Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
melunia91 wrote:Tak patrze na ten moj suwaczek myslicie ze bedzie wiadc cos wiecej oprocz pecherzyka?
Cierpliwości
Wiem że to trudne bo sama się nie mogłam doczekać, ale czas naprawdę szybko leciKarmelllka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyMelunia, ja byłam w 4t6d(wg OM, ale wg owulacji to był 5t2d) i był duży pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy.
Poczekaj jeszcze kilka dni, żeby nie naświetlać bąbla na darmo i wtedy powinno być już na pewno widać.
Policz 23-25 dni od zapłodnienia i wtedy zaczyna bić serduszko. Czyli jak owu miałas w 14 dniu cyklu to serduszko powinno być widać około 40 dnia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. -
Paula 90 wrote:Melunia, ja byłam w 4t6d(wg OM, ale wg owulacji to był 5t2d) i był duży pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy.
Poczekaj jeszcze kilka dni, żeby nie naświetlać bąbla na darmo i wtedy powinno być już na pewno widać.
Policz 23-25 dni od zapłodnienia i wtedy zaczyna bić serduszko. Czyli jak owu miałas w 14 dniu cyklu to serduszko powinno być widać około 40 dnia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
Ja byłam 5+5 a to był 26 dzień po zapłodnieniu i był pęcherzyk widoczny, a serduszko już tam prawdopodobnie było ale widać je było dopiero kilka dni później.
Najlepiej iść w 7 tygodniu, jak już wiele z nas pisało.
melunia91 wrote:Tak patrze na ten moj suwaczek myslicie ze bedzie wiadc cos wiecej oprocz pecherzyka?
-
Cześć
A ja od rana strasznie się zdenerwowalam, aż o mdłościach zapomniałam. Mój A w Norwegii jeździ ciężarówkami. Wczoraj późno wrócił, był bardzo zmęczony a miał jechać znajomych odwiezc na lotnisko. I od popołudnia nic się nie odzywał. Chodzi do pracy bardzo wcześnie, nieraz o 3/4. A dziś się obudzilam po 6 i od niego żadnej informacji. Już zaczęłam sobie wkręcac. Napisałam do tych znajomych, dzwoniłam do jego Taty (też jest w Norwegi). Wszędzie cisza. Milion razy do niego dzwoniłam. Już miałam myśli, że jakiś wypadek itp (( a on po 2 godzinach odebrał. Spał. I jeszcze pretensje, że jestem zła, bo się nie odezwał
Ja oprócz jego i siostry nie mam nikogo Mama zmarła 13 lat temu, tata 3 lata temu i moja najbliższa Babcia 4 m-ce temu. Nie przrzylabym jakby mu się coś stało....... -
nick nieaktualnyCześć Mi na razie mdłości ustąpiły, od wczoraj sie czuje jak nie w ciazy, bol piersi mam tylko w nocy bo budzę sie jak sobie gdzieś tam docisne i bolą. Spc dalej chodzę z kurami i wstaje z kurami. Powiem wam ze tęsknie za Mdłościami i chciałabym rzygac jak kot nie wiem czemu ale dla mnie to świadczy o ciazy. Dlatego mimo ze serduszko widziałam w czwartek nie czuje ze jestem w ciazy, nie dowierzam w to? Sama nie wiem.
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Melunia, ja byłam na pierwszej wizycie 5+5 i był pęcherzyk wtedy.
Cierpliwości
Wiem że to trudne bo sama się nie mogłam doczekać, ale czas naprawdę szybko leci -
nick nieaktualny
-
Melunia najpewniej będzie pęcherzyk już widoczny.
Może i dobrze że idziesz na wizytę, powtwierdzisz ciążę, zobaczysz czy się w dobrym miejscu zagnieździła.
Ja już przy takiej wizycie dostałam kartę ciąży
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBardzo dużo zależy też od jakości sprzętu gina. U niektórych widać w 23dpo a u innych dopiero około 30.
U mnie dzisiaj 47dc (33-35dpo) a jak widziałam pierwszy raz pęcherzyk to był 29dc (15-17dpo) i miał 2mm.
Pojutrze 35-37dpo i mam nadzieję że już będzie wszystko pięknie widac -
nick nieaktualnySiamyrka - ja raz przeżyłam coś podobnego... Mąż zabrał młodszą córkę na ryby, na łódkę. Oboje pływać nie umieją. Wiem, że na pewno mieli cały czas te. Kamizelki bo mój mąż bez tego na łódkę nie wejdzie. Ale od rana się nie odzywał co nie było normalne, bo zawsze pisze. Pisałam, nic. Dzwonię, a tu abonent poza zasięgiem. Jakie ja już miałam wizje
.. Że młoda wpadła do wody a on wskoczyl za nią i oboje wiesz...
Po dwóch godzinach oddzwonił i mówi że mu się tel zawiesił. Dziwne mu było że się nie odzywam więc sprawdził. Wyłączył go, włączył i dzwonił. A ja już prawie żałobę przechodziłam tak się bałam
-
nick nieaktualnyDziewczyny miałam mieć jutro wizytę ale zwolniło sie miejsce dzisiaj wiec poszłam. Wszytsko jest w porzadku, serduszko bije bibiś ładnie rośnie. Dostałam skierowanie na badania uzupełniające bo cos tam zabrakło w ostatnich, cytologia posiew moczu. I dostałam tez juz te skierowania na pappa i cos tam jeszcze i zebym sie umówiła na genetyczne
DoCelu 3, Natalia-tosia, teverde, Wojna, KasiaMamaPatryka, siamyrka, Paula 90, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle Wy dziewczyny szybko i często na te wizyty chodzicie... Nie stresuje Was to jeszcze bardziej? Moja ginka tak jak w pierwszej ciazy tak i teraz kazała przyjść dopiero pod koniec 8 tygodnia żeby już było wszystko widać...
Bierzecie jakieś witaminy prenatalne? Ja na razie tylko kwas fioliowy ale zastanawiam się czy czegoś kompleksowego nie kupić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 11:54
Wojna lubi tę wiadomość
-
Karmelka dobre informacje.
Ja też odliczam ale godziny do wizyty.