jest bardzo daleko, ale jednak. Jakbyś zaczęła rodzić możesz nie zdążyć dojechać. W trasie różnie bywa, zwłaszcza jak się człowiek spieszy. Powiedz teściowej, że lekarz nie pozwolił i po dyskusji. Do niej pojedziecie jeszcze nie raz, a ta ciąża i ten poród jest raz w życiu.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dokładnie jak u mnie. Ja mam zresztą trójkę razem z malżem zapalonych komputerowcow, mają fizia na punkcie sprzętu. Starszy tworzy sobie już grafiki... Gdzie tam książki ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, które już mają gotowe rzeczy.. Co się Wam bardziej wydaje ok.. Ułożenie na półkach rozmiarami czy np.. Body (od... Do,) na drugiej kupce śpiochy od do... Rozumiecie :)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja czytam bardzo dużo. Mąż nie czyta prawie wcale.
    Też chciałabym żeby syn czytał ale co będzie tego nie wie nikt ;-)
    Siostrze też czytaliśmy a ona ma taką awersję do książek że czytanie lektur to kara
    Dzięki za informację o organizerach. Uspokoiłaś mnie. :)

Ja jak byłam mała, to mi nikt nie czytał. W domu praktycznie książek nie było. Jak poszłam do szkoły i odkryłam bibliotekę to się zaczęła przygoda z książkami. Uwielbiam czytać.
    Nie wiadomo, czy nasze dzieciaki pokochają książki, ale czytać im trzeba od maleńkiego.

Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Laseczki, które już mają gotowe rzeczy.. Co się Wam bardziej wydaje ok.. Ułożenie na półkach rozmiarami czy np.. Body (od... Do,) na drugiej kupce śpiochy od do... Rozumiecie :)
    Ja ułożyłam rozmiarami. Ale jak zobaczyłam Karmelllki szafę i komodę, to zaczynam się zastanawiać, czy jednak nie lepiej rodzajami ubrań. A przyznam, że nie pamiętam jak miałam przy synu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam półki w garderobie przeznaczone na konkretne rozmiary. W tym sensie, że na jednej półce mam rozmiar 50-56 i tam jest podział na body z długim, body z krótkim, spodenki itd. Druga półka to 62-68 i tak samo: body, spodenki, spioszki itd. Tak mi najwygodniej.
    W czesci "wiszącej" mam kurtki i kombinezony tylko wiec wisza od najmniejszego do najwiekszego. Czapeczki, skarpetki, sliniaki są w szufladach.

Śpiworki, kocyki, chusty są na osobnej półce.

Ale nadal nie jestem usatysfakcjonowana i kombinuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie pamiętam przy szynach ale zamiar miałam taki jak Wy.. I właśnie mi Karmellki szafa namieszala.. Ze może tak lepiej.. Bo rozmiar rozmiarowi nie równy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dzięki za informację o organizerach. Uspokoiłaś mnie. :)

Ja jak byłam mała, to mi nikt nie czytał. W domu praktycznie książek nie było. Jak poszłam do szkoły i odkryłam bibliotekę to się zaczęła przygoda z książkami. Uwielbiam czytać.
    Nie wiadomo, czy nasze dzieciaki pokochają książki, ale czytać im trzeba od maleńkiego.
    Mi też nikt nie czytał :) I też zauroczyłam się w książkach sama.
    W sumie nawet przez babcię, która zabrała mnie na seans Harryego Pottera. Miałam 11 lat i Harry też miał 11. Tak bardzo się utożsamiłam z postacią, ze jak usłyszałam, że mogę się spotykać z tą historią kiedy tylko chcę w książkach to przepadłam. Nauczyłam się migiem angielskiego, bo czytałam piraty pościągane z angielskich serwerów, bo nikt by mi książki nie kupił a w bibliotekach były zapisy na kilka miesięcy.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam body oddzielnie, śpioszki i pajacyki oddzielnie, spodenki mam podzielone na legginsy, dresy i ogrodniczki, rampersy, letnie kombinezony, sweterki, bluzy, sukieneczki ... wszystko oddzielnie.

Czapeczki, skarpetki, opaski i kapciuszki mam w szufladzie. Śliniaków nie kupowałam na razie, nie będą chyba potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 07:52

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle śniło mi się, że mnie moje dziecko przez skórę brzucha złapało rączką za palec.
    Trochę słodkie a trochę creepy. Zwłaszcza że potem się okazało, że to taka lalka z oczami jak laleczka Chucky a nie dziecko :D

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jaka piękna szafa!!!

Czy udało wam się gdzieś zdobyć body kopertowe z krótkim rękawem? Same przez głowę są...

Dziś przyjeżdża do nas moja mama i przywiezie wreszcie moje ubranka po circe oraz swoje zakupy (pod moja kontrola hahaha) wiec juz się nie mogę doczekać!

B_002 - ja czekałam na niby przewidziany przedwczesny poród id 34 ttc. W dzień terminu byłam już tak wkurzona ze nic się nie dzieje i było Boże ciało i piękna pogoda ze pojechaliśmy na wycieczkę 50km... chyba to głupie było al humor miałam świetny:)

Karmelllka90, india, B_002 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tunia - ja mam te organizerki z Ikei i jest okrągłe wezgłowie łóżeczka. Spokojnie się pięknie trzyma :-)

Co do wyjazdów - my już zapowiedzieliśmy całej rodzinie że na święta nas nie będzie - obojętnie czy Mały już będzie czy nie na świecie. I przez pierwsze dwa tygodnie nie chcemy niczyich odwiedzin.

Dzisiaj cukier 105/95. 10j wczoraj. Ale wiem dlaczego. Zezarlam wczoraj Brownie z orzechami i masłem orzechowym na wierzchu. I to dużo. Wracaliśmy że szpitala i zrobiłam się głodna jak cholera. I w cukierni wewnątrz marketu stały tak i mnie wolały.

Spadło u nas to białe gówno znowu. Mam nadzieję że szybko stopnieje, jest na plusie na dworze.
    Ja wczoraj pozwoliłam sobie wieczorem na kilka łyżek loda solony karmel a w nocy piłam mleko taka mnie zgaga obudziła że o matko coś okropnego i dzisiaj cukier 96.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Pierwsza moja koncepcja szuflada na 56
    Druga na 62 itd...ostatecznie nie mam tyle miejsca. Więc mam i jedna wersja i druga w zależności czy ubranka są często używane czy nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No ja też nie pamiętam przy szynach ale zamiar miałam taki jak Wy.. I właśnie mi Karmellki szafa namieszala.. Ze może tak lepiej.. Bo rozmiar rozmiarowi nie równy..
    Tak to prawda. U mnie w szafie widać to idealnie na kombinezonikach z h$m gdzie mam jeden na 50 cm i jest równy 62 z Pepco

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Karmelka jaka piękna szafa!!!

Czy udało wam się gdzieś zdobyć body kopertowe z krótkim rękawem? Same przez głowę są...

Dziś przyjeżdża do nas moja mama i przywiezie wreszcie moje ubranka po circe oraz swoje zakupy (pod moja kontrola hahaha) wiec juz się nie mogę doczekać!

B_002 - ja czekałam na niby przewidziany przedwczesny poród id 34 ttc. W dzień terminu byłam już tak wkurzona ze nic się nie dzieje i było Boże ciało i piękna pogoda ze pojechaliśmy na wycieczkę 50km... chyba to głupie było al humor miałam świetny:)
    Mam dwie sztuki białe body kopertowe Z h&m.

‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ