Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Polecam artykuł na blogu pana tabletki o witaminach ciążowych .Tam wiekszość dostępnych na rynku jest fajnie opisana.Ale wygrywa omega med, prenatał Duo i symvital mama.Ja na razie biorę wszytsko odzielnie ale niedługo będę musiała zacząć łykać coś z kwasami dha.A ostatnio po nich miałam wymioty.
estrella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przez to ze na pierwsza wizytę poszłam za wczesnie stad taka ilosc wizyt moja ginekolog nie mogła sie bardziej doczekać niż ja Chyba haha. A dzisiaj miałam wizytę bo musiałam juz pójść z wynikami krwi zeby wszytsko do karty ciazy wpisała No i jeszcze dała mi te dodatkowe badania Co sie okazało ze nie mam ich a poszłam tez bo chciałam juz L4 troszkę odpocząć potrzebuje
-
estrella wrote:Ale Wy dziewczyny szybko i często na te wizyty chodzicie... Nie stresuje Was to jeszcze bardziej? Moja ginka tak jak w pierwszej ciazy tak i teraz kazała przyjść dopiero pod koniec 8 tygodnia żeby już było wszystko widać...
Bierzecie jakieś witaminy prenatalne? Ja na razie tylko kwas fioliowy ale zastanawiam się czy czegoś kompleksowego nie kupić?
Ja po wizycie w 8 tygodniu na następną idę końcem 12 tygodnia.
A z suplementów to biorę Prenatal Uno.
Pani doktor powiedziała żebym zaczęła brać witaminy na pierwszy trymestr, kazała zapytać w aptece co mi tam polecą, tak zrobiłam i takie witaminy dostałam. Wcześniej brałam tylko kwas foliowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 12:30
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
B_002 wrote:Ja po wizycie w 8 tygodniu na następną idę końcem 12 tygodnia.
A z suplementów to biorę Prenatal Uno.
Pani doktor powiedziała żebym zaczęła brać witaminy na pierwszy trymestr, kazała zapytać w aptece co mi tam polecą, tak zrobiłam i takie witaminy dostałam. Wcześniej brałam tylko kwas foliowy.Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Ja jutro bede sie właśnie umawiała na prenatalne a powiedzcie mi jak ja mam sobie to wyliczyć, sama? Czy jak zadzwonię i powiem w którym tygodniu jestem to mi dostosują termin? Ja mam jeszcze w 10 tyg robic test pappa
-
nick nieaktualnyJa już miałam trzy wizyty i strasznie się z tego cieszę
Następna koło 12 tc
Mdłości mnie męczą. Tabl ledwie daje radę połknąć
Ja z witamin biorę elevit pronatal bo nie maja jodu a ja mam nadczynnosci tarczycy i basedowaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 12:43
-
Dziewczyny a ja mam pytanie nie ciążowe, ale dotyczące poniekąd ciąży. Czy już weszły w zycie nowe przepisy kodeksu pracy dotyczące zwolnień kobiet w ciąży? Może jest wśród nas księgowa, która jest na bieżąco z tematem? Czy to w ogóle wejdzie w zycie czy to jest tylko projekt?
Poniżej wklejam przykładowy artykół w temacie.
https://www.rodzice.pl/ciaza-a-zwolnienie-z-pracy-w-2018-roku-kiedy-mozna-zwolnic-kobiete-w-ciazy/
-
Ja wizytę miałam jakoś 5+2 i teraz będę miała jutro. To już będzie jakoś 8 tydz.
Z witamin brałam tylko kwas ale ostatnio lekarka u mnie w pracy zwróciła uwagę, że nie jem w ogóle ryb (nie lubię) i żebym koniecznie brała witaminy z dha. Więc takie kupiłam i lyklam.
-
estrella wrote:Ale Wy dziewczyny szybko i często na te wizyty chodzicie... Nie stresuje Was to jeszcze bardziej? Moja ginka tak jak w pierwszej ciazy tak i teraz kazała przyjść dopiero pod koniec 8 tygodnia żeby już było wszystko widać...
Bierzecie jakieś witaminy prenatalne? Ja na razie tylko kwas fioliowy ale zastanawiam się czy czegoś kompleksowego nie kupić?
Ja biorę Feminabion Natal 1, gównie ze względu za zawarty kwas foliowy, ale mój gin powiedział żeby na razie nie brać żadnych witamin, zobaczymy co wyjdzie w wynikach.
W poprzednich ciążach chodziłam do innego gina i on zawsze zalecał mi Prenatal. Każde moje dziecko było duże, ostatnie ważyło 4150g i tak się zastanawiam, czy te witaminy nie przyłożyły się do wagi. Myślę, że jak niczego nie brakuje i jest to potwierdzone wynikami badań, to chyba nie powinno się nic brać. Chociaż każdy lekarz powie co innego. -
nick nieaktualnyA juz myślałam, że tylko ja tak późno na wizytę idę dla mnie każda wizyta to był mega stres więc wolę sobie ograniczać
KasiaMamaPatryka dobrze że mi przypomniałas o tarczycy, muszę zrobić badanie tsh i spr czy nie będą potrzebne tabletki...
Jak mi się dziś nie chce pracować, siedzę i myślę co kupić młodej na urodziny i jak jej pokój urządzić. Po zrobieniu testu myślalam żeby pracować do końca stycznia, później uznałam że końca roku będzie ok ale teraz myślę że koniec listopada to dobry czas na zwolnienie )) -
nick nieaktualnyestrella wrote:Ale Wy dziewczyny szybko i często na te wizyty chodzicie... Nie stresuje Was to jeszcze bardziej? Moja ginka tak jak w pierwszej ciazy tak i teraz kazała przyjść dopiero pod koniec 8 tygodnia żeby już było wszystko widać...
Ja po poronieniu jestem pod "specjalnym nadzorem" i moja ginka często mnie woła do siebie i robi tony badań.
Ja od października 2017 biorę femibion natal 2. Niby od 13-ego tygodnia, ale ma dha i wiele innych witamin.
Bardzo poprawiły mi się włosy, paznokcie i cera na początku tego roku i myślę że to femibion bo nic innego nie bralam. Polecam i jest niedrogi jak za tyle dobroci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Ja biorę Feminabion Natal 1, gównie ze względu za zawarty kwas foliowy, ale mój gin powiedział żeby na razie nie brać żadnych witamin, zobaczymy co wyjdzie w wynikach.
W poprzednich ciążach chodziłam do innego gina i on zawsze zalecał mi Prenatal. Każde moje dziecko było duże, ostatnie ważyło 4150g i tak się zastanawiam, czy te witaminy nie przyłożyły się do wagi. Myślę, że jak niczego nie brakuje i jest to potwierdzone wynikami badań, to chyba nie powinno się nic brać. Chociaż każdy lekarz powie co innego.
Wyniki badań właśnie zawsze miałam dobre więc nic nie brałam. Uważam, że nie ma potrzeby.
Mój lekarz powiedział mi, że płód to jest taki pasożyt, które weźmie od matki wszystko czego potrzebuje. Jemu nie zabraknie na pewno. Jeśli już to zabraknie mamie, ale wtedy organizm daje znaki w postaci Zachcianek albo skurczow mięśni jeśli magnezu brakuje.
Tego się trzymam i koc nie biorę oczywiście folik łykam bo jakoś czuje się pewniejsza jak sobie go półkneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 13:22
-
Karmelllka90 wrote:Ja jutro bede sie właśnie umawiała na prenatalne a powiedzcie mi jak ja mam sobie to wyliczyć, sama? Czy jak zadzwonię i powiem w którym tygodniu jestem to mi dostosują termin? Ja mam jeszcze w 10 tyg robic test pappa
-
nick nieaktualny