X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    W środku są dwie mniejsze (są przedzielone, na zdjęciu nie widać) plus ta wielka - tam wejdzie spokojnie paczka chusteczek, tetry, jakiś ciuszek na awaryjne przebieranie i mnóstwo pampersów.
    A gdzie go kupiłaś?

Lili90, Mama36 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kliny nie kupuje.
    Zabawek też nie, właśnie dużo pewnie dostanę od odwiedzających a w pierwszych miesiącach to nie jest potrzebne. Chcę tylko jakieś książeczki kupić żeby małej od początku czytać. Ja uwielbiam czytać i nie wyobrażam sobie ze Nina nie będzie taka pasjonatka :D
    U nas w domu czytamy bardzo dużo, to znaczy ja i mąż. Synowi czytaliśmy od ciąży. Książeczek miał masę, a teraz mogą dla niego nie istnieć. Tylko komputer. :(

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - ja mam te organizerki z Ikei i jest okrągłe wezgłowie łóżeczka. Spokojnie się pięknie trzyma :-)

Co do wyjazdów - my już zapowiedzieliśmy całej rodzinie że na święta nas nie będzie - obojętnie czy Mały już będzie czy nie na świecie. I przez pierwsze dwa tygodnie nie chcemy niczyich odwiedzin.

Dzisiaj cukier 105/95. 10j wczoraj. Ale wiem dlaczego. Zezarlam wczoraj Brownie z orzechami i masłem orzechowym na wierzchu. I to dużo. Wracaliśmy że szpitala i zrobiłam się głodna jak cholera. I w cukierni wewnątrz marketu stały tak i mnie wolały.

Spadło u nas to białe gówno znowu. Mam nadzieję że szybko stopnieje, jest na plusie na dworze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U nas w domu czytamy bardzo dużo, to znaczy ja i mąż. Synowi czytaliśmy od ciąży. Książeczek miał masę, a teraz mogą dla niego nie istnieć. Tylko komputer. :(
    Ja czytam bardzo dużo. Mąż nie czyta prawie wcale.
    Też chciałabym żeby syn czytał ale co będzie tego nie wie nikt ;-)
    Siostrze też czytaliśmy a ona ma taką awersję do książek że czytanie lektur to kara

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja porankiem :)
    Wczoraj pojechaliśmy do galerii w poszukiwaniu kocyków i jakiś pierdół i...wróciliśmy po 40min.bo zaczął mnie boleć brzuch...Pierwszy raz w taki sposób ale bez skurczy (na szczęście).Po powrocie od razu łóżko i leżenie i przeszło ale już nigdzie się nie ruszyłam.Mąż sam pojechał odstawić córkę na nockę do koleżanki i ogarnął wszystkie zakupy.

Tymczasem po pierwszym pomiarze, zastrzyku i śniadaniu czekam na kolejny pomiar i dalej w kimę idę bo ledwo na oczy widzę ale do 3 nadrabialiśmy "Odwróconych".
    Tymczasem życzę Wam miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 07:05

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja bym nie jechała. Niby 100km to nie jest bardzo daleko, ale jednak. Jakbyś zaczęła rodzić możesz nie zdążyć dojechać. W trasie różnie bywa, zwłaszcza jak się człowiek spieszy. Powiedz teściowej, że lekarz nie pozwolił i po dyskusji. Do niej pojedziecie jeszcze nie raz, a ta ciąża i ten poród jest raz w życiu.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dokładnie jak u mnie. Ja mam zresztą trójkę razem z malżem zapalonych komputerowcow, mają fizia na punkcie sprzętu. Starszy tworzy sobie już grafiki... Gdzie tam książki ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, które już mają gotowe rzeczy.. Co się Wam bardziej wydaje ok.. Ułożenie na półkach rozmiarami czy np.. Body (od... Do,) na drugiej kupce śpiochy od do... Rozumiecie :)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja czytam bardzo dużo. Mąż nie czyta prawie wcale.
    Też chciałabym żeby syn czytał ale co będzie tego nie wie nikt ;-)
    Siostrze też czytaliśmy a ona ma taką awersję do książek że czytanie lektur to kara
    Dzięki za informację o organizerach. Uspokoiłaś mnie. :)

Ja jak byłam mała, to mi nikt nie czytał. W domu praktycznie książek nie było. Jak poszłam do szkoły i odkryłam bibliotekę to się zaczęła przygoda z książkami. Uwielbiam czytać.
    Nie wiadomo, czy nasze dzieciaki pokochają książki, ale czytać im trzeba od maleńkiego.

Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Laseczki, które już mają gotowe rzeczy.. Co się Wam bardziej wydaje ok.. Ułożenie na półkach rozmiarami czy np.. Body (od... Do,) na drugiej kupce śpiochy od do... Rozumiecie :)
    Ja ułożyłam rozmiarami. Ale jak zobaczyłam Karmelllki szafę i komodę, to zaczynam się zastanawiać, czy jednak nie lepiej rodzajami ubrań. A przyznam, że nie pamiętam jak miałam przy synu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam półki w garderobie przeznaczone na konkretne rozmiary. W tym sensie, że na jednej półce mam rozmiar 50-56 i tam jest podział na body z długim, body z krótkim, spodenki itd. Druga półka to 62-68 i tak samo: body, spodenki, spioszki itd. Tak mi najwygodniej.
    W czesci "wiszącej" mam kurtki i kombinezony tylko wiec wisza od najmniejszego do najwiekszego. Czapeczki, skarpetki, sliniaki są w szufladach.

Śpiworki, kocyki, chusty są na osobnej półce.

Ale nadal nie jestem usatysfakcjonowana i kombinuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie pamiętam przy szynach ale zamiar miałam taki jak Wy.. I właśnie mi Karmellki szafa namieszala.. Ze może tak lepiej.. Bo rozmiar rozmiarowi nie równy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dzięki za informację o organizerach. Uspokoiłaś mnie. :)

Ja jak byłam mała, to mi nikt nie czytał. W domu praktycznie książek nie było. Jak poszłam do szkoły i odkryłam bibliotekę to się zaczęła przygoda z książkami. Uwielbiam czytać.
    Nie wiadomo, czy nasze dzieciaki pokochają książki, ale czytać im trzeba od maleńkiego.
    Mi też nikt nie czytał :) I też zauroczyłam się w książkach sama.
    W sumie nawet przez babcię, która zabrała mnie na seans Harryego Pottera. Miałam 11 lat i Harry też miał 11. Tak bardzo się utożsamiłam z postacią, ze jak usłyszałam, że mogę się spotykać z tą historią kiedy tylko chcę w książkach to przepadłam. Nauczyłam się migiem angielskiego, bo czytałam piraty pościągane z angielskich serwerów, bo nikt by mi książki nie kupił a w bibliotekach były zapisy na kilka miesięcy.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam body oddzielnie, śpioszki i pajacyki oddzielnie, spodenki mam podzielone na legginsy, dresy i ogrodniczki, rampersy, letnie kombinezony, sweterki, bluzy, sukieneczki ... wszystko oddzielnie.

Czapeczki, skarpetki, opaski i kapciuszki mam w szufladzie. Śliniaków nie kupowałam na razie, nie będą chyba potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 07:52

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle śniło mi się, że mnie moje dziecko przez skórę brzucha złapało rączką za palec.
    Trochę słodkie a trochę creepy. Zwłaszcza że potem się okazało, że to taka lalka z oczami jak laleczka Chucky a nie dziecko :D

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jaka piękna szafa!!!

Czy udało wam się gdzieś zdobyć body kopertowe z krótkim rękawem? Same przez głowę są...

Dziś przyjeżdża do nas moja mama i przywiezie wreszcie moje ubranka po circe oraz swoje zakupy (pod moja kontrola hahaha) wiec juz się nie mogę doczekać!

B_002 - ja czekałam na niby przewidziany przedwczesny poród id 34 ttc. W dzień terminu byłam już tak wkurzona ze nic się nie dzieje i było Boże ciało i piękna pogoda ze pojechaliśmy na wycieczkę 50km... chyba to głupie było al humor miałam świetny:)

Karmelllka90, india, B_002 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tunia - ja mam te organizerki z Ikei i jest okrągłe wezgłowie łóżeczka. Spokojnie się pięknie trzyma :-)

Co do wyjazdów - my już zapowiedzieliśmy całej rodzinie że na święta nas nie będzie - obojętnie czy Mały już będzie czy nie na świecie. I przez pierwsze dwa tygodnie nie chcemy niczyich odwiedzin.

Dzisiaj cukier 105/95. 10j wczoraj. Ale wiem dlaczego. Zezarlam wczoraj Brownie z orzechami i masłem orzechowym na wierzchu. I to dużo. Wracaliśmy że szpitala i zrobiłam się głodna jak cholera. I w cukierni wewnątrz marketu stały tak i mnie wolały.

Spadło u nas to białe gówno znowu. Mam nadzieję że szybko stopnieje, jest na plusie na dworze.
    Ja wczoraj pozwoliłam sobie wieczorem na kilka łyżek loda solony karmel a w nocy piłam mleko taka mnie zgaga obudziła że o matko coś okropnego i dzisiaj cukier 96.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Pierwsza moja koncepcja szuflada na 56
    Druga na 62 itd...ostatecznie nie mam tyle miejsca. Więc mam i jedna wersja i druga w zależności czy ubranka są często używane czy nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No ja też nie pamiętam przy szynach ale zamiar miałam taki jak Wy.. I właśnie mi Karmellki szafa namieszala.. Ze może tak lepiej.. Bo rozmiar rozmiarowi nie równy..
    Tak to prawda. U mnie w szafie widać to idealnie na kombinezonikach z h$m gdzie mam jeden na 50 cm i jest równy 62 z Pepco

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Karmelka jaka piękna szafa!!!

Czy udało wam się gdzieś zdobyć body kopertowe z krótkim rękawem? Same przez głowę są...

Dziś przyjeżdża do nas moja mama i przywiezie wreszcie moje ubranka po circe oraz swoje zakupy (pod moja kontrola hahaha) wiec juz się nie mogę doczekać!

B_002 - ja czekałam na niby przewidziany przedwczesny poród id 34 ttc. W dzień terminu byłam już tak wkurzona ze nic się nie dzieje i było Boże ciało i piękna pogoda ze pojechaliśmy na wycieczkę 50km... chyba to głupie było al humor miałam świetny:)
    Mam dwie sztuki białe body kopertowe Z h&m.

‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ