X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Tak patrze na ten moj suwaczek :) myslicie ze bedzie wiadc cos wiecej oprocz pecherzyka? <3
    Melunia, ja byłam na pierwszej wizycie 5+5 i był pęcherzyk wtedy.
    Cierpliwości :)
    Wiem że to trudne bo sama się nie mogłam doczekać, ale czas naprawdę szybko leci :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, ja byłam w 4t6d(wg OM, ale wg owulacji to był 5t2d) i był duży pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy.

Poczekaj jeszcze kilka dni, żeby nie naświetlać bąbla na darmo i wtedy powinno być już na pewno widać.
    Policz 23-25 dni od zapłodnienia i wtedy zaczyna bić serduszko. Czyli jak owu miałas w 14 dniu cyklu to serduszko powinno być widać około 40 dnia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam 45dc i 28dpo.planuje isc za tydz na wizytę.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Melunia, ja byłam w 4t6d(wg OM, ale wg owulacji to był 5t2d) i był duży pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy.

Poczekaj jeszcze kilka dni, żeby nie naświetlać bąbla na darmo i wtedy powinno być już na pewno widać.
    Policz 23-25 dni od zapłodnienia i wtedy zaczyna bić serduszko. Czyli jak owu miałas w 14 dniu cyklu to serduszko powinno być widać około 40 dnia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
    To prawda że około 23-25 dnia po zapłodnieniu zaczyna bić serduszko ale to nie znaczy że od tego dnia widać to na USG.
    Ja byłam 5+5 a to był 26 dzień po zapłodnieniu i był pęcherzyk widoczny, a serduszko już tam prawdopodobnie było ale widać je było dopiero kilka dni później.
    Najlepiej iść w 7 tygodniu, jak już wiele z nas pisało.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Tak patrze na ten moj suwaczek :) myslicie ze bedzie wiadc cos wiecej oprocz pecherzyka? <3
    Ja byłam dokładnie w tym dniu co jesteś teraz i był pęcherzyk i ciałko zółtkowe.Ale moja ciąża wg miesiączki jest dwa dni strasza.Takze może jeszcze nie być serduszka ale spokojnie na kolejnej wizycie już będzie.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

A ja od rana strasznie się zdenerwowalam, aż o mdłościach zapomniałam. Mój A w Norwegii jeździ ciężarówkami. Wczoraj późno wrócił, był bardzo zmęczony a miał jechać znajomych odwiezc na lotnisko. I od popołudnia nic się nie odzywał. Chodzi do pracy bardzo wcześnie, nieraz o 3/4. A dziś się obudzilam po 6 i od niego żadnej informacji. Już zaczęłam sobie wkręcac. Napisałam do tych znajomych, dzwoniłam do jego Taty (też jest w Norwegi). Wszędzie cisza. Milion razy do niego dzwoniłam. Już miałam myśli, że jakiś wypadek itp :((( a on po 2 godzinach odebrał. Spał. I jeszcze pretensje, że jestem zła, bo się nie odezwał :(
    Ja oprócz jego i siostry nie mam nikogo :( Mama zmarła 13 lat temu, tata 3 lata temu i moja najbliższa Babcia 4 m-ce temu. Nie przrzylabym jakby mu się coś stało.......

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Mi na razie mdłości ustąpiły, od wczoraj sie czuje jak nie w ciazy, bol piersi mam tylko w nocy bo budzę sie jak sobie gdzieś tam docisne i bolą. Spc dalej chodzę z kurami i wstaje z kurami. Powiem wam ze tęsknie za Mdłościami i chciałabym rzygac jak kot nie wiem czemu ale dla mnie to świadczy o ciazy. Dlatego mimo ze serduszko widziałam w czwartek nie czuje ze jestem w ciazy, nie dowierzam w to? Sama nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Melunia, ja byłam na pierwszej wizycie 5+5 i był pęcherzyk wtedy.
    Cierpliwości :)
    Wiem że to trudne bo sama się nie mogłam doczekać, ale czas naprawdę szybko leci :)
    Nie idź za wcześnie bo to nie potrzebny stres, ja byłam w 5+3 gin widziala tylko pęcherzyk a w nim zoltkowy - nastraszył mnie ze nie widać zarodka to był wtorek strach przez dwa dni we czwartek poszłam w 5+5 i był juz zarodek ale na prawde łatwo nie było go uwidocznić bo to maleństwo dużo zależy od sprzętu i nie oszukujmy sie od umiejętności lekarza. W 6+5 widziałam serduszko

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze mnie gin sama wpisala w czwartek na wizyte bo w zeszlym tygodniu nic nie bylo widac. A pytalam z ciekawosci czego moge sie spodziewac :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia najpewniej będzie pęcherzyk już widoczny.
    Może i dobrze że idziesz na wizytę, powtwierdzisz ciążę, zobaczysz czy się w dobrym miejscu zagnieździła.
    Ja już przy takiej wizycie dostałam kartę ciąży :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będe miała 23 dni po owulacji w czwartek :) zobaczymy co tam bedzie widac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 5t3d widziałam sam pęcherzyk
    W 6t5d już 8 mm Zarodek z serduszkiem
    :)
    A owulacje miałam bardzo wczesnie około 11-12 dnia cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 09:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dużo zależy też od jakości sprzętu gina. U niektórych widać w 23dpo a u innych dopiero około 30.
    U mnie dzisiaj 47dc (33-35dpo) a jak widziałam pierwszy raz pęcherzyk to był 29dc (15-17dpo) i miał 2mm.
    Pojutrze 35-37dpo i mam nadzieję że już będzie wszystko pięknie widac

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka - ja raz przeżyłam coś podobnego... Mąż zabrał młodszą córkę na ryby, na łódkę. Oboje pływać nie umieją. Wiem, że na pewno mieli cały czas te. Kamizelki bo mój mąż bez tego na łódkę nie wejdzie. Ale od rana się nie odzywał co nie było normalne, bo zawsze pisze. Pisałam, nic. Dzwonię, a tu abonent poza zasięgiem. Jakie ja już miałam wizje
    .. Że młoda wpadła do wody a on wskoczyl za nią i oboje wiesz...
    Po dwóch godzinach oddzwonił i mówi że mu się tel zawiesił. Dziwne mu było że się nie odzywam więc sprawdził. Wyłączył go, włączył i dzwonił. A ja już prawie żałobę przechodziłam tak się bałam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam mieć jutro wizytę ale zwolniło sie miejsce dzisiaj wiec poszłam. Wszytsko jest w porzadku, serduszko bije bibiś ładnie rośnie. Dostałam skierowanie na badania uzupełniające bo cos tam zabrakło w ostatnich, cytologia posiew moczu. I dostałam tez juz te skierowania na pappa i cos tam jeszcze i zebym sie umówiła na genetyczne

DoCelu 3, Natalia-tosia, teverde, Wojna, KasiaMamaPatryka, siamyrka, Paula 90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) ja odliczam do wizyty - 4 dni :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy dziewczyny szybko i często na te wizyty chodzicie... Nie stresuje Was to jeszcze bardziej? Moja ginka tak jak w pierwszej ciazy tak i teraz kazała przyjść dopiero pod koniec 8 tygodnia żeby już było wszystko widać...

Bierzecie jakieś witaminy prenatalne? Ja na razie tylko kwas fioliowy ale zastanawiam się czy czegoś kompleksowego nie kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 11:54

Wojna lubi tę wiadomość

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dobre informacje.
    Ja też odliczam ale godziny do wizyty.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion 1 od momentu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży :-)

estrella lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo lekarzy, w tym mój poleca Pregnę Plus

estrella lubi tę wiadomość

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ