X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak.mi się nic nie chce. Zamiast pracować to siedzę na Facebooku albo tu zaglądam.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, śmieje się, że 14 to kryzysowa godzina. W domu pewnie bym spała :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Ja biorę prenatal uno. Dobrze, że mi przypomniałaś swoją drogą =]
    Tez go biore z zalecenia gin

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin kazala pic jeszcze magne b6 i actifolin bo podobno są takie zalecenia obecnie by ciężarne to suplementowały.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ale Wy dziewczyny szybko i często na te wizyty chodzicie... Nie stresuje Was to jeszcze bardziej? Moja ginka tak jak w pierwszej ciazy tak i teraz kazała przyjść dopiero pod koniec 8 tygodnia żeby już było wszystko widać...

Bierzecie jakieś witaminy prenatalne? Ja na razie tylko kwas fioliowy ale zastanawiam się czy czegoś kompleksowego nie kupić?

Ja biorę omegamed optima forte. Jako jedyny chyba preparat ma DHA z alg

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A juz myślałam, że tylko ja tak późno na wizytę idę :) dla mnie każda wizyta to był mega stres więc wolę sobie ograniczać :)

KasiaMamaPatryka dobrze że mi przypomniałas o tarczycy, muszę zrobić badanie tsh i spr czy nie będą potrzebne tabletki...

Jak mi się dziś nie chce pracować, siedzę i myślę co kupić młodej na urodziny i jak jej pokój urządzić. Po zrobieniu testu myślalam żeby pracować do końca stycznia, później uznałam że końca roku będzie ok ale teraz myślę że koniec listopada to dobry czas na zwolnienie :)))

Hehe, mam identycznie :) tez chcialam pracowac do konca stycznia, potem roku, a teraz stanelo na listopadzie :)

Też ciezko mi sie w pracy skupic i wlasnie kupilam synkowi na all prezent urodzinowy :)

Faktycznie ta 14 to jakas kryzysowa godzina, tez chetnie bym troche pospala :)

Natalia-tosia, estrella lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mistella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dość dobrze funkcjonuje do 14 a później już coraz ciężej ;)

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym czytała o sobie. dziś odprowadziłam Synka po 9 do przedszkola, poszłam dalej spać. przed 12 wstałam do pracy i ledwo siedzę :(

a od tych mdłości zwariuje... nieraz sobie myślę, że wolałabym zwymiotować i chociaż poczuć się lepiej :(

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja na pełnych obrotach :D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście w zasadzie odeszły już, czasem się pojawiają ale na krótko i nie są uciążliwe ... za to po południu już pojawia się brzuszek, po obiedzie szczególnie widać ;) jestem bardzo szczupła i miałam bardzo płaski brzuch a już pojawia się zaokrąglenie.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz też widać brzuszek, niewielki ale jest :)

Natalia-tosia, estrella lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mdłości nie mam w dalszym ciągu, gdyby nie nabrzmiałe i obolałe piersi to nie miałabym żadnych objawów ciąży (poza brakiem okresu:D : , nawet brzuch mnie nie boli specjalnie, czasami dwlikatne ściągnięcie, ale gdybym nie wiedziała o ciąży z.pewnością nie zwrociłabym na to uwagi.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w tej ciąży tez nie boli, w poprzedniej bolał bardzo i brałam dużo nospy, było to bardzo nieprzyjemne

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na obecnym etapie jakie wymiary ma Wasz dzidziuś ? Ile mm ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę miał 2,3 cm

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podtrzymuję dobrą passę wizyt. Mojej dzidzili nadal serducho pięknie bije, ma już całe 2,3cm :) 18 mamy koleją wizyte na której też zrobimy już badana prenatalne i lekarz przekonuje mnie na test papa. No a z tą mutacją to gin właczył mi już zastrzyki w brzuch, ale skierował z tym ba konsultacje do hematologa.

siamyrka, teverde, Natalia-tosia, DoCelu 3, estrella, Sansivieria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba wezmę wizytę 11 bo chciał mi zrobić 4 ale się boje ze nic nie bd widać ale gin mówił że 11 już napewno będzie widać ale że to zależy ode mnie:) spieszy mi się by zobaczyć szybciej i wgl ale chcę posłuchać serduszka więc chyba jednak 11 :) ps oczywiście się przespałam ale po przebudzeniu złapał mnie skurcz w łydce :( a potasu mam za dużo pomidory i soki pomidorowe to podstawa mojej diety

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dwójka niecały tydzień temu miała 7 mm i 8 mm, zastanawiam się czy to wystarczająco. Męczą mnie dziś też bóle podbrzusza, chyba powoli wariuję...

Mama dwojki lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki to komfort położyć sie popołudniu spać wtedy kiedy tego potrzebuje. Obudziłam sie i mdłości męczą sama nie wiem co jeść. Zachowuje sie jak baba w ciazy dosłownie haha. A mi jeszcze kazała ginekolog pic sok z cytryny musze zakwaszac mocz

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje soku z cytryny dla mnie w ciąży za kwaśna jest nawet lemoniada

U mnie dalej wymioty ;( mam dość.

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ